רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב המדובר (בכותרת) לאון קופרה אר שנת 2010 הבעיה: לרכב צ'וק אוטומטי וע"כ בהנעה קרה הרכב עומד בסרק על 2,500 סל"ד !!! ונתון צריכה דלק (ע"פי מחשב הדרך) של 3.4 ליטר לשעה) כלומר מדובר בעניין של 2-3 דק' עד אשר הטורים יורדים אל מתחת ל-1,000 סל"ד ול-ליטר אחד לשעה ולפעמים זה יכול להיות מאוד מעצבן... בהתאם לאמור לעיל, מבקש עצתכם - האם אפשרי להתקין מע' להנעת הרכב מרחוק? דרך השלט או משהו בסגנון כך שאוכל להניע מהבית דקה-שתיים לפני שאני יוצא אל הרכב? לא משנה העלות, תודה מראש, דני.
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 61 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
שלום לכם לפני חודש רציתי לרכוש רכב חדש דרך החברה "פריים מוטור" הזמנתי שילמתי מקדמה של 2000 ש"ח שנאמר לי במידה והעסקה מתבטלת ואין שום בעיה מלוא הכסף מוחזר. לפני שבועיים התחרטתי וביטלתי את העסקה ואמרו לי שאת הכסף אקבל תוך יומיים .. כבר שבועיים דוחים אותי מאחד לשני ,לשלוח את הקבלות וכל המסמכים בפקס לכל מיני טלפונים,ושיחות עם המנהל,והנהלת חשבונות,הכל עשיתי כמו שביקשו,בימים האחרונים גם לא עונים,ובמידה ועונים אומרים שיחזרו אליי. בקיצור נראה לי שאת הכסף לא אקבל בדרכים רגילות. אז ליידיעתם ראו הוזהרתם כל אחד יעשה את השיקול שלו בייי
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
סרטי דוקו על מכוניות 1 2
מאת gozal-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי חברים, לפני יומיים יצא לי לראות סרט דוקו על המפעל בו בונים את השברולט קאמרו החדשה וממש אהבתי את זה. רציתי לדעת האם אתם מכירים מקומות שאפשר לראות בהם עוד סרטים כאלו?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
כידוע לחלק מגולשי הפורום, בבעלותי גולף GTI בת חצי שנה, שהיא כבר הגולף השלישית שאני רוכש כחדשה מצ'מפיון. את הגולפים תמיד טיפלתי אצל פליקס - והייתי בסך הכל מרוצה מאוד מהמוסך שלהם, קצת פחות מסוכנות המכירות - לכן המשכתי לרכוש בסוכנות המרכזית של צ'מפיון. מהרכבים עצמם תמיד הייתי מרוצה מאוד. את ה- GTI רכשתי, כאמור, בסוכנות המרכזית, ובמעמד הרכישה קיבלתי הנחה מסוימת ואבזור מסוים, שהיו בסדר, אבל לטעמי האישי - היות שלא ביקשתי מהם טרייד אין, ההנחה יכלה להיות גבוהה יותר. יצרתי קשר עם מישהו בכיר יותר, והובטחה לי הנחה נוספת של 3,000 ש"ח. מאחר שבעצם הכסף כבר עבר אליהם, היה מדובר על החזר. מאז, מידי כמה שבועות, אני מתקשר לשאול איפה הכסף, והתשובה שאני מקבל היתה תמיד בסגנון "בדרך…
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שברולט קרוז תחליף ב-2009 את האופטרה מבית דייהו כמכונית גלובלית על פלטפורמת האסטרה ושברולט וולט. לפניכם תמונות שיצאו מאירוע סגור, שבו הציגו בכירי ג'נרל מוטורס את המשפחתית העולמית החדשה, שברולט קרוז. בתמונות אפשר לראות את עבודת העיצוב האגרסיבית, שנעשתה ברוח משפחתית עדכנית אחרת של שברולט - מאליבו הגדולה. הטקסט המקורי: שברולט נערכת לשינוי אסטרטגי בהיצע המכוניות המשפחתיות שלה. כך עולה משיחה שערכנו עם ירון גורטלר, מבכירי UMI , יבואנית שברולט ויתר מותגי ג'נרל מוטורס לישראל. השינוי האסטרטגי נוגע בעיקר לדגמי שברולט שמגיעים כיום מקוריאה, מהמפעלים הוותיקים של היצרנית הקוריאנית, דייהו. שברולט אופטרה, שנמכרת בישראל ובשווקים נוספים בעולם תחת שמות שו…
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יצא לי ליראות בטלוויזיה תוכנית על רכבי העתיד (אולי בטופ גיר אולי בנשוויל גאוגרפיק) אאודי בצורת TT או R8 שפועלת על מנוע שעובד בעצם כמו כור אטומי קטן והוא מחדש את עצמו מחדש בעזרת ניוטרונים ופרוטונים. בבקשה לא לעשות צחוק אני בטוח שראיתי כזה דבר. למה הרכב לא עלה לכביש????. עלויות מטורפות בסכומים של טריליונים. אשמח לעזרה ממישהו שראה שמע ויש לו קישור לתוכנית\ לכתבה. שוב לא מדובר ברכב חשמלי או רכב המונע על תירס, בננות ולא יודע מה. מחכה לצדיק שישפוך מידע. תודה מראש רז...
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ניסו לדחוף לי עכשיו במוסך העוגן שבנתניה למעט הטיפול העגום גם תוסף דלק GOLD משהו, ויתרתי. מדי פעם היתי שם את זה בפגו 306 שנת 95 שלי, אבל האם אוטו חדש זקוק לתוסף הזה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
http://www.italiaspeed.com/2011/cars/alfa_romeo/08/159/1508.html המכונית שמבוססת על חלקים של GM אף פעם לא הצליחה להלהיב את לקוחות אלפא ועכשיו הוחלט להפסיק את הייצור. המחליפה תגיע בסוף 2013.
הודעה אחרונה מאת סלמונלה, -
-
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מס' חודשים רכשתי פונטו ספייס 2003, מספר הקילומטרים שלה סביב ה162,000 כיום 168,000 ק"מ לא בחנתי היטב את הרכב , ואת הרשיון רכב, הרכב עבר 5 ידיים , קניתי אותו בפזיזות מאדם מפוקפק כנראה שעל טעויות משלמים ואין הרבה מה לעשות, בכל אופן היום שהצצתי ברשיון רכב ראיתי שכשהרכב עבר טסט ב11.2010 היה רשום ברשיון רכב 199,000 ק"מ. ז"א שבוצע פה זיוף של כ 30000 ק"מ כלפי מטה . כמה שאלות: יש לי טסט עוד חודשיים , האם תהיה בעיה להעביר אותו טסט כי יראו שמס' הקילומטרים לא תואם. אני מתכנן למכור את הרכב בגלל סיבות אישיות עכשיו , האם תהיה לי בעיה שיחשבו שאני ביצעתי את הזיוף? אשמח לקבל יעוץ מכל מי שעבר משהו דומה. תודה
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איזה מכון טסטים מומלץ יש באיזור פארק המדע ברחובות ? מומלץ - כזה שבודק את המצב האמיתי של הרכב ולא מנסה להעביר / להכשיל רק בשביל להעשיר את קופתו ? והאם יש לידו סניף דואר בו ניתן לשלם את האגרה ?
הודעה אחרונה מאת iritya, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
שלום מישהו יכול לתת לי הערכת מחיר כמה עולה דבר כזה + עבודה + מע"מ?
הודעה אחרונה מאת סובארו חבוטה, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי אפשרות להשכיר אוטו ליום אחד? נגיד מחמישי בבוקר עד שישי בבוקר. סוף החודש יהיה לי 20 ואני לא מוצא באינטרנט חברה שתסכים להשכיר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש המלצה על מקום לטיפול במוסך מורשה למאזדה 3 ?תודה
הודעה אחרונה מאת semi-t, -
שלום! אם אני מעוניין לקנות רכב היברידי בגרמניה ולהביא אותו לארץ. באיזה מעבורת ומאיזה מדינה (יוון, איטליה, צרפת) אני יכול לעלות על המעבורת?
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום חבר התקשר אלי וביקש שאני אלווה אותו לקנות רכב להורים שלו. הם רצו לקנות רכב מהסוכנות, אבל יד שניה. בסוף הם נסגרו על שברולט קרוז שנת 2009 ב85000 ש"ח. הסוכן שעזר לנו נקרא שגיא, והוא היה ממש אדיב. הוא הראה לנו כמה רכבים שונים ובסוף הם סגרו על קרוז אדום שהגיע בחזרה לסוכנות כי הבנק עיקל אותו מהבעלים המקורי. כשראינו את הפרונט של הרכב וראו שהייתה עבודת פחחות שלא מושלמת, שגיא אמר להגיע השבוע בבוקר באיזשהו רגע ושהם יתקנו את זה. אני לא אכנס לפרטים לגבי כל התהליך, אבל שגיא עזר לנו עם הביטוח, נתן לנו פירוט מעולה לכל התהליך ולא השאיר אותנו עם שאלות ללא מענה. אחרי שהם שילמו (מזומן), ביקשתי נסיעת מבחן בספארק בשביל אמא שלי אבל בסוף ירדתי מזה כי אין גיר אוטומ…
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
VW ב- וואלה
מאת bar72- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי שוואלה רכב יארחו בקרוב את מנהל חטיבת VW אצל היבואן הנוראי הזה, איך קוראים לו... צ'מפיון? למה שלא תיקחו יוזמה ותביאו אותו לסט שאלות פה? (או שלכאן הוא מפחד להתקרב?)
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם עשיתי סאנרוף ידני לגולף cl עכשיו הרבה אנשים אמרו לי שזה לא חוקי ואפשר לקבל על זה הורדה מהכביש איך אני יכול לאשר את זה ושזה יהיה רשום ברישיונות
הודעה אחרונה מאת ברcl, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אני צריך לעשות טיימינג בקרוב, אי לכך ובהתאם לזאת אני צריך לקנות את החלקים הבאים: 1. קיט טיימינג 2. קיט רצועת אביזרים (עם המותחנים וכו') 3. פולי מנוע ובטח עוד כל מיני, עוד לא ירדתי לעומק העניין. אני נוסע בעוד פחות מחודש לגרמניה+שוויץ, ויכול גם לעבור בצרפת (בחלקים הקרובים לשוויץ). יש מקום מומלץ לקנות את החלקים במדינות הנ"ל? או שעדיף לקנות בארץ מקרסו וזהו? מדובר בלא מעט כסף, בארץ הקיט טיימינג עולה בקרסו פעם אחרונה שבדקתי 1800 שקל לפני מעמ, והקיט אביזרים עוד 1100. ועוד שאלה - האם תמיד צריך להחליף פולי מנוע כשעושים טיימינג בקליאו (ספורט דור1)? בפעם הקודמת שעשו החליפו, האם מחליפים לגלגלת משופרת שמחזיקה "לנצח" או שיש להחליף בכל פ…
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שבת שלום, ברצוני לברר כמה פרטים ולקבל מידע על רכב שיש לי אך איני יודע איך לפעול. אבי קנה בשנת 2008 רכב חדש מהחברה של טויוטה קורולה ( הרובוטית) . בכל אופן היא יושבת כבר שנה בצד ולא נעשה בה שימוש בכלל ( כרגע) מה אני צריך לעשות כדי להשמיש אותה? מה התהליכים? היא יושבת רחוק מהבית אז כנראה אני אצטרך לגרור אותה לחניה בביתי? ( גרירה כרוכה בתשלום של 500-600 שקל ? ) לאחר מכן אני אצטרך לשים לה מצבר ואז לשלם אגרת רישוי שכנראה עולה 1000 שקל? ורק אז אוכל ללכת ולקחת רישיונות שלה ממשרד הרישוי + תעודת זהות של בעל הרכב נכון? כל מה שאמרתי נכון או שיש עוד כמה הפתעות בדרך? תודה רבה שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת capochino, -
עזרה עם מחירון
מאת Lucy- 2 תגובות
- 692 צפיות
אני בתהליכי חיפושים לקנות פונטו איבו ידנית, מצאתי כמה ספיריט ידניות שנת 2010, אבל הצלחתי למצוא כבר שלושה מחירים שונים רק בלוי יצחק... מישהו יודע מה הרלוונטי? מה מקור ההבדלים? אגב, בהכל רשום כמובן ידני, אותם פרטים בדיוק, רק סדר גודל של 10,000 שקל הפרש ״ספיריט EVO 1400 ידני - 63,750₪״ ״ספיריט EVO 1400 ידני - 72,250₪״ תודה! לוסי
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שנה עברה לנו ביחד אני והבראבו 2010 - קצת יותר מ46k צברנו יחד בכל כבישי הארץ בכל תוואי דרך אם לבד או ברכב עמוס 5 חברה וציוד בדרך לטיול בצפון. יש לנו לפחות עוד שנתים ביחד בינתיים אני כמעט ולא מפסיק לחייך . אני עובד בתור סוכן מכירות ולכן אני מעביר המון שעות מאחורי ההגה . מאחר ואני כמו שאר גולשי הפורום אוהב לנהוג הרכב שלי חייב להיות מהנה לנהיגה , נוח , בטוח ואם אפשר שלא יהיו ממנו המון בכל פינת רחוב. הרכב הקודם שלי { סי 4 } ענה כמעט על כל הדרישות נהנתי לנהוג בו למרות שהוא לא היה ממש זריז , הנוחות היתה טובה הוא היה בטוח אבל לצערי הוא החל להיות להיט ליסיניג והחל להימצא בכל חור. את הרכב הבא חברת הליסינג לא הסכימה לספק לי . למרות שההיתי לקוח ששומר מאוד על הרכב ואכפתי מהס…
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
"הלאון מגיעה בנפח מנוע 1.2 ליטר TSI, המציע הספק של 105 כ"ס, ומומנט מרבי של 17.5 המושגים ב- 5000 סל"ד. המנוע משודך לגיר ידני שישה הילוכים והביצועים עומדים על 11 שניות 0-100 קמ"ש ומהירות מרבית של 185 קמ"ש. אבזור הלאון במבצע מרשים במיוחד וכולל בין היתר, בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת, בקרת שיוט, רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה + 8 רמקולים, מערכת דיפרנציאל ה- XDS לשיפור אחיזת הכביש (כחלק סטנדרטי בתוך מערכת ה ESP) ידית הילוכים והגה מצופים עור, חישוקי מגנזיום, צמיגים רחבים 205/55 R16, כניסות AUX ו USB מקוריים, ולבטיחות הנוסעים גם 6 כריות אוויר, פנסי ערפל עוקבי פניה ועוד. משמעותית לא פחות הינה האספקה המיידית של הרכב בתוך מספר ימים לידי הרוכשים." http://www.cartube.co.il/car-news…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 3 תגובות
- 983 צפיות
שלום ברשותי IX35 דגם suprim המראות כמובן חשמליות אך אינם מתקפלות עם נעילת הרכב . כמובן שיש כפתור על הדש לקיפול המראות אבל אני לא מוצא את האפשרות לקיפול המראות אוטמטית עם סגירת הרכב ! מישהו מכיר את הבעיה ואיך אפשר לטפל בה ?!
הודעה אחרונה מאת jussi, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז כך היום היתי בסוכנות סקודה עם מחשבה אחת "להזמין אוטו" רציתי את ה 1.4 ידנית אבזור SPORT והפתעתי לגלות שהיא עולה 100אלף ש"ח לא כולל "מיגון" וזמן המתנה 5 חודשים . אז ויתרתי המחשבה הלכה ישרות לרכב הדגמה שבסוכנות שהיה הדגם הבסיסי (של ה70 אלף ש"ח) שממש חבבתי וכפי שאני מיבין מדובר באותו מנוע/הילוכים . אבל לצערי גם זה אזל מהמלאי ויש רשימת המתנה די ארוכה :/ עכשו מישהוא יכול להגיד לי אך הגיעו ל 30 אלף הפרש רק בשביל אבזור שהוא לא ממש כזה נותן הבדל ?
הודעה אחרונה מאת eviatar99, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם חוקי להוסיף פס לדים לבן איפה שאמורים להיות פנסי ערפל??
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
ביטוח ברכב שכור
מאת adi89- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לנו רכב שכור(חליפי) למספר ימים, של חברת קל אוטו רציתי לשאול האם אני, נהג צעיר בן 21 יכול לנהוג עליו? בטופס הביטוח של הרכב לא רשום שום קריטריון לגבי גיל, או מי יכול לנהוג ברכב ברשיון הרכב רשום רכב פרטי השכרה תודה!!
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש חברת השכרה שמשכירה מכוניות (עדיפות ליוקרה - חתונה / רכבים מיוחדים) לנהג שמתחת לגיל 24. יצרתי קשר עם ענת מאוויס בפורום, ברגע האחרון התברר לי שמתחת לגיל 24, ניתן להשכיר רק רכבים בקטגוריה A ו- B. תודה,
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי לכולם, הביטוח שלי מסתיים בסוף החודש, וכבר עכשיו קיבלתי מייל לחידוש עם הצעת מחיר (חברת איי דיי איי 9 מיליון). רציתי לשאול מה דעתכם? לא מבין בזה כלום... מדובר על פאביה ספורט 2008 בלי תביעות, בלי שיעבודים ובלי כלום. ביטוח מקיף הכולל הגנה משפטית, ביטוח שמשות עד הבית (אם שמשה נשברת הם שולחים ניידת להחליף ליד הבית), שרותי גרירה באמצעות "שגריר" כולל שירות 5 כוכבים, כולל רכב חלופי במקרה גניבה או תאונה ותיקון במוסך הסדר: 2654 ש"ח שייגבו ב- 6 תשלומים מהכ"א שדרכו שילמתי בפעם הקודמת. ביטוח חובה דרכם במחיר של 1301 ש"ח. סה"כ חובה ומקיף ב- 3955 ש"ח. אין דרישה למיגון מיוחד כמו איתוראן ושאר שטויות שבמילא לא יעזרו במקרה גניבה. לגבי השתתפות העצמית רשום 2744 ש"ח, אבל אם …
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1726 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4118118,00.html
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 0 תגובות
- 636 צפיות
אני מחפש כבל מתאם בין מחשב הרכב לבין מחשב רגיל כמו הדבר הזה אבל כן יתאים לדם האוטו שלי : מיצובישי סופר לנסר 1995 http://www.dealextreme.com/p/obdii-usb-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42827 איזו מהמתאמים כן יתאים לחיבור ? עזרה ותודה .
הודעה אחרונה מאת renuar,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 319 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- farkash7
- Dan___
- yuvalsa
- osheri
- BoazB11
- baer
- פינדר
- amosbmw
- Derish
- שחר 1
- ארז 1
- ברווז