Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש פה 2 סוגיות שנושקות אחת לשניה אבל לא ממש קשורות בקשר הדוק.

יש לבצע הפרדה בין הבנק אשר נתן לכם כסף למימון הרכישה ובין הגוף אשר הונה את הלקוחות (פריים ליס).

על ההלוואה הלקוחות חתמו בלא שהבנק הכריח, כפה עליהם לחתום או הונה אותם בכל צורה ולכן את ההלוואה הם יאלצו לשלם עד סופה.

בלי שום קשר, במידה והם חושבים שהבנק התרשל בתפקידו הם מוזמנים במקביל לתבוע את הבנק אבל סתם ככה להפסיק את התשלומים ורבותיי, פתאום אתם העבריינים בסיפור הזה.

גם כאשר חברות בניה פושטות את הרגל ולא נתנו ערבויות לרוכשים, כמו שהיה ב 2007 עם חפציבה, הרוכשים נשארו ללא בית ועם משכנתא שהם ישלמו עכשיו 25 שנים.

למרות שאני מסכים שיש כאן התנהלות בעייתית של הבנק, חשוב לזכור שהבנק לא הגיע לייצג את האינטרסים שלכם והוא אינו מייצג אתכם, אינו מייעץ לכם או בא כח שלכם ואם אדם מספיק, נקרא לזה תמים רק בשביל לא להעליב פה אנשים, לבצע כזאת עיסקה, ישמש לו הסיפור כשיעור חשוב לא לרכוש לעולם אפילו מחק לילד לכיתה א' ללא ליווי מקצועי.

באגירה, אם נתתי נכס כבטוחה לבנק הבנק יצטרך להסביר איך הוא לקח בטוחה שלא קיימת. זה מצב שונה לחלוטין ממי שקונה דירה ומרמה יחד עם הקבלן את הבנק (מוותר על ערבות תמורת תשלום בשחור/הנחה או כל טובת הנאה אחרת).

בדיוק כמו שהבנק לא יכול סתם ללכת לערב בלי למצות את ההליכים נגד החייב כדי שהבנק לא יתרשל ויתן הלוואות לחדלי פירעון בזכות ערבים טובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה בדיוק מצפה מהבנק לעשות?

לשלוח פקיד לבונדד ולבדוק את מספרי השילדה אל מול הרכב הקיים?

סה"כ מדובר בעיסקת מימון קטנה ושגרתית והבנק לא יצא מגידרו בכדי להוכיח שהנכס קיים, כולה אוטו באיזה 100K ש"ח.

לבעלים זה המון, במיוחד שהם לא קיבלו תמורה אבל עבור הבנק מדובר בכסף קטן.

לא מעט אנשים מסוגלים לקבל כזאת הלוואה על בסיס חתימת ערבות עצמית ללא כל בטוחה.

זה לא שבאת לבקש 200 מליון דולר בכדי להקים קניון על קרקע שלא קיימת (תאמין לי, אז הם יבדקו טוב טוב הכל לפרטי פרטים.

לדעתי יש קרן אור אחת בודדת לכל הנעקצים, מאחר ורבים מאוד מהם נשלחו לאותו סניף, די ברור שמדובר בסניף ש"שיתף פעולה" על העוקצים ולכן יש סיכוי לא רע שהבנק ינסה להשתיק כמיטב יכולתו את כל הפרשה (לפחות את חלקו) ויכניס את כל ההלואות האלה לסעיף חובות אבודים.

עדיף להפסיד את הכסף מאשר לספוג פרסומים בסגנון "העולם התחתון הסתנן לתוך בנק הפועלים ועושה בו כבשלו".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי מה שאני יודע יש כבר תביעה אחת כנגד בנק הפועלים, בדיוק על העניין הזה.

הרי לקונה אין אפשרות לדעת אם הרכב קיים או לא, כיוון שזה רכב חדש.

במקרה כזה על הבנק חובה לאמת שהוא מעביר לפריים מוטור, או כל חברה אחרת,

את הכסף, שקיים בכלל רכב כזה, כולל מספר רישוי ושלדה, ושהוא לא משועבד או מעוקל.

הבנק נהג כאן ברשלנות, ולא בדק כלום, אלא הסתמך על מספרים פיקטיביים שסיפק לו

המוכר, כלומר פריים מוטור.

אני לא עו"ד, אבל אין לי ספק שאם יהיה משפט, תוטל אחריות לא קטנה על הבנק.

במיוחד שזה התנקז לסניפים מסויימים, שכאילו שתפו פעולה בעצם עצימת העיניים שלהם,

וחוסר הבדיקות המינימליות שלהם.

אני מניח שלקוח פרטי, שלא היה נעזר בפריים מוטור ודומיהם, היה צריך ערימה של מסמכים

והוכחות ומה לא, שהרכב קיים, ושיש רישוי לרכב, ופוליסת ביטוח, ומה לא.

ככה שלהגיד שלבנק אין אחריות זה לא הוגן לטעמי.

פורסם
מה אתה בדיוק מצפה מהבנק לעשות?

לשלוח פקיד לבונדד ולבדוק את מספרי השילדה אל מול הרכב הקיים?

סה"כ מדובר בעיסקת מימון קטנה ושגרתית והבנק לא יצא מגידרו בכדי להוכיח שהנכס קיים, כולה אוטו באיזה 100K ש"ח.

לבעלים זה המון, במיוחד שהם לא קיבלו תמורה אבל עבור הבנק מדובר בכסף קטן.

לא מעט אנשים מסוגלים לקבל כזאת הלוואה על בסיס חתימת ערבות עצמית ללא כל בטוחה.

זה לא שבאת לבקש 200 מליון דולר בכדי להקים קניון על קרקע שלא קיימת (תאמין לי, אז הם יבדקו טוב טוב הכל לפרטי פרטים.

לדעתי יש קרן אור אחת בודדת לכל הנעקצים, מאחר ורבים מאוד מהם נשלחו לאותו סניף, די ברור שמדובר בסניף ש"שיתף פעולה" על העוקצים ולכן יש סיכוי לא רע שהבנק ינסה להשתיק כמיטב יכולתו את כל הפרשה (לפחות את חלקו) ויכניס את כל ההלואות האלה לסעיף חובות אבודים.

עדיף להפסיד את הכסף מאשר לספוג פרסומים בסגנון "העולם התחתון הסתנן לתוך בנק הפועלים ועושה בו כבשלו".

הבנק יכול לבדוק את המספר בדקה. טלפון אחד ליבואן יגיד לו אם מספר השלדה קיים ולמי הוא נמכר. אם מדובר ברכב יד שנייה אז טלפון זריז למשרד הרישוי נותן את כל הפרטים. לא מדובר באיזה מכשיר ללא תיעוד. כל רכב נרשם ומנוהל אחריו מעקב.

יש הרבה מאוד אנשים שמקבלים כאלה סכומים בלי שום ערבים אבל גם הם לוקחים הלוואת מימון לרכב כנגד שיעבוד כי זה מוזיל את ההלוואה.

פורסם
הבנק יכול לבדוק את המספר בדקה. טלפון אחד ליבואן יגיד לו אם מספר השלדה קיים ולמי הוא נמכר. אם מדובר ברכב יד שנייה אז טלפון זריז למשרד הרישוי נותן את כל הפרטים. לא מדובר באיזה מכשיר ללא תיעוד. כל רכב נרשם ומנוהל אחריו מעקב..

נשאלת השאלה האם בדרך כלל הבנק כן מבצע את הפעולות האלה ורק במקרים הנ"ל הוא לא ביצע ואז נודף מהעניין ריח של שחיתות והונאה או שהבנק לעולם לא מבצע את הבדיקה הזו ואז לרוכשים יש בעיה רצינית.

פורסם

אני לא יודע אם בד"כ אבל בכל עיסקאות המימון שעשיתי בנושאי רכב חדש תמיד דרשו מסמך מהיבואן ווידאו טלפונית את פרטיו.

שים לב שאפילו בלקיחת משכנתא לא מסתפקים בניירת בלבד אלא שולחים שמאי לנכס.

פורסם

בגירה, מצד אחד ואני מאמין שזה גם נכון מבחינת החוק יבש, אתה צודק. מצד שני, לפחות ממה שאני מכיר, הבנק כן אמור וכן בודק בפועל את מספר השלדה והרישוי של הרכב המשועבד לזכותו.

במקרה הטוב מדובר כאן על רשלנות רבתי, ומקרה הפחות טוב על הונאה בשיתוף אותו סניף בנק.

אגב, לא מדובר שם על סניף אחד, הוקמו הלוואות גם בסניפים אחרים, מעניין כיצד זה ישפיע על כל העניין.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
למיטב זכרוני וידיעתי הלא משפטית בעליל, הבנק מחויב בחובת הזהירות - הן כלפי לקוחותיו והן כלפי עצמו. כאשר הבנק משעבד רכב, פקיד צריך לראות את הרכב פיזית טרם הגשת המסמכים לחתימת מורשה חתימה, ולאשר בחתימת ידו שהוא אימת את מספר השילדה ומספר הרישוי לפי הפרטים הכתובים ברישיון.

