Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש נס הרים

500Abarth
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קונדסון עם איזה רכב אתה משוטט שם?

ב- 99% מהזמן אני עם רכבים שונים (ומשונים) שם, כך שזה לא מידע רלוונטי.

קונדסון, היה מעניין לראות את ההבדלים בין המיאטות ל-GTI. מאוד נהניתי :lol:

שמח שנהנית, עכשיו הגיע הזמן לפרסם טור דיעה - "חוויות ממושב הנוסע" :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אכן חלקים שלמים של נס הרים סלולים מחדש, אבל יש לשים לב שבאמצע הכביש הסלילה חוזרת למצב הישן...

זה די מסוכן אם נוסעים על המגבלות, הפרשי האחיזה מורגשים היטב. ישנו עיקול אחד שממש לקראת סוף הבלימה ותחילת הפניית הרכב,

האספלט מתחלף - מסלילה חדשה ואיכותית, לסלילה ישנה וחלקלקה, מאוד בעייתי, בקיצור, יש לשים לב לכך.

מה שכן - סללו את אשתאול מחדש, וממש ראיתי איך "התינוק נולד" - מהלילה שבו התחילו את הסלילה, ועד הסלילה המושלמת (כמעט),

סה"כ עבדו על הכביש שבוע וקצת, הייתי שם כ- 4-5 פעמים בזמן הזה וכל פעם ראיתי איך מקטע נוסף נסלל... תענוג!

ביום שישי האחרון כבר כמעט כל הכביש היה סלול, רמת האחיזה שם שונה משמעותית מבעבר.

מי שהתרגל ל"משחקים" עם הרכב - תשכחו מזה, צריך ללמוד את הכביש מחדש.

אני לא מבין איך אפשר לנהוג בכביש הזה (וסביבתו) "על המגבלות".

אני מאמין שברגע שנוהגים במגבלות גם נהגים מקצוענים טועים או מאבדים שליטה לפעמים, ובכביש כזה אין מקום לטעויות, מספיק מעט תת היגוי שירחיב את קו הפניה ואפשר להיתקל ברכב שנמצא מעבר לפניה.

הרי אין לדעת אם יש שם רכב או לא, הכביש דו סטרי ורוב הפניות (לפי מה שאני זוכר) הם פניות עיוורות.

ובכלל, מהי בעצם "נהיגה ספורטיבית" בכביש דו סטרי?

הרי אי אפשר לנהוג לפי קווי פנייה נכונים שנהוגים במסלול ובעצם נוהגים לפי נתיב צר, האם אפשר לכנות נהיגה כזאת כ"נהיגה ספורטיבית"?

לי זה לא נשמע נכון.

נדמה כאילו כך מכנים נהיגה במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך.

לא מנסה להטיף לאף אחד חס וחלילה (וכמובן לא לך קונדסון, פשוט אתה הזכרת את העניין), רק חולק את דעתי.

אני מבין שאין בארץ מסלול מקצועי ולכן כבישים כאלה הם האלטרנטיבה היחידה,

ואכן כיף לנהוג בכביש הזה.

אך נהיגה ספורטיבית במגבלות?

מעניין אותי איך.

האירו את עיניי.

פורסם

כיוון שכתבתי "זה די מסוכן אם נוסעים על המגבלות",

אתה יכול להבין מכך את הדיעה שלי בעניין (קשר לוגי פשוט):

1. לנהוג על המגבלות בכביש זה - זה מסוכן.

2. כדי לא לנהוג באופן מסוכן, אסור לנהוג על המגבלות.

בגלל זה בדיוק נוספה המילה "אם", כלומר - עבור מי שכן נוסע על המגבלות (קרי - באופן מסוכן).

בברכה,

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בדיוק בגלל אנשים כמוך אני לא מרבה להגיב בפורום.

ניסיון יפה להוציא אותי מטומטם ותודה על ההסבר שלא יכל ליהיות מפורט יותר מזה כי אני אחרון המוגבלים.

אמספר את המשפטים (שמופיעים בדיוק בסדר הזה):

1. אכן חלקים שלמים של נס הרים סלולים מחדש, אבל יש לשים לב שבאמצע הכביש הסלילה חוזרת למצב הישן...

2. זה די מסוכן אם נוסעים על המגבלות, הפרשי האחיזה מורגשים היטב.

אני מניח שזה די ברור שיש קשר ישיר בין משפט 1 למשפט 2 ואל תגיד לי אחרת.

בשביל מה בדיוק נוספה המילה "זה" במשפט 2 לדעתך? בשביל לתת התיחסות למתואר במשפט 1, ולא לנסיעה על המגבלות באופן כללי.

התייחסות לנסיעה על המגבלות באופן כללי צריכה להיראות כך: "נסיעה על המגבלות בכביש נס הרים היא מסוכנת".

אז לפני שאתה מנסה להוציא אותי אידיוט תבדוק את עצמך.

פורסם
אם אתם באמת רוצים להנות מהכביש הזה - תעלו אותו (וגם תרדו) על אופני כביש!!!

התלבטות קשה בין ההצעה הזו לבין להוריד שיער מהרגליים עם שעווה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא מנסה להטיף לאף אחד חס וחלילה (וכמובן לא לך קונדסון, פשוט אתה הזכרת את העניין), רק חולק את דעתי. אני מבין שאין בארץ מסלול מקצועי ולכן כבישים כאלה הם האלטרנטיבה היחידה,

ואכן כיף לנהוג בכביש הזה. אך נהיגה ספורטיבית במגבלות? מעניין אותי איך.

האירו את עיניי.

אני לא יכול לערוב שתגובתי מעידה על הכלל כאן, אבל גם בנהיגה ספורטיבית מאוד חזקה, רק נהג אידיוט לא משאיר לעצמו איזושהי "רזרבה." האמת היא שגם לי יש בעיה בנוגע לכביש הזה, מפני שכאשר אני מגיע לכביש מפותל אני נעשה פסימי: הרי אני יכול לתכנן קדימה רק כאשר אני רואה. לכן, כאשר אני לא רואה מעבר לסיבוב, גם אם אני מכיר את תוואי הדרך, הרי שמבחינתי מחכה לי שם השטן בתוך סמי טריילר. לדעתי, כאשר נוהגים את כביש נס-הרים מהר בקטעים הצרים, אי אפשר להיות מוכן לתרחיש הזה שבו רכב ממול מגיע לביקור בנתיב שלך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

greenEK, אף אחד (לא אני, בכל אופן) לא ניסה להוציא אותך אידיוט. בטח ובטח כשאני מסכים עם רוב מה שכתבת (אחרת, גם אני אידיוט).

התייחסות לנסיעה על המגבלות באופן כללי צריכה להיראות כך: "נסיעה על המגבלות בכביש נס הרים היא מסוכנת".

אני אחדד - נהיגה על המגבלות היא מסוכנת. בכל מצב. גם במסלול. זה מה שנהגי מירוץ עושים למחייתם - נוהגים על המגבלות.

נהיגה בכביש ציבורי על המגבלות היא כמובן מסוכנת, ונהיגה בקטעים שסלולים בצורה לא אחידה - מסוכנת עוד יותר.

מעבר לכך - לחיות זה לא מסוכן, אתה כבר יודע בוודאות שאתה תמות מזה. אז אין הפתעות :wink:

פורסם
בגלל זה קוראים לכביש נס הרים:).

הרבה שורדים אותו...

התכוונת שזה נס, אם לא ראית הרים (מלמטה)

חברים תמיד תשאירו מרווח לטעויות, זה עדיין כביש ציבורי ויש שם משתמשים מלבדינו.

אני בכלל אומר שכדי להתאמן, צריך לנסוע הרבה יותר לאט מהמגבלות. רק ככה ניתן לראות ולנתח טעויות נהיגה, בדופק רגוע ובהבנה של המתרחש מבלי הרבה דרמה.

אגב אני בא מתחום התיפוף ובין היתר יש תרגילי זריזות רבים לשיפור הטכניקה, את כולם עושים הרבה יותר לאט ממה שניתן, כדי לבדוק אם שומרים על הקצב, לאבחן את חוזק המכה, גובהה וכו' ושעובדים נכון המהירות והזריזות באות מעצמם.

פורסם

אחרי המשפט היקר על ההבדלים בין הרכבים אני בכלל מצטער שקמתי עם צרבת מהגהנום ולא חילצתי את עצמותיי לתוך המושב והגעתי איתכם.

כשאתה מסתכל רחוק-גם אם הגעתי לפניה ואין לך שדה ראיה לתוואי הכביש אח"כ לפני שתיים שלוש פניות יכולת כבר לדעת ברוב המקרים לאן הכביש הולך ואיפה יש נהגים וכד'.

יש שם בהחלט קטעים שגם אני לא מחבב מהסיבה שהם לא משאירים הרבה מרווח ואידיוטים נוטים לבוא מולי מהצד השני.

לנהוג נהיגה ספורטיבית" אפשר בהחלט על נתיב אחד ואת זה הוכחתי שלוש פעמים הלוך חזור החודש לאילת נכון שיש לך פחות אפשרות למקסמם את הקו אבל בהחלט יש לך קוים שאתה לוקח.

פורסם

מעלה מכמש זה יוצא כביש 458 (איטליה...).

יש שם תנועה רצינית במהלך היום כמו בנס הרים?

לפי הלווין זה נראה כביש מעניין! למה אהבת אותו יותר מנס הרים/צור הדסה/אשתאול/לוזית?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...