שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אחי הציע לי פרויקט שנשמע לי נחמד מאוד להשתיל בTT 1.8 טורבו הרגילה מנוע 3.2 של הTT קוואטרו התושבות מתאימות? הגיר יחזיק? אגב, המשך הפרויקט קשור לדריפטים (אם הדבר יהיה אפשרי בכלל) ( :
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כיצד מנקים פילטר אוויר פתוח וכל כמה זמן מומלץ לעשות זאת? האם יש צורך לשמן את הפילטר ואם כן באיזה שמן מדובר?
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
השאלה שלי אם צמיג מהתאריך הזה, נחשב לצמיג "טרי" ? תודה.
הודעה אחרונה מאת cartom, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בשימוש על כביש - סכנת נפשות או שאלה רפידות מתקבלות על הדעת? [באתר כתוב RACE ONLY מחד, מאידך יש לי אפשרות להניח יד על סט במחיר מאוד מאוד אטרקטיבי] רון.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
טורבו ל-RSI
מאת LEON122- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אפשר להתקין טורבו ל RSI? אם כן אז איפה מכניסים אותו? אם יש למישהו תמונה זה מאד יעזור
הודעה אחרונה מאת RSICLIO, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם , ברצוני להיתייעץ לגבי סט קפיצים בולמים לסיוויק 94' : לאחרונה עשיתי סקר שוק ומצאתי כמה אופציות, אחת מהם , זה סט של הוויטק - weitec , שהם בערך בסביבות ה-3.5 , עם הנמכה של 30-35 מ"מ. מה שאני צריך זה להקשיח את הרכב טיפה ולהנמיך, לא ליפגוע הרבה באיכות הנסיעה , והשאלה שלי זה אם הסט הזה מומלץ ביחס למחיר - תמורה , והאם ניתן להשתמש רק בקפיצי הנמכה בלי להחליף את הבולם המקורי ? (במיקרה כזה אני אשתמש באייבך.) אשמח לקבל הצעות יותר טובות . (תמורה- מחיר) . תודה רבה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת michael3, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן מומלץ לרכוש ? מה מומלץ להרכיב ? וכמה זה אמור לעלות ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
התפוצץ לי אתמול צמיג אז החלטתי להחליף את כל הארבעה, איזה צמיג אני יכול למצוא בסביבות ה-500 שקל לצמיג נ.ב אין לי מושג במחירים של צמיגים ככה שסתם זרקתי מחיר שאני יכול לעמוד בו אם צריך להוסיף קצת אז אני אוסיף, אבל אני לא מעוניין בצמיג יותר מידי יקר כי גם ככה אני מתכוון בתחילת החודש התשיעי למכור את הרכב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
בלמים לפיג'ו 106 1 2
מאת MeMaHeR-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני עומד לפני החלפת ברקסים אחרויים לפיג'ו 106 XR שנת 99 ידנית 1.4 קראתי ושמעתי כל מיני שמועות על התקנת ברקסים של ברלינגו רציתי לדעת מה תהיה העלות של דבר כזה.. והאם יש צורך בשינוי ממשי מבחינת תשתית על מנת לעשות זאת.. ומה ההבדלי מחירים? הבדלי עמידות ובלאי.? והאם יש בעיה להחליף אחר כך ג'אט למגזיום? * חיפשתי שרשורים בנושא ולא קיבלתי מספיק תשובות לשאלותי. תודה!
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם אפשרי להחליף מנוע 1.4 של סיויק סלון למנוע 1.6,לאחר ולא ניתן בארץ להשתיל מנוע 1.6 בתוך הצ'בק האם דבר ניתן לעשות בדגם סלון?מדובר בדגם 99'. האם גיר ,קלאטץ' וכל דבר מסביב זהה לגרסת 1.6? כמה בכלל אמור לעלות פרויקט שכזה?(כולל מנוע חדש כמובן)
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
הייתה לי הונדה ידנית מודל 96, שברבות הימים הפכתי אותה לטורבו (אימפרזה 99) , די נהנתי ממנה, אבל שרפתי גם הרבה ימי עבודה , עם שק"ש במוסך. מכרתי אותה בחצי מחיר לאחר שנה וחצי של נסיעה עם הטורבו. בזמן האחרון תוקפים אותי פלאשבקים מהעבר , ועלה הרצון מלפניי לרכוש הונדה בשנית, והפעם לעבוד על המנוע והמסביב בצורה רצינית ויסודית יותר , להכין את הסביבה בצורה טובה יותר לכוח נוסף. ההונדה עצמה-25K , טורבו, סעפת, קולר, עבודת צנרת- (דאון, צנרת שלימה 3 אינץ', דוד אחורי) , מזרקים 600-700, ווסטגייט , מחשב aem, שעונים+חיישנים, משאבת דלק +פלאגים וכו' וכו' - הכל בסביבות 25 אלף. אז שתי שאלות יש לי: א) אם אני הולך על זה שוב פעם, האם כדאי ללכת עד הסוף ולחזק כמו שצריך מנוע D,…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. מה החומרים הנדרשים לעבודות פיבר ? איפה ניתן לרכוש באזור חיפה ומה המחירים תודה
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מיצובישי סופר לנסר גיר רגיל 1.6 סטנדרטית כמעט לחלוטין וברצוני לשפר אותה בשלב הראשון זה יהיה היניקה והפליטה ועל זה יש לי כמה שאלות. א. יש לי אגזוז זרימה חופשית ובכדי לזרז את הפליטה יותר אני מעוניין להחליף את הסעפת פליטה ראיתי בכריזמה איר שהמנוע דומה יחסית למנוע שלי והסעפת שם עשוייה צינורות עבים ולא יציקת מתכת כמו בסופר לנסר האם הסעפת תתאים לי? ב. חשבתי להתקין פילטר פתוח מה העלות וכמה זה יעיל? אני אשמח אם תענו
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום! יש לי שני פילטרים פתוחים אחד מהם עם כיסוי קרבון והשני בלי כיסוי. אני צריך עזרה מהמומחים כאן במיקום הפילטר בתא המנוע. חשבתי על שתי אפשרויות לשים את הפילטר ליד המצבר ולעשות תעלה מאלומינים עם חומר מבודד חום כלפי הפילטר התעלה תתחיל ליד הרדיאטור ותמשיך עד הפילטר. אפשרות שנייה היא לשים את הפילטר ליד מאוורר הרדיאטור. כמובן שכל קופסת הפילטר תיעלם והפילטר יתחבר לצינור מגומי ויש לי עוד בדיוק כזה צינור כך שאפשר לעשות לו הארכה. אשמח לתגובות שירטוטים והסבר כיצד הכי נכון ויעיל לשים אותו. הפילטר מחליף את הפילטר המקורי עקב בלאי בפלסטיק של בית הפילטר המקורי.
הודעה אחרונה מאת blind29, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ושבת שלום. רציתי לדעת אם שיפור חיצוני כמו חצאיות, ניאון,מדבקות וכו... מותרות על פי החוק.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
דבר ראשון, את השיפור הכי חשוב ברוך השם כבר עברתי ושאני אומר ברוך השם זה שאבא שלי אחד שנוהג מגיל 7 [ההורים שלו אמרו לי וגם הוא] על מלגזות טרקטורים משאיות ועד לאופנועים וכרגע הוא נהג מונית. עשיתי סוףסוף אחריי חצי שנה שיש לי רישיון שלא נגעתי באוטו הוא אמר שאני מוכן לצאת לכביש ציבורי. סוף סוף. אני רוצה לשים שיפורים למנוע כאמור המנוע דיזל מוזרק בלי טורבו. מנוע 2200 המנוע הוחלף למנוע חדש לפני שנה, מקורי מהחברה!. בגלל שאבא שלי אמר שהוא לא אומר לי כלום על שיפורים ואת זה אני יצתרך ללמוד לבד [הוא מתנגד לשיפורים] וגם לשלם לבד. התקציב שלי הוא 15 אלף שקל רק לשיפורים. שחלק מהם לצביעה [לשחור] ולחלונות שחורים [אבא שלי לא יודע שאני שם חלונות שחורים כי הוא לא יתן לי ] לאוטרה…
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, בבעלותי מע' ניהול מנוע megasquirt, תהיתי אם יש מישהו בארצנו שיודע להתעסק איתה, כלומר לכוונה כמו שצריך ולתת מענה כלשהו לתקלות איתה. יש מישהו כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. השבוע קניתי גולף V5 שנת 2000 ואני לא יכול לראות את הג'אנטים המקוריים של הרכב. אני מחדרה ומבקש עזרה במציאות מקומות מהאיזור לקניית ג'אנטים וצמיגים. הצמיגים על הרכב הורכבו לפני חודש ולכן אני אשאיר אותם אצלי עם הג'אנטים. איזה ג'אנטי כדאי לשים? 16? 17? על הרכב כרגע נימצאים 15. תודה לכל מי שיגיב בנושא.
הודעה אחרונה מאת shahar2708, -
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מורכבים לי על הרכב (מאזדה 3 1.6) הצמיגים האלה במידה 205/55/R16 אני מתכוון להחליף אותם בקרוב, ורציתי לשמוע קצת דעות עליהם, אולי נחליף לאותם צמיגים. תודה.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש מקום אמין ולא יקר שאפשר לרכוש שם פילטר אוויר פתוח, ואם יש אופציה לא יקרה אז גם להתקין. אני מעפולה, אז מעדיף משהו קרוב אליי, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
GOLF GTI בולמים עיפים, מה כדאי לשים טוב ומייצב ? בולמים וקפיצים שהאוטו יהייה ממש יציב יש משהו ? תודה
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מהם הדברים המזיקים ומה הדברים המועילים בפילטר אוויר פתוח ? האם מומלץ להתקין ? מהיא העלות הסבירה של אחד מחברה מובילה וטובה ?
הודעה אחרונה מאת igal_m, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, עד לפני שבוע נהגתי באיביזה 5 הילוכים 1.6L עם 100 כ"ס. מכונית צעירה בלי הרבה אחיזת כביש, נטולת כח היסטרי אך עדיין ידנית וכייפית מאוד לנהיגה. היום אני נוהג במזדה 3 שנת 2004 מנוע 2000 עם 150 כ"ס. 4 הילוכים - אוטומטית. המזדה מכונית מדהימה, אחיזת כביש יוצאת מין הכלל, התנהגות מעולה, נוחות נסיעה טובה וגם נראית אחלה... אך ההרגשת הכייפיות נעלמה המהלכים ארוכים, התיבה האוטומטית גורמת לתחושה של חוסר שליטה ברכב, פשוט עושה רושם שה- 150 כ"ס לא מורגשים פה. רק נהיגה במצב של טיפטרוניקס מצליחה לעלות חיוך שהייתי כה רגיל עליו מהאיביזה הקטנה שלי. אז מה עושים? האם יש איזה מצב להחליף את התיבה האוטומטית לידנית? האם יש דבר כזה בכלל? האם אפשר להחליף את התיבה האוטומטית 4 …
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם אני יעשה כונס אויר הפוך ולשים בו ראם אייר תהיה לזה השפעה לטובה/לרעה?
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 30 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
** הודעה למנהלים ** הנושא נפתח בפורום זה כי הוא חשוב לדעתי למשפרי המנועים. שלום לכולם מכיוון שיש בפורום הזה מספר רכבים משופרים, חלקם הגדול (לפחות מבחינת אחוזי העלאת ההספק) הם רכבי טורבו, קיים צורך במידע חיוני על מצבו של המנוע בנסיעות חזקות. מכיוון שיצרני הרכבים, גם הרכבים הספורטיבים, לא מתקין כמעט שום חיווי (פרט לחום מים, לפעמים לחץ שמן, ולעיתים נדירות חום שמן) הרבה חברים מתקינים שעונים נוספים, בסדר המצ"ב עד כמה שהספקתי ללמוד: 1. BOOST (מנועי טורבו משופרים) 2. EGT 3. לחץ שמן \ חום שמן 4. A\F אשמח באם החבר'ה הרציניים ששיפרו מכוניות יעידו מניסיונם מה חשוב כדי לשמור על המנוע, האם שעון EGT בא לפני A\F ? האם מנועים משופרים ע"י צ'יפ של יצרן מוכר צריכ…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
1. 2. 3. ואם אפשר גם מה המחירים שלהם
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם מישהו יודע מהן הנק' החלשות יותר של המנוע מבחינת עומס? וכמה כוחות סוס יוכלו להחזיק המרכיבים המקוריים במקרה של הוספת מגדש טורבו כגון: הראש, טלטלים, בוכנות, גיר וכו'? בתודה אור נ.ב מדובר על רכב שנת 2001 מנוע 1.8 אטמוספרי גיר ידני
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם , רציתי לדעת איזה פילטר משופר מומלץ להתקין ב-306 סטנדרתית , פתוח או אינבוקס ? עשיתי חיפוש ולא מצאתי . תודה וערב טוב.
הודעה אחרונה מאת michael3, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבנתי שהראם אייר ינוצל מאוד טוב במגאן שלי, ורציתי לדעת מה המחיר הכי זול שנקלתם בו לפילטר זה. האם הגיוני למצוא אותו בפחות מ-700 שקל ? אשמח גם לשמות של חנויות, לא משנה לא מיקום בארץ..אבל אם יש קרוב לדרום אז למה לא. תודה.
הודעה אחרונה מאת The_Drag0n,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 382 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- zvit
- Night Driver
- outnex
- itamar_by
- יבגניפ
- David32
- Aviady001
- Itzik-b
- oxblood
- לב טוב
- SurfHigh