ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם זהו אשכול של חוות דעת ומספר שאלות לגבי יונדאי איוניק נדבר על חסרונות יתרונות באופן כללי אני חושב להביא יד שנייה כזו אז מה דעתכם על הרכב באופן כללי? עסקה כדאית? ויש הבדל מהותי בין פרימיום לסופרים ? כי כמעט אין סופרים יד שניה
הודעה אחרונה מאת saharh135, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 651 צפיות
מחפש רכב אמין לנסיעות בין עירוניות של 100 קילומטר ביום לאשה יש לציין שהיום היא נוסעת על הונדה גאז 2005 ללא שום תקלות ואמין בטרוף וגם חסכוני אבל הבעיה היא שגאז בשנתון גבוה הוא מעבר לתקציב וגם קשה למצוא קילומטרז נמוך בתקציב הזה חשבתי על דאציה סנדרו 2016 רובוטית אבל הבנתי שיש מולם תביעה על בעיות בגיר אשמח להמלצות על רכבים נוספים
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי תאונה טוטאל-לוס אני מחפש משפחתית, תקציב של 40K, פרמטרים חשובים: 1. מרחב במושב האחורי ל-2 בוסטרים וכסא בטיחות (עד כה נכנס בפוקוס 2008 וברכב החליפי אסטרה סטיישן 2017) 2. אמינות 3. צריכת דלק. נסועה שנתית של כ15K, ברובה עירונית. על הפרק: 1. פוקוס 2014 1.6 2. אוקטביה 2013 מנועים 1.2/1.4 3. יונדאי i30cw 1.6 4. אסטרה 2014 1.4 אשמח לקבל המלצות לדגם ספציפי, בעדיפות לסטיישן. Sent from my SM-J730F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shohamartzi, -
- 3 תגובות
- 657 צפיות
ראיתי את הלקסוס השבוע, עם 145,000 ק"מ, יד שלישית, מחיר כ10k מתחת המחירון, הסיבה לדבריו היא שקנה רכב חדש ורוצה למכור מהר. הרכב לדברי הבעלים מטופל בשוטף (לא במורשה) לטענתו ללא תאונות מעבר למכות חניה. הרכב משמש משפחה ופנים הרכב במצב לא להיט בלשון המעטה, העור נבקע ומלוכלך (בז') הריפוד הפנימי מלוכלך. התחלתי לנסוע לכיוון מכון בדיקה ואז עלתה בי המחשבה שאם פנים הרכב מוזנח כך, יכול להיות שהיה זלזול גם בטיפולים.. בקיצור החזרתי את הרכב מבלי לקחת לבדיקה (חשבתי שזה סתם בזבוז של 1000 שח). בקיצור, יום אחרי בעל הרכב הוריד את המחיר בעוד 7000 מהמחיר הקודם (במודעה שפרסם). מה הייתם עושים אחרי ההורדה הנוספת? לוקחים לבדיקה בכל זאת?
הודעה אחרונה מאת bikeyb, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתה לי סובארו אימפרזה 2005 במשך הרבה שנים שהייתי מאוד מבסוט ממנה אבל מכה קטנה במעקה ובחברת ביטוח הכריזו עליה טוטאל לוס. אהבתי מאוד את המראה שלה ואת הנוחות (אוהב משפחתיות). חוץ מטיפול פעם בשנה לפני טסט לא הייתי צריך לעשות כלום ואף פעם לא הייתה איתה בעיה. החיסרון שלה היה אבל צריכת דלק די גבוהה. בגדול רוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות מבאר שבע לחיפה פעמיים בשבוע (נוסע בראשון מב"ש לחיפה וחמישי מחיפה לב"ש) ועוד נסיעות בין עירוניות בקטנה. דרישות מהרכב: -שיהיה נוח לנסיעה בין עירונית ארוכה -לא ידני, הרבה פקקים וכו'... -שיהיה יפה -חסכוני בדלק (כמה שאפשר) מה שבטוח לא פחות מהסובארו שאכלה לי הרבה דלק. -אמינות. עם הסובארו חוץ מטיפול שנתי לפני טס…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי נסגרתי על 2 הדגמים האלה בערך... תקציב 20-25k תלוי במצב הרכב. אוטומט בלבד כי לא למדתי על ידני. השאלה שלי היא אם יש הבדל גדול בשנתונים 2008/9/10 בשני הרכבים, ואיזה שנתון הכי מומלץ. ומה ההבדלים העיקרים ביניהם, בעיקר מי מהם יותר חסכוני בדלק? תודה!
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
עוד חודש אני צריך לבחור רכב חדש בעבודה ואני מאוד רוצה לקחת את האוקטביה, אני מתלבט בין 1.0 ליטר ל 1.5 ליטר, ההבדל בתשלום החודשי הוא 160 שקל, השאלה היא האם בכלל יש פועטנה להוסיף את הסכום הזה עבור ה 1.5, האם יש באמת הבדל משמעותי? קחו בחשבון שלא מעניין אותי דברים כמו בלאי או צריכת דלק כי גם ככה אחרי 3 שנים אני מחליף. אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים שמכירים את הרכבים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. השאלה שלי היא קצת דחופה מאחר ומחר קבעתי לקנות רכב . גילית שהרכב שאני רוצה לקנות עבר תאונה כלשהי כשהיה בן חודשיים. לפי מה שאני מבין מהדוח לא נגרם לו ירידת ערך... בהנחה ואקח אותו לבדיקה מסודרת ולא יתגלו ממצאים חריגים, האם זה נחשב למשהו שניתן לשקול או שמראש כדאי לי לוותר על העסקה ולחפש משהו אחר? מצורף פירוט.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
רכב יד 2 פרטי בבדיקה במכון בדיקה לרכב הנ"ל נמצא ש... תיבת הילוכים: קיימת נקישה בשילוב הילוכים כאשר הרכב עומד, (בפירוש נאמר שלא קיימת נקישה בעת העברת הילוכים בנסיעה) האבחנה על פי הבוחן.... יתכן ואחת התושבות סדוקה, בכל זאת רכב בן 7 שנים נקישה בתיבת ההגה (אני מניח שהכוונה למסרק הגה) האם בלאי טבעי? או שדורש המשך בדיקה וטיפול מערכת מתלה: תותבים ציר קדמי סדוקים. (שוב נראה כמו בלאי של הגומי, עקב השנתון) אשמח להארות / הערות
הודעה אחרונה מאת yossil07, -
- 0 תגובות
- 464 צפיות
בירושלים, אמין?
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, ניסיתי למצוא בפוסטים קודמים מאיזה שנתון הבעיות גיר בניסאן ג'וק נפתרו ולא מצאתי. מישהו יודע? האם בשנתונים 2011-2012 יש אחריות מורחבת מהחברה או שהבעיה נפתרה בעדכון תוכנה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. האישה מבקשת ג'יפון ולכן אני רוצה את עזרתכם בבחירה. עדיפות מאוד גבוהה שיהיה גג פנורמי אך לא חובה. התקציב הוא בין 70-90 אלף. מה האופציות ?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן חברים אני מעוניין לרכוש רכב חדש משפחתי חזק ואמין אין יותר מדי בקשות מיוחדת מלבד: אמינות, רכב מרווח (עד כמה שאפשר בהצבק - לא מעוניין בסדאן) עדיפות לידני אך אפשר גם אוטומט, חזק וחסכוני?. תקציב עד 50 אלף תודה!
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שבועיים רכשתי 208 דיזל ידני הרכב ככל הנראה טוטלוס אני מחפש מחליפה מצד אחד מצד שני מבחנתי אני אקנה שוב את הרכב הזה בתקווה שאמצא אחת שמורה כמו ההיא שהייתה לי. יש עוד רכבים שמספקים איכות גבוהה לצד צריכת דלק מדהימה ועלויות אחזקה נמוכות?
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
שלום לכולם, ראשית, מקווה שמדובר בפורום הנכון. אם לא, אשמח להעברה. אני לפני רכישת רכב (סיטרואן C4 קקטוס ידנית 2016), ועל הרכב יש שיעבוד. בעל הרכב יכול להסיר את השעבוד בכספו רק בתנאי שאקנה את הרכב בוודאות, אך אני כמובן לא אתחייב לקנות רכב לפני בדיקה. בנוסף, יש מגבלות של מסגרות זמן, על-כן כל השלבים צריכים לקרות באותו היום (בדיקה -> הסרת שיעבוד -> הוצאת צ'ק בנקאי -> העברת בעלות). הנחתי שהבנק של המוכר יהיה מקור הידע הכי טוב, אבל אני לא יכול לקבל שירות כי אני לא לקוח שלהם. עלו לי מספר שאלות בנוגע לתהליך: 1. אני רוצה לעשות את כל השלבים בראשון-לציון, אך סניף הבנק של המוכר ממוקם בת"א. האם אפשרי לסגור את השעבוד בסניף אחר של אותו הבנק (בנק הפועלים)? אם לא, האם …
הודעה אחרונה מאת daniel.asu, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 732 צפיות
חושב לקנות את הרכב לפני השדרוג לגיר הרובטי, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב מבחינת: אמינות, האם כדאי לרכוש את הרכב? טיפולים, האם יקרים אמינות הגיר וכל דבר שחשוב לי לדעת או לבדוק לפני שאני מתקדם לרכישה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מחר קבעתי עם מישהו לבוא לראות שברולט ספארק 2013. הוא אמר לי שאין לו את המפתח ספייר של הרכב,שהוא לא מתכוון להתעסק עם זה כי זה עולה 200 שקל לשכפל מפתח. בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות רבה, אבל אחרי קצת בדיקה הבנתי שזה עלול להיות בעייתי. רציתי את עצתכם האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה. בחיפוש קצר באינטרנט ראיתי ששיכפול עולה באיזור ה600 שקל. בנוסף לכך, הבנתי שבהרבה רכבים יש ציפ' ביטחון, מה שעושה מפתחות לבלתי ניתנים לשכפול. בשביל לפתור זאת צריך להחליף סוויץ' והבנתי שזה יכול להיות באיזור ה1000 שקל. מי יודע אולי בכלל הספייר אצלו, והוא לא מתכוון לספר. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
-
- 5 תגובות
- 715 צפיות
נתונים- טויטה אוריס מודל:2011 GLI אוטומט יד -00 ק"מ-89 אלף (צריך לעדות טיפול 90) מצב מרכב הרכב-שריטות מעיכות . פנים הרכב- ישנם קילופים מחיר -33 אלף נתונים - הונדה סיוויק הצ'בק מודל - נובמבר 2010 ספורט אוטומט יד -00 ק"מ - 96000 מצב מרכב הרכב - גג פנורמי . מבחוץ מושלם (עבר צבע באחד הכנפיים) מבפנים - מושלם (קילופים בהגה בקטנה ועל מוט ההילוכים) + איבזור (מערכת דאבל דין חדשה מצלמה וכו ) מחיר -38 אלף מה אני מחפש ברכב - נסיעה ללא הפרעות(רעידות וכד') שלא ישתה לי דלק בתוך העיר (1:10 זה בסדר מבחינתי) אמינות , ושמירה על ערך ! אשמח לחוות דעת שלכם - והמלצות תודה רבה !!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב. יש ברשותי הונדה סיוויק 2006, מנוע 1800. אני רוצה להחליף לרכב בשווי עד 35 אלף ש"ח בערך. ישנן מספר דגמים שראיתי ואשמח לדעתכם. אשמח להתייחסות מבחינת אמינות, מראה, נוחות, אחזקה, דלק ואבזור. במידה ויש דגמים שלא ציינתי, שלדעתכם יותר מוצלחים, אשמח להסבר. אני ראיתי מאזדה 6 פרימיום 2008, הונדה אקורד 2008, שברולט מאליבו 2013 וגם פורד מונדאו טיטניום 2012. מה דעתכם? בברכת שבת שלום ומבורכת וחג שמח ב"ה.
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אנחנו מחפשים רכב 7 מקומות, נתקלתי בגראנד סניק שנת 2008 הרב נראה די שמור עם 128K ק"מ שזה מה שיש לי כרגע ברכב שלי שהוא שנת 2013. אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הרכב, בעיקר מבחינת אמינות? צריכת דלק? זריזיות? מרווח? המחיר די נמוך השאלה אם אני לא אבזבז את כספי וזמני במוסכים אחרי כן? וסתם שאלה כללית, מה לדעתם יותר משפיע על עייפות החומר? השנים או הקילומטראז'? כי אם זה בעיקר בק"מ בעצם הרכב שלי שחדש ב5 שנים ממנו בעצם זקן כמעט כמוהו מה דעתכם בנושא? אשמח לעזרה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת khalil, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 848 צפיות
אהלן קיבלתי הצעה לרנו פלואנס 2013 עם 140 אלף קילומטר 1.5 טורבו דיזל אשמח לקבל פרטים על הבדיקה שלה. לצורך העניין אסביר את בחירתי. עבודתי היא במרחק מעל 100 קמ ביום. צריך רכב נוח וחסכוני. מנוע - ראש מנוע=צריכת שמן ממובילי שסתומים. בלוק מנוע= רטיבות. תיבת הילוכים - תיבת הילוכים אוטומטית=תומכי הילוכים פגומים, תיבת הילוכים אוטומטית=מרווחי מיתר. מערכת בלמים - בלמים אחוריים =לבדוק רפידות שלדת המרכב- תקוני מרכב, משמעות נמוכה=תקוני מרכב וצבע, מאיכות שריטות בצבע+פגמים, נזק לפגושים , שמשה קדמית הוחלפה.
הודעה אחרונה מאת Hen Bavli, -
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, די סגור על הרכב, אשמח לשמוע אילו דברים כדאי\צריך לשים דגש אליהם בעת הקנייה (עבור הדגם הספציפי). בנוסף הולך לראות אחת שנמצאת באוטודיל, 51 אלף ק''מ, נראית על פניו עסקה לא רעה, יש אולי מישהו שמכיר את הרכב ויכול להמליץ או להזהיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצה לרכב התקציב קודם כל 25,000 אני מחפש רכב אוטומטי חיסכוני רוב הנסיעות שלי הם עירונית מה שכן עדיף אוטו עם מנוע חזק. כרגע יש לי סיאט טולדו 2002 האם כדאי לחפש רכב בסוכנות?כמו קל אוטו/אלדן או מאנשים פרטיים?
הודעה אחרונה מאת Dilshod Kogan, -
-
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב משפחתי, די ננעלתי על קאיה פורטה 2016. רכשתי מנוי לחודש למחירון לוי יצחק באינטרנט. הבדל במחיר בין רכב שעלה לכביש ב 1/2016 לבין לבין 12/2016 יוצא בערך 2000 שח . לעומת זאת במחירון מודפס שמראים לי המוכרים בחברות ליסינג מופיע "600*", ז"א הבדל יכול להגיע ל7200 שח. אשמח להסבר לתופעה. תודה
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 1 תגובות
- 559 צפיות
היי אני מתלבט האם לקנות רכב לפני טסט (נגמר בעוד חודש) הרכב הוא משנת 2014 עם 35K שלא מראה תקלות אני שוקל האם לבצע בדיקה לרכב ולראות שבכל בסדר ואחר כך להתחשבן על המחיר של הרכב? או האם להתעקש על הטסט?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 917 צפיות
שלום, התקציב שלי: 25,000 דרישות: רכב עם ביצועים טובים ביחס לתקציב, ואמין. אני מתלבט בין סיאט איביזה 1.2 ידני reference 2012 להונדה סיוויק 1.8 סדאן LS 2009 אוט'. יתרונות לסיוויק: יותר אמינה יתרונות לאיביזה: 1. קומפקטית תכלס זה מה שאני צריך (אני בן 21) 2.צריכת דלק (לפי חישוב אני חוסך איתה 2,200 שקל בשנה) 3.שנתון יותר מתקדם מהסיוויק באותו תקציב. שורה תחתונה: היתרון באמינות של הסיוויק מול צריכת הדלק הטובה בקצת של האיביזה אני מדגיש ידני. מה הייתם מחליטים ולמה? Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ron Boaron, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מדובר על ליסינג מהעבודה. רוב הנסיעות יהיו בכביש בן עירוני לכן חשוב לי מאוד הנוחות, חווית הנסיעה ורעשי דרך. דלק והחזקה לא רלוונטי. בקטע החיצוני באמת שאהבתי יותר את הסוזוקי אך בקטע של חווית הנסיעה, נוחות, ואיכות חומרים אני עדיין לא בטוח... אני אוהב תנוחת ישיבה גבוהה ככה שיש לסוזוקי קצת יתרון בקטע הזה, כמו כן העיצוב החיצוני יפה יותר מהנירו לטעמי. מה שמדאיג אותי בסוזוקי זה המנוע 1 ליטר טורבו, לא נראה לי שזה מנוע חזק מספיק לנסיעות בן עירוניות. הסוזוקי מגיע עם מערכת מולטימדיה מגיבה, מושבי חצי עור, וכניסה ללא מפתח. לינרו יש מערכות בטיחות יותר מתקדמות, אך גירסת הLX מחסירה מושבי עור משולבים וכניסה ללא מפתח, לא בטוח לגבי נוחות, רעשי נסיעה או מנוע כי לא נסעתי …
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 511 צפיות
אני רוצה לרכוש ניסן מיקרה 2013 עם 87 אלף קילומטר יד 03 היה בעבר ליסינג פרטי במחיר של 24 שווה או לא
הודעה אחרונה מאת Dani be1980, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 510 צפיות
שלום לכולם ב מבחני ריסוק , ברכבי 7/9 מקומות (כשיש שורת מושבים נוספת), האם מתבצע מבחן לשורת המושבים האחרונה? בסירטונים של www.euroncap.com רואים שיש בובה רק במושב השני. האם יש מחקר לבטיחות במושב האחורי? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן חברים, כבר זמן מה שאני מחפש לקנות רכב ג'ולייטה תלתן ירוק. ידנית מן הסתם. מצאתי בחור שמוכר אחת, בורדו מטאלי. הרכב עם 111 ק"מ. יד שלישית. בעל הרכב טוען שהוחלף טיימינג לפני חודשיים ובלמים חדשים ובוצע טיפול גדול. הלכתי לראות את הרכב, יש כמה ריגקטים שהבעלים אמר לי מראש: הדשבורד התנפח והתפוצץ, שזו מחלה ידועה. (ראה תמונה מצ"ב). לי אישית זה לא מפריע, השאלה אם זה יחמיר. למיטב הבנתי עלות תיקון 10,000 ש"ח. בנוסף אמר לי שכנראה יש צורך בהחלפת תושבת מנוע ימנית עליונה. למיטב הבנתי תיקון כולל עבודה 1500 ש"ח. הלכתי לראות את הרכב, נראה ממש טוב חיצונית לדעתי,חוץ מכמה נקודות בפרונט של הרכב (ראה תמונות מצ"ב). חוץ מזה הכל נראה טוב. יש מערכת (סאב + מגבר ומערכת מולטימדיה.) נסעתי עליה קצת,…
הודעה אחרונה מאת חולגי,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 571 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Beacon
- RedLabel
- itaysamurai
- ronen2b
- asher111
- flytomars
- Itzik-b
- גולדן191
- Rongaflugen
- baer
- yuvk
- danbr