ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,566 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני קניה של רכב לבדוק: האם הרכב בבעלותו? האם השם מופיע ברישיון רכב? לבדוק מול ת"ז לבדוק משכון רכב אם קיים ברשם המשכונות לבדוק אם יש היסטוריית טיפולים על הנייר/בספר רכב? לבקש מבעל הרכב להוציא פירוט הבעלים ברשיומט/משרד הרישוי , לוודא שהרכב לא היה בבעלות שום חברה עושה נסיעת מבחן בעירוני ובכביש מהיר תוך בדיקת כל המכלולים לוקח למכון בדיקה לא באזור של המוכר ומבקש הסבר על התקלות לוקח למוסך לבדיקה ומברר על התקלות שמצא המכון בדיקה ומוודא מי מהם קיים או מונפץ חובה תקינות של מנוע, גיר, שלדה חותמים על טופס זיכרון דברים (אפשרי) המוכר הולך לדואר לשלם על העברת בעלות מעבירים את הכסף בהעברה בנקאית משוויצים עם הרכב החדש במשפחה …
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, לאחרונה נכנסתי למגרש של כלמוביל טרייד והוצע לי לרכוש אלנטרה 2017 רמת גימור סופרים. נתוני הרכב : 22,500 ק"מ , בעלות קודמת פרטית, באחריות יצרן לעוד חצי שנה (לאחר מכן תכנית החברה היא אחריות בסיסית ל-18 חודשים). נהגתי על רכב זהה (שנתון 16) ושורה תחתונה נהניתי, אבל יש לי כמה שאלות לפני שאני קופץ למים. האם לרכב יש תקלות/מחלות מיוחדות שדורשות טיפולים יקרים? האם יש סיבה לקחת את הרכב לבדיקה בהינתן ויש אחריות יצרן + אחריות כלמוביל? (מה שגם הם תמיד אומרים "אל תצא בלי לקחת את הרכב לבדיקה" כסוג של שיטת מכירה אני מניח ולהראות שהרכבים שלהם שמורים) והאם צריך להעלות חשד שרכב יחסית חדש כבר נמכר כיד-2 ? אם אני מפספס משהו או יש בתהליך עוד דברים שצריך להתייחס אליהם אשמח אם…
הודעה אחרונה מאת belior, -
- 3 תגובות
- 574 צפיות
אני מעוניין לקחת רכב הונדה שנת 2008 עם יותר מ300000 ק"מ לבדיקה. אני יודע שמכון יוציא את הרכב "שחור" אבל האם לא כדי בכל מקרה לקחת רכב כזה לבדיקה (הרכב עולה 24000 וזה לא סכום מבוטל) במכון (אני לא מכיר מוסכניק שיכול לעשות טובה ולבדוק לי את הרכב) או לחפש מוסך במקום (האם הפרש הכסף שווה זאת?)? האם תוכלו לתת לי המלצות לגבי מכון בדיקה שהוא יחסית זול או לחילופין מוסך שמתמחה בהונדות ועושה בדיקות לפני קניה. נ.ב אזור תל אביב יפו
הודעה אחרונה מאת פסקרה, -
- 3 תגובות
- 724 צפיות
שלום לכולם אנחנו מתלבטים בין 2 רכבים, שניהם יד ראשונה מפרטי 1. קיה סיד, 2016, 76,000 קילומטראז' 2. יונדאי i35, שנת 2015, 45,000 קילומטראז' שני הרכבים עונים לדרישות שלנו ונוחים לנו הדילמה העיקרית היא שהיונדאי יקרה בכ10,000 שקל ואנחנו מתלבטים האם זה הפרש ששווה את ה30,000 קילומטראז' שמבדיל בין הרכבים (מבחינת בלאי). קראתי כאן שקילומטראז' זה לא הכי חושבף אבל בכל זאת - 30,000 זה הבדל משמעותי לא?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 3 תגובות
- 674 צפיות
חברים, מחפש רכב לאבא שלי וניתקלתי ברכב שנראה שמור אבל עבר תאונה. צירפתי דוח שמאי, הבעלים (שעושה רושם של בחור מקסים וכנה) אמר שאין מכה בשסי. מה אומרים זה סתם ניראה מפחיד או שהאוטו פורק?
עוסקה שהוצעה לי בלובינסקי לגבי הפיג׳ו 208GTI מול רנו קליאו 0.9 ידנית מתחילת 2018 שעלתה לי 70 בזמנו. קודם כל הפיג׳ו עצמה נמצאת על סף כניסה ל 0 ק״מ, זאת אומרת שכמעט שנה עברה מזמן הייצור, וגם למיטב הבנתי חלק מהדגמים שיש בארץ הם מתצוגה. הפיג׳ו כרגע נמכרת במחיר מבצע שהוא די סטנדרטי של 130K ללא טרייד אין. במקרה שלי בגלל שאני מבקש טרייד אין כמובן שאני לא זוכה למחיר הזה וזה קופץ למחירון, אבל, אולי בגלל שהרכב כבר כמעט בן שנה/תצוגה (לא ברור לי בדיוק) אז כן נתנו הנחה קטנה מהמחירון. בקיצור העסקה שהוצעה היא 56 אלף שקל על הקליאו (מחירון לדעתי יושב על 64? אבל ברור שזו פיקציה, הרכב לא מזמן נמכר במבצע חיסול של 65...) + 3000 שקל הנחה מהמחירון שהוא 142,000 מה שאומר שהרכב אחרי…
הודעה אחרונה מאת or tesler, -
- 2 תגובות
- 479 צפיות
יש ממליצים?
הודעה אחרונה מאת daniel2018, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב ראשון עד סביבות ה50,000 שמתי לב ששברולט קרוז אפשר לקבל אחת עם שנתון 2015-16 עם קילומטראז עד 70.000 בטווח המחירים. השאלה שלי היא איך הרכב מבחינת אמינות? הרבה אומרים לי שברולט לא אמינה ולא לקנות בחיים שברולט, אבל מבדיקה באינטרנט השנתונים אחרי 2012 נחשבים כן אמינים וטובים. עוד שאלה בנושא, מצאתי בAVIS מגוון של מכוניות מהסוג הזה בטווח מחירים שלי, אמין לרכוש משם רכב? לא צריך לפחד מעיגול פינות או משהו שלא יספרו לי על הרכב? זה האתר שמצאתי: https://www.avis.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96/?Ma…
הודעה אחרונה מאת carHooked, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 508 צפיות
מאזדה 2 2011 61K קילומארז יד 2 פרטי יונדאי i25 1.6 2011 134K קילומטראז יד 2 פרטי מה מומלץ
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 549 צפיות
היי, מתלבט בין סיטרואן C5 החדשה לבין מיצובישי eclipse cross - חשוב שגודל הספסל האחורי יספיק ל2 כסאות תינוק ובוסטר. לא מצאתי מפרט טכני שבו כתוב את אורך הספסל האחורי... תודה מראש! אייל
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 497 צפיות
מאזדה 2 סדאן (דינמיק) 2011 יד 2 פרטי 61K קילומטראז מחיר שהוא מבקש 27 אלף הדרישות שלי מהרכב: אמינות תחזוקה צריכת דלק נמוכה אני בעיקר נוסע נסיעות עירוניות 2.)איך פיגו 108 גיר רובוטי ? 3.) רכבים עד 30 אלף אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 687 צפיות
שלום, אנחנו זוג + 1 (כסא בטיחות), ועוד 1 בדרך. מחפש לקנות רכב משפחתי מרווח, בטיחותי ואמין (אבזור ויופי פחות מענינים). תקציב: סביבות 50K. ניסיון רע עם צרפתית (רנו מגאן) ולכן מעדיף יפני \ קוראני. קרצה לי הקיה סיד סטיישן. האם הרכב מומלץ? יש בו בעיות ידועות \ חסרונות שעלי לדעת עליהם? תודה מראש למסייעים (:
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
אני מתכנן בקרוב לשדרג את ה-308, 2014 לרכב חדש. לא סגור אם אני מעדיף סדאן או SUV, פתוח לשתי האופציות. עד כה הייתי "נעול" על פיג'ו, בעיקר בגלל הנוחות - נוסע הרבה מחוץ לעיר, ורוצה כמה שיותר "לגהץ" את מפגעי מע"ץ. וגם אמינות, בסך הכל אני די הייתי מרוצה מה-308 אחרי 85,000 קמ'. את המגאן פסלתי עד כה, בעיקר בגלל שהיו חסרות לה מערכות בטיחות מקוריות, ובגלל ביצועים לא מרשימים גם בבנזין וגם בדיזל. אבל כעת המשחק מתחיל מחדש, עם הצגת מגאן משודרגת במנוע 1.3 של דיימלר ומערכות בטיחות! ובכן, שיקולים מדורגים מהכי חשוב לפחות: 1. נוחות - בדגש על ספיגת מהמורות! 2. אמינות 3. מערכות בטיחות מקוריות - דגש על שיוט אדפטיבי, תאורה ראשית לד מלא, ובקרת סטייה מנתיב (לא חייב אקטיבית…
הודעה אחרונה מאת Vadim Baranov, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים האם הבדיקה הבאה נחשבת תקינה ?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב חדש למונית ורציתי לדעת איזה מיסים אני לא משלם ואיך אני יכול לחשב אותם על כל רכב שאבחר. למשל, היום המחשבה שלי לקנות רכב שהמחירון שלו סביבות ה 140 אלף, איך אוכל לחשב את העלות שלו לאחר שהורדתי את המיסים המדוברים. שאלה נוספת: איך זה מתבצע? האם אני פונה ישירות לסוכנות הרכב או שאני צריך לפנות קודם למשרד התחבורה או גוף אחר בנושא הזה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, הגיע הזמן להחליף את הרכב (פולו 2005). ההתלבטות בעיקר נעה סביב הנ"ל, התקציב עוד לא מוגדר ואף ההתלבטות בין חדשה למשומשת קיימת- מצד אחד יש תקציב לרכב חדש, מצד שני, אם נחסוך הכסף שייחסך ינוצל היטב גם למטרות אחרות, לאו דווקא דחופות בסדר העדיפויות. מה חשוב לנו: 1. אמינות 2. צריכת דלק ועלויות אחזקה כלליות זולות יחסית- 70% עירוני (ירושלים) ו- 30% בינעירוני (כביש 1 בעיקר). נסועה צפויה- 20,000 ק"מ בשנה. אולי קצת יותר. 3. שקט יחסית- חשוב! 4. נוחות- לא מצפה לסטייל סיטרואן איירקרוס וכדו', אבל שתהיה טובה. אנחנו זוג ללא ילדים. הכוונה היא להחזיק ברכב לטווח של כ3 שנים קדימה+-. חשבנו על: 1. טויוטה קורולה היברידית מאוטומקס/ יד2 צעירה. 2. …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אשמח לחוות דעת על סובארו פורסטר 2009, צריכת דלק נקודות תורפה אמינות בחירות כל מידע רלוונטי
הודעה אחרונה מאת adamL, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ואישתי בחיפושים של גיפ/ון(2019 מהחברה) לקראת הילד שמגיע. ראינו את הסיאט אטקה 190K, טיגואן 210K, ראב4 הייבריד 205K, קומפאס 205K. לפי הבירורים שלי אני מאמין שהראב 4 הכי משתלם(?), גם שומר על מחיר טוב גם אמין. השאלה היא כזאת, אישתי ממש אוהבת את המראה של הקומפאס ורוצה לקנות רק אותו. ברור שגם אני אוהב את המראה שלו אך השאלה מה היא עלות הטיפולים? חלקים? מנוע יחסית חדש לא? 1.4 170HP האם הוא אמין? יש לו בעיות ידועות? האם הוא שווה את המחיר? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 906 צפיות
שלום. אני 3 שנים נוסע על מכונית ליסינג אוקטביה אמבישן 1.2 ליטר. בהחלפה בין מכוניות שמציעים לנו קורולה היברידית SUN ואוקטביה 1.0 ליטר אמבישן. אני מאוד מרוצה מאוקטביה שלי אבל אחרי 3 שנים כשכל מכוניות התקדמו במע' מולטימדיה הם נשארו במקום. פרמטרים הכי חשובים לי במכונית זה נוחות המושב, שקט בתוך סלון הרכב בנסיעה במהירות מעל 100 ק"ש ודינמיות סבירה. אוקטביה שיש לי כרגע מספקת לי כל מה שאני צריך, רק מפסידה גדול לקורולה במולטימדיה. אין לה GPS, מצלמת רברס, רדיו אינטרנטי, מקלדת בעברית. מבקש ממי שכבר נוסע בקורולה היברידית חוות דעת על נוחות, רמת רעש במהירות מעל 100 ותגובה בתאוצה מעמידה וממהירות בינונית. שמעתי שהיא מרעישה כשלוחצים על הדבשה קצת יותר חזק וקופצת לתורים מאוד גב…
הודעה אחרונה מאת jeep cherokee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים אנחנו מחפשים רכב (שני בבית) שישמש בעיקר את אישתי בנסיעות של כ 20 ק"מ ביום אני מתלבט בין כמה רכבים אוטומט, כולם עם ק"מ של פחות מ 70K. 1. סוזוקי סוויפט 2013 2. סיאט איביזה 2014-2015 1.2 טורבו 3. פג'ו 208 2015 , 1.2 טורבו 4. קיה ריו 2014 -2015 מחפשים בעיקר אמינות ובטיחות. קראתי כל מיני חוות דעת בפורום אבל הם היו מלפני שנתיים שלוש על דגמים ישנים של המכוניות הנ"ל, אשמח לחוות דעת. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 519 צפיות
רכב שהיה תחת הגדרה של ליסינג תפעולי. נרכש על ידי הבעלים. כרגע הבעלים מוכר את הרכב. לרכב נתונים טובים ואין היסטוריה בעייתית. הרכב טופל דרך הליסינג מן הסתם במוסכים שלהם. עד כמה זה בעייתי או נופל ממוכר פרטי שטיפל בצורה שוטפת במוסך של החברה? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 879 צפיות
שלום חברים. יש לי 2 הצעות של רכבים ואני אשמח לעזרתכם בנושא מבחינת שיקול כלכלי. אופציה 1 - ספורטג' 2016 דגם אורבן הבסיסי אופציה 2 - ספורטג' 2016 דגם ex הבכיר שכולל מנוע 2000, ריפודי עור וגג נפתח (ועוד כמה תוספות קטנות) 2 האופציות שרשמתי הנתונים זהים ביד, קמ וטיפולים. כמובן שאקח לבדיקה. הדגם הבכיר יותר יעלה לי 18 אלף יותר מהדגם בסיסי. האם כדאי ? איזה מהרכבים צפוי להיות יותר סחיר בעוד כ-3 שנים? איפה נפסיד יותר כסף?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תימכר לי ב15 אלף שקל. מטופלת הייטב {מכיר הבעלים} מערכת גז 280 אלף ק"מ. מזגן חלש לפי דעתי ולא נראה לי שיכול לקרר את כל הרכב,זה לא קריטי לי. אנחנו מסתדרים בלי מזגן בירושלים אבל נגיד נסיעה פעם ב לים המלח,לא תיהיה נעימה. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 900 צפיות
שלום חברים, אהלן כבר הרבה זמן שאני מחפש רכב(רק אוטומט) וכל אדם אחר מציע לי רכב אחר אני כבר מבולבל אשמח אם אתם תוכלו לעשות לי קצת סדר ולעזור לי אני עם תקציב של 15-18K בראש סדר העדיפויות שלי מרכב זה אמינות לאחר מכן כוח ואז צריכת דלק אני חשבתי על מס רכבים ואשמח אם תעזרו לי 1. מאזדה 2 2. סוזוקי סוויפט 3.דייהטסו סיריון 4.פיגו 207 5.פורד פיאסטה 6. רנו קליאו אשמח אם תעזרו לי חברים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת liads, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 736 צפיות
חרשתי על yad2 אבל די הלכתי לאיבוד. ירדתי מכל הפיג'ואים למינהם. פותח דף חלק. אז כמו שכתבתי הדגש הוא על חסכוני כי נמאס לי לתדלק כל שניה, אמינות כמובן גם חשובה ועד 30k תודה תקציב.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
אהלן חברה יש ברשותי ג'יפון שאוכל דלק בכמות אבסורדית ( IX35 2015 ) אני רוצה להחליף למשהו חסכני , כמה שיותר. חשבתי על איוניק 2017 , אני אוהב היברידיות.. המלצות עד 90 ? לא אכפת לי גודל הרכב כל עוד הוא בגודל של גולף או לאון ומעלה. ( משפחתית קטנה או גדולה לא משנה לי ) העיקר שיהיה חסכני ושיהיה חזק בערך כמו הגיפון שלי +- אביזרי בטיחות כמו שמגיע באיוניק יתרון גדול מאוד ( תיקון סטייה מנתיב אקטיבי , בקרת שיוט אדפטיבית , התראת רכב בשטח מת , התראת תנועה חוצה מאחורה.. )
הודעה אחרונה מאת eitaneitan8, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
רכב אמריקאי מייבוא ,שנת 2009.נראה שמור(כמובן שאקח לבדיקה) מנוע 3.6 .זה אמור להיות סיפור יקר לתחזוקה (בעיקר שוטפת)? מוצע לי בכ 38K. מחיר ריאלי? יש חסרונות ספציפיים בדגם? יש חסרונות שזה מייבוא? (ידוע לי שכן היה שיווק מועט לזה בארץ)
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 928 צפיות
אז ככה חברים, הבראבו בבעלותי כ-6 שנים, שמורה מאוד ומטופלת מהיום הראשון אצלי במוסך שמשון ביהוד. אני יד שנייה עם כ-119000 ק"מ שנת 2010. מחפש להתחדש ברכב שנתון גבוה יותר בסדר גודל של עד 40000 ש"ח. אין משהו ספציפי שאני מחפש, הבראבו היא רכב שני בבית ומשמשת אותי לנסיעה לעבודה וחזור, אפשר לומר כ-500 ק"מ בחודש. אני מתחיל לפזול לאחותה הגדולה והלא פופלארית הלנצ׳יה דלתא משנתון 2012. בנתיים כל עוד לא אמצא דלתא שמורה, אשמח לקרוא את המלצותיכם לרכב מרגש במקצת, יחסית אמין, סביר לאחזקה וכמובן בסגמנט המשפחתיות הקומפקטיות ומעלה. Sent from my MI 9 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קראתי כל מה שקשור ב0 קילומטר ועדיין מתלבטת בין: אצל היבואן - מאזדה 2 כולל רישוי + קודן/עלוקה/הרמת שמשות/אפל קארפליי/חיישני רברס - 105 אלף 0 קילומטר- עליה לכביש 03/2019 + רישוי + קודן/עלוקה/חיישני רברס - 92.5 אלף מתכוונת להשאיר את האוטו כמה שיותר (לפחות 5 שנים טפו טפו) אז מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- 2 תגובות
- 485 צפיות
אהלן, אני חייל משוחרר שצריך לקנות רכב, בגדול אני מחפש רכב שיספיק לצרכי עבודה וטיפה מעבר, וחשוב לי שצריכת הדלק תהיה סבירה לפחות והוא יהיה אמין מהבחינה שלא יהיה צורך בתיקונים יותר מדי אם אני מטפל בו כמו שצריך. אני לא מבין מי יודע מה ברכבים, וקיבלתי את ההצעה הבאה: מאזדה 3 2005, נמכר למוסך בקלנסווה (מוסך ערבי מורשה, שההורים שלי מכירים כאמין) אחרי שעבר איזה רף קילומטרים מסוים. בעל המוסך קנה אותו במחיר מוזל, עשה לו טיפול overall והחליף ראש מנוע (שלפי מה שהוסבר לי, הופך את מס' הקילומטרים ללא רלוונטי כי המנוע אחרי זה הוא "כמו חדש"?). כלומר הרכב עבר את כל הבדיקות והטיפולים שצריך במוסך ויש לי התחייבות מהמוסך שהוא פיקס, כמו כן יש לו טסט לשנה, ובעל המוסך מתחייב לטפל ללא עלות אם…
הודעה אחרונה מאת asafkov,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 608 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- guy.a
- matan_mil
- yor2
- avargel
- דובצע
- Spongebob
- flytomars
- itaysamurai
- orsh99
- IsraCar
- ברווז