ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 602 צפיות
מחפשים רכב לזוג צעיר, כרגע ללא ילדים, אבל שיהיה מתאים גם לילדים. התקציב הוא עד 30 אלף, מעדיפים פחות. רוב הנסיעות יהיו עד 25 ק"מ ביום, ופעם בשבועיים נניח, 55 ק"מ יומיים באותו שבוע. דרישות: - אוטומט - בטיחותי - בגאז' שמספיק למזוודה פלוס תיק מעדיפים רכב יפני, אבל אם יש הצעות אחרות, אפשר לשמוע. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת יעקב סלויז, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי 3 שאלות יש לי... - מישהו מכיר את מגרש mk מוטורס בראשלצ? בעד ונגד? - מקריאה פה הבנתי שפורד פוקוס משתלמת מאד משנתונים מסוימים וסובלת מבעיות כרוניות בשנתונים אחרים? לא הצלחתי למצוא מידע יותר מדויק, אפשר הסבר איזה שנתונים כדאי ואיזה לא, ומה הבעיות? כמו כן, האם עלויות תיקון /אחזקה ותחזוקה בפורד פוקוס הן יחסית גבוהות או נמוכות?(בהשוואה ליפניות הנפוצות או בהשוואה לפולקסווגן). - אותה שאלה לגבי עלויות אחזקה ותחזוקה בהונדה ג'אז? בנוסף, אם אני בודקת הונדה ג'אז לקניה, יש דברים ספציפיים שכדאי לשים אליהם לב? מה ההבדלים בין דגם הקומפורט לדגם הטרנד? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום בחור שמוכר טויוטה אוונסיס עם 142,000 קילומטרים, כותב שהוחלף מנוע ב135,000. יש סיבה לחשוד או שזה דווקא יתרון ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת תום פידורין, -
-
קיה סול 2015
מאת elika-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום ממבקש ייעוץ לגבי רכישה של קיה סול EX, שנת 2015 80K ק"מ. מדובר ברכב שני במשפחה (2 ילדים) שאמור לנסוע 8-10ק"מ בשנה בדר"כ בעיר ולעיתים טיפה יותר. אנחנו מחפשים רכב גבוה אך לא גבוה מידי (לאשתי נמוכה וקשה לה לעלות...) וגם לא צריך שיהיה גדול מאד, כך שנראה שהרכב הזה די עונה על הדרישות. הרכב יחסית מאובזר, מרגיש טוב בנסיעה על הכביש. אך הוא קצת בגבול העליון של התקציב שלי. מישהו יודע לחוות דיעה בקשר לרכב - אמינות ולאיכות של הרכב, עלות הטיפולים השוטפים, האם יש לו "מחלות" ידועות, וכו? בנוסף - האם הסחירות שלו סבירה? הצורה קצת משונה וקופסתית. לנו זה לא אכפת, אבל אולי זה עלול לפגוע במכירה? למישהו היו חוויות טובות/רעות שיוכל לשתף? תודה רבים לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
שלום, מעוניין לקנות רכב, השיקול הגדול הוא בינתיים חסכון בדלק, מעדיף רכב לא סופר מיני, תקציב לא יותר מ 90K. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת IMILANO, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 798 צפיות
אהלן חבר'ה לאחר הרבה סינונים, החלטתי ללכת על אחד מהרכבים שכתבתי בכותרת. התקציב הוא 25K (אפשר לחרוג קצת במידה וצריך), מעוניין ברכב ידני בלבד, מבחינת סדר עדיפויות: 1. אמינות (מעל הכל) 2. עלות ביטוח/תחזוקה/טיפולים (כמה שיותר זול) 3. ירידת ערך מינימלית. 4. התנהגות כביש והאצה נורמלית. המרחקים שאני אעבור עם הרכב הם בין 40 ל 80 קילומטר ליום (בערך). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Elior Farajpur, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 558 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב קטן אמין וחסכוני נסיעות בעיקר בתוך העיר חשוב לי שיהיה קצת מרווח ברכב ושיהיה מקום לקניות ודברים כאלה חשבתי על i10, ספייסטאר , פיקנטו התקציב הוא 32 אלף תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 892 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב משפחתי לתקופה של 3 שנים חזק מרווח ושקט בנסיעות וכמובן די חסכני. התקציב הוא 40,000 ואפשר למושכו קצת. ומצאתי שאני מתלבט בין שתי הרכבים האלו. חושש מהסקודה בגלל הגיר, ומחמת הפיג'ו כיוון שהתכנון להחליף רכב אחרי 3 שנים והבנתי שיש לו ירידת ערך גבוהה. וגם האם לקנות מליסינג או פרטי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, מצאתי טויוטה ראנקס 2003 60 אלף ק''מ ממש שמורה יד 1 ב 13 אלף, לא נתקלתי ברכב הזה הרבה ולא שמעתי כמעט חוות דעת וגם לא מצאתי שום סרטון או משהו שמסביר על הרכב כמו שצריך אפשר בבקשה יישור קו אם זה רכב טוב וכדאי לקנות?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 722 צפיות
באמת שם אפשר להתמקח על המחיר יותר ויש יותר תחרות מסניפים אחרים ?
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני בן 22 וחצי, נהג חדש וצעיר ואני מחזיק בקיה פיקנטו 2014 (LX 1200ׂ) נתונים יבשים: הרכב עלה לי במזומן 36 אלף ש"ח (לפני פחות משנה), עשתה 70K ק"מ ביטחתי ביטוח מקיף יצא לי 7800 שנתי (שזה כ700 ש"ח בחודש רק הביטוח). בגלל שאני טס בקרוב לטיול של חצי שנה חשבתי למכור את הרכב, מהסכום שארוויח מן המכירה אשמור בצד כ15-20K לרכישת רכב בשנתון ישן יותר כשאחזור מהטיול (כך גם אחסוך חצי שנה של הוצאות ביטוח). אמנם אמא שלי יכולה להשתמש ברכב בזמן שאני לא נמצא ואני גם יכול לבטח אותו רק בצד ג' שאז הביטוח יעלה מחצית מן הסכום הנוכחי. אך עדיין קורץ לי העניין שאוכל לרכוש רכב זול יותר וכך הרווחתי סכום של כ10K נוספים לטיול. וגם לא אצטרך לבטח מקיף כי זה רכב זול, כך שההוצאות יהיו משמעותית יות…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 493 צפיות
מתעניין לרכוש פוקוס האצבק שנתון 16 עם 57000 קמ יוצאת ליסינג נהג יחיד דגם טרנד אם מישהו יכול לעזור אשמח לדעת מה המחירון לפי לוי יצחק תודה לעונים וגם חוות דעת על הרכב
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 4 תגובות
- 964 צפיות
שלום, ההתלבטות היא בין ניסאן קשקאי מדגם אסנטה וקיה ספורטאז מדגם ex. שתיהן שנת 2013 עם מנוע 2000. אשמח לשמוע דעות, במיוחד בנוגע לאמינות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 4 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב עד 30K השימוש העיקרי שלו יהיה נסיעות עירוניות אבל לא רק. סביבות ה15 קמ בשנה. הכי חשוב לי זה אמינות וחיסכון, לא ככ אכפת לי שהרכב יהיה דל באבזור וכוח וכו, לאחרונה ראיתי שמועות על הפלואנס דיזל שהיא ממש אמינה וחסכונית הבעיה זה הגיר.. איך אני יכול לדעת לפני שאני קונה פלואנס דיזל שהגיר טוב ושלא הולכות להיות לי תקלות איתו בעתיד הקרוב? אשמח שתתנו לי חוות לדעת על הפלואנס דיזל ובכללי רכבים שיוכלים להתאים לי. לא מיני תודה
הודעה אחרונה מאת old school, -
פידבקים על דאצ'יה 1 2
מאת esebl-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
היי, עכשיו שהרכב כבר קיים זמן מה, יש לי מספר שאלות לפני רכישה אופציונלית: 1- האם ידוע על תקלות ,בעיות אמינות כלשהן ברכב? 2- מה פשר רמת הבטיחות האפסית של הרכב? האם רק בגלל חוסר בכריות אוויר? או שהרכב לא בטיחותי בעליל? 3- וכמובן, האם שווה לרכוש במקום סופר מיני אחר (קוריאני /יפני) תודה
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
אוקיי, צמצמתי את הרשימה לרכבים לאלה. לגבי הפיקנטו יש גרסא עם מנוע של 80 כ"ס וגרסא של 66כס, מה ההבדל ביניהן בצריכת הדלק וכמה קריטי ההבדל בכוח? בכללי אני מחפש אוטו נוח יחסית, והכי חשוב אמין וחסכוני. חשוב לי שהאוטו יהיה יציב גם בכביש המהיר וזאת לא תהיה חוויה מלחיצה. מה הצריכת דלק הריאלית של כל אחת מהן? איזו הכי מומלצת? תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 716 צפיות
אהלן חברים, דבר ראשון עברתי וחיפשתי כל מיני המלצות פה בפורום אבל אני רוצה לקבל עוד כיוונים לרכבים וחוות דעת. קצת על עצמי - אני בן 27 סטודנט נשוי עם ילד וכרגע כבר יש ברשותי קיה סיד סטיישן 2015, היא יותר משמשת את אישתי. אני מחפש רכב עבורי שיעשה רק נסיעות בעיר (באר שבע) בעדיפות לרכב קטן בגלל חניות, חשוב שיהיה אוטומט (אישתי מתעקשת). עברתי וראיתי מספר דגמים וחוות דעת בניהם בעיקר עלו יונדאי גטס ואקסנט כאלו בעלות האמינות הטובה ביותר ואני בעצמי יש לי ניסיון לא רע עם קוריאניות שמתחיל עוד בדייהו רייסר... אני יודע שהסכום נמוך אבל ככה זה סטודנט, וכל הכסף כבר הלך לקיה. מודה מראש לכל הממליצים.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
הי, יש לי על הכוונת איזה פורד אקספלורר 2006 במצב ומחיר מתאימים, אשמח לשמוע דעות האם זו קניה חכמה, בעיות ידועות וכו'? אני מודע לבעיית צריכת הדלק. תודה,
הודעה אחרונה מאת רוכב_נוהג, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכם פורום יקר ומועיל! אז אחרי שקראתי פה חרישית במשך חודש ויותר מאות שרשורים, השכנעתי לקנות פיקסו דיזל (על מי אני עובד? אני חולה על צרפתיות. סה"כ אישרתם את מה שרציתי גם ככה). והנה מצאתי c4 פיקסו דיזל אקסלוסיב 2016 יד ראשונה מפרטי (דרך טרייד מוביל) עם 72,800 ק"מ שנראית נפלא פנים וחוץ. אממה, עלו כמה דברים מטרידים בבדיקה, כמו סימני שריפת שמן ורעידה באמצע עקומת פעולת תיבת ההילוכים. תמונות: https://ibb.co/B2s7TcS https://ibb.co/sj961rL מכיוון שאני 'בוגר' פג'ו 5008 שנת 2012, כל התקלות האפשריות, 20,000 שח מוסכים ב 3 שנים ואוטו שעומד עכשיו כמו מצבה עם בוכנה שבורה - לא בא לי שוב פעם... זה מתחיל בקילו שמן בין טיפולים, אחר כך זה 5 קילו שמן בין טיפולים …
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי שוקל לקנות אחד מהם, אוטומטי בלבד. איזה מהם יותר יציב נוח ואמין? לאיזה מהם יש יותר מרווח לנהג? לאיזה מהם יש צריכת דלק יותר טובה? מה אתם חושבים עליהם בכללי? תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 851 צפיות
אהלן, שוקלים לקנות לאשתי את אחד מהרכבים הנ"ל משנת 2015(הדגם החדש יותר),הרכב מיועד לנסוע בעיקר בתל אביב והוא ינסע המבלך היום 20-30 ק"מ מקסימום. האם הרכבים האלו יוכלו להכיל טיולון? מה האמינות של הרכבים האלה? מעוניים בדגם הרובוטי.. הרכב הנוסף בבית הוא 308SW ככה שהנסיעות המשפחתיות יהיו בו אבל אנחנו צריכים רכב נוסף שיוכל להכיל טיולון בשביל אשתי והבן שלי. התקציב הוא איזור ה25-30 אלף ש"ח כאשר אפשר למתוח אותו במעט. תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הציעו לי רכב טויוטה קורולה 2011 יד שניה ליסינג מטופלת ברצף במוסך טויוטה. 160000 קמ. 30,500 שח. מישהו אמר לי שזה יחזיק הרבה זמן. מה אומרים? שווה?
