Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסביר את עצמי: בחברות אחרות מקבלים יותר. ב- VW נותנים (לפי הידוע לי) 8% לחברות הליסינג. על ה- 160, למשל, יכולתי לקבל 4% בלי בעיה בכלל. אז לליסינג שקונה עשרות מכוניות הם לא יתנו 8%? תשאל את roee איזו הנחה מציעים לפרטיים, ותגיד לי אם לא הגיוני אחרי זה שלליסינג מציעים 8%.

לגבי הטרייד - התכוונתי שאם אתה ממשיך עם חברת ליסינג מימוני (לא של צ'מפיון) לרכב אחר, אז הם יעשו לך טרייד נוח. כן, מידיעה אישית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה שלא תלך לשם ותתיישב ולא תזוז ותצעק כמה שעות על כמה עובדים תמימים ותאיים בתביעה (בלי לחשוב זה לא הם אשמים כי הם בסוף יעזרו לך) ואם אתה ישראלי אמיתי אז תביא חבר שילבש את החליפה שלו מהחתונה/בר מצווה ויסתכל מהצד בלי לדבר ויהיה ה"עורך דין" שלך :-D

פורסם

אתה בתור אחד שמחליף רכב בכל שנה - שנתיים גג , הולך להפסיד כל כך הרבה כסף על כך שהרכב רשום על ליסינג מימוני ברמה שיגמד את ה4 אחוז שתרוויח.

הטרייד אין ישחוט אותך ואם תחליט ללכת לשוק הפרטי, אף חובב רכב שמכבד את עצמו לא יקנה רכב ספורטיבי עם המלה ליסינג ברשיון.

אני לא הייתי מוותר להם על שקל. תגיד תביעה לתביעות קטנות, עולה כמה שקלים ותחכה לתשובה.

לאלה שמציעים לעבור לרכבים של יבואן אחר: יש כאן בעיה קשה ואני רציני.

אחרי שהיתה לך גולף קשה לך לעבור או לחשוב לעבור למשהו אחר, גם אם זה אומר להתחתן עם היבואן הזה.

כחבילה , רכב כמו ה GTI זה ממכר. אתה תמצא בכל רכב אחר חסרונות שמבחינתך יהיו בלתי נסבלים ותרגיש שהלכת אחורה.

עד שלא יאפשרו כאן מספר יבואנים לכל יצרן, רמת השירות לא תשתפר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כן, להציע לקנות מיבואן אחר זה מאוד נחמד והכל אבל מה לעשות - עבור המון אנשים (ואני ביניהם) אין לGTI שום אלטרנטיבה. אז קונים ובוכים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חברים יש תחליף לכל דבר ופולקסוואגן מעבר ליבואן הגרוע שלה,

כבר מזמן לא מייצרת מכוניות עם אפקט וואו.

אני לא בא לגונן על מותגים אחרים אבל הי,

יש יותר טובים ויש גם באותה רמה.

אני לא מצליח להבין את המזוכיזם הזה והחתונה הקתולית עם המותג הזה כדבר הגיוני.

מצטער.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם
חברים יש תחליף לכל דבר ופולקסוואגן מעבר ליבואן הגרוע שלה,

כבר מזמן לא מייצרת מכוניות עם אפקט וואו.

אני לא בא לגונן על מותגים אחרים אבל הי,

יש יותר טובים ויש גם באותה רמה.

אני לא מצליח להבין את המזוכיזם הזה והחתונה הקתולית עם המותג הזה כדבר הגיוני.

מצטער.

אבל הוא לא קנה פולקסווגן, הוא קנה GTI. זה דגם אחד ספציפי. מי שרוצה מכונית ספורטיבית ויש לו עד 300 אלף שקל, יש לו מעט מאוד אופציות: מגאן ספורט (רק ידנית, רק שלוש דלתות ויותר יקרה מGTI מקבילה ב50 אלף שקל), אלפא ג'ולייטה QV (ביקורות גרועות, ידנית בלבד, יותר יקרה ב50 אלף שקל גם היא), או משהו של סיאט. בשבילי גם באותו מחיר הGTI עדיפה על האלפא והרנו, אז בעשרות אלפי שקלים פחות... בקיצור, אין אלטרנטיבות.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

המגאן ספורט/CUP מקבילה בביצועים לגולף/שירוקו R (שעולות 300K) ולא ל-GTI ואתה יודע את זה.

http://www.youtube.com/watch?v=voY2Eu4JzWw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ולרשימה של עד 300K אתה יכול להוסיף רכבים כמו RALLY-ART ,TYPE-R ,A3 TFSI, STI, C30 T5, RCZ.

לא אומר שהם יותר טובות, אבל הם קיימות.

פורסם

דיברתי ספציפית על הGTI. מי שקונה GTI חמש דלתות DSG (רוב מה שנמכר בימינו) לא יקנה RCZ (או שיתלבט בינה לבין שירוקו). שני מקומות בלבד. אוטו מגניב, בלי ספק, אבל לא מתאים לי ועוד רבים שקונים GTI - אחרי הכל בחרנו בGTI ולא בשירוקו (ולשירוקו בניגוד לRCZ יש ארבעה מקומות שמישים לגמרי).

C30 לא רלוונטית (זו לא מכונית ספורטיבית, שלוש דלתות בלבד, מגיעה רק באוטומט ועולה 45 אלף שקל יותר).

A3 TFSI, זה באותה סירה של סיאט - אותה פלטפורמה בשינוי אדרת. אה כן, והיא עולה 45K יותר גם היא... ופחות טובה מהGTI.

STI עולה 300K, ומגיעה רק בידנית (על זה אפשר לסלוח, אפילו על 110K יותר גם אפשר לסלוח, אבל על תא נוסעים של פחון ומנועים שמשמידים את עצמם קצת יותר קשה).

טייפ R עולה לא פחות מ60 אלף שקל יותר מהGTI המקבילה (!!!), שלוש דלתות וידנית בלבד, ומבחינתי לפחות גם חרא של אוטו (קשה מדי וחלש מדי).

ראלי ארט - 60 אלף שקל יותר מהGTI, שוקלת 1670 (!!!) ק"ג. חוץ מזה היא גם פחון.

לגבי המגאן - ביצועים והתנהגות יש לה, בלי שום ספק, אבל היא מושכת יותר תשומת לב מהGTI (וזה שיקול, תאמין לי; במהלך ארבע שנים עם GTI - אדומה ושלוש דלתות - לא היו לי צרות עם שוטרים, במהלך 10 דקות של נהיגה במגאן ספורט היו), אבל היא שלוש דלתות בלבד, פחות מאובזרת ואיכותית מהGTI ורק ידנית. יש כאלו שזה מתאים להם, יש כאלו שלא, אבל מה שבטוח הוא שזה לא מה שנקרא direct replacement אלא משהו שונה. הערך האובייקטיבי של היתרונות שלה בשביל מי שגר במרכז ובעיקר נוסע באיילון הוא שולי עד שלילי, ולכן זה כבר עניין של העדפה - ומחיר.

--

עד כאן ההשוואה. להשוות לפי נתונים זה קל מאוד; היית יכול להכניס גם ביואיק לה קרוס (מה? 255 כ"ס, 260 אלף שקל!).

בגלל זה אני חוזר ואומר שמי שרוצה לקנות רכב ספורטיבי עד 300 אלף שקל, יש לו - ריאלית, מעבר לדפי הנתונים - מעט מאוד בחירות: סיאט למיניהן, המגאן אם הוא מוכן להתפשר, A3 אם בא לו להוציא עוד כסף או הGTI. ולכן צ'מפיון מוכרים משהו כמו 100 GTI בשנה וכל האחרים מוכרים 10 בשנתיים. יש לזה סיבה מצויינת ולא כולם מטומטמים. אחרי שתהיה בעלים של GTI תבין.

ובכל מקרה, ידידי, עד כמה שאתה בז לנו רוכשי הגרמניות, בהנתן 250K ביד ודרישה למכונית מהנה שתשמש אותך יום יום, הייתי מתפלא מאוד אם היית הולך למקום אחר מלבד צ'מפיון.

(אני שונא את הפוסטים האלו כי זה נשמע כמו פולחן אישיות לכלי רכב, אבל מה לעשות, מגיע לה)

פורסם

להגיד על אסתי שמנועים משמידים את עצמם כתירוץ לא לרכוש אותה זה תגובה ילדותית. יש סיפורים על לפחות אותה כמות של ואגיות שמנועיהם משמידים את עצמם לאחר תקופה קצרה. אתה חוטא פה בתגובתך.

להגיד שעל גיר ידני ברכב ספורט אפשר לסלוח?? לאן הגענו? זה שאתה חוטא לתיבת ההילוכים המבריקה ככל שתהיה של VW בגרסתה כפולת המצמדים לא אומר שכך מתנהל העולם. תשמיץ על תא הנוסעים ולא תשמע מילה,אבל אל תחטא בסיפורים,את זה יש על כל דגם. ולא תשמע ממני מילה על ביצועים בעולם האמיתי,עניין הרבה יותר סובייקטיבי לדעתי. אם תגיד שכמכלול שיקולים סובייקטיבי שלך זאת הבחירה האידיאלית אשמח להסכים איתך על כך.אבל אין מכאן להכליל לכלל ציבור רוכשי הרכבים בסגמנט הנ"ל.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

ובכל מקרה, ידידי, עד כמה שאתה בז לנו רוכשי הגרמניות, בהנתן 250K ביד ודרישה למכונית מהנה שתשמש אותך יום יום, הייתי מתפלא מאוד אם היית הולך למקום אחר מלבד צ'מפיון.

רועי חבל שאתה מתנגח בי, אני לא בז לרוכשי הגרמניות, ההיפך הוא הנכון. יש לי בתוך המשפחה 3 פולקסווגנים שנקנו בהמלצתי החמה, ההסתייגות העיקרית שלי היא מצ'מפיון ואכן הזהרתי את בני משפחתי מהשירות שלהם. בגלל זה אחי מטפל בפולו שלו אצל רון.

וכמו שאתה יכול לראות פה, דודה שלי קיבלה רכב חדש מטונף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3049860#post3049860

כמו כן לקרוב משפחה נוסף יש ג'טה TSI 122, רכב פשוט מעולה. ההסתייגות שלי ממנו נובעת בעיקר מהאחריות הקצרה, אני מאוד מקווה ששום דבר לא יתקלקל שם כי מי יודע כמה זה יכול לעלות לו. אני לא מבין למה צ'מפיון לא נותנים 3-4 שנות אחריות, יהיה אפשר לרכוש רכבים מתוצרתם בראש הרבה יותר שקט.

ובנושא השני- כל מה שעשיתי זה לדייק את דבריך, יש עוד ספורטיביות עד 300K ולא טענתי לרגע שהם עדיפות על ה-GTI.

גם אני מאמין שה-GTI היא התמורה הטובה ביותר כיום לכסף כ- ALL ROUNDER, בעיקר כי המחירים ירדו בשנה האחרונה.

אבל מי שמחפש ערכי מוסף אחרים כמו עיצוב (ג'ולייטה, RCZ) או ביצועים (מגאן) יכול גם למצוא אותם במקום אחר.

פורסם
להגיד על אסתי שמנועים משמידים את עצמם כתירוץ לא לרכוש אותה זה תגובה ילדותית. יש סיפורים על לפחות אותה כמות של ואגיות שמנועיהם משמידים את עצמם לאחר תקופה קצרה. אתה חוטא פה בתגובתך.

