ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 809 צפיות
אז הגיע הזמן ואני מחפש האצ'בק ידנית ספורטיבית בתקציב של עד 50 אלף - יד שניה. איזה דגמים כדאי לחפש?תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הוצעה לי טויוטה קורולה 2009 יד 1 עם 50k. בעלים מבוגר שנסע בעיקר בעיר. בהנחה שהבדיקה לא תעלה הפתעות - האם מדובר בקנייה כדאית? (ללא קשר למחיר) האם אחרי 10 שנים, למרות הקילומטראז' הנמוך, אני צריך לצפות להוצאות ומחלות של הזמן?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב עד 35 אלף לסטודנט חשוב לי שמבחינת ביצועים יהיה מנוע חזק יחסית חסכונית בדלק חשבתי על i25 i35 או פולו אשמח אם יש הצעות נוספות טובות יותר
הודעה אחרונה מאת shahar, -
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
אני סטודנט רווק, מחפש רכב אמין וחסכוני יחסית בדלק,רק אוטומט. נוסע כ 200 ק"מ בשבוע אולי קצת יותר...רוב הנסיעה היא בעיר או בפקקים בכביש מהיר בדרך ללימודים לכן רק אוטומט ושמעתי שהגירים היפניים/קוריאנים אמינים ונוחים אז זה הכיוון. חשוב לי שהרכב יהיה יחסית מרווח בשבילי 1.90 הגובה שלי חחח ,אמין שלא ארוץ איתו למוסך וחסכוני בדלק מבחינתי שלא יעשה פחות מ1 ל10. שנתונים בין 2011 ל2013 אני ריאלי לא חושב שאפשר יותר חדש בתקציב הזה. חשבתי על קיה ריו או יונדאי i20 מאזדה 3 גם אפשרות אשמח אם יש למישהו ניסיון עם הרכבים האלה לחוות דעה או הצעה למשהו אחר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת raniing1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 663 צפיות
מבקש דעה והמלצות בעד\נגד הרכב? למה ביחס לרכבים כמו מזדה 3 או סיוויק (הצ'בק) הוא זול בעשרות אחוזים? הכוונה ל1.4 אוטומט תודה
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 695 צפיות
היי, איזה מהן עדיפה מבחינת נוחות ואמינות? ומה הצריכת דלק הריאלית של הרכבים האלה? אוטומט בלבד, תודה.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 942 צפיות
רוצה אותה בתור משפחתית לנסיעות בין עירוניות בעיקר
הודעה אחרונה מאת fiesta1997, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 601 צפיות
היי, הציעו לי מליסינג יונדאי i25 שנת 2015, עברה 47 אלף קמ. מחיר 50 אלף. האם נשמע סביר? יקר? אשמח לשמוע האם זה רכב מומלץ או שעדיף i20? תודה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
וואי, כתבתי עכשיו הודעה עם הרבה מחשבה והכל נמחק לי כי ה"TOKEN" היה מהצהריים. ובכל אופן, ובקיצור אשמח לעזרה שוב, החלטנו על רכב היברידי חדש בסוף IONIQ הכי משתלם? הוא קל למכירה יחסית להיברידיות אחרות? האם יש היברידיות יותר קטנות שיתאימו יותר בקלות לחניון שלנו? אני נוהג על הרכב לבד בדרך כלל.צריך היברידי גם כי הרבה אני ברכב עומד בקיץ וזקוק למזגן. תמליצו לי בבקשה על מה כדי ללכת לדעתכם.טויוטה מיוצרת באירופה? רכב חשמלי עדיין לא מומלץ כי הוא חדש וזה בעייתי? אגב גם הטענה בחניון אין לנו וזה בניין משותף אז זה די בעיה לא? יש מין מונה חשמל שמאפשר להתחשבן עם הוועד?או שכדאי לחכות כמה שנים וגם אז אולי לכל מיני השכנים כבר יהיה חשמל בחניה? תודה עדכון לגבי חשמליות…
הודעה אחרונה מאת HALOM, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי עוזר לחברה להיסגר על דגם מחפשת רכב מיני או סופר מיני בתקציב שצוין הרכב ישמש לנסיעות לעבודה (עוד לא ידוע איפה בדיוק. כרגע בחיפוש עבודה. רדיוס של 10-20 ק״מ מראשון לציון) לנסיעות משותפות בסופ״שים, בין היתר גם לנסיעות רחוקות יותר שקורות לעיתים רחוקות יותר הרכב לרוב ישמש 2 נוסעים ללא ילדים, לפעמים יותר פרמטרים חשובים: אמינות תחזוקה/תיקונים לא יקרים בטיחות נוחות נסיעה צריכת דלק סבירה+ אוטומט בלבד דגמים שחשבנו עליהם: i20, Mazda 2 Seat ibiza (יש לי קצת יותר סימני שאלה לגביו..) וגם פה נצטרך עזרה עם התתי דגמים או דגמים נוספים אופציה נוספת שיש לקחת בחשבון - היום היא מחזיקה ברכב חברה שה-3 שנים של הליסינג שלו עומדות להיגמר מדובר ב hond…
הודעה אחרונה מאת capri77, -
-
- 1 תגובות
- 491 צפיות
הגיע הזמן להחליף לאישתי את הרכב הדרישות: מקום ל3 ילדים מאחורה (2 כסאות בטיחות + בוסטר) , עגלה בבגאז'. אמינות אוטומט , לא רובוטי נוסע בעיקר עירוני , בית ספר-עבודה-בית שנתונים 2011 בלחץ , 2013 עדיף. לא צרפתי (3 רכבים , הספיק לי) לא סגור אם זה בטווח מחירים , אבל חשבתי על האופציות הבאות - I30 (רגיל או סטיישן לא חשוב) 2013 I35 שנתון 2013 קורולה 2011
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחר בדיקות רבות, כולל בפורום עצמו, החלטתי על אחד מהרכבים הבאים, לטוב ולמוטב.. (תקציב באיזור 40) א. שברולט אורלנדו דיזל - הבעיות שצריך לבדוק: מזרקים, טורבו, ובקרת אקלים. מהי הדרך לבדוק את הנ"ל ומהי העלות? ב. ד'ציה לודגי - עניין הבטיחות קצת מפוקפק בעיני, אולי זה שכנוע עצמי אבל לא נראה לי הגיוני שהניסאן מיקרה שנסעתי עליה עכשיו היא 5 כוכבים והד'ציה פחות בטיחותית ממנה.. הוא טוב לי כי הוא חסכוני והוא ידני. על כל פנים, כבר כמה ימים שלא מצאתי אפילו רכב אחד שהוא לא מליסינג. יש לזה שוק נורמלי? ג. קיה קרנס - הטוב מבין הנ"ל לכאורה. רק שאיני מוצא.. מישהו יכול לעזור לי לאן לפנות ולחפש? בעניין זה, האם תכל'ס לחשב מחירון של יד 2 שהוא פחות בכמעט 10 אלף ממה שהמוכר דורש כר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
הי, שאלה לגבי מנהלות של רכישת רכב משומש מפרטי: 1. האם מקובל לקבוע עם המוכר, לעשות נסיעה קצרה למכון רישוי, בדיקת קניה ואז נסיעה לדואר לבדיקת שעבוד והחלפת בעלות? 2. האם מקובל לחתום על חוזה מכירה כתוב? למשל להוריד חוזה סטנדרטי מהרשת? 3. האם מקובל לחתום על טופס גילוי נאות, למשל: https://iga.org.il/assets/forms/G_naot.pdf 4. עוד משהו מנהלתי ששכחתי? (חוץ מביטוח אבל זה לא קשור למוכר). תודה,
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קטן, חסכוני, אמין וזול. יש לי סוזוקי ליאנה 2003 כרגע. צריך רכב שני. לא צריך שיהיה גדול או מרווח. לנסיעות שלאדם בודד מקסימום 2 מחפש באיזור ה6000 שח רכב עם ביטוח זול טסט זול ואחזקה זולה. אני יודע שאין כזה דבר כל הייתרונות בזול. אבל יחסית למה שיש במחירים האלו מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 845 צפיות
היי, אני מגדלת לבד ילדה בת כמעט 3, כרגע נוהגת על מאזדה לאנטיס 2003.. אני לא יוצאת איתה מהעיר כי מפחדת שתעשה בעיות.. חשבתי לקנות רכב סביב 30 אלף אולי קצת יותר, נסיעות עירוניות בעיקר אבל מדי פעם (אחת לחודש בערך) נסיעות גם לירושלים ולצפון. האם זו בחירה טובה של רכב? איזה שנתון יכול לתת לי מענה? מעדיפה אוטומט ולא ידני. האם יש שנתון או משהו מיוחד שכדאי להתרחק ממנו או לחילופין, לחפש דגם ספציפי? תודה,
הודעה אחרונה מאת Noya88, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 558 צפיות
שלום חברים. בקרוב תתרחב המשפחה לשלושה ילדים שהגדול בינהם בן 4 וחצי. זה אומר שנהיה עם בוסטר עם משענת גב(בקרוב יוכל גם בלי משענת), כיסא ילד לילדה בת השנתיים וחצי וכיסא תינוק. למישהו יש ניסיון עם ההרכב הנ"ל במאזדה 3 2015? המרחב לרגליים כמובן לא משנה לנו אלא רק שיהיה מקום ברוחב לכל הכיסאות. לא יהיה לנו צורך לבצע יותר מידי העברות.. בנוסף אותה השאלה על טויוטה קורולה 2015 שהיא תהיה הבחירה כנראה במידה והמאזדה לא תתאים. אשמח לעזרתכם תודה!
הודעה אחרונה מאת noam91, -
-
שלום לכולם, לאחר שלא כתבתי פה כמה שנים טובות, צריך עזרה וייעוץ ברכישת רכש חדש. הרכב ישמש אותי לנסיעה יום יומית לעבודה כ22 ק״מ לכל צד בנסיעה פקוקה, ולכן יש דברים שאני לא אתפשר עליהם וכנראה יצמצמו את האפשרויות שלי. הדברים שחשובים לי ברכב: 1. ספורטיבי - במקסימום עד 5 שניות ל-100 2. גיר אוטומט 3. רכב מהמותגי פרימיום (אאודי, במוו, מרצדס וכד) 4. שיהיה רכב טכנולוגי עדכני - Apple Car, בקרת שיוט אדפטיבית (קריטי), בקרת סטייה מנתיב, לוח מכוונים LCD 5. חמש מקומות ישיבה, אבל אפשרי שיהיה קופה 6. סאונד ספורטיבי ולא מוגזם ממערכת הפליטה 7. עיצוב מרשים (עניין של טעם), אבל לא מוגזם ומנקר עיניים כרגע הרכב היחיד שמצאתי שעובר על הדרישות שלי והכי מושך אותי זה …
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 474 צפיות
שלום לכולם, אשמח לסיוע מחפש לרכוש רכב משפחתי בן מספר שנים (3-5) עד 100K~ (אבל אם יש בפחות מה טוב), דרישות: בטיחותי מאוד - עדיפות לאבזור במערכות ההתרעה החדישות אמין מאוד - לא מנוע טורבו, בשאיפה יפני/קוראני מרווח מאוד ונוח - בגאז' גדול, בשאיפה לרכב פנאי שיקל על עליה וירידה אבל לא חובה ביצועים/צריכת דלק - אני עובר מרכב מיני דל כ"ס כך שכל רכב יהווה שדרוג ובכל זאת - צפוי לנסוע בפקקים ועליות. אשמח לשמוע הצעות רלוונטיות גם לגבי אופן הרכישה - פרטי / טרייד אין מומלצים, מעדיף להתעסק כמה שפחות ולהגיע לרכב עם היסטורייה מוכרת.... עד עכשיו פזלתי בעיקר לכיוון של אאוטלדנר 2016 שבינתיים עונה לרוב הדרישות (למעט צריכת דלק), לא בטוח בכמה נמכר ביד ואם מעל /מתחת למחירון …
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, אבא ממשיך בחיפושים ולצערי הוא נידלק על שברולט קרוז הדגם החדש. אני לא מכיר את הדגם החדש אבל יודע שבדגם הישן היה בלאגן, האם יש בעיות מיוחדות עם הדגם החדש (2017)?
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 641 צפיות
היי שוקל לקנות סנדרו סטפווי, שנתון 2017 דיזל. מדובר ברכב ידני מנוע 90 כוח סוס. מה ההמלצות של החברים פה? מבחינת תחזוקה שוטפת, תקלות שכיחות? המחיר שלו די אטרקטיבי אני חייב לציין. מצד שני ההתלבטות השנייה היא לקנות פגו 208 דיזל ידני, המחיר קצת יותר יקר מנוע 100 כוח סוס
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בעד ונגד? בעד-אני אוהב איך שהיא נראית,ביצועים טובים שנת 12-3 יד ראשונה/שנייה במחיר טוב. (מצאתי כמה באיזור ה55 עם אחלה קליומטר. נגד- או פחות נגד יותר סימן שאלה? מחירי טיפולים? בעיות אמינות? ביטוח? נהג צעיר ואחי נהג חדש.
הודעה אחרונה מאת matanbasa123, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שניהם ידני , שנתון 2014 ,לנסיעה בין עירונית בעיקר . ?
הודעה אחרונה מאת e-t, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, מצאתי כמה הצעות במחיר נוח (30 אלף ש"ח) לטוארג שנתון 2008, מנוע בנזין 3.6. יש דברים ידועים על הדגם/שנתון שצריך לבדוק? תודה,
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן! ראיתי שבגרסת FR יש אפשרות לשנות מצב נהיגה בין נורמאלי, חסכוני וספורט השאלה שלי, בגרסא הבסיסית מה הברירת מחדל? ספורט? תכלס אני מעוניין בנהיגה ספורטיבית מהאיביזה - דבר זה אפשרי רק בגרסת FR או גם בעוד גרסאות? תודה!
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
שלום לכולם, מחפש חוות דעת על שני הרכבים האלו בשביל ידידה של המשפחה,הרכב בשבילה ומה שחשוב לה הוא בטיחות מעל הכול,הרכב עתיד לנסוע אלף ק"מ בחודש גג,אשמח לשמוע על הרכבים מבחינת אמינות ואבזור בטיחותי וכמובן במידה ועולות אצלכם עוד אופציות עד 25 אלף ש"ח זה יהיה מעולה. תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום רב, יש לי חברה לאירועים. במסגרת העבודה אני זקוק לרכב מעל 4.5 טון לצורך הכרה בבלו ושאר מיסים. הרכב צריך להעמיס על הגב ציוד במשקל של 1.2 טון ובנוסף לגרור נגרר במשקל כולל של בערך 2 טון. עד היום שכרתי את שירותיו של גרר שנשא הכול על גבו. אני רוצה לחסוך את העלויות שלו ולעשות זאת בעצמי. אני מחפש רכב דוגמת ספריטנר/איווקו עם ארגז סגור ברוחב של 2 מטר וגובה של 2.4 מר שבתוכו יש כננת ולחבר לו סקטים שאוכל להכניס פנימה את הציוד (הציוד על גלגלים) ובעזרת תפוח גרירה לגרור גם את הנגרר. מצאתי איווקו וספרינטר העונות לדרישות של גודל הארגז ורציתי לדעת האם איווקו/ספרינטר יהיו מסוגלות לבצע את המטלה כראוי? חוץ מזה, כמעט ולא מצאתי מידע אודות האמינות וכו על הדגמים האלה. שקלתי לרכוש…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 4 תגובות
- 784 צפיות
שלום חברה, רציתי לברר היכן כדאי לבצע בדיקה לפני רכישה, מקום שמבין באלפות. הגולייטה מאיזור אשדוד, מרכז שירות דניאל שמתמחה באלפות לא מבצע בדיקות לפני רכישה, מכון נוסף לא נותן אחריות לבדיקה על אלפא וקומפיוטסט עושים בדיקה שגרתית ולא מעבר לכך. מה שבעיקר מטריד אותי זה מערכת המולטי אייר שאותה קומפיוטסט לא בודקים. מה אתם מציעים לעשות במצב כזה? לקחת לקומפיוטסט לבדיקה רגילה ואז למוסך מורשה אלפא לבדיקת מערכת המולטיאייר? האם יש עוד מחלות ידועות שכדאי להתמקד עליהן? (דשבורד הוחלף באחריות לפני כשנה) תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת tokame, -
- 1 תגובות
- 507 צפיות
אז שבוע שעבר הרכב שלי הראה סימני גסיסה מתקדמים, מה שגרם לי להבין שאני צריך להתחיל לחפש מחליף (לצערי :/) אני מחפש רכב ראשי לזוג שעתיד להתחתן בקרוב והתקציב שהקצבתי לסיפור זה עד 60. השאלה הראשונה שאני עוד לא סגור עליה זה אם ללכת על סופר מיני שתספיק לעכשיו או רכב קצת יותר גדול עם חשיבה לעתיד (אם תגיע עגלה וכל מיני). אשמח לשמוע מניסיונכם אם סופר מיני תספיק לנו גם אם עוד זאטוט יצטרף לעסק או שכדאי לכוון לעבר המשפחתית הקטנה? מעבר לזה הדרישות הן: 1) אמינות זה הכי חשוב, פחות בגלל המחיר, יותר בגלל הכאב ראש של ללכת למוסך כל שני וחמישי (נכוויתי קשות בשנה האחרונה עם ה206 הישנה שלי) 2) צריכת דלק סבירה, אבל לא סופר קריטי כי לא עושים הרבה קילומטרים (10 בשנה בערך אבל יכו…
הודעה אחרונה מאת Kimel, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 616 צפיות
מה דעתכם על סקודה רומסטר ואופל אסטרה ברלינה
- 4 תגובות
- 863 צפיות
היי אני חדש כאן, אני מחפש לרכוש רכב בכמה ימים הקרובים התקציב הוא עד 60 אלף, התעניינתי בגרמניות כמו גולף, פולו או שירוקו. עכשיו ישלי התלבטות גם עם עוד כמה רכבים כמו I20,SWIFT,MAZDA 3. אפשר בבקשה עזרה להיסגר על אחת? אני בן 22 צריך רכב לנסיעות יחסית ארוכות בין היתר (מהצפון לדרום) ולעבודה. ואיזה מחלות ידועות יש לרכבים שציינתי? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת TDI,