ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי. אני מתלבט בין i800 לטרנספורטר /קאדי מקסי.מבחינת כניסה נוחה של כסא גלגלים. בענין שטח...תהיתי אם מישהו מכיר טנדר עם מעלון לנכה וארגז מוגבה?? סוג גיפ קמפר או במחשבה שלי -טויוטה דבל קבינה עם ארגז סגור גבוה...זה מעשי? ככה הנכה יושב במיטה של הטנדר...כמובן נסדר בפנים לנוחות (-;
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אני גר בחולון ומחפש רכב עד 12K+- הנסיעות שלי הם בעיקר בין עירוני לאוניברסיטה - חולון רמת גן ו4-5 פעמים בשנה נסיעות לצפון-דרום (ירושלים, ים המלח, כנרת) חשוב לי שיהיה קטן ונוח לחניות ולתמרונים בעיר, זול, חסכוני ואמין בעיקר. לא חשוב לי שיהיה רכב מטורף, אבל שלא ירגיש ממש עייף על הכביש (קצת עייף זה בסדר ) ממה שראיתי באתרי יד שניה בעיקר הרכבים שנראו בעיניי טובים הם- פיג'ו 207 2008 פולקסוואגן פולו 2007-8 יונדאי גטס החדשה יותר שברולט ספארק 2010 מה אתם חושבים על הרכבים שרשמתי? והאם יש רכבים אחרים ששווה לי להסתכל עליהם? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לחוות דעת על הרכב והאם הוא אופציה טובה כרכב ראשון בתקציב של 8,000-12,000 קראתי עליו באופן כללי דברים מאוד חיוביים, אבל האם יש בעיות שאני צריך לדעת עליהן?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החלטתי להעלות את התקציב כדי לקנות רכב שהוא סופר מיני. לאחר קצת בירורים עלו לידי מס' אופציות, אשמח אם תגידו לי איזה רכב עדיף מבחינת אמינות, תחזוקה וצריכת דלק, (התנהגות כביש וכוח חשוב גם אבל בעדיפות אחרונה בגלל התקציב). בכל האופציות מדובר בגיר ידני: 1. רנו קליאו דור 4 שנתון 2013 2. פיג'ו 208 שנתון 2014 3. פולקסוואגן פולו 2012-13 אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מיציבושי ספייס סטאר 2014 45.000 קילומטר מחירון 34.500 משוקלל 36.000 מחיר סגירה 28.000 מה אומרים על הבדיקה?אני יודע שהרכב קטן ולא חזק אבל זה מספיק לי_(היה לי בעבר סוזוקי ספלאש והייתי מבסוט ) תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
אטראז שהוחלף בו מנוע בגלל "רעשים" ,המוכר סיפר שהמוסך אמר שצריך להחליף אז הוא החליף 1 2
מאת yosilogen-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בנוסף הבנתי שהבעלים של הרכב הוא המעביד של האישה שמוכרת אותו יד 2 ליסינג לשעבר ,שנה 2015, 50 אלף קילומטראז' (עוד לא ביררתי אם זה אחרי שהמנוע הוחלף או לפני) המנוע עם אחריות מהמוסך, מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 982 צפיות
אהלן, ידידה מחפשת רכב קטן עד 30 אלף, אוטומט, שיסע בעיקר באילת בתוך העיר (20+- דקות ביום). חשוב לה שהרכב יהיה חדיש יחסית ועם מולטימדיה שתאפשר לחבר את המכשיר טלפון למשל. היא נדלקה ממש על ה500 אבל אני סולד ממנה בגלל גיר חד מצמדי שגם יתן התנהגות גרועה בעיר וגם עלול להווצר אצלו בלאי (מנסיון של מכרים שהחזיקו את הרכב, הגיר עשה בעיות). הצעתי לה שתתמקד ב: ספייס סטאר פיקנטו\איי10 ספלאש מזדה 2 וג'אז את הספלאש פיקנטו ואיי10 היא לא אהבה, המזדה והג'אז מורידות את השנתון יחסית לאיזור 2010-2012. הצעות שלא חשבתי עליהם? הסתייגויות\חיזוקים לרשימה? תודה!
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני חושב לקנות רנו קליאו שנת 2017, התקציב שלי הוא 50-55 אלף. אני נורא מתלבט בין שני הדגמים מבחינת אמינות, צריכת דלק וביצועים. אשמח לחוות דעת איזה דגם עדיף
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 1 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום שוקל לרכוש שברולט טראקס מהשנים 2014-2016. האם מישהו יודע להמליץ לגבי רמת האמינות של הרכב, האם הוא יקר לתחזוק, שירות של המוסכים של UMI? בנוסף, מה רמת הסחירות? תודה
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 3 תגובות
- 698 צפיות
אז זהו תאכלו לי מזל טוב. היום שניתי אוטו : יאריס בלקטופ 2018 בנזין , 15 חודשים על הכביש מ-TOYOTA SELECT, ועשיתי בדיקה לפני קניה למרות שזה הרגיש לגמרי בזבוז... גם אוטו ממש חדש וגם הסוכן שבא איתי הכיר את כל העובדים במכון בדיקה... בכל אופן, אני יכול לקחת את הרכב מחר או לחכות ליום שני שזה ה-1 ליולי. אם הבנתי נכון הביטוח הוא תמיד מה-1 עד היום האחרון של חודש. ולכן אם אני עושה ביטוח ממחר, אני משלם על כל יוני למרות שאני ממש בסוף החודש. האם שווה לחכות לקחת את האוטו ביום שני , שזה ה-1 ליולי?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם למערכת ההנעה של הפלאג רק יתרונות בהשוואה להיברידית הרגילה? (למעט המחיר) האם ללא עמוד טעינה היא מתפקדת כמו הרגילה? השפעה על תא מטען? Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח לעזרה. אני מוכרת הונדה סיוויק האצ'בק 2011, פרטית בלבד, 105000 ק"מ,מטופלת. בבדיקה שנערכה היום הרכב יצא תקין למעט פגמים קוסמטיים אך יצא הספק מנוע נמוך משמעותית מנתוני יצרן. בנסיעה יומיומית זה לא הורגש מעולם אבל ככה יצא. הבדיקה נערכה בקומפיוטסט. אשמח אם תוכלו לסייע לי להבין האם יש כאן בעיה משמעותית ברכב, האם זה נתון נורמלי לרכב בגיל הזה, או מה יכול להסביר את הנתון?
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 633 צפיות
רכשתי רכב אופל אסטרא 2013 בשלמה, הלכתי לבדיקה בתאריך 11/6 בתאריך 12/6 האוטו הוכנס למוסך להחלפת צינור ותיקונים של פחחות. מאז עבר שבוע וחצי האוטו עדיין שם,הם אומרים לי שהמוסך בטעות הזמין צינור לא נכון,הזמינו צינור חדש מחכים לצינור.יום שלישי אמרו לי משלמה שהאוטו יצא עד היום כבר.הוא לא יצא. בבוקר התקשרתי למוסך אמרו לי שעובדים על האוטו התקשרתי ב5 לשלמה לשאול מה קורה עם הרכב ואם אני מקבל אותו היום,הם אמרו לי שכנראה אקבל אותו בראשון וזה אף פעם לא קרה להם ,ברגיל זה לוקח יומיים שלושה. Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מתלבט לגבי רכישה של רנו קפצ'ור, שנת 2016 48K ק"מ. מדובר ברכב שני במשפחה (2 ילדים) שאמור לנסוע 8-10ק"מ בשנה בעיקר בעיר ולעיתים טיפה יותר. אנחנו מחפשים רכב גבוה אך לא גבוה מידי (לאשתי נמוכה וקשה לה לעלות...) וגם לא צריך שיהיה גדול מאד, כך שנראה שהרכב הזה די עונה על הדרישות, אך הוא קצת בגבול העליון של התקציב שלי הרכב יחסית מאובזר, מרגיש טוב בנסיעה על הכביש. מה שמפריע לי זה בעיקר ארץ המוצא (ואולי אני עם דיעות קדומות). מישהו יודע לחוות דיעה בקשר לאמינות ולאיכות של הרכב למרות צרפתיותו, עלות הטיפולים השוטפים - האם ישחטו אותי בשוטף (חשוב לומר שהרכב מגיע עם אחריות לשנתיים, אך מתכוון להחזיק 4-5 שנים), האם יש לו "מחלות" ידועות, וכו? תודה רבה לעונ…
הודעה אחרונה מאת elika, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי היום ניסן אקו מיקרה ואני מחפש לקנות רכב קטן באותו סגנון חשובים לי הדברים הבאים: 1. שהרכב יהיה כמה שיותר רחב מאחורה 2. רכב בטיחותי 3. זיהום אוויר נמוך (רצוי) אשמח לעזרתכם תודה
הודעה אחרונה מאת lpelet, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 523 צפיות
מתעניין לאחרונה בוולוו V40 יד שניה. הבנתי שעד 2014 - הרכב הגיע עם גיר רובוטי כפול מצמדים. האם זה הגיר של הפורד פוקוס? מה האמינות שלו? יש דפיקות בהילוך נמוך כמו בפוקוס?
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, בהמשך לפוסטים הקודמים שלי על רכבים בקטגוריה של ה SUV הקטנים, עלתה אופציה נוספת, סיטאון C3 איירקרוס. הרכב נראה טוב, הסיקורים ביוטיוב בארץ \ בחו"ל, נראים מעולה. מדוע הרכב לא תופס בארץ ? האם יש כאן אנשים עם הדגם ? מה דעתכם על האופציה , ביחס למקבילות בקטגוריה ?
הודעה אחרונה מאת Mister_Vlad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 641 צפיות
שלום מחפש רכב לנסיעה עירונית ולכן חשוב לי שיהיה חסכוני מאד בדלק לא נוסע בו לבד לכן מסופר מיני ומעלה מה אתם ממליצים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
אז ככה, בתור רכב ראשון המטרה שיהיה חסכוני ואוכל לסוע לאיפה שאני רוצה בלי לחשוב האם הוא יעמודבזה או לא. ראיתי את שני הרכבים האלה שברולט אופטרה 2008 דגם הספורט, מוסב לגז, 164 קילומטר נסעתי עליו, גם המנוע עצמו נראה תקין, נסיעה הייתה חלקה, הבעלים אמר שאין לו בעיה שאקח את האוטו לבדיקה האוטו עבר טסט בחודש שעבר (טסט לשנה) יש לו קילוף צבע בידית של הנהג וקצת מבחוץ חוץ מזה הכל נראה תקין יש לו מערכת מולטימדיה הרכב השני שראיתי טויוטה קורלה run x luxury 2003 235 קילומטר, המוכר טוען שהרכב יכל להגיע מעל 400 בשקט, גיר כנראה יוחלף סביבות 350 גם מוסב לגז, המנוע לא נראה הכי נקי בעולם גם טסט לשנה נעשה לפני חודש.. בנהיגה הרכב קצת רועד, הבחור אמר שהוא יכל לסדר א…
הודעה אחרונה מאת שאול לוי, -
רכב מונע בגז
מאת moshealk-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אשמח לעצות או להמלצות מבעלי רכבים מונעים בגז. אני ממש חדש בנושא ובעל רכב לא מעט שנים. לאחרונה בעקבות מעבר עיר אני מחוייב לנסוע כ60 קמ למקום העבודה. החלופה הכי נכונה עבורי כרגע הוא רכב גז. מפאת הבלאי בדרכים אני ממש מחפש רכב עד תקציב 15-20 אלף. שאלתי היא ..האם לקנות רכב סביר ללא המערכת ולהתקין על חשבוני( רכב שנניח עולה 12 +מערכת גז) או כבר לקנות ביד 2 רכב מובנה.. מה שבעיקר מעניין אותי ופה אשמח ממש לעצות מכם- ראיתי ביד 2- מאזדה 3, סובארו למינהם ,סובארוb4-שנת 2007 יונדאי, ועוד מגוון רכבים. האם אתם יודעים מה הרכב הכי אמין מבחינת ההתקנה והנסועה עם ההסבה? האם אחד הדגמים הנ"ל שציינתי עדיף על פני האחרות?( המאזדה 3 ודגמי הסובארו ממש מצאו חן בעיני אך אינני יו…
הודעה אחרונה מאת irith22, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
את שני הרכבים אפשר לקנות ביד2 ב30,000 שח.אני מחפש רכב שאוכל לקנות לתקופה של 7 שנים, שיעלה כמה שפחות בטיפולים ופחת.. יש לי תקציב אבל אני לא מחפש להוציא הרבה אלא להוציא את הסכום על רכב שבו לאחר תקופה של 7 שנים אוציא עליו כמה שפחות ולאחר שאמכור אותו העלות של ה7 שנים תהיה כמה שיותר נמוכה, אה ושהרכב יהיה סביר (מ2011 ואילך , שלא אצטרך להגיע למצב של בדיקת בלמים כי הרכב מיושן).תודה לכל שיעזור לי בזה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
אהלן חברים, מאחר שאני קצת מושפע מדעה קדומה על סיאט (אולי זה רק אני), מה דעתכם על המותג סיאט ? עד כמה הרכבים אמינים, איכות הייצור - הרכבה וחלקים ? עד כמה ניתן להשוות את הרכבים האלה לפולקסווגן \ סקודה ? בנוגע לסיאט ארונה, מנסיונכם, האם 1 ליטר טורבו מספיק לנסיעה נוחה בעליות ונסיעות ארוכות ? האם ניתן להגדיר את הרכב כמשפחתי ? מה מידת הסיפוק מאיכות הרכב ? תודה רבה לעונים !
הודעה אחרונה מאת Shitu, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח להצעה, אני מחפש רכב אוטומט בסכום של 45 אלף (יכול לעלות גם ל50) חשוב לי הביצועים של הרכב (0-100) והאיבזור שלו. אומנם אני גבוה יחסית 1.90 אבל אני אהיה היחיד ברכב ברוב הזמן ככה שמרווח ברכב לא חשוב פה כל כך. בגלל זה סופרמיני עדיפה אולי? צריכת דלק יחסית חשובה אבל לא ממש כי לא נוסע הרבה, פשוט אם אפשר שלא ישתה ממש ממש. ומן הסתם שאמינות זה דבר חשוב ביותר תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Asher Lavi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן מתלבט לגביי רכישת רכב, בגדול אני צריך מנוע 1200, רכב קטן שיהיה לנסיעות בין עירוניות עם עליות, אוטומט ושנתון 2011+ אני מתלבט לגביי: ניסן מיקרה - יש בשפע דייהסטצו סיריון - קשה להשיג שנתון 2011 יונדאי I10 בגירסת 1200 - אין הרבה דגמים של הרכב הזה וזה נחשב רכב קטן יונדאי I20 - מתלבט לגביי צריכת הדלק - 1 ל 12 (תקנו אותי אם אני טועה) קאיה פיקנטו עזרה, חברים?
הודעה אחרונה מאת The-Magician, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 554 צפיות
מתלבט לרכוש קיה ריו ידנית הצ'בק מ 2012-2015 בתקציב של 30k. מתכנן לנסוע על הרכב כמה שנים טובות (עשור קדימה), חשוב לי ש"יזדקן " בצורה יפה כמו הרכב שברשותי כיום (מאזדה לנטיס 323). אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב, האם יש דברים מיוחדים שאני צריך להיות מודע אליהם, טיפולים מיוחדים וכו.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 616 צפיות
רוצה לסגור על רכב, אבל חייב בדיקה קודם. כמה עולה?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מסתכל על יונדאי i35 שנת 2015 שנקנה מליסינג 0 ק"מ ושימש אדם פרטי. נסע כ 60K. הרכב מעולם לא טופל במוסך חברה/מוסך מורשה, אלא במוסך של "חבר ילדות". לא מצאתי חשבוניות ברכב, האיש הבטיח שיאתרן. כמו כן הרכב חודש לפני טסט. האיש אגב נשמע אמין וישר, למרות הכל. האם מדובר בדיל ברייקר? מה קורה עם אחריות יבואן במקרה כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 586 צפיות
היי שוקל את הרכבים הנ"ל. איך האמינות שלהם? מה צריכת הדלק? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, אגש ישר לעניין- בן 21, מחפש רכב בסביבות ה50-60k ולא יותר. דרישות מהרכב: - יופי חיצוני -אמינות -כוח עברתי כבר על המון רכבים, האופציות הכי קורצות כרגע הן איביזה ומיטו. בשל העובדה כי אני מעדיף אוטומטי- החסרון הגדול של האיביזה הוא הDSG7 (שאם לא היה בעייתי הייתי נסגר על הרכב סופית), ומנגד המיטו שהיא סימן שאלה גדול מבחינתי- מהם באמת עלויות האחזקה שלה, האם היא אופציה ריאלית או מלכודת שלא כדאי ליפול בה לסטודנט עם תמיכה אבל עדיין בתקציב דיי מוגבל? אשמח להשוואה טובה וכמובן ורעיונות נוספים אם יש רכבים במיינדסט הזה שפספסתי. תודה רבה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת yair.arad, -
- 0 תגובות
- 574 צפיות
בסביבות 40kשח מחפש אמינה וחסכונית אני נוסע הרבה נסיעות בין עירוניות (30kkm בשנה ) אופי הררי גר באזור ירושלים. לא מחפש איבזור /ביצועים .
הודעה אחרונה מאת e-t,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr