רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, יש לי אפשרות להשיג מנעול הגה מלא שמכסה את כל ההגה דרך חבר שעובד בחנות אביזרי רכב ב500 שקל במקום 900 - דומה לזה http://www.rd-israel.co.il/ShowImage.asp?image=216794.jpg&Title=AUTOLOK+2000+PLUS+îðòåì+äâä+äáèåç+áéåúø רק שהוא מכסה את כל ההגה ממש. יש למישהו נסיון עם מנעול כזה ויכול לומר לי אם זה שווה 500 שקל? אם הוא נראה לכם יעיל? על פניו עושה רושם שזה מונע את בעיית ניסור ההגה
הודעה אחרונה מאת talev86, -
שלום לכולם, אני מניח שאני ממש לא מחדש וכולכם מכירים כבר את כביש נס הרים. לטעמי, אחד הכבישים היפים והמהנים בארצנו. על כל פנים, חלקים נרחבים מהכביש ״התחדשו״ באספלט טרי. תענוג לחושים!! מומלץ בחום.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 967 צפיות
מבחני הדרכים המצולמים של המגזין הבריטי הידוע הן תענוג לחובבי הרכב,כשאר הם מקיפים ומעמיקים ומספקים אינפורמציה שתוכניות הרכב הפופלריות בכלל לא טורחות לספר לנו. ובכלל ,נעים מאוד לראות את כריס הריס על מסך. הכנתי מספר קישורים על מבחנים שנהנתי לצפות: תהנו
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רכב של בחור מבוגר מאוד שלא נסע על הרכב(למכולת וחזרה) מה צפוי לי מבחינת בלאי מנוע,גיר,מיתלים ושאר הרכיבים ברכב?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 18.7 אלף צפיות
לאחרונה אני נתקל ביותר ויותר רכבים עם צ'קלקה כתומה, כל קבלן, טרקטור, מהנדס בניין, המאבטח שמתחת לבית שלי על הרכב הפרטי שלו, רוב הרכבים בבסיס שלי (הצבאיים+חצי צבאיים). אז מה החוק אומר לגבי דבר זה, ולמה לשכן שלי נראה שבגלל שהוא עושה פטרולים עם הג'יפ שלו אז מותר לו לשים את זה ברכב (כל הזמן, מדובר על הגדול הקבוע). תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
חברים יקרים, שמי זאב ואני מארגן את תחילתו של המאבק נגד עליית הדלק הקרובה, פתחנו דף בפייסבוק ואני קורא לכל מי שאכפת לו להצטרף: http://www.facebook.com/home.php#!/home.php?sk=group_164708270238450&ap=1 המאבק נתמך ע"י לילה כלכלי בערוץ 10, ודידי הררי יהיה אחד המובילים. הצטרפותכם חשובה, פרטים בדף הפייסבוק.
הודעה אחרונה מאת georgesh, -
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי, אני מעוניין להשחיר את החלונות ברכב אצלי, הבעייה היא שזה מאוד יקר לביצוע (כ-2000 שקלים עם מדבקה 3M) לכן אני מעוניין לדעת, בהנחה ויש לי חוש טכני לא רע, עד כמה מסובך לעשות לבד את ההשחרה? את הפילמים של 3M ניתן לרכוש בכ- 130 דולר כולל משלוח. תודה
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
טוב, האמת שסתם הגזמתי בכותרת כדי שתיכנסו. אבל זה עדיין מאוד משעשע. אז קודם כל את הסרטון אתם יכולים לראות כאן. הם לא באמת מרסקים אותה, סתם שוברים לה שני ג'נטים, אבל מה שיפה בכל הסיפור הוא שבמקום להסתיר את הנזק וללכת להתבייש בפינה - הם מפרסמים את זה באתר שלהם! עכשיו נסו לדמיין דבר דומה בישראל. לא עם פרארי, חס וחלילה, עם איזה יונדאי... לילה טוב!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כמדי שנה אני וחבריי שוכרים רכב ונוסעים לטייל בצפון ולנהוג בכבישים מעניינים. לצערנו הרכב שהזמנו לא היה במלאי וקיבלנו ״שידרוג״ כהגדרתו של נציג השרות מאזדה שלוש דור קודם שנת 2008-9 עם 80,000 ק״מ ו-3 צמיגים סיניים מתוצרת westlake(אשר לגביהם שמעתי שמשרד התחבורה אסר או שקל לאסור את שיווקם בארץ) ועוד צמיג(הדובדבן שבקצפת) מסוג federal(סיני?) בן יותר מ-4 שנים! חזרנו לסניף ולא היה שום רכב אחר במלאי חוץ מיונדאי גטס שעליה ויתרנו(הקמצנים הxxxx האלה עדיין מציעים גטס ישנה). מה אתם אומרים החששות שלי מוצדקים? יש מה לעשות לעשות במצב הנ״ל? מעצבן לראות שחברות ההשכרה החאפריות בישראל מנסות לחסוך עוד כמה שקלים על חשבון חיי אדם. אנחנו אמורים לנסוע מחר על הבוקר,היום ש…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
האם הרכב הזה יכול להוות תחליף לרכב ספורטיבי? איך ההתנהגות של אופל אסטרה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 4 תגובות
- 938 צפיות
יש איזה מקום בדרום רצוי באזור באר שבע שאפשר לבטל בקרת יציבות להשתעשע שם עם הרכב להרביץ מהירות וכו'...
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עברתי אתמול בערב בקטע כביש 42 מצומת בית עובד צפונה, קטע כביש שלידו מתבצעות עבודות הרחבה ופיתוח. בערך 500 מ' אחרי הצומת ראיתי במראה סוג של פלאש בודד. מישהו יודע אם יש שם מצלמה כל שהיא נייחת או ניידת, או שזה סתם דמיון פרוע.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- 3 תגובות
- 977 צפיות
Both items are similar for the appearance. Dayline version is not having mark for daytime running light, just having the look, technical it is not working as DRL (see FAQ: This means that the parking lights are looking like a daytime running lights but does not correspond to the same function; the led stripe is the position light of the car.) Dlite model working with real daytime running lamp (led stripe is real daytime light), it is having the mark for it also (the R87 מי מתרגם לי לעברית??
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 11 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
קודם כל כדי לחסוך שאלות רגילות אז הנה מידע כללי-עוד כחודש בן 18, בעל רישיון ב' 7 חודשים וקצת. אני רוצה ליסוע בטרקטורון, אלו השאלות: 1. מותר לי להרכיב נוסע בטרקטורון (אני ואדם מאחורי) 2. איזה רכב נחשב 'רכב שטח' 3. כדאי לי לעשות רישיון 1 (6 שיעורים מינימום) כדי שלא יהיו לי הגבלות על נסיעה בטרקטורון או שאין הגבלות לרישיון ב' על נסיעה בטרקטורון 4. בשביל רישיון 1 צריך לעשות הדרכה ואישור מיוחד, מאיפה אני משיג/למי אני פונה 5. איפה אני עושה קורס לטרקטור ואם יש לי רישיון ב' אני צריך לעשות תיאוריה לטרקטור חיפשתי בהרבה אתרים תשובות אבל התשובות סותרות את עצמם בין האתרים או לא מנומקות. תודה רבה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת kentix, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש מוצר ייחודי כמו בתמונה , לא מצאתי ב איביי , נראה לי שזהו מוצר אורגינלי של VW , אודה מראש על עזרתכם היכן לקנות ? רונן
הודעה אחרונה מאת leo69, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום, יש לי רישיון נהג חדש שפג באמצע אוקטובר. הבנתי שהטופס חידוש אמור להשלח אלי בתחילת ספטמבר ורק כחודש לאחר מכן מגיע הרישיון החדש. הבעיה שלי היא שאני נוסע לתקופה לחו"ל באמצע ספטמבר ואני צריך רישיון נהיגה תקף למהלך אוקטובר (אחרי שכבר הרישיון שלי פג ואני עדיין אהיה בחו"ל). האם באמת לוקח חודש לרישיון להגיע (ראיתי מקומות שרשום שבועיים ומקומות שרשום חודש...) האם יש איזושהיא דרך לזררז את התהליך כך שאקבל אותו בתחילת/אמצע ספטמבר? האם ניתן לגשת למשרד הרישוי שינפיקו לפני הזמן? האם אפשר להוציא איזה רישיון זמני או משהו כזה שיהיה תקף גם בחו"ל? אני מניח שהשובר המשולם לא יעזור לי הרבה בחו"ל, נכון? כל עצה תתקבל בברכה!!! תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאור ירידת המחיר של 2 הדגמים הנ"ל אשמח באם תבצעו מבחן דרכים ל2 הדגמים , כל אתר מציג כל דגם לטוב ולרע ועדיין אף אחד מהם לא ביצע השוואה מלאה ביניהם . תודה http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27387-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%94-1-2-%D7%9C-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%91%D7%97.aspx
הודעה אחרונה מאת Multipla50, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היה יכול להיות מצויין !!
הודעה אחרונה מאת igal.ep, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מה הצריכה העירונית של ניסאן אלמרה לעומת הטקנה (שמאובזרת יותר) .
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות הונדה שנת 2000 הלכתי לרראות ומ2הפלגים האמצעיים במנוע יש הזעת שמן עד כמה זה נורא?
הודעה אחרונה מאת Subaru82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בעקבות הערות שקיבלתי וויכוח עם חברים, אחת ולתמיד הייתי רוצה לדעת, בגלישה לקראת עצירה ברמזור - להישאר בהילוך עם רגל על הקלאצ' או להעביר לניוטרל?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 857 צפיות
אהלן, רציתי לדעת אם ניתן להשיג כיסוי לרכב שלא שורט, ואם כן איפה ניתן להשיג (אזור המרכז). יש לי כבר אחד כזה וחשבתי אולי אפשר לתפור לו בטנה מבד או משהו בסגנון, צריך ללכת לרפד רכב בשביל זה? כמה בערך אמור לעלות כיסוי בהזמנה אישית? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
טורבו טיימר
מאת ran1012- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לא ממש בקיא בכל הנושא הזה ורציתי לדעת אם יש עוד סוגים של טורבו טיימר מלבד אלה שמשאירים את המנוע מונע לעוד מספר דקות בזמן שהרכב נעול? אם כן איזה סוגים יש? ושאלה אחרונה, האם גולף GTI מגיעה עם טורבו טיימר כלשהו? (אני שומע רעש של מאוורר לאחר כיבוי המנוע) תודה רן
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
נהיגה נכונה
מאת oshri282- 2 תגובות
- 923 צפיות
אהלן חברים, יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתבינו את כוונתי 1. כיצד נכון יותר לנהוג עם גיר אוטומטי כאשר מגיעים לרמזור אדום או למפגש מסילת ברזל? האם להעביר ל-N , להרים הנד-ברקס ולהמתין? או שאפשר להישאר ב- D עם רגל על הברקס? אני מתכוון מה נכון ובריא יותר מבחינה מכנית למנוע ולגיר? 2. האם בהתנעה קרה בבוקר רצוי להמתין שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה לפני תחילת נסיעה? או שאין צורך, וניתן להניע ולהתחיל נסיעה ישר? 3. האם ישנה בעיה בנסיעה רצופה בירידה להוציא את התיבה מהילוך, ולאפשר לאוטו לנוע עם כוח האינרציה בסיבובי סרק?
הודעה אחרונה מאת DreamT, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם נניח ויש 5 רמזורים (אני בכוונה בוחר מספר יחסית גדול) שנמצאים במרווח שווה אחד מהשני (נניח 15-200 מטר) ונניח שאם אני נוסע רגוע בין כל רמזור לרמזור אז ייצא לי לעצור בכל אחד מהרמזורים ולהמתין לירוק 20-30 שניות, לעומת זאת נניח שאם ברמזור הראשון אני אתן לחיצה רצינית (לצורך הענין לא פול גז אבל פתיחה חזקה באופן משמעותי ביחס לנסיעה רגועה) אני אצליח לתפוס את כל הרמזורים במהירות 80-90. השאלה היא מה יותר חסכוני? רגוע ועצירה בכל רמזור או לחיצה אחת "רצינית" עד מהירות 80-90 ואז שיוט עם ליטופים קלים על הגז. הרכב הוא מה שמופיע בחתימה ולצורך הענין מתאפיין בשיוט מצויין כמעט בלי גז במהירויות של 80-90, אבל זה יהיה דיי נכון אני מניח לכל רכב "גדול" אחר או אף לרכבים קטנים י…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2011/08/17/official-2012-porsche-911-images-spill-onto-the-internet/ אני אישית לא רואה הבדל בין זה לגרסה של שנות ה 80 אבל אומרים שזה דגם חדש
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כעיקרון פרסמתי את ההודעה בפורום של ספורט מוטורי אבל לא הייתה תגובה - אז אני מקווה שפה מישהו יצליח לעזור לי. אז ככה - אני מקווה שאני במקום הנכון כי אני קצת אבודה... לחבר שלי יש בקרוב יום הולדת, והוא יהיה בן 25. הוא אוהב לנהוג ומת להתנסות בנהיגה על מכונית מירוץ. בעולם מושלם הייתי עושה לו מתנה מגניבה - לוקחת אותו לחו"ל ושם הוא היה עובר קורס.... אבל נחזור למציאות - אני סטודנטית, זה לא יקרה ... בזכות יכולות גוגל מופלאות הגעתי לשני בתי ספר לנהיגה מתקדמת המציעים יום נהיגת מרוצים חוויתית ואני לא ממש יודעת להבדיל בין השניים ולבחור את המוצלח מביניהם. - פה אני צריכה את עזרת חברי הפורום האדיבים. ראשית יש את מסלולים - חווית נהיגה יחידה מסוגה ברנו…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם! חוץ מהטויוטה קורולה שכבר ידוע לי שיש שרשרת במקום רצועה, באילו רכבים משנת 2006 ואילך יש מערכת דומה של שרשרת במקום רצועת טיימינג??? האם טוב הדבר? בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 6 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 998 צפיות
אני מחפשת המלצות לקורס נהיגה מתקדמת כלשהו. ראיתי שיש כמה אופציות וחברות שמתמחות בזה וחשוב לי לשמוע המלצות. הקורס עבור בחור בן 30. מחפשת משהו פרקטי ומהנה. אם מישהו עבר קורס כזה או מכיר, אשמח לשמוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת Oshri,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital