Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה. אני מוכרת הונדה סיוויק האצ'בק 2011, פרטית בלבד, 105000 ק"מ,מטופלת.

בבדיקה שנערכה היום הרכב יצא תקין למעט פגמים קוסמטיים אך יצא הספק מנוע נמוך משמעותית מנתוני יצרן. בנסיעה יומיומית זה לא הורגש מעולם אבל ככה יצא. הבדיקה נערכה בקומפיוטסט.

אשמח אם תוכלו לסייע לי להבין האם יש כאן בעיה משמעותית ברכב, האם זה נתון נורמלי לרכב בגיל הזה, או מה יכול להסביר את הנתון?

WhatsApp Image 2019-06-27 at 13.53.26.jpg

פורסם (נערך)

הספק מנוע במכון נמדד בגלגלים, נתונים יצרן זה המנוע עצמו - קיים הפסד של הספק בדרך לגלגלים.

8 שנים על הכביש - יש ירידה טבעית בהספק מנוע.

אין בעיה ברכב. לא ברור לי בכלל איך בדקו את ההספק, גם לא רשמו באיזה סל"ד נערכה הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נישמע לי מוזר. מעניין באיזה סל"ד נעשתה הבדיקה. זה רכב שנותן את שיא ההספק בסל"ד גבוה. אולי לא בדקו כמו שצריך. אפשר לפנות למוסך שלך להתייעצות.

פורסם
נישמע לי מוזר. מעניין באיזה סל"ד נעשתה הבדיקה. זה רכב שנותן את שיא ההספק בסל"ד גבוה. אולי לא בדקו כמו שצריך. אפשר לפנות למוסך שלך להתייעצות.

פניתי. הם לא יודעים מה להגיד. אמרו לי שהרכב תקין אבל כמובן שהם לא מוכנים להתחייב על שום דבר שקשור למנוע, בטח שלא בכתב.

פורסם

לפי התמונה שהועלתה - אם אני מבין נכון - נראה שהבדיקה נערכה בסל"ד של 5000 ועד ל-9000? זה היגיוני?

נראה עוד שהתוצאה התקבלה במהירות של 70 קמ"ש בסל"ד של כמעט 9000.

ממה שאני יודע, הספק המנוע יורד עם השנים בסביבות 15-20% גג.

המוסך שלך בדק את הבוכנות (קומפרסיה יצאה תקינה)?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
לפי התמונה שהועלתה - אם אני מבין נכון - נראה שהבדיקה נערכה בסל"ד של 5000 ועד ל-9000? זה היגיוני?

נראה עוד שהתוצאה התקבלה במהירות של 70 קמ"ש בסל"ד של כמעט 9000.

ממה שאני יודע, הספק המנוע יורד עם השנים בסביבות 15-20% גג.

המוסך שלך בדק את הבוכנות (קומפרסיה יצאה תקינה)?

סל"ד של 9000 - זה סל"ד דימיוני לרכב דיי סטנדרטי. מנתק הצתה מגיע הרבה לפני זה.

נראה לי (איני איש מקצוע) שהבדיקה הזו לא כ"כ מהימנה (ואשמח לשמוע שאני טועה).

יש לרכב צריכת שמן חריגה ?

מעשן ? (לא נובלס :wink: )

alfa 156 2.5.

פורסם
סל"ד של 9000 - זה סל"ד דימיוני לרכב דיי סטנדרטי. מנתק הצתה מגיע הרבה לפני זה.

נראה לי (איני איש מקצוע) שהבדיקה הזו לא כ"כ מהימנה (ואשמח לשמוע שאני טועה).

יש לרכב צריכת שמן חריגה ?

מעשן ? (לא נובלס :wink: )

אין צריכת שמן חריגה, וכמובן שלא מעשן. רכב בובה! שמור.

פורסם
נכון להרגע לא, אבל מבקש הסברים. ואין לי.
מי שהיה צריך לתת לקונה הסברים, זה הבוחן במכון. בשביל זה שולם סכום יפה ( במקרה הזה בזבוז כסף, כי לא ברור איך המנוע נבדק ).

בעל הרכב הוא לא מכונאי רכב. אפשר ביחד עם הקונה לגשת למוסך הונדה שייתנו חוות דעת על מנוע.

מבחינתך עשית את המקסימום : טיפלת בזמן ובמוסך מורשה, שמרת על הרכב...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הספק מנוע במכון נמדד בגלגלים, נתונים יצרן זה המנוע עצמו - קיים הפסד של הספק בדרך לגלגלים.

8 שנים על הכביש - יש ירידה טבעית בהספק מנוע.

אין בעיה ברכב. לא ברור לי בכלל איך בדקו את ההספק, גם לא רשמו באיזה סל"ד נערכה הבדיקה.

ראיתי לא מעט בדיקות כאלה של קומפיטסט, אכן אף פעם לא מתקבל הספק לפי נותני היצרן אבל אין הפרשים כאלה גדולים כמו כאן.

סביר לראות בדיקות עם ירידה של 20%, נמדד 80 כ"ס במקום 100 לדוגמא. עד 20% הפרש הם מסמנים את הסעיף בירוק, כלומר בגדר התקין.

פה מדדו 70 כ"ס במקום 142, זה הפרש גדול מאוד שלא אמור להיות, אפילו עם כל המגבלות והחוסר דיוק של הבדיקה הזו.

או שהייתה בעיה במהלך הבידקה או במכשיר, או שיש תקלה באוטו.

50% הספק זה לא דבר סביר.

אכן בוחן שעשה את הבדיקה היה צריך להרגיש את זה בנסיעה ולהתייחס לזה בהסבר בעל פה.

פורסם

הייתי מסביר את כל זה לקונה, מציע לו ללכת איתו לאותו המכון לקבל הסברים או בדיקה חוזרת.

אם את חושבת שהוא רציני לא הייתי פוסל להציע לו אחרי זה ללכת למכון אחר לבחירתו ושאת תממני בדיקה נוספת.

זה רק אם המכון הראשון לא נותן הסבר משכנע ואת חושבת שבדיקה תקינה תביא לעסקה מוצלחת.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• תוכן חדש...