Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

אני מעוניין לרכוש 3008 חדש ואני מאוד מתלבט האם כדאי ללכת על 1.2 L בנזין או על 1.5 דיזל? עקרונית הגימור של גירסת הבסיס מספיק לי בהחלט. בהנחה של נסועה ממוצעת עד 17000 ק"מ בשנה עם רכיב עירוני חזק, האם שווה ללכת על הדיזל עם המנוע החזק יותר, או לחסוך כמה אלפי שקלים וללכת על הבנזין הקטן. החשש שלי לגבי האחרון הוא מקשיי סחיבה ועצלות, וכמבן רעש עודף של המנוע. מבחינת צריכת הדלק דווקא הבנתי שהוא סבבה (גם אם נחות מהדיזל). מצד שני קראתי לא אחת בפורום על כך שדיזל ונסיעות עירוניות מרובות הם שילוב לא אופטימלי.

מישהו נהג על שתי המכוניות ויכול לתת תובנות?

כמו כן, האם ידוע לכם לאילו הנחות הגיוני לצפות בקניה מהיבואן ישירות ולא 0 קמ?

תודה רבה!

פורסם

הבעיה עיקרית עם הבנזין (ה-1.2 ספציפית) היא רצועת התזמון המתפוררת. מעבר לזה, לפי מקורות זרים אין בעיות סחיבה (אם לא מצפים לקוטלת c63amg, כמובן).

אני חושב שהבעיה עם דיזל היא נסיעות קצרות, לאו דוקא נסיעה עירונית באופן כללי. אבל אני אתן למי שיותר מבין להרחיב בנושא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לדעתי, קח את הדיזל. מנוע 3 צילינדר נוטים להיות פחות מאוזנים, אני נהגתי במנוע הזה, ברכב אחר של הקונצרן, ולא נהניתי. הדיזל יהיה חסכוני יותר, ונעים יותר, ולדעתי, ישמור על ערכו טוב יותר, בייחוד עם לא עשה ק"מ גבוה מידי.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נהגתי לאחרונה די הרבה על ה 1.2 ברכב דומה - C4 ספייסטורר (כשבבית יש לי את הפיקסו עם ה 165) והתרשמתי לטובה מהשלוב. יחד עם זאת, בעקרון, אני מעדיף את מנועי הדיזל שלהם (יש לי 208 דיזל והיה לי c3 פיקסו דיזל עם מדברים על המנועים המודרניים). לא רואה בעייה עם מנועי דיזל ונסיעות שברובן עירוניות.

לדעתי ההחלטה שלך צריכה להיות שיקול של מחיר, ואריזה (מה המפרטים המדוייקים של כל אחד מהרכבים).

פורסם (נערך)
הבעיה עיקרית עם הבנזין (ה-1.2 ספציפית) היא רצועת התזמון המתפוררת. מעבר לזה, לפי מקורות זרים אין בעיות סחיבה (אם לא מצפים לקוטלת c63amg, כמובן).

אם פות"ש יחליט ללכת על ה1.2, יש מוסכים שמחליפים את הרצועה ממש בזול, אם מחשבים את ההוצאה הזו כל 3-4 שנים, זה די שולי, כי מעבר לזה, בינתיים הרכב נראה די מוצלח אפילו שומר על ערכו.

מוסך יבואן שמחליף רצועת טיימינג בזול:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?675291-%D7%94%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%A3-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-PureTech-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%94

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

ה1.2 מנוע מעולה,אמין וחזק,אין לך מה לדאוג לגבי כוח,אני נהגתי ב3008 1.2 עמוס עם חמישה אנשים וציוד,טיילנו לצפון,הרכב סחב בלי בעיה בכלל.

ה1.5 דיזל אחלה מנוע אבל נסיעה עירונית עושה לו {יותר נכון למסנן חלקיקים} לא טוב,ואני הייתי לוקח את ה1.2 בכל מקרה כי הרכב זריז יותר איתו מאשר עם הדיזל.

פורסם

בקילומטראג' הזה, אני גם הייתי הולך על ה1.2,

לפי מבחנים שקראתי, המנוע סוחב את הג'יפון ללא כל בעיה,

אפילו יותר טוב מלא מעט משפחתיות ששוקלות ממש טיפה פחות מהג'יפון הזה עם מנועים ותיבת הילוכים מיושנים,

מעבר ל 130 כ"ס שזה גם לא רע בכלל, יש לך כאן 23.5 קג"מ כבר ב1750 סל"ד, עם תיבת 8 הילוכים, שאמורים לסחוב משקל של כ1.4 טון, שזה משקל דומה או קרוב מאוד למשקל של לא מעט משפחתיות, אז לא נראה לי שיהיה קושי בסחיבה כאן.

פורסם

באמת תודה רבה לכולם על כל התובנות המחכימות.

בזכותכם הגעתי למסקנה שבנתונים שלי עדיף יהיה בכ"ז בנזין.

עכשיו רק נשאר ללכת ללובינסקי ולראות אם אפשר לסכם על מחיר הגיוני.

פורסם
באמת תודה רבה לכולם על כל התובנות המחכימות.

בזכותכם הגעתי למסקנה שבנתונים שלי עדיף יהיה בכ"ז בנזין.

עכשיו רק נשאר ללכת ללובינסקי ולראות אם אפשר לסכם על מחיר הגיוני.

תצפה ל2-3K הנחה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תוכן חדש...