הם לא משמידים את עצמם? אני המצאתי את זה? את היסטוריית מכונית המבחן אתה מכיר? אבל מעבר לזה, אם אדם מן השורה עשוי להחליט שבא לו משהו קצת יותר "צעיר" מפאסאט ולקנות GTI, זה ממש לא המקרה עם הSTI. ומצד שני, קשה לי לראות את קהל המיצובארו נוסע בGTI, אז אלו לא בדיוק אוכלוסיות חופפות (אפילו שלשתיהן מנוע טורבו ומרכב האצ'בק עם חמש דלתות, שם נגמר הדמיון).

להגיד שעל גיר ידני ברכב ספורט אפשר לסלוח?? לאן הגענו? זה שאתה חוטא לתיבת ההילוכים המבריקה ככל שתהיה של VW בגרסתה כפולת המצמדים לא אומר שכך מתנהל העולם.

ספר את זה לפרארי. ובמילא אין שום הצדקה פרקטית לידנית מול DSG, ואחרי מספיק זמן עם DSG אני חושב שידני זה בעיקר מסורבל ומפריע - בGTI הDSG הוא חלק אינטגרלי מאוד של החוויה, בדיוק כמו שמנוע של טייפ R לא היה מתאים לה, ככה גם גיר ידני. יש כאלו שנהנים מגיר ידני והאמת שזה נחמד להעביר הילוכים בעצמך מדי פעם אבל בנהיגה חזקה זה מפריע ובעיר זה כמובן מעיק.

תשמיץ על תא הנוסעים ולא תשמע מילה,אבל אל תחטא בסיפורים,את זה יש על כל דגם. ולא תשמע ממני מילה על ביצועים בעולם האמיתי,עניין הרבה יותר סובייקטיבי לדעתי. אם תגיד שכמכלול שיקולים סובייקטיבי שלך זאת הבחירה האידיאלית אשמח להסכים איתך על כך.אבל אין מכאן להכליל לכלל ציבור רוכשי הרכבים בסגמנט הנ"ל.

אבל, ידידי, ציבור הרכושים בסגמנט הנ"ל כבר עשה בעצמו את ההכללה הזו עם מספרי המכירות האסטרונומיים של הGTI אל מול כל המתחרות שלה. כמה STI ראית? וC30? וראלי ארט? (עוד לא ראיתי אחת, אגב). ב2007 צ'מפיון מכרו בערך 65 GTI בשנה ועכשיו - למיטב ידיעתי - המספר רק גדל.

פורסם
רועי חבל שאתה מתנגח בי, אני לא בז לרוכשי הגרמניות, ההיפך הוא הנכון. יש לי בתוך המשפחה 3 פולקסווגנים שנקנו בהמלצתי החמה, ההסתייגות העיקרית שלי היא מצ'מפיון ואכן הזהרתי את בני משפחתי מהשירות שלהם. בגלל זה אחי מטפל בפולו שלו אצל רון.

וכמו שאתה יכול לראות פה, דודה שלי קיבלה רכב חדש מטונף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3049860#post3049860

כמו כן לקרוב משפחה נוסף יש ג'טה TSI 122, רכב פשוט מעולה. ההסתייגות שלי ממנו נובעת בעיקר מהאחריות הקצרה, אני מאוד מקווה ששום דבר לא יתקלקל שם כי מי יודע כמה זה יכול לעלות לו. אני לא מבין למה צ'מפיון לא נותנים 3-4 שנות אחריות, יהיה אפשר לרכוש רכבים מתוצרתם בראש הרבה יותר שקט.

ובנושא השני- כל מה שעשיתי זה לדייק את דבריך, יש עוד ספורטיביות עד 300K ולא טענתי לרגע שהם עדיפות על ה-GTI.

גם אני מאמין שה-GTI היא התמורה הטובה ביותר כיום לכסף כ- ALL ROUNDER, בעיקר כי המחירים ירדו בשנה האחרונה.

אבל מי שמחפש ערכי מוסף אחרים כמו עיצוב (ג'ולייטה, RCZ) או ביצועים (מגאן) יכול גם למצוא אותם במקום אחר.

אז אנחנו מסכימים. אני לא טוען שVW היא חברה טובה - היא לא - שצ'מפיון הם יבואנים טובים - הם לא (אבל מי כן, בעצם?) - רק שיש כאן בעיה מסויימת להגיד "לכו קנו משהו אחר". אני לא ממליץ לקרובים שלי לקנות VW בדיוק בגלל נושא האחריות (והאמינות המפוקפקת של המכוניות), או שאני ממליץ על המכוניות אבל מסתייג מהקניה שלהן.

פורסם

זהו, ש-VW היא חברה טובה. אפילו טובה מאוד.

לא מעט פעמים אמרתי של-VAG יש את היצע הרכבים הכי טוב כיום בישראל, אבל בחיים לא הייתי קונה רכב חדש מהיבואן הבזוי הזה.

בבית שלנו יש C5 V6 והיא מפגינה אמינות מאוד גבוהה ובכל זאת זה נחמד לדעת שיש לה 4 שנות אחריות.

הייתי שמח אם היה לי את האופציה להיות באותו ראש שקט שאני קונה TSI+DSG מצ'מפיון.

אני למשל קניתי 206+, רכב נהדר שאני מאוד מתחבר אליו בגלל העיצוב, הקלילות, ההגה הפנטסטי וכן, גם 4 שנות אחריות מדבר אליי.

אבל לדודה שלי אמרתי שאין לה שום טעם לרכוש את הרכב הזה כי היא צריכה רכב יותר מרווח, איכותי ובטיחותי וכל השטויות שמדברות אליי בטוח לא מדברות אליה לכן הפולו נבחרה.

למרות שהרכב מצ'מפיון, בשורה התחתונה כמה כבר אפשר להסתבך עם מנוע 1.4 וגיר ידני? אני גם בטוח שהרכב ימכר דיי בקלות בבוא העת.

פורסם
אבל הוא לא קנה פולקסווגן, הוא קנה GTI. זה דגם אחד ספציפי. מי שרוצה מכונית ספורטיבית ויש לו עד 300 אלף שקל, יש לו מעט מאוד אופציות: מגאן ספורט (רק ידנית, רק שלוש דלתות ויותר יקרה מGTI מקבילה ב50 אלף שקל), אלפא ג'ולייטה QV (ביקורות גרועות, ידנית בלבד, יותר יקרה ב50 אלף שקל גם היא), או משהו של סיאט. בשבילי גם באותו מחיר הGTI עדיפה על האלפא והרנו, אז בעשרות אלפי שקלים פחות... בקיצור, אין אלטרנטיבות.

טוב, אני אשאל שאלה קצת מוזרה, GTI מול אאודי S3 טורבו, וכמובן פולקסווגן שירוקו. האם מדובר באותו סדר גודל?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

S3 כבר מזמן לא עולה פחות מ300K, היא מתחילה ב320K לפני תוספות ועם גיר ידני ושלוש דלתות - זה כמעט כפול מהGTI המקבילה. ובלי שום קשר אני מעדיף את הGTI, גם באותו מחיר, אבל זו העדפה אישית ואם מישהו מעדיף את הS3 עליה, שיהיה לו בכיף (הS3 מהירה יותר, אוחזת יותר, פוטנציאל שיפורים גבוה יותר; אבל היא מרווחת פחות, אני מעדיף את תא הנוסעים בGTI MK6, שלדה מתה, הגה מת, מנוע עם הרבה יותר לאג מהGTI).

שירוקו זה GTI בתחפושת, אבל לה יש מתחרות לגיטימיות (המגאן, הRCZ, וכו') - אבל לשירוקו יש יתרון גדול במחיר (חזון אחרית הימים; VW עם יתרון במחיר מול רנו ופיז'ו). מבין השלוש הייתי לוקח את המגאן, אבל שוב עניין של העדפה.

• תוכן חדש...