Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שעובד במכירות רכב.. פשוט רשום בחוזה.. ואני אישית אומר מקדמה ודמי רצינות להזמין את הרכב מהמלאי או מסניפים אחרים

אני לא מבטיח כסף חזרה אני פשוט מחליף להם אוטו אחר אם לא מוצא חן בעיניהם, ובמידה ויש סיבה מוצדקת אני נלחם שיחזירו

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוצה לשמוע סיפור קטנטן?

בחברה שבה אני עובד יש יועץ משפטי. אחד העובדים רצה לרכוש רכב מאלדן ונפל בדיוק באותו החוזה.

הוא שילם 1500 שקל מקדמה על סמך סיפורים וכשהרכב הגיע הוא לקח אותו לבדיקה והתברר שהרכב פגוע ולא כמו שסופר לו בע"פ.

כמובן שהחברה התנערה מכל מה שהיה בע"פ ובצר לו הוא פנה ליועץ המשפטי.

אחרי ניסוח מכתב חמוד - כל הכסף הושב עד הגרוש האחרון.

החוזה יכול להיות מה שהוא רוצה אבל לא יעמוד במבחן משפטי.

עריכה: למיטב ידיעתי ממה שהבנתי מהעו"ד שלנו - מאחר ואתה לא מקבל את הרכב במעמד המכירה, מדובר בעיסקה הדומה לעיסקה טלפונית/אינטרנט/מכרז וכיוון שכך, החוק מאפשר לבטל את הקניה במידה והסחורה שהגיעה לא עמדה בציפיות.

פורסם

מה שכתבת לגבי ביטול החוזה אינו מדויק בכלל. העובדה שלא מקבלים את הרכב במעמד הרכישה אינה מקנה זכות ביטול לפי דין (נושא של ביטול "עסקת מכר מרחוק" אינו רלוונטי לעסקה כזו). לאחרונה נכנסו לתוקף תקנות ביטול המאפשרות ביטול עסקאות מסוימות תוך 14 יום, אך החברה יכולה לטעון שדמי הביטול הם עבור שינוע הרכב.

אפשר להתווכח על גובה דמי הביטול, אך זה לא נראה לי מופרך שאדם שמבקש שישנעו עבורו רכב מחיפה לאילת (לצורך הדוגמה) ישלם משהו במידה והוא לא רוכש את הרכב.

לגבי הכתבה - בכל הכבוד, אם אנשים לא קוראים על מה הם חותמים כאשר מדובר על חוזה של כחצי עמוד (כמו במקרה של שלמה סיקסט) זו בעיה שלהם ולא של החברה.

פורסם
רוצה לשמוע סיפור קטנטן?

בחברה שבה אני עובד יש יועץ משפטי. אחד העובדים רצה לרכוש רכב מאלדן ונפל בדיוק באותו החוזה.

הוא שילם 1500 שקל מקדמה על סמך סיפורים וכשהרכב הגיע הוא לקח אותו לבדיקה והתברר שהרכב פגוע ולא כמו שסופר לו בע"פ.

כמובן שהחברה התנערה מכל מה שהיה בע"פ ובצר לו הוא פנה ליועץ המשפטי.

אחרי ניסוח מכתב חמוד - כל הכסף הושב עד הגרוש האחרון.

החוזה יכול להיות מה שהוא רוצה אבל לא יעמוד במבחן משפטי.

עריכה: למיטב ידיעתי ממה שהבנתי מהעו"ד שלנו - מאחר ואתה לא מקבל את הרכב במעמד המכירה, מדובר בעיסקה הדומה לעיסקה טלפונית/אינטרנט/מכרז וכיוון שכך, החוק מאפשר לבטל את הקניה במידה והסחורה שהגיעה לא עמדה בציפיות.

במקרה כמו שאתה אומר אני פשוט מחליף את הרכב בלי לדבר ומוריד את ה500 שח מקדמה מסכום הרכב הכולל !!

ועוד דוגמא, לוקח הזמין רכב ושילם מקדמה של 1000 לאחר שהרכב הגיע ועוד טופלו התיקונים שהוא ביקש הוא ביטל

בגלל מחלה שלא עלינו נפלה עליו .. ופשוט ביטלתי בלי לדבר.

שלא תבין לא נכון אני לא סנגור של אף אחד ולא מנסה להוציא את החברות האלה צודקות ממש לא!

ישנם הרבה סיפורים ששמעתי גם בסניף שלי ולא היה לי מה לעשות

בכל מקרה אני מנסה תמיד לעזור ולתת ללקוחות שלי.

פורסם

אם תוכל להסביר להדיוט כמוני, למה אני לא יכול לקבל את הכסף ששילמתי אם הרכב פגום מכל סיבה שהיא, אני אשמח.

דמי שינוע?

למה הם לא מסכימים שאני אסע למיקום של הרכב ומתעקשים להביא אותו אלי?

נסה לבקש מהם לא לשנע את הרכב אלא לנסוע למיקום שהוא נמצא ולראות אותו שם.

נראה אם תצליח.

אז הם מכריחים אותי לשלם על שינוע ואז לוקחים את הכסף בטענה שהם היו צריכים לשנע אותו??

פורסם
במקרה כמו שאתה אומר אני פשוט מחליף את הרכב בלי לדבר ומוריד את ה500 שח מקדמה מסכום הרכב הכולל.

אני לא מדבר כרגע עליך כמובן אבל אם אחרי שתפסתי את החברה הזאת בשקר, אני לא רוצה משום מה לעשות איתם עסקים?

מותר לי?

תודה רבה על הרכב שלא הגיע כפי שסוכם. נלחץ ידיים, נחליף שטרות ונלך הביתה כחברים.

לא רוצה לקנות ממך. מותר לי?

למה לא?

מה אכפת לי אם שינעת או לא שינעת את הרכב הפגוע? הרי לא על הרכב הזה דיברנו.

פורסם
תהיה סמוך ובטוח שהחוזה הזה עומד בכל מבחן משפטי.

לא רוצה להפסיד 500 שקח או 50 שקל או חצי שקל ?

אל תחתום על חוזה כזה.

בהנחה שהחותם אינו קטין או אחד שאינו מודע למעשיו, החוזה כשר לחלוטין.

מכריחים אותך לחתום ?

חפש רכב בחברה אחרת, סה טו.

למדת משפט שאתה יוצא בהצהרה כזו? (לא באמת, למדת?)

דין חוזה שבעל פה כדין חוזה שבכתב, אלא אם כן מדובר בעסקת מקרקעין.

במקרה שבתחקיר הובטח ללקוח משהו בעל פה ומשהו שונה לחלוטין (לרעתו) בכתב.

עובדה זו ושאר ההתנהלות של החברות הם עבירה על עקרון תום לב (סעיפים 12 ו39 לחוק החוזים).

חבל להמליץ לאנשים להרים ידיים כאשר בעצם החוק לצידם.

החברה הכי גדולה בישראל או לא, בבית משפט אתה תקבל את כל הכסף.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אם תוכל להסביר להדיוט כמוני, למה אני לא יכול לקבל את הכסף ששילמתי אם הרכב פגום מכל סיבה שהיא, אני אשמח.

דמי שינוע?

למה הם לא מסכימים שאני אסע למיקום של הרכב ומתעקשים להביא אותו אלי?

נסה לבקש מהם לא לשנע את הרכב אלא לנסוע למיקום שהוא נמצא ולראות אותו שם.

נראה אם תצליח.

אז הם מכריחים אותי לשלם על שינוע ואז לוקחים את הכסף בטענה שהם היו צריכים לשנע אותו??

אף אחד לא מחייב אותך לעשות עסק עם מגרש ליסינג. אם המגרש מסרב לבקשתך לנסוע לראות את הרכב במיקום שבו הוא נמצא, או מסרב לכל דרישה אחרת שיש לך, אתה יכול להמשיך הלאה. עם זה אין לי בעיה. לעומת זאת, יש לי בעיה עם אנשים שחתמו על הסכם עם מגרש הליסינג ולאחר מכן מנסים להתחמק מהתחיבויותיהם (כפי שהיה בכתב ערוץ 10).

פורסם
אני בררתי את הנושא של ''פריים מוטור'' צריך להזהר מאוד מהם

צריך להזהר מאוד ממי שכותב שברבר הנושא בלי לפרט מה ומי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני בררתי את הנושא של ''פריים מוטור'' צריך להזהר מאוד מהם

מירב ערב טוב אני אלון אשמח אים תיצרי קשר ל0504288016 בקשר לפריים מוטור

פורסם
אף אחד לא מחייב אותך לעשות עסק עם מגרש ליסינג. אם המגרש מסרב לבקשתך לנסוע לראות את הרכב במיקום שבו הוא נמצא, או מסרב לכל דרישה אחרת שיש לך, אתה יכול להמשיך הלאה. עם זה אין לי בעיה. לעומת זאת, יש לי בעיה עם אנשים שחתמו על הסכם עם מגרש הליסינג ולאחר מכן מנסים להתחמק מהתחיבויותיהם (כפי שהיה בכתב ערוץ 10).

אני לא מבין , במה אוטו שונה מחולצה שאני קונה בקסטרו לדוגמא? אני התחתנתי עם שלמה סיקסט? מה זה מנסה להתחמק? בנאדם משלם מכספו שהוא הרוויח ביושר , שם מקדמה על רכב , גם אם קמתי היום על צד שמאל ובא לי לבטל את העסקה אני יכול.

הסיבה שהלקוחות האלו לא קראו את כל המסמך (לדעתי) היא שיש אנשים תמימים , וברגע שהם שמעו שהכסף יוחזר להם (בעל פה) הם פשוט חתמו בידיעה שיש חוק ביטול עסקה וגם הבטיחו את הכסף חזרה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
עם או בלי חליפה ועניבה סוחר תמיד ישאר סוחר.

6qnZbE6V24Y דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

איזה בני אדם זה פשוט מדהים.

כל כך עצוב וכואב.

בני אדם נכנסים לקנות רכב, בכסף שהרוויחו ביזעה ובעמל, מאושרים רק מעצם הקנייה, ונזרקים להם ככה אלפי שקלים.

אני מאמין שהם קיבלו את שלהם בפרסום הכתבה, כל עם ישראל ראה ומי שלא נכנס אליהם יותר מבורך.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים.

לידיעתכם.... סניף של m-motors שהיה לפני כן פריים מוטורס במודיעין, נסגר.

הפתעה? אולי לא בעצם.....

פורסם

הייתה כתבה בחדשות ערוץ 2 השבוע.

אין רכבים. אין כסף. יש עוקץ.

לא יודע אם הסניף שלהם בראשון עדיין פתוח - במידה וכן - ראו הוזהרתם.

• תוכן חדש...