הודעה אחרונה מאת amitairos, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 749 צפיות
התקציב כרגע עומד על 50-55k יד ראשונה-שניה פרטית בלבד. קילומטר אני מחפש בדרך כלל עד 18/9 לשנה. שנתון 12 מינימום. צריכת דלק-אנחנו לא נוסעים כל כך הרבה מאמין לא יותר מ1000 קמ בחודר העיקר שהאוטו לא יהיה זללן. נפח מנוע-יותר חשוב הביצועים, הייתה לי אקורד 2007 ואני מעדיף שהרכב יסע אפילו יותר טוב אבל אני פתוח להצעות. גיר אוטומטי/רובוטי. אין קטגוריה עדיפה כל כך סופר מיני מתקבל משפחתי גם כן ואולי אפילו מנהלים. העיקר שהרכב יהיה מאובזר יסע טוב ולא יבלע יותר מידי דלק. רכב שראינו כבר. רנו קליאו 1.2-הרבה כסף במעט כסף אבל על הנייר הוא יותר טוב מאשר בפועל. רוב הרכבים גם צריכים החלפה/החליפו מחשב גיר ומדחס מזגן ואני לא כל כך אוהב את זה. סיאט איביזה 1.2 am לדעתי-באמת…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 878 צפיות
שלום חברים מתלבט בקשר לקניית רכב ראשון. אחרי קצת סלקציה הגעתי להתלבטות בין קורולה לאוונסיס, תקציב מיועד עד 40000, שזה אומר פחות או יותר שנתונים 09-12. הרכב אמור לשמש לנסיעות משולבות, (כרגע לא יודע איזה צד יכריע, מחפש עבודה במקביל
הודעה אחרונה מאת יעקב סלויז, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 727 צפיות
אהלן, על איזה רכב הייתם ממלצים בתקציב הנ"ל? (אפשר ואפילו מעדיף ידנית, לא משנה לי מיני או סופר מיני או משפחתית) חשבתי לחפש C1 מ2010 אבל אין כמעט כאלו ביד 2. קורולה מתחילת שנות ה2000 ידנית(גם אין), כנ"ל פוקוס ידנית. כנ"ל אלמרה. יונדאי גטס הבנתי שכדאי רק מ2007- גם כאלו כמעט ואין ביד 2.(לפני 07 הן שותות המון?) איך הסוזוקי אלטו מ2010? ברור שהתשובה תהיה למצוא רכב שמור, השאלה מאיזה יצרן לחפש, חיפוש לא קל. תודה מראש על כל עזרה/עצה.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
מיצובישי אטראז' 1 2
מאת amitairos- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים, מדובר ברכב ראשון שאני רוכש. התקציב שלנו זה עד 30 אלף. מצאנו מישהו שמוכר מיצובישי אטראז' 2014, יד שניה (בעלות שלפניו היתה ליסינג). המחיר שהוא רוצה זה 25000. האוטו אמור לעבור טסט עוד חודש, אז הוא הסכים להוריד 1000 ש"ח מהמחיר. החלטנו לקחת את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט. למיטב הבנתי הבדיקה יצאה בסדר, אבל אשמח לחוות דעתכם הן על התוצאות והן על הרכב. להלן סיכום התוצאות:
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 587 צפיות
צהריים טובים לחברי הקארספורום. אני מתלבט איזה מהרכבים בתקציב של 140 עד 180 אלף שח כדאי לקנות,אציין שאני גמיש מאד,מחפש רכב שיש לו שוק טוב,שיהיה אמין,נוח,בגאז גדול,שיהיה חסכוני.אחזיק אותו 3 שנים לכל היותר. אני נורא מבולבל ולא יודע לאיזה כיוון לקחת,ג'יפונים?משפחתית מרווחת?מנהלים...צריך עזרה
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 808 צפיות
אז הגיע הזמן ואני מחפש האצ'בק ידנית ספורטיבית בתקציב של עד 50 אלף - יד שניה. איזה דגמים כדאי לחפש?תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הוצעה לי טויוטה קורולה 2009 יד 1 עם 50k. בעלים מבוגר שנסע בעיקר בעיר. בהנחה שהבדיקה לא תעלה הפתעות - האם מדובר בקנייה כדאית? (ללא קשר למחיר) האם אחרי 10 שנים, למרות הקילומטראז' הנמוך, אני צריך לצפות להוצאות ומחלות של הזמן?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב עד 35 אלף לסטודנט חשוב לי שמבחינת ביצועים יהיה מנוע חזק יחסית חסכונית בדלק חשבתי על i25 i35 או פולו אשמח אם יש הצעות נוספות טובות יותר
הודעה אחרונה מאת shahar, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr