Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בס"ד

לגבי הגיר-החלפה אצל היבואן, היא בשיטת הכל (שזה אומר מצמדים חיישנים ומחזיר שמן, עלות?, באזור ה-10), או כלום ואחריות לשנה או 20kkm.

ישנם מכוני גיר שמחליפים רק מצמדים או חלק תקול אחר בגיר ב-עלות יותר שפויה.

מח גיר, עלות באזור ה-8.

סבבי החלפת שמן גיר הם כל 60kkm או 3 שנים, המלצה חמה ממני, תחליף הרבה לפני.

שמן מנוע-כיוון שהשמן משמש גם את הטורבו וישנה הוראה /המלצה של הרבה יצרני רכב, בתנאי חום וריבוי פקקים (כמו בארצנו הקדושה), להחליף שמן כל 7.5kkm מה שאנשים מהישוב לא מבצעים(אלא במקרה של הארץ, זה מאמיר לכל 15kkm), תוסיף לכך שבמוסך היבואן שמים שמן של מוטורקראפט(blend) וקיבלת פתח לצרות.

אני אישית בגיר אמור להחליף אחרי 30kkm ושמן מנוע בפחות מ—10kkm עם שמן של קסטרול סינטטי מלא בתקן של פורד, אין ספק שזו התעסקות, אבל הכרחי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

להקדים מרווחי טיפולים זה נחמד, אבל זאת לא ערובה לכלום.

מקדשי טורבו/מנועים וגירים יש כאלו שעובדים יפה בכל מיני רכבים עם כל מיני טווחי טיפולים.

לא בטוח שזה מה שיעזור לך, נראה לי קצת אבסורד אפילו להסתמך על זה.

היצרן קבע את תקן השמן ואתה מסתמך על זה , אבל על המרווח טיפולים לא?

מה אני יכול לומר לך, מקווה בשבילך שהעודף טיפולים (שהוא בטח לא מזיק) לא ינפץ לך את התאוריה.

פורסם
לדעתי עדיף לך ללכת על הקיה קרניבל כי זה רכב מאוד אמין וכמו שאמרת הבגאז' גדול ומרווח מאחורה לנוסעים, מבחינת עלויות טיפולים היא יותר זולה משמעותית מפורד. אם אתה רוצה רכב לטווח הרחוק אז בהחלט הייתי מכוון לשנתון 2016 שישרת אותך היטב ל5 שנים הבאות.
בס"ד

שכחת לציין שעלות הקניה של הקיה היא כפולה ויותר מהפורד כ-60אלף ש"ח יותר! , בנוסף לטסט יותר יקר.

בנוסף, לשתי הרכבים יש טורבו כך שזה מתקזז, השובר שיוויון מבחינת הפוד זה הגיר והגיל.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
להקדים מרווחי טיפולים זה נחמד, אבל זאת לא ערובה לכלום.

מקדשי טורבו/מנועים וגירים יש כאלו שעובדים יפה בכל מיני רכבים עם כל מיני טווחי טיפולים.

לא בטוח שזה מה שיעזור לך, נראה לי קצת אבסורד אפילו להסתמך על זה.

היצרן קבע את תקן השמן ואתה מסתמך על זה , אבל על המרווח טיפולים לא?

מה אני יכול לומר לך, מקווה בשבילך שהעודף טיפולים (שהוא בטח לא מזיק) לא ינפץ לך את התאוריה.

בס"ד

היצרן קבע טווחי טיפולים יותר קצרים (כמו שפרטתי), מה שבפועל קורה... זה כל 15kkm.

ספר הרכב מגדיר קסטרול בתקן מסויים, בפועל שמים את המוטורקראפט, דבר שלישי, קיצור מרווחי טיפולים אכן מונעים משקעים ובהחלט מיטביםעם המנוע(לא לחינם היצרן ממליץ לקצר מרווחים).

ישנם פורדים גם עם 160kkm ועדיין עם הטורבו המקורי וישנם כאלה שגם אחרי שמונים התפגר.

לא משהו שונה בין יצרנים אחרים עם מנועי טורבו.

פורסם

לפני שלוש שנים בדיוק, רצתי בכל הארץ אחרי פורד אסמקס טורבו.

כמעט שילמתי על אחת משנת 2013 130 אלף שקל.

אחרי עוד ועוד רכבים, אחרי שראיתי כמה וכמה היסטורית טיפולים של הרכבי כאלו, חלקם אחרי מנוע, חלקם אחרי טורבו.

הבנתי שזה לא בשבילי.

יותר נכון לא בשביל אישתי שגם ככה לא תהנה מהמנוע.

ולכל קניתי אסמקס 2.3 ליטר ללא טורבו וגיר פלנטרי.

אז המחיר היה גבוהה, היום אני יודע שזה הרבה יותר מפתה.

אבל אם יש למישהו 100 אלף שקל לאוטו אני מאמין שהוא יתמודד עם עוד 15 בהמשך.

כואב לי על זה שמפתה למחיר היום וקונה רכב שלא בטוח שהוא יכול להחזיק.

פורסם

בס"ד

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, הבדל של מעל 60 אלף ש"ח בקניה ועוד ביטוח על איזה חיסכון מדובר? , גיר, במקרה הכי גרוע (כולל מח) אתה מגיע ל 18 אלף ש"ח עדיין ההבדלים במחיר הם ענקיים.

תתן לקיה להשתפשף קצת בשוק וגם שם תתחיל לשמוע על טורבואים(כך זה טבעו של עולם).

הקיה עם כל הכבוד זה לא רכב חסין תקלות, גך שמובטחת קניה חסינת בעיות.

פורסם
בס"ד

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, הבדל של מעל 60 אלף ש"ח בקניה ועוד ביטוח על איזה חיסכון מדובר? , גיר, במקרה הכי גרוע (כולל מח) אתה מגיע ל 18 אלף ש"ח עדיין ההבדלים במחיר הם ענקיים.

תתן לקיה להשתפשף קצת בשוק וגם שם תתחיל לשמוע על טורבואים(כך זה טבעו של עולם).

הקיה עם כל הכבוד זה לא רכב חסין תקלות, גך שמובטחת קניה חסינת בעיות.

איזה טורבו בקיה? בדור האחרון נזנח מנוע הטורבו דיזל, מדובר במנוע בנזין 3.3 אטמוספרי, תיבת הילוכים פלאנטרית.

ועלויות זה לא מחיר הרכישה, זה ירידת הערך וטיפולים בתקופת האחזקה.

נראה לי שאין כאן תחרות אמיתית בעניין כדאיות יבשה (ויבשה בלבד).

פורסם
איזה טורבו בקיה? בדור האחרון נזנח מנוע הטורבו דיזל, מדובר במנוע בנזין 3.3 אטמוספרי, תיבת הילוכים פלאנטרית.

ועלויות זה לא מחיר הרכישה, זה ירידת הערך וטיפולים בתקופת האחזקה.

נראה לי שאין כאן תחרות אמיתית בעניין כדאיות יבשה (ויבשה בלבד).

בס"ד

צודק בקשר לטורבו...

• תוכן חדש...