ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לנו גרנדיס שאני אישית ממש אוהב אבל לאישתי כבר נמאס לנסוע בה בתוך העיר אז לאחר תלונות אינוסופיות חשבתי לשמור את הגרנדיס לטיולים ונסיעות של 6 אנשים (אוספים את סבתא) ולקנות רכב קטן לעיר. מחפש רכב קומפקטי שיכיל 2 מבוגרים +תאומים (5.5)+ ותינוק מה שאומר שמאחורה צריכים להיכנס סלקל ועוד שני בוסטרים. הבגא׳ז פחות קריטי כי יש לנו עגלה קומפקטית. מה שחשוב לי זה בטיחות וצריכת דלק תקציב לא מוגבל (מחפש משהו לטווח ארוך) אפשר גם חדש וגם משומש. תודה
הודעה אחרונה מאת shus2000, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 592 צפיות
היי מדובר על רכב דגם פרימיום עם 75 אלף קמ. יד פרטית 00 אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הבדיקה (מעתיקה מה שיצא לא תקין כי אין לי מושג איך להעלות קובץ) המחיר שהם רוצים 52 אלף שח 9. מערכת התנעה כולל מצבר - מצבר ללא אחריות 14. מערכת מתלה קדמי - כיוון פרונט מקדימה סטיות הגה 18. צמיגים וחישוקים - צמיגים לא זהים מאחור 19. שלדת מרכב - משמעות נמוכה תיקוני פח וצבע סביב לרכב + חומר/פגיעות פח ופגמים בצבע סביב לרכב/תיקון צבע לפגושים 22. הערות כלליות - לבדוק זמן שירות ומערכת תזמון/פנס ערפל הפגוש קדמי משוחרר, אין אחריות על תיבת הילוכים אוטומטית/נבדקה בנסיעה בלבד תודה,
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 554 צפיות
שלום יש לי אפשרות לקנות בהנחה הונדה סיוויק 2019 מהיבואן בערך כ 30% הנחה (אל תשאלו למה) , אבל אני מתלבט , כי שמעתי שההונדה זה לא מה שהייתה פעם , ועוד שאלה האם מאזדה 3 החדשה מתאימה מבחינת נוחות ל זוג הורים ושלושה ילדים בגילאים 3 - 7 ? תודה
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
יתרונות, חסרונות וכו' שנתון 10-12 תקציב עד 40 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב עבר תאונה היתה ירדת ערך ,מה זה אומר משמעות נמוכה ? והאם כדאי לקנות רכב כזה יד 2 עם הנחה של 10% ?בעל הרכב אומר שהיתה תאונה קטנה לא משמעותי ....איך אפשר לדעת ?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 835 צפיות
היי, מקווה שזה הפורום הנכון.. אני נאלצת בכאב רב להפרד מהרכב שלי (ההורים קנו לי במתנה רכב חדש) איך אני יודעת איך לתמחר? איך אני יכולה לדעת מה המחירון? ועל מה מורידים מחיר? אשמח לעזרה ממי שמבין
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- עוקב אחד
- 42 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לרכוש מונדאו טיטניום 2012. הייתי רוצה לבדוק כמה שיותר טוב את מצב הטורבו שלו, מה הדרכים המקובלות לבדיקת טורבו לפני קניית רכב?
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 692 צפיות
שלום לכם, אני כעת עם ספארק ידנית מנוע 1.0 שנת 2013. נקנתה לפני בערך כשנה ובאמת שאחלה בחלה של רכב בשביל המחיר. חסכונית כמו שאמרתם זריזה ומאובזרת מספיק. רק דבר אחד ממש בולט ומפריע לי - אין מצב לעלות על אבן או לדרוך בבור קטן מבלי להרגיש ברכבת הרים, עד כדי כך שאם זה תופס אותי בהפתעה אני מפחד לשבור את המפרקת.. את מרבית נסיעותי אני עושה בתוך העיר, אני מבין שבמחיר הזה הרכב לא יכול להצטיין בהכל ואני מודה על מה שהוא כן. אבל בכל זאת חשבתי למצוא מחליף שיפתור את המשבצת הזו וישמור כמה שאפשר על שאר היתרונות שיש בספארק. באתי להתייעץ איתכם, איזה אלטרנטיבות מומלצות כדאי לי לקחת בחשבון? בתור התחלה הסתכלתי על היונדאי I10 שמוצאת חן בעיניי, שוויה יהיה גבוה בכ7K מהרכב שלי כיוון שהצורה העד…
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הדגם הנ''ל נמכר במחירים אטרקטיביים בשנתונים 2010-2011, יש סיבה מיוחדת להזהר מהם?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
היי זה שוב אני (: מצטער שאני לא סגור על דגם מסוים. מחפש חסכון בדלק ואמינות מעל הכל, נוחות פחות קריטית לי (אבל עדיין חשובה) איזה מהרכבים הנ"ל הכי מומלץ. ולמה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Nimrod_S, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 474 צפיות
שלום לחברי הפורום, עברתי על המון הודעות כדי לגבש דעה לגבי רכישת רכב מיד 2 או שלישית, רצוי משנת 2016 ומעלה. יש לי סכום של בערך 60-65 אלף ₪ לרכישת רכב. הלכתי לאיבוד מרוב חיפושים והשוואות ואני לא באמת מבינה את היתרונות של רכב כזה על אחר. אני זקוקה לרכב בינוני לא ארוך מדי, אך שיהיה מקום בתא המטען. נסיעות עירוניות ובינעירוניות לא ארוכות. כרגע אני נוהגת על רכב קטן וכבר לא בטיחותי ולכן, אני גם לא רוצה לעבור לרכב שהוא גדול מדי ויהיה לי מאתגר לנהוג או לחנות אתו. כרגע ראיתי טויוטה יאריס, מאזדה 3, יונדאי I10 , הונדה ג'אז. האם יש לכם המלצות אחרות? חשוב לי שיהיה בטיחותי ועם מקום בתא המטען, לא ארוך מדי, שלא ישתה המון דלק ונפח מנוע שיסחב את האוטו. אשמח ממש להכוו…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 731 צפיות
שלום לכולם ברשותי רכב אופלה אסטרה ברלינה 2013 נרכש כלפני חודשיים(נרכש דרך שלמה סיקסט) , בעיקרון הרכב זוועה בצריכת דלק , בעבר היה ברשותי מאזדה 2007 שעשה 1 ל10 , האופל עושה 1ל 6, ממש לא ברור לי למה בכל מקום שחיפשתי רשמו שהאופל רכב נהדר וחסכוני בדלק, כי הוא לא! בכל אופן האם יש רכב משפחתי שאתם ממליצים?( המלצה מהיכרות אישית) מרווח וחסכוני בדלק. ממש חשוב לי ההמלצה האישית שלכם. (תקציב 30K-35K) תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, תוכלו לעזור בניתוח תוצאות בדיקת רכב. הבדיקה היא לסיאט איביזה. אלה הנקודות שנמצאו לא תקינות: 1. סרן קדמי ומערכת היגוי - רעידות בגלגלים. 2. ליקויים בגוף: בעלי משמעות נמוכה - תיקונים כללים בגוף המרכב ללא גג. בעלי משמעות שולית - פגיעות בפגושים 3. מערכת בלמים - צלחות שחוקות, רעידות בלחיצה על הברקס, לפרק גלגלים לבדוק רפידות. 4. הערות כלליות - פגיעות פח לחיצות פח, נמשים בצבע.אין אחריות לגיר אוטומטי ברכב, אין אחריות על מחשב רכב, מצבר מקורי + פגום, יש לבדוק כרטיס טיפולים במוסך, אחריות על מנוע לחודש בלבד, רעש בהתנעה ממערכת תזמון, יש לבדוק recalls במוסך. כל השאר תקין זהו, יש כאן משהו חריג שצריך לבדוק או עלול לגרום טיפול רחב? מה המשמעות של הפגיעו…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
הנעה בגז
מאת יעקב סלויז- 4 תגובות
- 652 צפיות
איפה אני מפספס את הקאצ' של כל הרכבים עם מערכת גפ"מ ? זה נראה אחלה דיל לקניה רכב יד שניה. אני מודע לכך שזה תופס מקום בבאגז' אבל עדיין... תודה
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
- 2 תגובות
- 622 צפיות
אהלן, אני כרגע מחפש רנו קליאו0.9 ידנית שנת 13-14, בתקציב של 30-35 אלף. ראיתי שלרכב יש 2 תתי דגמים: collection וexpression pack ורציתי לדעת אם יש בינהם הבדלים נוספים חוץ מגאנטים ובקרת אקלים? אשמח לדעת עד כמה זה משמעותי לברור בין שני תתי הדגמים
הודעה אחרונה מאת Lev Letuchy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 974 צפיות
יש לי 2 כסאות תינוק , עדיפות על אוטומט , אם באמת שווה אפשרי לרדת לידני . חשוב לי : אמינות-או שלא תהיה אחזקה יקרה . גודל - יש לי עגלת תינוק . דלק -שיהיה חסכוני עדיפות לרכב לא מורכב מכנית, שמצריך טיפול מוסך יבואן .(זה בעדיפות אחרונה )
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפושים אחר רכב שיתאים לצרכים שלי: רכב עד 110k ולא יותר מ 3 שנים. שיהיה חסכוני, מאובזר, אמין בעל מראה צעיר ויחזיק שוק . החלטתי ש 2 הדגמים האלו עונים על רוב הדרישות למרות שהרכבים שונים זה מזה. רוב השימוש שלי הוא בנסיעות בין עירוניות של כ 90 קילומטר ביום ואני הנהג היחיד. הרכב לא ישמש למשפחה אלה רק לנסיעות יום יומיות. מה לפי דעתכם יהיה בחירה טובה יותר בהתאם לאופן השימוש ולדרישות שלי? תודה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 881 צפיות
בס"ד שלום, שאלה בשביל חבר, מחפש רכב משפחתי סביב ה30K שניתן לשלב בו עד כמה שניתן את הפרמטרים הבאים: חסכוני בדלק ובעלויות אחזקה אמינות טובה מרווח עד כמה שניתן משנה מתקדמת עד כמה שניתן אשמח לשמוע המלצות. בינתיים עלו במחשבה יונדאי i25 קיה ריו ומיצובישי לנסר אשמח לשמוע מכם חוות דעת על רכבים אלו מבחינת אמינות וחיסכון? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 799 צפיות
היי, הרכב היחיד שהיה לנו (יונדאי גטס) הלך לעולמו ואנחנו מחפשים להחליף אותו. התקציב הוא עד 75k. אנחנו משפחה של 3 (זוג הורים + תינוקת), נוסעים בממוצע 20k בשנה כאשר הנסיעות הן בינעירוניות ועירוניות. מבחינת מה שחשוב לנו זה בטיחות, נפח תא מטען, אמינות ונוחות נסיעה. היינו במספר מגרשים של חברות ליסינג ומההיצע הקיים אנחנו מתלבטים בין טויוטה אוריס סטיישן היברדית 1.8 לבין סקודה אוקטביה 1.2 tsi. שתיהן שנתון 2016 ובתקציב שלנו רוב האוריסים הן סביב ה 90k בקילומטרז ואילו הסקודות נעות סביב ה 70k בקילומטרז. מה שאנחנו הבנו לגבי היתרונות של הסקודה זה - נוחות נסיעה, התנהגות על הכביש, מושבים אחורים מרווחים ובטיחות החסרונות - גיר רובוטי כפול מצמד מבחינת התנהגות בפקקים, העובדה ש…
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 700 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב לנסיעות יום יומיות שיהיה חסכוני, אמין ולא יקר לתחזוקה רוב השימוש שלי הוא בנסיעות בין עירוניות. אשמח לשמוע המלצות. בינתיים חשבתי על i20 , פיג'ו 308 , קיה ריו 2015 אשמח לשמוע מכם חוות דעת על רכבים אלו תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני עומד לפני רכישה של סוזוקי קרוסאובר 2015 או 2016. 1. מה להערכתם מחיר קניה ריאלי של רכב כזה, יד ראשונה פרטי עם ק"מ נמוך (לכל היותר 50,000 ק"מ) בכל אחד מהשנתונים? 2. האם ישנה עדיפות לרכוש את הדגם של 2016 (מבחינת כשלים שהיו ותוקנו)? 3. עבור מי שמכיר את מערכת המולטימדיה בהתקנה המקומית - האם היא מומלצת? (התרשמתי שיש המעדיפים את המערכת הפשוטה המקורית) תודה מראש, ערן
הודעה אחרונה מאת [email protected], -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, יש לי תקציב של בערך 45000 לרכב ראשון, נוסע בעיקר עירוני. חשוב לי שיהיה אמין ולא בעייתי מדי שאני אצטרך לבקר איתו במוסך יותר מדי. אשמח גם לאבזור כמו מצלמת רברס ומולטימדיה אבל זה לא קריטי. שני הרכבים האלו עלו כאופציות ורציתי לשאול איך הן בצריכת דלק, נוחות נסיעה בעיר בעיקר אבל גם מחוץ לעיר, בידוד רעשים וכו'.
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
ספארק/ פיקנטו/ i10. 1 2
מאת tal24-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני מתלבטת מאוד בין 3 מכוניות ורציתי לדעת אם יש אנשים שחוו את המכוניות בתנאים דומים לשלי ויכולים לייעץ לי. אני מתלבטת בין: 1. קיה פיקנטו אוטומט מנוע 1250 2. יונדאי i10 אוטומט מנוע 1250 3. שברולט ספארק אוטומט מנוע 1400 ההתלבטות העיקרית שלי היא מבחינת גודל המנוע, בעיקרון הייתי מעדיפה את הקיה פיקנטו בעיקר בגלל תקציב, אבל מאוד מפחיד אותי גודל המנוע. אני גרה בחיפה וכל הנסיעות שלי הם בעליות חדות מאוד. היה לי לנסר 2008 עם מנוע 1600 וגם היא התקשתה בעליות האלו. אני מחפשת אוטו שלא יראה מוסך מלבד טיפולים תקופתיים,עלות אחזקה נמוכה והכי חשוב כמה שיותר חסכוני בדלק. תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מצאתי אאוטלנדר בן 3 שאני מעוניין לקנות. המוכר נראה אמין. שלח לי היסטוריית טיפולים + עבר ביטוחי שלו, והכל נראה נקי. עד כמה בדיקה לרכב בן 3 שנסע 50 אלף ק"מ היא קריטית? מעוניין לחסוך זמן וכסף. תודה!
הודעה אחרונה מאת takadito15, -
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
אהלן חברים, מחפש רכב ידני, שנתון החל מ2012, עד 40 אלף, נפח מנוע מעל 1.2, ואמין שלא יראה יותר מידי מוסך. בקושי יש רכבים בקטגוריה שאני מחפש ויש המון רכבי MG שזה יצרן סיני וקצת מלחיץ אותי. מישהו יכול לתת חוות דעת על MG3? או לחילופין אשמח להמלצה אחרת! תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Vadim Baranov, -
- 19 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול\להתייעץ לגבי הרכב, שוקל להביא את הסיויק 1.5 2019, ומפחד מהבעיית דילול שמן שיש לה בדגמים 2017-2018 במנועים החדשים, האם מישהו יודע משהו לגבי זה? זה עדיין קיים גם ב 2019? או שיש כבר פתרון? אם למישהו יש את הרכב אשמח מאד לשמוע חוות דעת ההתלבטות היא בין הסיויק למאזדה 3 2.0 2019, אז אם יש המלצות מה עדיף, אשמח תודה רבה.
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 833 צפיות
שלום רב, בשבוע שעבר עברנו תאונת דרכים מחרידה ובנס יצאנו כמעט ללא פגע, הרכב לא יצא. עכשיו אנחנו נאלצים לחזור למשחק של מציאת מכונית חדשה. אני ממש לא מבין במכוניות, לא באיפה כדאי לקנות, לא באיזה מודל או חברה. אודה למורה נבוכים שיכול לתת כאן עצה - 1. אנחנו צריכים מכונית עם 7 מקומות, בטיחותית, יעילה ואם אפשר עד 60K. זה בעיקר לנסיעות קצרות ולא חיית שטח (בכלל לא) 2. איפה כדאי להתחיל לחפש, במיוחד אם אני מגיע ללא ידע, ביד 2? במגרשי מכוניות? המון תודה מראש, יאיר
הודעה אחרונה מאת yarmon, -
- 3 תגובות
- 783 צפיות
היי לכולם אני זקוק לרכב מרווח בתקציב עד כ 22 אלף. מרווח הכוונה לרכב מנהלים ולא למשפחתית "מרווחת". הפרמטרים הכי חשובים לי זה המרווח והאמינות. אחרי סינון מה שנשאר זה המאזדה 6, פורד מונדיאו , והמאליבו. B4 קטנה מידי ולא נוחה בכלל . אשמח לדעתכם, האם מאזדה 6 שנת 2008 -2009 עם ק"מ ממוצע של כ 150K תהייה אמינה משמעותית מפורד או מאליבו משנת 2012 עם ק"מ קצת יותר נמוך? סביב ה 120-140K? מבחינת מרווח הבנתי שהמונדיאו הכי גדולה אבל אחרי נסיעה במאזדה הבנתי שגם מה שיש לה להציע מספיק בהחלט. אם מישהו מבין ויכול לעזור אני אשמח... תודה!
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 986 צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם! מחפש רכב משפחתי להחזיק לתווך של 5 שנים לפחות. הרכב לשימוש עירוני בעיקר ולפעמים בין עירוני (ירושלים-תל אביב) אחת לשבוע. דגש על: אמינות, בטיחות וחסכוני בדלק. אשמח לשמוע רעיונות. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
שלום, אני מחפש רכב משפחתי אמין וחסכוני בדלק בתקציב של 55k. רכב אוטומט ועדיפות לבטיחותי ביותר. נסיעות של 20k בשנה בעיקר עירוני וקצת בינעירוני מידי פעם. 2 האופציות שנראות לי הכי רלוונטיות בתקציב שלי הם: קיה סיד דיזל ורנו פלואנס דיזל 2015-2016 אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת EfiWeng,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr