Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמדי שנה אני וחבריי שוכרים רכב ונוסעים לטייל בצפון ולנהוג בכבישים מעניינים.

לצערנו הרכב שהזמנו לא היה במלאי וקיבלנו ״שידרוג״ כהגדרתו של נציג השרות מאזדה שלוש דור קודם שנת 2008-9 עם 80,000 ק״מ ו-3 צמיגים סיניים מתוצרת westlake(אשר לגביהם שמעתי שמשרד התחבורה אסר או שקל לאסור את שיווקם בארץ) ועוד צמיג(הדובדבן שבקצפת) מסוג federal(סיני?) בן יותר מ-4 שנים! 

חזרנו לסניף ולא היה שום רכב אחר במלאי חוץ מיונדאי גטס שעליה ויתרנו(הקמצנים הxxxx האלה עדיין מציעים גטס ישנה).

מה אתם אומרים החששות שלי מוצדקים?

יש מה לעשות לעשות במצב הנ״ל?

מעצבן לראות שחברות ההשכרה החאפריות בישראל מנסות לחסוך עוד כמה שקלים על חשבון חיי אדם.

אנחנו אמורים לנסוע מחר על הבוקר,היום שנהגתי על הרכב הרגשתי שהוא מאבד אחיזה בקלות גם במהירות סופר נמוכה ואני שואל מה יהיה במעלה גלבוע.

האם מאזדה 3 דור קודם בלי בקרת יציבות ועם צמיגים סיניים זוועתיים (ועוד אחד מהם בן 4) זה לא מתכון לצרות?

חשוב לציין שאנחנו לא מתכוונים לנהוג כמו דודות אבל גם לא לנהוג בקצה גבולות היכולת.

חשבתי לפנות לסניף נתב״ג שפתוח 24/7 ולבדוק אם אפשר להחליף את הרכב או את הצמיגים-אני אופטימי?

אגב בפעמים הקודמות קיבלנו רכב עם ק״מ סביר וצמיגים נורמלים במצב נורמלי.

turboy

פורסם

לצערנו הרכב שהזמנו לא היה במלאי וקיבלנו ״שידרוג״ כהגדרתו של נציג השרות מאזדה שלוש דור קודם שנת 2008-9 עם 80,000 ק״מ ו-3 צמיגים סיניים מתוצרת westlake(אשר לגביהם שמעתי שמשרד התחבורה אסר או שקל לאסור את שיווקם בארץ) ועוד צמיג(הדובדבן שבקצפת) מסוג federal(סיני?) בן יותר מ-4 שנים!

חזרנו לסניף ולא היה שום רכב אחר במלאי חוץ מיונדאי גטס שעליה ויתרנו(הקמצנים הxxxx האלה עדיין מציעים גטס ישנה).

מעצבן לראות שחברות ההשכרה החאפריות בישראל מנסות לחסוך עוד כמה שקלים על חשבון חיי אדם.

אנחנו אמורים לנסוע מחר על הבוקר,היום שנהגתי על הרכב הרגשתי שהוא מאבד אחיזה בקלות גם במהירות סופר נמוכה ואני שואל מה יהיה במעלה גלבוע.

האם מאזדה 3 דור קודם בלי בקרת יציבות ועם צמיגים סיניים זוועתיים (ועוד אחד מהם בן 4) זה לא מתכון לצרות?

חשוב לציין שאנחנו לא מתכוונים לנהוג כמו דודות אבל גם לא לנהוג בקצה גבולות היכולת.

חשבתי לפנות לסניף נתב״ג שפתוח 24/7 ולבדוק אם אפשר להחליף את הרכב או את הצמיגים-אני אופטימי?

=======

ע"פ החוק בישראל לרכב שהציעו לך אסור לנוע על הכביש!

תקנה של משרד התחבורה קובעת שכל זוג צמיגים חייב להיות זהה ביצרן, בדגם ובמידה ולפי מה אתה מתאר, זוג אחד ברכב שהוצע לך לא עומד בתקנה.

ללא שום קשר, אני לא אסע בחיים ברכב עם צמיגי WESTLAKE- כמעט ואיבדתי את החיים שלי בגלל האחיזה הירודה שלהם.

פורסם

אין תקנה שאוסרת על צמיגים לא זהים על אותו הסרן. הם צריכים להיות זהים למידה שרשומה ברישיון הרכב ולעמוד בקריטריונים של קוד מהירות וקוד עומס.

יש תקנה שאוסרת מכירת צמיגים בני יותר מ 4 שנים, אבל אין לדעת, מתי הורכבו הצמיגים על הרכב.

מבחינת החוק - תקין, מבחינת בטיחות - לא מומלץ.

תעיף מדי פעם מבט על הצמיגים שמורכבים על רכבי ליסינג - זה אותו הסגנון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

doras, אני לא מכיר תקנה מחייבת כזאת. יש המלצה של איגוד הפנצ'ריות או משהו כזה אבל זה רחוק מלהיות מחייב. גם בטסט לא בודקים את זה ומעבירים רכבים עם צמיגים שונים.

אני אחסוך לך את התגובה של חברת ההשכרה ואצטט אותה במקומה - "אנחנו פועלים על פי חוק וכל הצמיגים שאנחנו מתקינים ברכב עומדים בתקן הישראלי".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני בטוח שעבור אותה מאזדה חברת ההשכרה חייבה את השוכרים מס' פעמים על החלפת צמיג בעקבות נזק לא סביר ובמחיר מחירון של צמיג יפני/אירופאי מהשורה הראשונה ולמרות זאת לא טרחו להחליף את הצמיגים.

אם אני לא טועה המינימום הוא סוליה ודופן ללא סדקים וחריצים של 2 מ"מ.

ד"א

באיזו חברת השכרה מדובר?

פורסם
doras, אני לא מכיר תקנה מחייבת כזאת. יש המלצה של איגוד הפנצ'ריות או משהו כזה אבל זה רחוק מלהיות מחייב. גם בטסט לא בודקים את זה ומעבירים רכבים עם צמיגים שונים.

לבקשתך: http://www.m-rishuy.org/Index.asp?CategoryID=102&ArticleID=190

שים לב לשורה השניה מתחת לכותרת "צמיגים, כללי ברזל".

לא מעבירים רכב כזה רישוי שנתי אם הצמיגים לא זהים ואת זה אני אומר מידע אישי.

פורסם

הקישור שנתת הוא העתק של כתבה ישנה מ-ynet. פשוט העתיקו את הכתבה כלשונה מאתר ynet לאתר מכוני הרישוי מבלי לבצע את ההתאמות הנדרשות.

אני לא יודע מי אמר לך שאי אפשר לעבור ככה טסט, אבל הנה הודעה של kompy, בוחן מוסמך ובעלים של מכון רישוי גדול שאומר שכן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כבר מאחר לתת עצה לפותי השירשור, אבל להבא - אל תסכים לקבל רכב שיש לך חשש לגביו או שמצבו אינו נראה לך!

לא מדובר על צבע או קילומטראז'. אם יש ספק לגבי הצמיגים ואתה יכול להראות להם מידע באינטרנט (אפילו אם צריךלנסוע לאיזה מחשב ולחזור לסניף) או חשש מיציבות הרכב כי יש לו משיכה לאחד הצדדים - תתעקש להחליף.

אם הרכב הוזמן מראש - הם חייבים מבחינה צרכנית לספק לך רכב תקין לפי ההזמנה. לא משנה אם אתה שמלם או מי שהזמין. אם אין רכב כפי שהוזמן - שהם יביאו מסניף אחר, ותתעקש עם מנהל התחנה על קבלת שרות כזה.

היה לי בעבר מקרה עם "קל אוטו" - רכב שהוזמן עבורי מראש לא היה , הציעו שידרוג וסרבתי לקחת אותו בגלל צמיגים לא זהים ומצב ירוד. הפתרון שמצאו היה שאקח לשעה והם יקפיצו אלי רכב אחר. הביאו אוטו חדש עם 20 ק"מ, ובלי טיפת דלק, לפחות עמדו בהבטחה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני שכרתי רכב משלמה ביום שישי מסניף רכבת מרכז, נסעתי בו רק בערב ואז הבחנתי שהצמיגים במצב מאוד ירוד, נסעתי לסניף שלהם בנתב"ג ושם החליפו לי את הרכב לרכב מאותה קבוצה במצב חדש לגמרי עם צמיגים תקינים. אם יש לך בעיה כזו אני לא מבין למה אתה פונה לפורום כדי לשאול מה אפשר לעשות. פשוט תלך לסוכנות פתוחה של חברת ההשכרה ותדרוש להחליף, אם אין להם רכב מאותה דרגה שהזמנת אז שהם ימצאו פתרון.

ואני מניח שאת הרכב הראשון שקיבלתי עם צמיגים גמורים הם פשוט השכירו ללקוח הבא

פורסם

"מקרה קל משלך" שכרתי לפני כמה חודשים רכב מקל אוטו, המושבים מאחור היו מלוכלכים, החליפו במקום.

צריכים לבדוק בזמן המסירה.

פורסם

נכתבו כאן כמה הערות לא נכונות לגבי מספר השנים של מכירת צמיג חדש או התקנת צמיגים זהים על אותו סרן.

אז למי שרוצה לקרוא את התקנות המעודכנות בנושא, להלן קישור לחוברת הנחיות מעודכנת של משרד התחבורה.

פורסם

אני כבר חודש עם מאזדה BT-50 4X4 שכורה מחברת השכרה גדולה אשר מותקנים בה 4 צמיגי WESTLAKE ( אחוריים שחוקים ביותר ).

לאחר היום הראשון של ההשכרה חשבתי להחליף אותה ל 4X4 אחרת, אך גם הרכב השני היה בעל צמיגי... נכון, WESTLAKE.

פורסם

(ד)(1) לא יורכבו ברכב מנועי צמיגים שונים במידה, בכושר העמסה ובמבנה - בין רדיאלי ובין דיאגונלי - על סרן אחד;

אין שום איסור על יצרן שונה, רק שהצמיגים יהיו זהים בנתונים שלהם..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתה יכול בבקשה להביא סימוכין לכך שהם אסורים לייבוא ולמכירה בארץ. אני קניתי לפני שבוע 4 צמיגים WESTLAKE חדשים במידה 175 על 70 על 13 עם תאריך ייצור 0311. אתה בא לומר לי שבעל הפנצרייה הבריח אותם מחו"ל ומכר לי אותם למרות שאסור?

אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא. תודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...