Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה בעניין של חדש תבדוק את הקורולה החדשה, חדשה ואיכותית יותר.

הקטע הוא במחיר

שאתה מגיע לסוכנות יונדאי קוצצת יפה, ויש אחלה דגמים ב0 ק"מ

טויטה רק מעלים את המחיר בסוכנות בגלל תוספות

וב0 ק"מ יש רק את הסאן

שהאיוניק יותר מרשים ממנו מבחינת אבזור

ונראה יותר טוב מבפנים בעיקר

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חושב שפורסמה חדשה לאחרונה שמציינת שלדברי היבואנית אין יותר קורולות היברידיות במלאי וגם לא יהיו עד להודעה חדשה..

Sent from my Tricorder

פורסם
לפי מה שהבנתי מהכתבה שזה תקף רק לליסינג.

כן גם אני הבנתי ככה..

יש לך שמץ מה ההבדל בין האיוניק החדשה שתצא סוף שנה לבין הנוכחית?

שאדע אם שווה לחכות

פורסם
זו מתיחת פנים לאיוניק ולא איוניק חדשה לגמרי, קרא כאן את הכתבה בנושא

האמת נראית אחלה מתיחת פנים

מעניין מה היא האפליקציה הקישורית ההיא שמדברים אליה שמה..

והאם היא תהיה חסכונית יותר בדלק!

פורסם
אם אתה בעניין של חדש תבדוק את הקורולה החדשה, חדשה ואיכותית יותר.

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3347/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7-%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA

בגלל זה כדי להמתין לדעתי...

תשבו ותקראו...

פורסם

בסה"כ אני עם האיוניק כבר שנתיים ו130K ק"מ,

הרכב בסה"כ אמין סוחב לא רע עם מזגן שמקרר היטב.

מסכים עם מי שכתב שיש רעשי דרך מוגזמים לדעתי, נוחות נסיעה בינונית אבל בשיחה עם בעל קורולה החדשה לא נראה לי שיש הבדל מהותי בינהם.

צריכת דלק ממוצעת עם רגל לא קלה 1\18.

בנסיעה סטנדרטית אפשר להוציא 1\20 ללא בעיה.

פורסם
בסה"כ אני עם האיוניק כבר שנתיים ו130K ק"מ,

הרכב בסה"כ אמין סוחב לא רע עם מזגן שמקרר היטב.

מסכים עם מי שכתב שיש רעשי דרך מוגזמים לדעתי, נוחות נסיעה בינונית אבל בשיחה עם בעל קורולה החדשה לא נראה לי שיש הבדל מהותי בינהם.

צריכת דלק ממוצעת עם רגל לא קלה 1\18.

בנסיעה סטנדרטית אפשר להוציא 1\20 ללא בעיה.

אז אתה אומר שבנסיעה חסכונית אפשר להגיע ליותר מ20 ק"מ ?

יש לך מושג על האיוניק החדשה עם המתיחת פנים שעלולה לצאת ?

תודה ושבוע טוב :)

פורסם

אכן בנסיעה חסכונית אפשר להוציא גם 1\22 עם מזגן,

לגבי הדגם לאחר מתיחת פנים עדיין לא שמעתי בתי הוא יתחיל להמכר בארץ, אני מניח ברגע שיסיימו עם המלאי הקיים.

פורסם

השנקל שלי אחרי קצת פחות מ-5 חודשים עם הרכב (ליסינג פרטי):

עד כה בסביבות-9000 ק"מ בתוואי נסיעה יחסית הררי (גוש טלמונים-ירושלים).

צריכת דלק אצלי לרוב נעה באיזור 18.5-19 קמ"ל כולל מזגן, כאשר הצריכה הכי נמוכה הייתה 17.8 כשהרכב היה חדש (לא חזרתי על הנתון הזה מאז).

