ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,567 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 493 צפיות
מתלבט בין קניית ג'יפון חדש (למשל טוסון 2000 סמק ב-146 אלף) לבין ג'יפון בין 2-3 (למשל ספורטג' 2016-2017 2000 סמק ב-105 אלף). לפי מה שזה נראה ירידת הערך תהיה די דומה או שיהיה מדובר בהפרש של כמה אלפים בודדים עוד 3 שנים מהיום. רכב חדש יהיה שווה כנראה כ- 105-110, כלומר ירידת ערך של 35-40 אלף, ורכב שהיום בן 3 יהיה שווה להערכתי באזור 70 אלף, כלומר ירידת ערך של 30 אלף. אם זה המצב, נראה שקניה של ג'יפון בין 2-3 לא כדאית, ועדיף ללכת על חדש. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 640 צפיות
אני עומד לרכוש טויוטה CHR מיבוא מקביל באוטומקס את דגם FLOW P בדקתי את המפרט ויש הבדלים קטנים בין היבואן הרשמי למקביל כגון:6 כריות אויר במקביל ו7 כריות ברשמי בנוסף ברשמי יש זיהוי תמרורים במקביל לא קיים הפער ברכישה עומד על כ12000שח האם כדאי לבצע את העיסקה אשמח לשמוע תובנות
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
שלום חברים, אני נוסע בחודש בין 60-70 אלף ק"מ לשנה מחפש רכב ללא אילוץ תקציבי כאשר ברירת המדחל היא קניית רכב חדש. אבל מנסיון קודם, מכירת רכב בן 3 שנים עם כ 200 אלף ק"מ היא משימה בלתי אפשרית במחיר סביר. ולכן, חושב לאחרונה לקנות רכב משומש, שלא משנה כמה עולה, העיקר שאוכל למכור אותו אחרי שימוש של שנתיים או שלוש במחיר סביר. חשוב לי מאוד נוחות הנסיעה שזה גם רעשי כביש ורוח, וגם מושבים נוחים וגם מתלים רכים במידה מסוימת חשוב לי אבזור שכולל גם דיבורית איכותית מקורית ובקרת שיוט וכמובן אוטומאטי ככל שהרכב אמין וחסכוני כך עלויות האחקה יהיו יותר נמוכות, אבל כל העלויות מתגמדות יחסית לירידת הערך הדרסטית שאותה אני מסנה להקטין. לא חשוב לי גודל הרכב, איזה צבע מוצא…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 825 צפיות
היי אני רוצה לקנות רכב באיזור ה 35000-40000 זה למטרת לימודים נסיעה מהרצליה לתל אביב 3 פעמים בשבוע ועוד לעבודה בתוך העיר.. נוטה לכיוון המיני.. מצד אחד הספארק נראה האופציה הכי טובה אבל שמעתי עליו דברים לא טובים מבחינת טיפולים ומנועים שהולכים לפח. ה I 10 גם נראה אופציה טובה אבל נראה לי קצת עגלה המנוע 1000. בינתיים האופציה הכי ריאלית היא כנראה הפיקנטו חשבתי גם על פולו אבל שוב קראתי עליו הרבה דברים לא טובים מבחינת תחזוקה. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז, יש לי פלוס מינוס 12 אלף ש"ח להשקיע ברכב וביטוח. אני נהג חדש צעיר (17) רישיון אוטומט אני קונה את הרכב לשנה (עד הגיוס) ורוב הסיכויים שאחריי שנה אני אמכור אותו. השימוש של הרכב הוא יותר לעיר(מינימום 6 קילומטר ליום) ולנסיעה פעם בשבוע באזור המרכז. לפי מה שהבנתי ביטוח ייצא לי בערך 6000ש"ח אלף שקל וזה משאיר אותי 6000ש"ח לרכב. חשבתי בהתחלה על דיאטסו סירון אבל היא נראית לי קטנה ומסורבלת. אחר כך חשבתי על וולו s60 והיא נראית לי נחמדה מבחינה חיצונית וכו.. אבל יש לי חוסר של 3-4 אלף שקל והבנתי שהתחזוקה ייקרה ובמקרה של תקלה ייצא לי הרבה כסף מהכיס. אשמח לייעוץ של איזה רכב לבחור למה.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שאלה קצת לא שגרתית. אני מחפש רכב 7+ מקומות. הקילומטראז האופייני שלי מאד נמוך (5-10). המטרה העיקרית של הרכב היא עבור נסיעות של כל המשפחה, בהן שישה מקומות מאוכלסים ויש צורך בבגאז עבור מזוודות+עגלות. מבחינת תקציב - המטרה העיקרית היא למזער את העלות בטווח הארוך ולאו דווקא לקלוע לתקציב מטרה (אני יודע, חשיבה לא אופיינית...). לכן אני מסתכל על רכבים משנתונים בסביבות 2014-2016 כדי שיהיה כדאי מבחינת תקציב ועדיין רכב חדיש מספיק מבחינת אבזור ובטיחות. הדילמה היא בעצם תקציב מול אמינות. מבחינה תקציבית הפורד עדיפה: בטווח הארוך זה מתבטא בירידת ערך קטנה יותר בכמה עשרות אלפי שקלים (ספציפית בפורד גלאקסי, קנייה מהשנתונים הנ"ל פירושה שהמוכר כבר ספג את רוב ירידת הערך). אני אמנם אספוג את…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שבוע טוב, אני שוקל לרכוש טויוטה פריוס החדשה שנת 2016. מדובר ברכב ליסינג בו נהגתי מאז היה חדש, כך שאני מכיר את היסטורית הרכב (לא נרשמו אירועים משמעותיים). הנסועה 58,000 ק"מ. המחיר הוא די קשיח, מחירון על בסיס מועד עלייה לכביש והנחת ליסינג נהג יחיד, אמור לצאת כ- 81,000 ש"ח וההנחה היא שלפני קנית הרכב הוא יעבור טסט וטיפול 60,000, כך שאקבל רכב "מטופל". קראתי שלמערכת ההיברידית יש אחריות יצרן עד 5 שנים או 100 אלף קילומטרים, כך שעדיין נותרת אחריות מסויימת. שאלותיי: מחיר של 81 אלף הוא לא זול, למרות ירידה של כ- 40% ממחיר חדש אצל היבואן (כולל הנחת ליסינג), האם שווה את המחיר? היתרון הוא הנוחות בקנית רכב שאני מכיר וצריכת הדלק הטובה בהיברידי. מה קורה לאחר 5 שנים ויו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 569 צפיות
הרכב עבור אישה בגיל ה 60 נסיעות עירוניות בעיקר חשוב: אמינות, טיפולים זולים חובה רכב אוטמטי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום ליועצים האדיבים ולכל מביני העניין. למדתי הרבה מלקרוא בפורום הנהדר הזה, ועכשיו אני עומד לפני רכישה שבמסגרתה אשמח לייעוץ, כדלהלן: בשל התרחבות המשפחה אנחנו כבר לא יכולים להסתפק בטידה 2010 ששירתה אותנו עד כה, ואנחנו מחפשים רכב 7 מקומות. אחרי קריאה רבה וסקר שוק רחב, אני רואה מספר אפשרויות עיקריות עבורינו, ואפרט את היתרונות של האפשרויות השונות כפי שאני מכיר אותם - בקצה הנמוך, דאצ'ה לודג'י 2014 - בגלל המחיר. אם אני יכול לשלם 40K ש"ח במקום 70K ש"ח ולקבל משהו מספיק טוב כדי להסתדר, אז למה לא? רכב שמפורשות מוגדר כ-low-cost, לאדם שמוכן לשלם מחיר נמוך יותר תמורת וויתור על גימורים ואבזור ולחסוך "על חשבון" אנשים שלא מוכנים לרכוש ידני, נשמע אחלה ממבט ראשון. החיסכון בדלק …
הודעה אחרונה מאת save, -
- 0 תגובות
- 724 צפיות
היי, מעוניין לרכוש רכב, רציתי לדעת על עלויות אחזקה וטיפולים לכזה רכב וגם על בעיות ידועות במידה ויש. תודה, גיא
הודעה אחרונה מאת Guy Shavit, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב חדש שיהיה רכב עיקרי במשפחה (2 + 2 פעוטות) - ואישתי רוצה ג'יפון באיזור ה-150 אלף ש"ח. הרכב עתיד ליסוע 10,000 ק"מ בשנה ואין לנו עניין בהחלפה תכופה של רכבים (זה עתה מכרנו רכב שהחזקנו במשך 8 שנים). אנחנו רוצים רכב אמין עם עלות אחזקה סבירה, שיהיה לו תא מטען גדול, שיהיה מרווח ומאובזר בצורה סבירה ובעל צריכת דלק טובה עד כמה שניתן בקטגוריה. ראינו הרבה רכבים ועדיין לא הצלחנו להחליט על רכב. הכיוון הוא יפני/קוריאני: אישתי לא רוצה את האאוטלנדרתה-ASX לא מצדיק את מחירו ביחס לתא הנוסעים המיושן, במאזדה CX5 אין לה שדה ראייה (היא נמוכה, הדש-בורד גבוה והכיסא לא עולה מספיק למעלה) - למרות שהוא אופציה מעולה, את הספורטאז' אהבנו אבל ה1/8 - 1/9 ק"מ לליטר דיי הרתיע אותנו,הטוסון זהה…
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 484 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש רכב חדש/יד2 עד 85K, רוב הנסיעות שלי הם לבד כך שהרכב לא חייב להיות מתאים למשפחה אבל רצוי שיהיה מרווח. רוב השימוש שלי זה בנסיעות בין עירוניות מידי יום כ 80 קילומטר,חשוב לי שהרכב יהיה אוטומט, אמין, חסכוני, מאובזר . יצא לי להתרשם מהונדה גאז 2017-2018 ונראה שהרכב דיי עונה על כל הסעיפים, אבל הרכב נראה קצת מגושם מידי והייתי רוצה משהוא קצת יותר צעיר. האם יש עוד רכבים בתקציב הזה שיתנו את אותה התמורה מבחינת אבזור/אמינות/חיסכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 499 צפיות
מדובר המאזדה 3 2007 שהתכוונתי לקנות, זה הרכב הראשון שאני קונה וקשה לי להעריך אם מדובר בבדיקה סבירה, מה הדברים הקריטיים להתייחס אליהם ובאופן כללי האם כדאי לקנות את הרכב לאור מה שמצאו. אשמח לעזרה בנושא, הינה הטופס: https://srv214.gif.co.il/images/330573IMG_20190630_131551.jpg
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 499 צפיות
שלום, הרכב הנוכחי סובארו B3 האצ'בק 2008 1.5 ורוצה להחליף לרכב אחר, אשמח להמלצות לרכב בתקציב עד 50K שיענה לצרכים: 1. אוטומטי 2. שנתון גבוה 3. דגש גבוה ומרווח, אני 1.9 ובעל ממדים גדול 4. אמינות 5. חסכונית וטיפולים זולים סגנון קרוסאובר או משפחתית מיני. רוב הנסיעות בין עירונית ומדי פעם נסיעות ארוכות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Pro-extreme, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתעניין בסקודה כפי שצוין בכותרת. הבנתי שדגם ה1.2 ליטר מאוד חסכוני בדלק. (לא בטוח אם זה הדגם של ה6 או 7 הילוכים, מה שכן, זה DSG). רציתי לדעת אם למישהו כאן יש נסיון עם הרכב הזה יכול להמליץ\להזהיר ממנו. האם יש תקלות לביתה הזו? הרכב אמין? מה מחיר חלפים? אני מגיע מטויוטה ואני אוהב טויטה אך זו שאצלי כת פשוט דפוקה בכל דרך אפשרית. מחפש את הסקודה בגלל החיסכון בעיקר. לכן רוצה לדעת מה מחיר החלפים שלה והאם בכלל יש בהם צורך? אולי הרכב מאוד אמין? תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 492 צפיות
אהלן חברים, אני חייל משרת בבסיס פתוח יומיות באיזור ה20 קילומטר מהבית רציתי להתייעץ עם האנשים שפה שמבינים יותר לגבי רכב אז ככה הרכב אמור לשמש לבסיס וחזור ואני גם משחק כדורגל אז גם לאימונים שזה בערך 4 פעמים בשבוע לא מרחק רציני וזה בגדול השימושים ברכב -אין בעיה לרכב ידני אבל לא חובה -עיצוב חדשני ולא משהו מיושן -מאובזר מבפנים -שנתון לפחות 2010 +- -שלא יהיה רכב קטן מידי (אין בעיה לאוטו קטן אבל לא כמו קיה פיקנטו וכו...) -מנוע לפחות 1300 תקציב: 25,000 תודה מראש. איתי
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 716 צפיות
אני אשמח לעזרתכם ועוד עצות יתקבלו בשמחה רכב חדש עדיף מהיבואן? יונדאי I10 זה הכיוון? הוא הכי נוח יהיה לי בתור גבוה? תודה
-
טרייד אין בכלמוביל 1 2
מאת manguth- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לבצע טרייד אין ברכב מיצובישי ברשותי אאוטלנדר פרימיום מספטמבר 2016 , מחירון לוי יצחק משוקלל 129 , ביד 2 132 , קילומטרז' שלו מאוד נמוך 25000 קילומטרים לטענת המוכר הם לא מתייחסים למחירון משוקלל ונותנים מחירון לא משוקלל שבלוי יצחק הוא 123 , ובנוסף הורידו לי על הדברים הבאים לפני בדיקה: 2000 ש"ח השבחת רכב 4000 ש"ח על טסט וטיפול( אמור להיות באוקטובר ) לאחר בדיקה היה מכה קלה בתאונת חנייה ובגלל שהדלת לא נסגרה החליפו דלת - הם טוענים שזה מוריד ערך ב-5% 6000 ש"ח הורידו על הדלת ועוד 3000 ש"ח על שפשופים קלים - טוענים שצריך פחחות כל שאר הדברים במצב מעולה , והרכב באמת במצב מצויין. לאחר הבדיקה היה מוכן לתת רק 110 על הרכב לאחר מיקוח הסכ…
