שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
והייתי רוצה פרושים אם אפשר Adjustable cam pulley Weber adjustable FPR Ported cylinder head grounding kit volt stabilizer תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
שלום לכולם! אני חדש בפורום ואני כבר בטוח שאחרים חפרו על זה - אבל האם מישהו כאן יכול להפנות אותי למקום שמוכר ומתקין פילטרים פתוחים מתוצרת k&n? כי עד כה בסביבת הדרום לא הצלחתי למצוא מקום כזה. לא משנה לי המיקום, אני אגיע לכל מקום בארץ רק תנו שם וכתובת תודה רבה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת A.M.T, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת האם יש פילטר פתוח לג'ימיני אני יודע שכל אחד מתאים פשוט יש לי חיישן על הפילטר הקיים וכאשר אני פותח את מכסה הפילטר האוטו עושה רעש של רכב שנת 1924 והוא מתכבה דיברתי עם כמה אנשים שמבינים קצת יותר ממני והסבירו לי שזה בגלל החיישן רציתי לדעת האם יש דרך לעוקף חיישן זה ? והאם קיים פילטר פתוח עם חיישן כזה עליו ? תודה אורן.
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ודבר ראשון שאני יגיד זה שלום לכולם (: קוראים לי ניר בן 17.5, בעל רישייון 4 חודש. אני קורא בפורום פה כבר הרבה הרבה מאוד זמן ( מה שאני בא להגיד זה כמה למדתי וכמה הפורום פה עזר לי ) למדתי הרבה דברים שלא הייתה לי דרך להבין, פשוט תודה על שאתם פה. עכשיו נחזור לנושא : רציתי לשאול על שיפור משפחתיות (משפחתיות ? : סיויק 1.6, לאנטיס, קוואליאר, וכל אלה... ) השאלה שלי ב"שיפור" לא מתכוונת לשיפור שמחר האוטו יצא לעשות רייסים ברכובות. ממש אבל ממש לא אני מדבר על שיפורים של תוספת כוח למנוע, שיפורי אחיזה, בקיצור, שהאוטו יהיה יותר חזק. מה שרציתי לדעת זה אם הדבר בכלל אפשרי ואם כן אם שווה תהשקעה... (בסך הכל זה אוטומט...) מה העלות.. ומה השיפורים הניתנים לשים? מה כדי …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הרכב הוא פוקוס 2.0 חזרתי הרגע מאיש האגזוזים, לאחר שאובחן רעש מכיוון אחד הדודים בעת לחיצה ועזיבה של הגז (מכה מתכתית) בעל המקצוע אמר שכרגע אפשר להמשיך לנסוע בצורה הנוכחית אבל בסופו של דבר צריך יהיה להחליף את 2 הדודים. השאלה היא כזו: האם כדאי להשקיע ולקנות מערכת פליטה אפטרמרקט שתיתן קצת יותר? כרגע חשוב לי שההפרש במחירים יצדיק את עצמו (בסעפת המשופרת): שתיהיה שקטה כמו המקורית, שתיהיה עמידה יותר ושתיתן תגובת דוושה וכוח עדיפים. כמובן שאני לא מצפה להרים וגבעות אבל כרגע זאת ההתלבטות שלי. מה דעתכם? מתן
הודעה אחרונה מאת kd2, -
-
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הרגע שיטטתי ב יד 2 , וראיתי מודעה של בחור מחולון שמרכיב פילטר פתוח לסופר לאנסר, אני מתעניין אבל המיקום של הפילטר לא נראה לי. שכן בניגוד לפילטר הפתוח, הרגיל מקבל אויר ממתחת לרכב ואילו בתמונה, איך יגיע האויר לרכב?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, קוראים לי ערן ואני ממש חדש פה, וגם ממש לא מבין בשיפורים. יש לי שאלה, אני מחפש לקנות גולף ומצאתי משהו נחמד, עם מחיר נחמד. עכשיו, הבנתי שיש לאוטו אגזוז לחץ. לא יודע ממש מזה אבל ראיתי שהבנאדם כתב אגזוז לחץ. לא אוהב את כל הדברים האלה, לדעתי זה צעיר שהתקין את זה אבל השאלה אם הוא קרע עם זה את הרכב? כאילו זה נותן יותר ממה שהרכב יכול? מה זה עושה? רעש? מהירות? תסבירו לי בבקשה, תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
שיפור מיאטה NC סיכום 1 2
מאת senda- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לפני שלושה חודשים פתחתי פה פרוייקט, רגע רגע, שניה אחת אני אחזור אחורה בזמן. לפני שנה היתה לי מיאטה NB, עם בולמי קוני ואיזון פרונט משופר היא היתה אהבת חיי. יום אחד לקחתי את הNC לסיבוב מבחן. אהבתי את המנוע, המרווח ותופסות האייכות חיים, אבל היא לא נראתה לי ספורטיבית כמו אחותה, ה NB שהיתה ברשותי. נפרדנו כידידים ואני כתבתי טור מפרגן באוטו ובו תיארתי שזה אחלה רכב, אבל לא אחליף את ה NB שלי בכזה. לפני 9 חודשים הלכה הB לעולמה ואני חיפשתי נואשות מחליפה. לא הייתי מוכן לקנות NC במשך שלושה חודשים, עד שנהגתי על NC משופרת להפליא של חבר - דן. הנסיעה הזאת עשתה לי חשק ונתנה לי להבין את הפוטנציאל, אחרי פחות משבוע כבר היתה אצלי סונגי, NC אפורה. שלושה חודשים בערך נשארה סונגי, ש…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
צמיג - Federal Formozza 205-55-16 צמיג כזה ב- 370 שקל זוג ב - 600 4 ב - 1000 שווה את המכיר ? צמיג חברה טובה ? (גולף GTI)
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול אם ניתן להחליף את הקרבורטור של פירבורג ב E30 316, לזוג קרבורטורים כפולים?
הודעה אחרונה מאת בימריסט, -
-
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מוטי, מכיוון שאתה מכיר את ה-BP יותר טוב מכולנו, על איה סט אטמים אתה ממליץ. האטמים צריכים לעמוד בגדישה התחלתית של 0.5 עד 1 באר. דעתך בנושא. אם יש כאן עוד מישהו שמבין במנוע BP או בגדישה (יאשה אולי אתה ? ) אשמח לקבל תשובות. את הפירוק כבר התחלתי. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב-סוברו 700, מנוע 660 סמ"ק אימתני (2 צילינדר)... , שנת 83, המלצות לשפור ביצועים? השאיפה הכללית לשמור על מקוריות במה שניתן אבל תלוי באופציות... ,שאלה נוספת האם ניתן להכניס בפנים מנוע 1000 סמ"ק של ג'אסטי?האם זה חוקי? (נא לוותר על תגובות ציניות ,השאלה הזאת חוקית ספציפית לפי חוקי הפורום!) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שבת שלום אני נוהג על רובר 216 1600 סמ"ק ידני אני מאוד מרוצה מהרכב חוץ מאחיזת הכביש שלדעתי לוקה בחסר מבקש המלצה לצמיגים במידה 15.185.55 שיוחלפו בקרוב (אם אפשר גם מחיר) ומה עוד אני יכול לשפר ברכב הנ"ל כדי לשפר את אחיזת הכביש? נ.ב עשיתי חיפוש לא מצאתי משהו רלוונטי.. תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת אייל 7, -
-
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://www.bethania-garage.com/extreme.htm הדגם הנ"ל - מומלץ? יש חלופות יותר טובות? ההבדל במחירים הוא רק הציפוי? מבחינה בטיחותית אין משמעות (כלומר - אין שימוש בחומרים שונים)?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי שאלה די פשוטה אבל שלא מצאתי לה תשובה הולמת: האם הרכבת מערכת טורבו על מנוע שלא מיועד לכך ספציפית (מנוע סטנדרטי) יכול לשחוק את המנוע? אני אתן לדוגמא את המנוע שלי. מנוע אנרג'י סטנדרטי קרבורטור 1400 של קליאו מודל 93. זהו מנוע שלא מיועד לגדישה. האם התאמה של מנוע כזה למערכת טורבו היא מסוכנת ו/או תגרום לשחיקת המנוע? אודה לכל אינפורמציה. בתודה דביר
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
עקב בעיות חוקיות ועוד כמה סיבות החלטתי לרדת כנראה מפרוייקט המצערות. אחרי ברורים שעשתי בעניין גיליתי שיש לדוד שלי חברה שמיבאת מנועים לארץ . אז עלה בדעתי רעיון אולי אני ייבא דרכו מנוע קווזוורט, באופן כללי זה עדיף מלעשות פרוייקט טורבו לא? כי זה אותו רכב בגדול רק צריך לעשות התאמות. ואני משער שזה יצא זול יותר ותוצאה בטוח טובה יותר מלהרכיב טורבו באופן לא מקורי. כי זה אותו רכב רק בגרסת טורבו אז מה הסיכוי שזה יהווה בעיה רצינית? עריכה : לא ימסרו כאן שמות של אנשים . נקודה . יאשה .
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמעתי על מכוניות שיש להם קרבורטור כפול וגם במכוניות ישנות כמו שלי (82 סובארו דיאל)מה היתרון בזה והאם אני יכול להתקין כזה בסובארו ואיפה ובכמה כסף?
הודעה אחרונה מאת Subaru82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום אני אשמח אם יש לכם עצות לתת לי , לשיפור מנוע פינטו 2.0 לקאפרי שלי . ( תוכן ההודעה נערך , לרווחת הגולשים בפורום . לתשומת פותח השרשור . תודה , יאשה )
הודעה אחרונה מאת CooL_DuDu, -
-
שיפור פורד פיאסטה 1 2
מאת snir55- 17 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
עוד מעט אני מקבל פורד פיאסטה שנת 95. עכשיו אני רוצה לשפר לה דבר ראשון את האגזוז כדי שהמנוע הישמע טוב ומגניב. לעשות חצאיות לכול הרכב. השאלות: מישהוא יכול לתת לי נתונים תכניים על הרכב? איזה עוד דברים כדי לשפר? מה התקציב שצריך להיות לי כדי שלהסיג את מה שרשמתי ומה שאתם מוסיפים? איפה אני יכול לשפר את הרכב באזור באר שבע? תודה לעזורים.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
שיפורים לפונטו HGT 1 2
מאת Mosho- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לפני כמה חודשים פתחתי דיון או שניים על הנושא, ולמרות שהיו תשובות מלמדות, הן היו ממש לא חד משמעיות. לפני שתדביקו פה תגובות של "חיפוש." למיניהם, נסו לחפש בעצמכם ואם תמצאו מידע רלוונטי, אהיה אסיר תודה. מצב הפונטו טוב למדי, מלבד שני דברים. בולמים שחוקים (הוערכו בכ50%) וצמיגים שצריך להחליפם. הזמנתי עכשיו פלאגים שאמורים לשפר את ההספק ואת תצרוכת הדלק מעט, נראה איך זה יילך. לצמיגים חשבתי על יוקוהומה c-drive, שהומלצו ע"י caveman אם אני לא טועה. בולמ"ז וקפיצים של קוני, אם כי איני בטוח בדיוק איזה דגם. או שילוב של בילשטיין ואייבך. אני רוצה אולי מערכות יניקה ופליטה חדשות, אם כי אני מעוניין במידת השיפור. זה מה שאני די בטוח לגביו, חוץ מזה אני פתוח להצעות. התקציב הכו…
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
volvo 240 gle
מאת Hilk- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני בעל רכב VOLVO 240 GLE, מעוניין לייבא גיר מחו"ל. גיר ידני. יש למישהו מושג כיצד ואיפה ניתן לעשות זאת? תודה.
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רעיון טוב או התאבדות מכנית?
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, מחר בשעה טובה הג'ינג'ית מקבלת נעלים חדשות- פירלי פי זירו 205/45/16 בנוסף סוכם על מוט מייצב קידמי עליון שיוסיף לחגיגה מקדימה. צ'יפ יתווסף בחודשים הקרובים וכך גם סט של קוילאוברים, לגביהם יש לי שאלה: הוצע לי סט מתכוונן של v-max במחיר של 5500 ש"ח כולל עבודה. האם מחיר זה הוא סביר? מה בקשר לחברה הנ"ל? תודה לעוזרים עידן בנוסף יש לציין כי בפירוק הגלגלים נבדוק את הרפידות ובמקרה הצורך הן יוחלפו- השאלה היא אם להחליף לרפידות מקוריות או שכדי להגדילן. הרכב הוא סיאט איביזה טורבו 2005
הודעה אחרונה מאת טנטן, -
-
אהלן מוטי חפרתי ברשת שולא מצאתי קיט טורבו נורמאלי למיאטה 97,אני מחפש קיט שפוי בסגנון הזה רק שהבעיה שלפי האתר אין קיט למודל מתחת ל 99 http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1251.html חפשתי גם אצל היצרן הזה אבל נראה כאילו הוא לא מייצר יותר קיטים למיאטה...זה מה שכתוב: http://www.avoturbo.com/avoshop/index.php?cPath=5_154_155_159 למרות שכאן מתואר כאילו יש להם קיט: http://www.avoturboworld.com/news/miata_a4_small.pdf מה אתה אומר? איפה כן ניתן להשיג קיט קומפלט? תוכל לתת לי לינק לאתרים? אני יודע שאתה מוכר את הצנרת שלך,אני הולך על קיט שפוי ולכן מעונין בקיט דומה ללינק הראשון שנתתי פה. תודה
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם יש למישהו הדרסים, הצתה ,קרבורטור, משומשים במצב טוב או חדש ולא במחיר שחיטה אשמח לפרטים בה"פ . גם למנוע 8V וגם למנוע 6V.
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם יש למישהו הצעות מענינות במחירים סבירים באיזור המרכז אני אשמח לשמוע ה eclipse שנת 92 מנוע 2000 ואני מחפש שיפורי מנוע מענינים שיוסיפו הרבה כוח למנוע תודה
בזמן האחרון ראיתי כל מיני קיטים מוכנים להתקנת NOS שכוללים בלון, הסלונואידים הדרושים, כל הצנרת והחיווט - מה שהעלה בי את השאלה, בואו נצא מנקודת הנחה שיש ברכבי מנוע 1600 אטמוספרי, וברצוני להתקין מערכת NOS - האם כל מה שנדרש זה קניית המערכת והרכבתה, או שמא יש לבצע הכנה מקדימה של המנוע ולחזק בו חלקים מסויימים? (שזה מה שנשמע לי יותר הגיוני). במידה ודרושים חיזוקים, אילו חלקים יש לחזק, כיצד, ומה העלויות של כזה פרוייקט מלבד רכישת מערכת ה NOS עצמה? (סתם מחשבה לפרוייקט בראלי שתבוא בע"ה בזמן הקרוב). תודה רבה לכל יודעי הדבר!
הודעה אחרונה מאת אסי 1985, -
קאמשפט חם-מה זה ? 1 2
מאת .liron.- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 19.8 אלף צפיות
תפקידו של הקאמשפט (ותקנו אותי אם אני טועה)הוא להניע את השסתומים. אז מה זה בעצם קאמשפט חם,מה תפקידו וכיצד הוא מייעל את העבודה של קאמשפט רגיל? בתודה מראש, לירון
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף מנוע V4 ברכב אספנות למנוע בוקסר של אלפא / סובארו חוקי / לא ?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב הוא פוקוס 2.0 מנוע זטק, גיר אוטומטי. אני מעוניין בקצת יותר כוח בסל"ד נמוך שגם ייתן תגובת מנוע מהירה יותר, על מה הייתם ממליצים לי? האם בית מצערת חדשה + קיט יניקת אוויר ייתן כמה סוסים ותגובת מצערת טובה יותר? בקרוב גם קרוב משפחה טס לארה"ב אז לא תיהיה בעיה להביא חלקים. חשוב לציין שאין לי תקציב אם כי רצוי לא לעבור את ה2,000 ש"ח (כשהחלקים מחו"ל) עריכה: - קיט יניקה: http://focus.c-f-m.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1244 - בית מצערת: http://focus.c-f-m.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1295 בנוסף רציתי להתייעץ איתכם לגבי התוסף PURPLE ICE, אני בטוח שחלקכם שמעתם עליו וחלק גם ניסו אותו. השאלה היא מה היחס המומלץ בין התוסף לנוזל …
הודעה אחרונה מאת roei,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 236 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נירו72
- motior
- פריג'י
- zaf
- Galgaltz012
- outnex
- שחר 1
- גרנד פריקס
- Shay Shd Dave
- iEminem
- ofralon
- avargel