Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלאי ברכב בן 10 שנסע 2000 ק״מ בשנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב של בחור מבוגר מאוד שלא נסע על הרכב(למכולת וחזרה)

מה צפוי לי מבחינת בלאי מנוע,גיר,מיתלים ושאר הרכיבים ברכב?

turboy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין. אני חושב שיש בלאי כמו גומיות, רצועת טיימינג, מצבר אני מאמין שכבר הוחלף, צמיגים יבשים. בעצם זה תלוי באופן הטיפול של הבעלים ברכב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בזמנו באוטו דיל עמד רכב בן 12, פיאט בראבה 98 - עם 60 אלף ק"מ מקוריים - שהגיע בעסקת טרייד אין על פיאט חדשה.

ראיתי את תוצאות הבדיקה של הרכב, כי חשבתי עליו כאופצייה עבורי. הבדיקה הייתה שחורה משחור ופשוט מזעזעת.

הסיבה התבררה לי כשראיתי את ספר הטיפולים:

3 טיפולים בלבד במשך 12 שנה.

בעל הרכב ידע שצריך לטפל כל 20 אלף ק"מ, ולכן נכנס למוסך אחת ל-4 שנים. הוא כנראה שכח את ההוראה של 20 אלף ק"מ או שנה.

אמנם הסלון של הרכב והבודי היו שמורים למדי, אבל המנוע למשל - ממש לא.

פורסם

זה מאוד תלוי בצורת הטיפול והשימוש ברכב וכמובן שלכל רכב יש את המחלות המוכרות שלו, אבל אין איזה כלל לגבי מצב רכב בהתאם לשנתון ונגועה שנתית.

את הרכב שלי קניתי לפני חודשיים עם נתונים לא ממש רחוקים ממה שתיארת- 9 שנים על הכביש עם כ-58,000 קילומטר, הרכביצא נקי לחלוטין בבדיקה, אבל מכיוון שלא קניתי את הרכב עם היסטוריית טיפולים מיד לאחר הרכישה עשיתי לו טיפול שנגע בכל נקודות התורפה של הדגם הספציפי (החלפת שמן לשמן מנוע איכותי, פלאגים חדשים מקוריים, החלפת משאבת מים+טרמוסטט ורצועות מזגן ואלטרנטור ועוד כמה דברים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חלקי גומי יבשים ושמנים, אם לא הוחלפו פעם בחצי שנה, במרקם של פלסטלינה, מה שיוצר בלאי מוגבר למנוע כשפועל.

בקיצור, אוטו צריך לעבוד, בשביל זה הוא יוצר, בשביל זה הוא נקנה, ואוטו עם ק"מ סביר (10-20K ק"מ בשנה) לדעתי עדיף בהרבה, על אחד שעמד הרבה זמן.

ואם כבר מעמידים רכב לטווח ארוך, יש נהלים ברורים לכל יצרן ודגם, של מה שצריך לעשות לפני ההעמדה, ולצערי בודדים בארץ יודעים את זה, ולא טורחים לעשות משהו מעבר להקפאת רישיון (וגם זה לרוב לא).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

השאלה אם הרכב נסע מידי פעם או שהועמד ?

לי יש יונדאי גטס מ 3/2003 עם 30K ק"מ שזה 3500 ק"מ בערך בשנה

אבל הרכב נוסע כל יום אומנם תחנה לכול צד אבל נוסע .

עד עכשיו הוחלפו רק מצבר וצמיגים ,וטיפולים לפי הספר והכול בסדר טפו טפו .

יש לציין שתמיד הרכב במקום מוצל או מכוסה .

פורסם

עדכון:

קבעתי לבדיקה עם הבן של הזקן להיום,יצאתי לדרך עם אבא שלי מראשון-לחיפה,משכתי כסף,הכנתי הכל ו...

איפשהו אחרי גלילות קיבלתי טלפון מהבן של הזקן(הייתה לי הרגשה) שהוא החליט ל״חכות עם המכירה״ אמרתי לו שלא ישחק ושיגיד את האמת והוא אמר שהסבא הזה החליט להעביר את הרכב(מונדיאו 2002) לקרוב שלו.

עשיתי יוטרן חזרנו חזרה.

כאמור כבר הכנתי את הכסף ואבא שלי לקח יום חופש.

זאת כבר פעם שנייה שזה קורה בחודש וחצי האחרונים הראשונה הייתה עם a3 טורבו ידנית-שם המוכר ממש הרחיק לכת עם השקרים ואמר שיש לו עיכוב עם קבלת הרכב שהזמין ושהוא יעדכן אותי ראשון ברגע שיקבל את הרכב-ממש ממש במקרה חבר שלי הכיר אותו והרים אליו טלפון אחרי יומיים והסתבר שהוא מכר לחבר.

רק נאחס יש לי :cry:

please shoot me:2gunfire:

turboy

פורסם

חלקי גומי יבשים ושמנים, אם לא הוחלפו פעם בחצי שנה, במרקם של פלסטלינה, מה שיוצר בלאי מוגבר למנוע כשפועל.

בקיצור, אוטו צריך לעבוד, בשביל זה הוא יוצר, בשביל זה הוא נקנה, ואוטו עם ק"מ סביר (10-20K ק"מ בשנה) לדעתי עדיף בהרבה, על אחד שעמד הרבה זמן.

פה הטעות שלך, אתה מסתכל על דברים מזווית ראיה מאוד צרה, אתה חושב שאם לרכב נסוכה מאוד נמוכה אזי הוא עמד הרבה, ודבר שני, אתה יצריך להבין שמכוניות לא מיוצרות לפי הקילומטרז׳ הממוצע לרכב בישראל, יש לא מעט מדינות שבהן הנסיעה השנתית נמוכה משמעותית מישראל גם במקרה של אנשים שעושים שימוש יומיומי ברכב, במקום לנסוע 60 קילומטר ביום הם נוסעים 5 קילומטר, אין עם זה שום בעיה.

כל עוד הרכב באמת לא עמד תקופה ארוכה ללא תנועה או לפחותהנעת המנוע- אין שום סיבה לבלאי מוגבר במנוע או בחלקים אחרים, ואם להתמקד בהשוואה שעשית, בכל יום נתון אני אעדיף רכב שהיה תמיד בשימוש ונסע רק 60000 קילומטר ב-10 שנים על פני רכב מקביל שגמע 200000 על פני אותה תקופה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
פה הטעות שלך, אתה מסתכל על דברים מזווית ראיה מאוד צרה, אתה חושב שאם לרכב נסוכה מאוד נמוכה אזי הוא עמד הרבה, ודבר שני, אתה יצריך להבין שמכוניות לא מיוצרות לפי הקילומטרז׳ הממוצע לרכב בישראל, יש לא מעט מדינות שבהן הנסיעה השנתית נמוכה משמעותית מישראל גם במקרה של אנשים שעושים שימוש יומיומי ברכב, במקום לנסוע 60 קילומטר ביום הם נוסעים 5 קילומטר, אין עם זה שום בעיה.

כל עוד הרכב באמת לא עמד תקופה ארוכה ללא תנועה או לפחותהנעת המנוע- אין שום סיבה לבלאי מוגבר במנוע או בחלקים אחרים, ואם להתמקד בהשוואה שעשית, בכל יום נתון אני אעדיף רכב שהיה תמיד בשימוש ונסע רק 60000 קילומטר ב-10 שנים על פני רכב מקביל שגמע 200000 על פני אותה תקופה.

תגיד לי מה אתה בא לבאס אותי עכשיו? :bad-word:

אוףףףף

turboy

פורסם

מה שעידן אמר.

אני נוסע כל יום 26 ק"מ - לעבודה ובחזרה, כלומר 4000 ק"מ בשנה.

לא חסרים בעיירה שלי אנשים שנוסעים ברכבת ומשתמשים באוטו כדי להגיע מהבית לתחנה, 5-10 ק"מ ביום.

הכל שאלה של אופי השימוש והטיפול שהרכב קיבל. אז עושים נסיעת מבחן, לוקחים אותו למוסכניק, אולי אפילו

עושים בדיקת קניה, ואת המסקנות מסיקים בהתאם.

בתור ישראלים התרגלנו לראות הכל דרך עדשות שחורות ולחפש כל הזמן מי מנסה לדפוק אותנו. זאת לא גישה

בריאה במיוחד, והיא מונעת מאיתנו להנות מהרבה דברים טובים שנקרים בדרכנו, פשוט כי אנחנו לא מאמינים

שזה אפשרי. המח ממציא אלף תירוצים ותסריטים דמיוניים, במקום ללכת על הפשוט וההגיוני ביותר.

לגבי הרכב הספציפי, לא הייתי מתבאס יותר מדי. אתה לא יודע איזה עוד בעיות היו לו. בסופו של דבר, הרכב

הנכון יגיע אליך בזמן הנכון וישרת אותך היטב. למדתי את זה מנסיון של כמה מכוניות שמכרתי וקניתי בשנים

האחרונות, וזה עובד.

• תוכן חדש...