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה, הגיר של השברולט ספארק 2017 שלי מתחיל לעצבן אותי... מדובר בגיר רציף שנחשב יחסית טוב אבל ממש קשה לי עם התופעות לוואי, בעיקר הדיליי כשאני לוחץ חזק לצורך עקיפה בשיוט. ממה שהבנתי כביכול מה שאני מחפש זה רובוטי דו מצמדי. אם היה אפשר לנסוע על AK-47 אז הייתי עושה את זה. אבל אי אפשר... והרובוטיות דו מצמדיות שבתקציב (למעט איביזה החדשה עם המנוע 1.2) זה רק הDSG הקודמות שלא אמינות במיוחד... אז מה נשאר? ידני! בזמנו פרסמתי פה פוסט ששקלתי את המיאטה אבל כרכב יחיד אני לא יכול להתמודד עם חוסר הפרקטיות ולכן אני אצטרך להשאר בקטגוריית המיני/סופר-מיני. תקציב - איזור ה80K המועמדת הראשונה שנפסלה הכי מהר הייתה אבארט׳ 595 קומפ׳, היא יושבת בדיוק בדרישות שלי ואני מת על איך שהיא נראת …
הודעה אחרונה מאת AsafRS, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
הי חברים. אחרי התלבטות הוחלט ללכת על רכב חברה, כשמוצע לנו אחד מ 2 הרכבים הללו. מה אתם הייתם בוחרים ולמה?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 757 צפיות
היי, מתעניין לאחרונה מאוד בלאנסר ספורטבק, אבל לאחרונה חבר מוסכניק של אבא שלי המליץ לנו לבדוק גם לגבי פורד פוקוס האצבק משנת 2015 בערך. מה משני הרכבים עדיף? אני בן 18 והאוטו בשבילי, ללמסר יש מבחינתי יתרון בגלל המראה אבל רציתי לברר קצת איך 2 הרכבים מבחינת אמינות, ביצועים. אני לא נוסע הרבה ועיקר הנסיעות הן בתוך העיר. אשמח לדעת איזה מבין הרכבים עדיף לתנאים שלי. אציין שהתקציב הוא בין 40-45 עם חריגה ממש קלה.
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, אשמח לעזרה וייעוץ בבחירת רכב משפחתי בתקציב של עד 18K. חשוב שהרכב יהיה אמין, מרווח מספיק כך שיהיה בו מקום במושב האחורי לשני מושבי בטיחות + בוסטר ואם ניתן בעל תצרוכת דלק סבירה. בתודה מראש
- 3 תגובות
- 654 צפיות
בוקר טוב חברים, אני חדש פה. אני חשבתי והגעתי למסקנה שיהיה לי יותר כלכלי לרכוש רכב יד שניה מאשר להמשיך להחזיק רכב מהעבודה. אני חושב על רכב יד שניה בכ 100K (גמיש מעט) ישר קפץ לי לראש Volvo S60 T5 (שנת 2014-2016) אבל ראיתי שאולי Lexus IS300h או Infiniti Q50 (שנת 2014-2016) יכולים להכנס. בא לי רכב גדול יותר (אני עובר מ POLO GTI), חזק ושיתן הרגשה של שיוט איך עלויות הטיפולים ותחזוקה שוטפת של אינפיניטי, לקסוס, וולוו ? ואם יש לכם עוד רעיונות לרכבים ב100K מהנים לנסיעה, מאובזרים תודה
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אשמח לשמוע בירורות מניסיון על צריכת דלק, אמינות. גרסת 1.8 ליטר ספורטבק
הודעה אחרונה מאת Shlomi Levush, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברה, אני מחפש לקנות רכב חדש או בתקציב של 20-30 אלף או בתקציב של 50-60. כן יודע שזה נשמע קצת מוזר אשמח לשמוע הצעות בשתי התקציבים האלה כי אני עדין מתלבט כמה להוציא. דברים שחשובים לי: שכמה שפחות יראה מוסך! שיהיה לו צורה יפה. רצוי סדאן ולא האצבק (למרות שאהבתי את הונדה סיויק האצבק) לגבי צריכת דלק אני יחסית לא נוסע הרבה אז זה משהו שחשוב לי אבל לא ראשון ברשימה. לגבי שנה אין משהו ספציפי אני לא מחפש חדש או ישן אשמח פשוט לשמוע הצעות. זהו אשמח להצעות תודה מראש
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מבין הרכבים המוצעים אלו האפשרויות שאני שוקל: פיג'ו 3008 מנוע 1.5 דיזל רמת גימור Active מיצובישי אאוטלנדר 2.0 בנזין (5 מושבים)רמת גימור Intense מאזדה CX5 מנוע 2.0 בנזין ברמת גימור Comfort הדבר החשוב לי ביותר הוא שהרכב יהיה נוח ושקט בשיוט בין עירוני (120+-) מעבר לזה גם חשוב שיהיו לאוטו ביצועים סבירים ולא יהיה עגלה מערכות בטיחות, צריכת דלק וכל אלה פחות מעניין מה לדעתכם יענה על הדברים האלו?
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 731 צפיות
אהלן, קיבלתי הצעה לקנות מאזדה 3 2007 ב-9-10, יד ראשונה משוטר שמקבל רכב משטרה. הרכב לפי מה שאמר טופל כמו שצריך במוסך מאזדה מורשה, אבל יש לרכב קילומטראז מאוד גבוה ביחס לרכבים אחרים שאני רואה לשנה הזו - 270,000. השאלה היא איך לגשת לרכב כזה, האם יש טיפולים מיוחדים שהוא היה אמור לעבור? יש משהו מיוחד שאני צריך לבדוק? או שבכללי לא כדאי להסתכן עם כזה קילומטראז?
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב ראשון עבורי ועבור אישתי ותינוק. התקציב 50k, חייב להיות אוטומט, בין 80 ל60 קמ ליום. הרוב בינעירוני אבל חלק מזה יהיה בפקקים שבא למות (כביש 4 וכביש 1 אחה"צ או 431). חשוב לנו: בטיחות מבוגר וילד (ראיתי סטטיסטיקה שונה בין מבוגר וילד באתר של ncap), צריכת דלק לא פחות מ1:13 עקב הנסיעות הלא מבוטלות, אמינות גם יהיה נחמד כי מוסכניקים מתים עלי . חשבנו עד כה על סקודה אוקטביה/ראפיד משנתון 2013. קראתי המון בפורום על ה DSG7 ורוב המכוניות שמצאתי עד עכשיו עברו את השיפוץ מכטרוניקס, הבנתי שיש גם בעיה של החלפת קלאצים (כ700 שח) ואני מוכן לחיות עם זה במסגרת יישור קו, העניין הוא שאף פעם לא היה לי רכב עם טורבו ובתקציב שלי מדובר על רכבים עם 130k קמ ומעלה- הש…
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני מעוניין לרכוש 3008 חדש ואני מאוד מתלבט האם כדאי ללכת על 1.2 L בנזין או על 1.5 דיזל? עקרונית הגימור של גירסת הבסיס מספיק לי בהחלט. בהנחה של נסועה ממוצעת עד 17000 ק"מ בשנה עם רכיב עירוני חזק, האם שווה ללכת על הדיזל עם המנוע החזק יותר, או לחסוך כמה אלפי שקלים וללכת על הבנזין הקטן. החשש שלי לגבי האחרון הוא מקשיי סחיבה ועצלות, וכמבן רעש עודף של המנוע. מבחינת צריכת הדלק דווקא הבנתי שהוא סבבה (גם אם נחות מהדיזל). מצד שני קראתי לא אחת בפורום על כך שדיזל ונסיעות עירוניות מרובות הם שילוב לא אופטימלי. מישהו נהג על שתי המכוניות ויכול לתת תובנות? כמו כן, האם ידוע לכם לאילו הנחות הגיוני לצפות בקניה מהיבואן ישירות ולא 0 קמ? תודה רבה!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי. אני מתלבט בין i800 לטרנספורטר /קאדי מקסי.מבחינת כניסה נוחה של כסא גלגלים. בענין שטח...תהיתי אם מישהו מכיר טנדר עם מעלון לנכה וארגז מוגבה?? סוג גיפ קמפר או במחשבה שלי -טויוטה דבל קבינה עם ארגז סגור גבוה...זה מעשי? ככה הנכה יושב במיטה של הטנדר...כמובן נסדר בפנים לנוחות (-;
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- שביט
- Haim_gds
- viper83
- Camaro 92
- T_A
- nglancer
- matan_mil
- Itzik-b
- Igalz
- davemustaine87
- tomerR