אם השעבוד ניתן מבלי שמי מפקידי הבנק או מורשה החתימה אכן ראה את הרכב ואימת את הפרטים הללו, הרי שיש כאן הפרה לכאורה של חובת הזהירות מצד הבנק, לכן יתכן שהלקוחות עלולים למצוא את עצמם פטורים מתשלום ההלוואה.

בכלל, כל הסיטואציה שבה צד ג' מביא לקוחות לסניף במטרה להקים להם שם פעילות עסקית הוא פישי. תמיד הבנק צריך לבדוק את המקרים האלה בשבע עיניים, איכשהו יש להם בסוף נטייה להיגמר לא טוב.

שוב: אינני עו"ד או משפטן ומדובר בדעה אישית שאינה מגובה בדבר. יש לבדוק את הדברים לעומק באמצעות עו"ד המתמחה בדיני בנקאות.

מדובר בעסקת רכישה של רכב חדש, הבנקאי לא יכול לצאת החוצה ולוודא שהרכב קיים. אגב, גם בשעבוד רכב משומש הבנקאי לא יוצא החוצה לראות את הרכב אלא מסתמך על רישיון הרכב ואולי בדיקה מול משרד הרישוי.

כאשר מדובר בשעבוד רכב חדש שאין לו עדיין רישוי הבנקים עובדים על בסיס אמון וניסיון עם יבואני הרכב\חברות ליסינג שסה"כ התחייבויות לשעבוד לרבות מספרי השלדה שהבנק מקבל מגיעים מגושים מוכרים שקיימים מספר שנים. במקרה של תחקיר כלבוטק נראה שהיתה "עזרה מבפנים" לחברות האלו לצורך שחרור הכסף לגוף חדש ולא מוכר ללא בדיקת מהימנות מספרי השלדה.

לבנק יש פה רשלנות תורמת (במזיד או לא) והוא חשוף לתביעה. הבנתי גם שהיו פיטורים של מנהלי סניפים שעבדו עם החברות האלו (כך מופיע בדף הפייסבוק של הנפגעים). גם כשאדם לקוח משכנתא לדירה הבנק עושה מספר בדיקות כדי לוודא שהנכס קיים ושהקבלן אכן יכול לספק אותו והלקוח לא ישאר עם ערימת בלוקים. בגלל הסכומים הגבוהים של דירה יש גם ערבות בנקאית ולא ערבות אישית עם צ'ק שחוזר כפי שעזו במקרה הזה.

שיהיה בהצלחה לכל הנפגעים בהשבת כספם, לא נעים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

CASPER, זו בדיוק הטענה כנגד הבנק.

איך אתה מעביר כסף לגוף שמתחייב לשעבד רכב בתמורה לכסף אותו הוא מקבל,

ואתה לא בודק שיש בכלל רכב כזה, עם נתוני שלדה/רישוי כאלה?

חובת הזהירות כאן היא על הבנק, שכן אדם ממוצע אינו בקיא בהלכות וחוקי שעבודים וכד',

וחובת הבנק היתה לפחות להבהיר ללקוחות שהם אלה שאחראים לוודא שקיים רכב כזה,

או לחלופין לבדוק זאת בעצמם.

אני מניח שהרבה לקוחות, במידה והיו יודעים שהבנק לא מוודא כלום וישר מעביר את הכסף,

היו נזהרים קצת יותר, ובודקים באופן יסודי יותר אם קיים רכב, מה המס' רישוי שלו, וכד'.

האדם הממוצע סומך כאן על הבנק כגוף שנמצא בתווך בינו לבין סוכנות הרכב, ומניח שהבנק

לא יתן למישהו כסף ללא שאלות או בדיקות מתאימות.

פורסם
ברור שיש לי הוצאות משפטיות אבל הן לא ידגדגו את ה 120K שאצטרך לשלם לבנק אם אוותר.

הן תהיינה מספיק כבדות כדי שידגדגו אותך...:wink:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
האדם הממוצע סומך כאן על הבנק כגוף שנמצא בתווך בינו לבין סוכנות הרכב, ומניח שהבנק

לא יתן למישהו כסף ללא שאלות או בדיקות מתאימות.

אז ה"אדם הממוצע" שלך הוא אידיוט כי הבנק הוא סה"כ גוף שמממן לך את העיסקה!

הוא לא בא הכח שלך והוא לא נציג שלך והוא לא פועל בשמך או בטובתך!

פורסם

בקשר לאנשים הקטנים-יש המון אנשים שהולכים לאיזה "חרטה מוטורס" בשביל לקנות רכב ב-40% מתחת למחירון כי העיניים שלהם יפות ואז מתפלאים על זה שעושים עליהם נוכלות.

צרכן לא פחות אשם מהחברות שראיתם בכתבות האלה.

ולהלן נושא המקדמה יש חברות שלא מחייבות אותך גם בשקל אחד אם בוטל שיריון על רכב.

ובלי שום קשר לפני שחותמים על משהו פשוט מאוד לקרוא בעיון ולא לשים לב לבלבולי מוח של הסוכן מכירות ברקע.

vr6T gt35/40-sold

a3 1.8T 180-sold

ibiza fr stage 1-sold

540I m-tech 6MT-sold

פורסם
אז ה"אדם הממוצע" שלך הוא אידיוט כי הבנק הוא סה"כ גוף שמממן לך את העיסקה!

הוא לא בא הכח שלך והוא לא נציג שלך והוא לא פועל בשמך או בטובתך!

לדעתי אתה טועה, ולבנק יש כאן אחריות. אם היו מבהירים ללקוח שהם מעבירים כסף בלי לבדוק כלום, זה משהו אחר.

אני כמעט בטוח שאם זה יגיע למשפט, יקבעו שלבנק אחריות לא קטנה למחדל. הבנק הוא מממן של העסקה, אבל

במקרה הזה הוא אמור לשעבד נכס ששווה כמעט מאה אחוז מהשווי.

וזה שרוב האנשים אדיוטים זה סיפור אחר, עדיין בבית משפט קובעים לפי התנהגות של רוב האנשים, ובוחנים מה היה

עושה האדם הממוצע.

פורסם
מדובר בעסקת רכישה של רכב חדש, הבנקאי לא יכול לצאת החוצה ולוודא שהרכב קיים. אגב, גם בשעבוד רכב משומש הבנקאי לא יוצא החוצה לראות את הרכב אלא מסתמך על רישיון הרכב ואולי בדיקה מול משרד הרישוי.

כאשר מדובר בשעבוד רכב חדש שאין לו עדיין רישוי הבנקים עובדים על בסיס אמון וניסיון עם יבואני הרכב\חברות ליסינג שסה"כ התחייבויות לשעבוד לרבות מספרי השלדה שהבנק מקבל מגיעים מגושים מוכרים שקיימים מספר שנים. במקרה של תחקיר כלבוטק נראה שהיתה "עזרה מבפנים" לחברות האלו לצורך שחרור הכסף לגוף חדש ולא מוכר ללא בדיקת מהימנות מספרי השלדה.

לבנק יש פה רשלנות תורמת (במזיד או לא) והוא חשוף לתביעה. הבנתי גם שהיו פיטורים של מנהלי סניפים שעבדו עם החברות האלו (כך מופיע בדף הפייסבוק של הנפגעים). גם כשאדם לקוח משכנתא לדירה הבנק עושה מספר בדיקות כדי לוודא שהנכס קיים ושהקבלן אכן יכול לספק אותו והלקוח לא ישאר עם ערימת בלוקים. בגלל הסכומים הגבוהים של דירה יש גם ערבות בנקאית ולא ערבות אישית עם צ'ק שחוזר כפי שעזו במקרה הזה.

שיהיה בהצלחה לכל הנפגעים בהשבת כספם, לא נעים.

כן יכול לא יכול - זה בכלל לא משנה. יש נהלים מסויימים שנקבעו כיצד יש לפעול במקרים מעין אלה. אם מסיבה כלשהי הבנקאי אינו יכול לראות פיזית את הרכב, עליו לקבל מסמכים אחרים המאשרים שהוא קיים, כגון: העתק רישיון, אישור מהיבואן, אישור מחברת הטרייד-אין וכד'.

יצא לי להיתקל במקרים שבהם ניתנה הלוואה לרכישת רכב ובוצע שעבוד כנגדה מבלי שהרכב נראה פיזית, ברם בכל המקרים הללו היה מדובר בלקוחות ותיקים וטובים של הסניף מחד, והתקבלו המסמכים המפורטים לעיל מאידך.

במקרה דנן, שים לב שמדובר בלקוחות שטרם רכישת הרכב לא היתה להם כל זיקה לסניף. אם לא די בזה, מסתבר שגם היה צד ג' (נציג פריים מוטור) שדאג להביא אותם לסניף הזה.

כל בנקאי מתחיל צריך לדעת ששני אלה הם לא מנורות, אלא פרוז'קטורים אדומים שמסמנים שמשהו מאוד בעייתי מתחולל לנו כאן מתחת לאף.

לסיכום: אני לא אופתע אם יתברר שפריים מוטור הצליחו להחדיר חפרפרת לבנק הפועלים, שנתנה להם תמיכה מבפנים. תקראו את מה שאושרי כתב, אני לגמרי מסכים איתו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...