נוחות-בתוך העיר היא בינונית בלבד כשהרכב די נוטה להתרסק על שברים סדקים ובורות. מאידך מחוץ לעיר המצב טוב משמעותית והמושבים סבירים למדי.

רעשי דרך-נוכחים בעיקר רעשי כביש, עם זאת רוב הזמן אני נוסע בלי מוזיקה וזה סביר לגמרי לא משהו שמוציא מהדעת.

ביצועים- סבירים לחלוטין, עם זאת בעליות ארוכות כאשר נדרשים להאיץ מחדש בצורה תכופה (למשל 443 בבקרים כשכולם צריכים לעקוף פתאום משאית זוחלת), הסוללה מתרוקנת מהר, ואז הרכב מרגיש כבד ועגלתי.

כל זמן שהסוללה באיזור השליש ומעלה, הביצועים מספקים לחלוטין.

בסופו של דבר, הכל יחסי. אני מניח שגרנד קופה דיזל למשל, תהיה לא פחות חסכונית וחזקה ועם זאת נוחה ושקטה משמעותית.

עם זאת על מנת לתת פרספקטיבה מסויימת, לפני קבלת הרכב היינו עם רכב גישור-קיה ריו סדאן דור קודם.

ההבדל בינה לבין האיוניק היה דרמטי, הריו הייתה רועשת, חלשה, וממש ממש לא נוחה, כל סוף נסיעה הרגיש כמו אנחת רווחה שזה הסתיים.

עם המעבר לאיוניק הרגשתי שהנסיעה הרבה פחות מתישה והרבה יותר נעימה, בכל אספקט אפשרי, מן הסתם אפשר יותר, אבל זה לא באמת נורא כ"כ לטעמי (ולאור חלק ניכר מהתגובות חשבתי שזה יהיה הרבה יותר גרוע לפני שקיבלנו אותה).

אז בסופו של דבר, זה רכב לא רע פרקטי למדי וחסכוני מאוד ומערכות הבטיחות הן דבר נחמד וטוב לדעת שהוא שם (אם כי אני לא כ"כ אוהב את השמירת נתיב האקטיבית, והבקרה האדפטיבית לא הכי שימושית בעיני-אבל זה כנראה עניין אישי), ומערכת המולטימדיה מעצבנת למדי-מורגש שזה סחל'ה מקומי.

בגדול מבחינתי הרכב הוא תמורה טובה לכסף שאני משלם עליו.

עם זאת, היות וכאמור הרכב נלקח בליסינג פרטי מה שמחד הגביל את המבחר שהתאים לדרישות שלנו, ומאידך פערי המחירים שונים מאשר ברכישה פרטית (לכאורה אוקטביה, גרנד קופה וכו' מתומחרות זול יותר בחלקן...) אזי הרכב התאים לנו במכלול שהציע.

אם אני הייתי צריך לרכוש רכב חדש/משומש כשהיתרונות של האיוניק מתאימים לדרישות שלי, כנראה שלפני האיוניק הייתי פוזל לקורולה החדשה (סטיישן), או לגרנד קופה (אלא אם יש מערכות בטיחות בסטיישן סופסוף).

אמנם האיוניק הייתה הרכב הכי נמכר ב-2018, אבל לפחות ממש שראיתי שפורסם רק 10% בערך מכל המכירות היו לפרטיים, והיום גם מובן לי למה.

פורסם
השנקל שלי אחרי קצת פחות מ-5 חודשים עם הרכב (ליסינג פרטי):

עד כה בסביבות-9000 ק"מ בתוואי נסיעה יחסית הררי (גוש טלמונים-ירושלים).

צריכת דלק אצלי לרוב נעה באיזור 18.5-19 קמ"ל כולל מזגן, כאשר הצריכה הכי נמוכה הייתה 17.8 כשהרכב היה חדש (לא חזרתי על הנתון הזה מאז).

נוחות-בתוך העיר היא בינונית בלבד כשהרכב די נוטה להתרסק על שברים סדקים ובורות. מאידך מחוץ לעיר המצב טוב משמעותית והמושבים סבירים למדי.

רעשי דרך-נוכחים בעיקר רעשי כביש, עם זאת רוב הזמן אני נוסע בלי מוזיקה וזה סביר לגמרי לא משהו שמוציא מהדעת.

ביצועים- סבירים לחלוטין, עם זאת בעליות ארוכות כאשר נדרשים להאיץ מחדש בצורה תכופה (למשל 443 בבקרים כשכולם צריכים לעקוף פתאום משאית זוחלת), הסוללה מתרוקנת מהר, ואז הרכב מרגיש כבד ועגלתי.

כל זמן שהסוללה באיזור השליש ומעלה, הביצועים מספקים לחלוטין.

בסופו של דבר, הכל יחסי. אני מניח שגרנד קופה דיזל למשל, תהיה לא פחות חסכונית וחזקה ועם זאת נוחה ושקטה משמעותית.

עם זאת על מנת לתת פרספקטיבה מסויימת, לפני קבלת הרכב היינו עם רכב גישור-קיה ריו סדאן דור קודם.

ההבדל בינה לבין האיוניק היה דרמטי, הריו הייתה רועשת, חלשה, וממש ממש לא נוחה, כל סוף נסיעה הרגיש כמו אנחת רווחה שזה הסתיים.

עם המעבר לאיוניק הרגשתי שהנסיעה הרבה פחות מתישה והרבה יותר נעימה, בכל אספקט אפשרי, מן הסתם אפשר יותר, אבל זה לא באמת נורא כ"כ לטעמי (ולאור חלק ניכר מהתגובות חשבתי שזה יהיה הרבה יותר גרוע לפני שקיבלנו אותה).

אז בסופו של דבר, זה רכב לא רע פרקטי למדי וחסכוני מאוד ומערכות הבטיחות הן דבר נחמד וטוב לדעת שהוא שם (אם כי אני לא כ"כ אוהב את השמירת נתיב האקטיבית, והבקרה האדפטיבית לא הכי שימושית בעיני-אבל זה כנראה עניין אישי), ומערכת המולטימדיה מעצבנת למדי-מורגש שזה סחל'ה מקומי.

בגדול מבחינתי הרכב הוא תמורה טובה לכסף שאני משלם עליו.

עם זאת, היות וכאמור הרכב נלקח בליסינג פרטי מה שמחד הגביל את המבחר שהתאים לדרישות שלנו, ומאידך פערי המחירים שונים מאשר ברכישה פרטית (לכאורה אוקטביה, גרנד קופה וכו' מתומחרות זול יותר בחלקן...) אזי הרכב התאים לנו במכלול שהציע.

אם אני הייתי צריך לרכוש רכב חדש/משומש כשהיתרונות של האיוניק מתאימים לדרישות שלי, כנראה שלפני האיוניק הייתי פוזל לקורולה החדשה (סטיישן), או לגרנד קופה (אלא אם יש מערכות בטיחות בסטיישן סופסוף).

אמנם האיוניק הייתה הרכב הכי נמכר ב-2018, אבל לפחות ממש שראיתי שפורסם רק 10% בערך מכל המכירות היו לפרטיים, והיום גם מובן לי למה.

תודה על תשובה מושקעת!

מה הכוונה שאתה מבין למה רק 10% מהמכירות לפרטיים ?

אני כרגע עם איביזה בנסיעה בינערונית של 20 דקות אכל לי 19 ק"מ לליטר שזה פצצה

בבינוערוני האיוניק יעקוף את זה?

פורסם

הכוונה היא שלכאורה ללקוחות פרטיים היא בגזרה של שאר המשפחתיות, אבל מולן היא לא ממש נותנת תמורה עדיפה-

אוקטביה, קורולה סטיישן, גרנד קופה וכד', ככל הנראה יהיו עדיפות עליה/לא ייפלו ממנה בתחומים של נוחות צריכת דלק, פרקטיות וכד',

כשהן באותה סביבת מחיר, ולכן ללקוח הפרטי אין סיבה להעדיף את האיוניק לדעתי.

מאידך עבורנו בליסינג פרטי היא הייתה ההצעה הכי זולה שקיבלנו בפער של 300-500 ש"ח לחודש ממתחרות אחרות (ואני מניח שהפער הזה קיים בצורה כזו או אחרת גם בליסינג המוסדי), ואז במצב כזה התמורה למחיר משתלמת יותר בהשוואה למתחרות, ולכן כנראה הפופולריות שלה בליסינג (בנוסף לשווי השימוש המופחת).

הצריכה מאוד מושפעת מסגנון הנהיגה ותוואי הדרך, היות ואני לא יודע מה תהיה הצריכה של האיביזה בתוואי הנסיעה שלי ובסגנון הנהיגה שלי,

אין לי בסיס לדעת מה פער החיסכון בינה לבין האיוניק.

עם זאת, אם מדובר בתוואי מישורי יחסית ונטול פקקים, יש מצב שהאיוניק תגיע ל21-23 קמ"ל אני מניח.

מה שכן אצלנו החיסכון בדלק היה תנאי משמעותי בבחירת הרכב (מה שהגביל אותי להיברידי/דיזל בלבד).

אם אתה לא נוסע כ"כ הרבה ככה שזה לא פקטור משמעותי, לדעתי יש אלטרנטיבות טובות בהרבה מהאיוניק.

פורסם
הכוונה היא שלכאורה ללקוחות פרטיים היא בגזרה של שאר המשפחתיות, אבל מולן היא לא ממש נותנת תמורה עדיפה-

אוקטביה, קורולה סטיישן, גרנד קופה וכד', ככל הנראה יהיו עדיפות עליה/לא ייפלו ממנה בתחומים של נוחות צריכת דלק, פרקטיות וכד',

כשהן באותה סביבת מחיר, ולכן ללקוח הפרטי אין סיבה להעדיף את האיוניק לדעתי.

מאידך עבורנו בליסינג פרטי היא הייתה ההצעה הכי זולה שקיבלנו בפער של 300-500 ש"ח לחודש ממתחרות אחרות (ואני מניח שהפער הזה קיים בצורה כזו או אחרת גם בליסינג המוסדי), ואז במצב כזה התמורה למחיר משתלמת יותר בהשוואה למתחרות, ולכן כנראה הפופולריות שלה בליסינג (בנוסף לשווי השימוש המופחת).

הצריכה מאוד מושפעת מסגנון הנהיגה ותוואי הדרך, היות ואני לא יודע מה תהיה הצריכה של האיביזה בתוואי הנסיעה שלי ובסגנון הנהיגה שלי,

אין לי בסיס לדעת מה פער החיסכון בינה לבין האיוניק.

עם זאת, אם מדובר בתוואי מישורי יחסית ונטול פקקים, יש מצב שהאיוניק תגיע ל21-23 קמ"ל אני מניח.

מה שכן אצלנו החיסכון בדלק היה תנאי משמעותי בבחירת הרכב (מה שהגביל אותי להיברידי/דיזל בלבד).

אם אתה לא נוסע כ"כ הרבה ככה שזה לא פקטור משמעותי, לדעתי יש אלטרנטיבות טובות בהרבה מהאיוניק.

כן אבל יש את העניין של מערוכת הבטיחות, שבזה רק הקורולה משתווה לה

יש לך שמץ מתי צפוי לצאת האיוניק לאחר מתיחת פנים ?

פורסם

אני חושב שהמערכות המקוריות קיימות גם בשאר המשפחתיות (חדשות), אבל לא סגור על ההיקף המדויק של המערכות.

לצערי לא יודע מתי תצא האיוניק מתוחת הפנים.

• תוכן חדש...