ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה החלטתי לשדרג את המיני לרכב יותר גדול. הדגמים עליהם ישנה התלבטות: יונדאי KONA, מיצובישי ASX וסוזוקי ויטארה. מה דעתכם? תודה !
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
אתגר רכב 2...
מאת irith22-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 594 צפיות
בוקר טוב, הגיע הזמן לרכב נוסף למשפחה (גם הוא רוצה לנהוג אז הקריטריונים הם: אמינות!!! לא רוצה לשמוע על צרפתיות. יש לי אחת בבית שעושה מספיק צרות. 5 מקומות אמיתי 30K תקציב וגמיש חסכוני. גם דיזל וגפ"מ הולך. כזה שיסחב קילומטראז כי אני על קו יומי חולון-ק. גת. רצוי לא ידני אבל מוכנה לשמוע. אז מה לדעתכם יתאים?? יום משובח
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, מחפשת רכב עד 15,000 , בעקרון הנסיעות שלי יהיו נהריה- חיפה הלוך חזור כל יום (סביבות ה 70 קמ). צריכה רכב שלא יעשה יותר מדי בעיות, חסכוני בדלק (חשוב מאוד) , אוטומט ושבסהכ ישרת אותי ל4 שנים הקרובות. הציעו לי פונטו איבו שנת 2011 במצב חדש לגמרי, להתרחק לא להתרחק? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. מתלבט בין 3 ג'יפונים ורציתי לדעת מה מומלץ מביניהם. 1. מאזדה CX5 2.0 Comfort 2. סיטרואן C5 איירקרוס 1.6 טורבו-בנזין Feel 3. פיג'ו 3008 1.2 בנזין Active אני נוטה לכיוון אחת הצרפתיות כשמצד אחד לסיטרואן יש את המנוע החזק יותר אבל מצד שני של הפיג'ו יהיה קצת יותר חסכוני. חוץ מזה הסיטרואן יותר מרווח אבל עוד לא הוכיח את עצמו כמו ה3008. מבחינת אבזור מכיוון שזה מליסינג אז אלה האופציות היחידות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת hdal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 485 צפיות
לצערי בגלל המשקל שלי כל המכוניות ששקלתי לקנות(פיקנטו, ספייס סטאר וכו) יהיו לי קטנות מדי. יש המלצות על אוטו אמין עם דגש על חסכון בדלק? i20 נראית. לי נחמדה אבל אני לא בטוח עד כמה היא חסכונית, אשמח לכל המלצה אחרת, תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 597 צפיות
מעוניין לחזור לרכב ידני.. תקציב סביבות 50k. *נוחות סבירה בנסיעה עירונית. *נוסע בעיקר בעיר, אבל חשוב - צריך להרגיש כוח זמין מהמנוע בנסיעות בין עירוניות. *רכב קטן יהווה יתרון בשל בעיות חניה. לא חובה אך יתרון משמעותי מאוד. *ק"מ סביר חובה. אני גם לא נוסע הרבה בסך הכל ומצפה לרכוש רכב דומה עם קילומטראז ממוצע. *"אמין" תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יכול להמליץ על מצלמת רכב שמצלמת 24/7 גם שהרכב לא מונע ואיך בדיוק זה עובד? תודה!
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
שלום לכולם חדש פה בפורום. אני שוקל רכישה של טויוטא ספייס ורסו שנת 2014 41K ק"מ ממוסך טויוטא, במסלול "טויוטא סלקט". לצורך המכירה הם מבצעים "עבודות שפצור" קלות כמו תיקוני צבע, חידוש ריפוד ותיקונים קלים. הרכב טופל באותו מוסך טויוטא מאז הרכישה, ויש לי כמה שאלות: 1. שאלה מצחיקה, אבל במצבים כאלה, יש טעם ומקובל בכלל לקחת את הרכב לבדיקה חיצונית או להסתפק בהיסטוריית טיפולים? 2. האם הרכב באמת נחשב אמין כמו שמצופה מהמותג? 3. מישהו מכיר את מסלול ה"סלקט"? מעבר למחיר המחירון, הם מעלים את המחיר 5% מכיוון שרוכשים מהם ומקבלים אחריות לשנה על מנוע וגיר, ו"עוד קצת"(2000ש"ח) כי הרכב מאד מבוקש - מישהו יכול לומר כמה הרכבים האלה אכן מבוקשים במידה שמוצדק לשלם מעל המחירון? 4. …
הודעה אחרונה מאת elika, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים. מתייעץ עבור אמא שלי שמאוד התחברה לצורה. מישהו יכול לחוות מניסיון אישי? לפי התקציב והדרישות אנחנו מכוונים ל2017-18 איך יחידת ההנעה ההיברידית בהיבט האמינות? יש יחידת הנעה אחרת עדיפה? צריכת דלק פחות רלוונטית עבורנו, הרכב יסע 7-8k בשנה וגם זה בקושי. אמינות ובטיחות אלו הפרמטרים הראשונים , בכל השאר מבחינתה זה כלי מA-B ככה שהנאה מנהיגה וכו גם הם פחות רלוונטים. מתלבט אם כדאי להיכנס להיברדי כאשר לא באמת "נהנה" מהחיסכון בצריכת הדלק אבל כן יהיה מכלול נוסף שעלול להתקלקל. בשיטוט מיד 2 ראיתי אבזור שהייתי שמח שיהיה ברכב(מלבד הבטיחותיים, סאן רוף או עור לדוגמא) רק בגרסאות ההיבריד. זה נכון או במקרה? תודה רבה חברים. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
אמא שלי רוצה להשתדרג. יש לה שברולט מאליבו LT, ינואר 16, 1998 סמ"ק 77,000 ק"מ. משתדרגת לרכב שעולה בערך פי 2. מחירון יבש של המאליבו- 92. בסוכנות (לא של שברולט) הציעו לה 72 בטרייד אין. מחיר סביר? אם ננסה למכור בחוץ כמה הגיוני שנקבל? רכב שחור, יד ראשונה, שמור ומטופל.
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
יאריס רגיל מסוכנות טויוטה שלא נסעו בה אבל כן ישבו בה... כמה הנחה הגיוני לבקש\שיתנו?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
העברת בעלות על רכב 1 2
מאת gomo-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מתעתד למכור רכב שלי. לא יכול לדעת- אבל נראה כאילו מדובר ב'סוחר' לפי ההתנהלות. בכל מקרה הוא אמר שיבוא להביא לי כסף וזהו לגבי העברת הבעלות אמר משהו שלא צריך ללכת לדואר- והוא דואג לזה או משהו כזה.. האומנם? נשמע הגיוני? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי עשיתי היום נסיעה קצרה על רכב שמאוד מעניין אותי, קיה ריו 2014. הרכב בנסיעה ראשונית לפני בדיקה במכון והמשך תהליך, מרגיש מעולה יש דבר אחד שקצת מפריע לי וזה הקילומטראז'. הרכב ב-5 שנים עשה 165K וזה נשמע לי המון. בעל הרכב רוצה 33 אלף על הרכב, ולפני שאני לוקח אותו לבדיקה במעון, האם כדאי להתקרב לרכב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם לפני עסקה של אאוטלנדר שנת 2016 עלתה ב אוגוסט לכביש 64000 ק"מ דגם Intense אוט' 5 מק' 2.0 (150 כ"ס) יד ראשונה פרטית על פניו ללא תאונות ורכב במצב טוב 1. האם המחיר טוב (בהנחה והבדיקה תצא תקינה)? 2. שני דברים שמאוד מדאיגים אותי זה העניין שזה דגם Intense ו 5 מקומות , לא בטוח מה השוק שיהיה לו עוד כמה שנים במכירה. 3. מה צריכת הדלק הצפויה לי ? (בהנחה שאני נוהג סביר עם נסועה נמוכה)
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 482 צפיות
שלום מעונין לקבל מידע אודות שברולט מאליבו 2.4 שנת 2013 עשתה 90000 האם הרכב אמין הוא נראה במצב שמור טופל רק בחברה אין תקלות למעט לאחרונה הוחלף שסתום גל זיזים פליטה ויניקה השאלה אם הרכב אמין מומלץ ואם שסתום גל זיזים שהוחלף מעיד על בעיה במנוע תודה?
הודעה אחרונה מאת shali, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 710 צפיות
מתלבט בין 2 הרכבים הבאים: SUBARU B3 RXI 2.0 אוטומט, 2011 עם 90 אלף ק"מ. או HONDA CIVIC COMFORT 1.8 2011 אוטומטית עם 90 אלף ק"מ. הסובארו זולה יותר בכ10 אלף שקל. ממה שהבנתי הסובארו אוכלת יותר דלק ופחות אמינה, ולמרות שמדובר במנוע 2.0 מרגישה חלשה בנסיעה, האם זה נכון לגבי הדגם הספציפי הזה? האם ההבדל במחיר לדעתכם מוצדק?
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 557 צפיות
במיוחד לרכב שטופל במוסך מורשה ,לא של יבואן, בודקים ספר טיפולים? בודקים חשבוניות ששילם? מוציאים את המידע מהמוסך? (בהנחה שהמוסך יסכים בכלל)
הודעה אחרונה מאת viperoey17, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אנו רוצים לקנות רכב למשפחה. שני הורים ושני ילדים, 6,8 עם כיסאות בטיחות גדולים. הצרכים שלנו, לפי סדר חשיבות: תא מטען גדול מקום לרגליים אמינות ושלא נצטרך לבלות במוסך חיסכון בדלק עדיף מאד פתחי מזגן גם מאחור אוטו גבוה אם אפשרי רוצים להוציא עד 75 אלף ש"ח נסיעה יומית לעבודה של 30 ק"מ. נסיעות בעיר עם הילדים. מדי פעם נוסעים רחוק, 100 ק"מ, להורים. עד היום היה לנו יונדאי i30 cw ששימשה אותנו היטב מבחינת גודל. נשמח לרעיונות לגבי איזו מכוניות כדאי לשקול. תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 891 צפיות
יש שיפור מדגמים יותר ישנים מה הצריכה הריאלית? תודה.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
- 1 תגובות
- 479 צפיות
היי, אשמח לדעת איך מחשבים ירידת ערך על רכב כאשר היד הראשונה היתה בליסינג פרטי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי התלבטות האם לרכוש רכב בהון העצמי שיש לי כרגע שהוא 40K או לקחת מימון לרכב משנתון מתקדם יותר. אני מדבר על האם לקנות מאזדה 3 מנוע 2.0 שנים 11-12 או שנים 14-15 בערך שעולות כפול, 80K. החשיבה שלי היא שהריבית על המימון היא נמוכה מאוד ורכב חדש יותר לאורך זמן יהיה יותר אמין,חסכוני והבלאי כמובן בהתאם לגיל אז סביר להניח שאאלץ להוציא פחות על בלאי של רכב בן 4 לעומת 7. אשמח לחוות דעת נוספות
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 791 צפיות
שלום, אנחנו בודקים אפשרות להחליף את הרכב שלנו. אני מחפש משפחתית 5 דלתות או סטיישן. חשוב שתהייה אמינה, חיסכונית עדיפות ליפנית או קוריאנית (בגלל האמינות), אוטומטית. מבחינת איבזור חשוב שיהיה קרוז קונטרול. נוסעים בשנה כ15k ק״מ. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רק היום שמעתי שיש כזה דבר יבוא מקביל לרכבים. החברה המובילה שעוסקת בזה להבנתי הם: automax.co.il הכל סבבה וטוב - השאלה היחידה שלא קיבלתי עליה תשובה היא: הרכב החדש שקונים מהם נהנה מאותה אחריות בדיוק של 3 שנים על הרכב ו-5 שנים על המערכת ההיברידית+הסוללה ההיברידית. אבל מהשנה השישית ועד השנה ה-12 ניתן ב-400 ש"ח לשנה להרחיב את האחריות לסוללה ההיברידית אצל היבואן הרישמי. מישהו יודע בוודאות האם ניתן או לא ניתן לעשות את אותה הרחבת אחריות כאשר הרכב נקנה מהיבואן המקביל?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 484 צפיות
היי, אני רוצה לקחת רכב לבדיקה טרם רכישה בראש העין וראיתי שישנם לפחות שלושה מכוני רישוי שמבצעים בדיקה. אשמח להמלצה על מכון רישוי אמין ומומלץ. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Gali Bar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 966 צפיות
היי, פתחתי כבר אלף דיונים וכמעט שנסגרתי על הסוזוקי sx4 האצ'בק, אבל המראה שלו לא בדיוק קנה אותי לגמרי אז אני מחפש עוד קצת אפשרויות. פתוח לכל אפשרות חוץ מרכבי מיני סטייל שברולט ספארק ופיקנטו. בדקתי קצת על רנו קליאו שאהבתי אבל היא בעייתית עם הגיר, ואני מחפש משהו יחסית אמין כי אני בן 18 ואין לי יותר מדי לשפוך על תיקונים (הרכב מתנת גיוס+סיום לימודים מאבא) נוסע בעיקר בעיר עם גיחות פעם בשבוע בערך מחוץ לעיר. מבחינת דלק, מעדיף חסכונית אבל זה בעדיפות נמוכה כי אני לא אסע מספיק כדי שזה ישפיע. רק אוטומט בבקשה. תודה מראש על העזרה.
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוקיי אז מצאתי אוטו שרציתי לקנות, הלכתי למכון בדיקה לפני קניה, כשראו את דגם האוטו והשנתון אמרו לי שהאחריות היא על השילדה בלבד. מצורפת תמונה של הבדיקה. אחרי ששאלתי למה יש כל כך הרבה סעיפים שכתוב בהם "לא נבדק" אמרו לי שזה כן נבדק ונמצא תקין אך בגלל שהאחריות היא על השילדה בלבד אז המחשב אוטומטית רשם לא נבדק... פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה. העניין הוא שהבדיקה לקחה הרבה זמן ושמתי לב שלפחות חלק מהדברים שכתוב בהם "לא נבדק" הם באמת בדקו... אז אני לא יודע. אשמח לחוות דעת מאנשים שמבינים, זו פעם ראשונה שאני לוקח אוטו לבדיקה, ולמכון הזה יש ביקורות די טובות...
הודעה אחרונה מאת Borab, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לי ולאחי הוא עולה ליב אני חייל. התקציב איזור ה30-35 הייתי נעול על קליאו. מצאתי אחת עם 76 קמ אחרי טסט 14 יד שנייה פרטית. דורשת 33 אני מנסה להוריד טיפה כי כל שקל חשוב לי,העניין שנתקלתי עכשיו בשרשור של התקלות מחשב גיר של רנו קליאו בפרט ורנו בכללי. עכשיו סוג של מחשב מסלול מחדש? מה הסיכון מה העלויות כיום? אבדוק איתה אם כבר הוחלף במקרה אצלה. מתחיל לחשוב על יפנית עד השחרור (שנה ו משהו כמו לאנסר/ספורטבק נכנס איזור 12/13 פרטיות בתקציב אבל אני לא בטוח שבאלי רכב משפחתי סתם. חשבתי גם על הספיריט אבל היא תקרע אותי לחינם בדלק וכו. יכול להיות שהחיסכון בדלק של הקליאו לעומת המשפחתיות וגם אולי קצת בטיפול וקצת בביטוח יקזז את הנזק של עלות מחשב גיר? מאמין שאסע לפחות 11-12 א…
הודעה אחרונה מאת matanbasa123, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 643 צפיות
יודע שהמנוע יחסית טרי ואי אפשר באמת לדעת, אך בכל זאת. האם הקומבו תיבה והמנוע החדשים נראים לכם יחסית אמינים? רכב שאפשר לקחת ל 4-5 שנים בראש שקט? מדבר על קנייה פרטית של גרנד קופה אקזקיוטיב.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לרכוש את ה FR 1.4 הידנית 125 כוח סוס . רציתי לשאול מה דעתכם על האוטו בנוסף אני רוצה לעשות עליה שיפורי מנוע של סטאג 1 לפחות שיגדיל את הכוח סוס שלה ל 160 כוח סוס אני מעוניין ברכב זריז וספורט האם הרכב הזה עומד בקריטריונים האלה ? הרכב דיי נפוץ בארץ אז תגידו כל מה שאתם חושבים על סוג הרכב הזה
הודעה אחרונה מאת hunter22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 885 צפיות
שלום לכולם מחפש רעיונות לרכב לבת הזוג עד בערך 60K. אוט' בלבד. עד היום נהגה אך ורק במאזדה 3 2008 ובא לה להתחדש (דיבורית ומסך, כדבריה). מחפשים אמינות, אוט', קטן אבל לא קטן מדי (נניח 208 בערך) עם נוחות נסיעה סבבה ומראה צעיר וחמוד. נכנסת בתקציב 208 חדשות יחסית שזה אחלה. מלבד ה GTI אני לא מכיר אמינות של הדגמים הרגילים, אז אשמח לפרטים. בנוסף אשמח להצעות אחרות שיענו על הדרישות.
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 594 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nir eli
- הרקוליטו
- אלעדית
- BEEKER
- yor2
- Froyne
- יצחק מכירות
- Rongaflugen
- ציטי
- itaysamurai
- nadavd4
- hans