Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחליט , הבולמים או הבלמים ?

אם הבולמים - מה זה קשור לברלינגו?

אם הבלמים - אז עדיין אין קשר - שיפורי הבלימה מדברים בעיקר על הציר הקדמי.

בציר האחורי - פשוט תדאג שיהיו תקינים.

וד"א - אם אתה עם ג'אנט 13 - השיפור הכי טוב שאתה יכול לעשות לבלימה הוא לעבור למידת צמיגים 14 ולשפר בכך את האחיזה של הרכב מכל כיוון (כולל בזמן בלימה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז ככה קצת רקע:

הבלמים (ברקסים) האחוריים שלי גמורים לגמרי, בטסט האוטו כמעט לא התרומם רק לאחר מאבקים ולחיצה מאד מאד מאד חזקה אז הוא עשה טובה ועלה בקושי.

1. רציתי לדעת איזה בלמים יש לי מאחור ומה אני צריך לשים שם?

2. הציעו לי REMSA, רציתי לדעת אם יש דגם ספציפי שאני צריך?

ורציתי שתעשו לי גם סדר בבלאגן..

3. מקדימה יש לי דיסק?\תוף? או לא יודע מה?

ומאחור תוף?

הרכב המדובר הוא 106XR שנת 99 ידנית 1.4

לא משופר וללא כל שינוי מיוחד.

4. אתם לא חושבים שאם אני אחליף את הבלמים האחוריים הבלימה תשתפר אפילו קצת?

5. אם אני מחליף אחוריים האם כדאי גם להחליף קדמיים? כדי לשמור על בלאי יותר נמוך? (חלוקת עבודה בניהם)

או שזה חסר משמעות?

תודה רבה!!!

פורסם

איציק,ברשותך אני אחלוק על מה שאמרת לגבי הבלמים האחוריים וחוסר החשיבות שלהם.

ברכב שלי לשעבר,גם 106,אומנם מהדגמים הספורטיביים יותר, היתה לי בעייה זהה שבטסט גיליתי שבלם אחורי אחד נותן שים לב......20% והשני לא עובד בכלל.

בבדיקת בלם היד,הבלם יד עבד מצויין.

ניגשתי לעשות הרקסים אחוריים ומה התברר:

באחד התופים (זה שלא תפקד בכלל) היתה נזילה מהמשאבת שמן,והרפידה פשוט גלשה על השמן ולא סיפקה שום יכולת בלימה.

בתוף השני לא היתה נזילה,אבל הרפידה לא היתה מכוונת,מה גם שבגלל הבעייה בגלגל השני לא היה שום באלנס בבלימה, מה שגרם לרכב לזגזג בבלימה חזקה במהירות גבוהה.

לאחר שעשיתי חריטה של התופים והחלפתי משאבות שמן לחדשות ומקוריות,ואותו כנ"ל לסנדלי בלם, הבלימה של הרכב השתפרה משמעותית,והפסיקו הזגזוגים בבלימות חזקות.

כפועל יוצא גם היתה הפחתה (אם כי שולית) בשחיקה של הבלמים הקדמיים,שעד כה בעצם היו אחראיים ב-100% לבלימה, ועכשיו היתה חלוקת בלימה טובה יותר.

אז נכון שבבלימה חזקה רוב עוצמת הבלימה מוטלת על הסרן הקדמי (פיזיקה), אבל האחוריים גם מסייעים.

לפותח השרשור,

ההמלצה שלי פשוטה מאוד:

מאחור- תעשה חריטה של התופים ותחליף משאבות בלם (מקורי בלבד! התחליפי מתחיל לנזול מהר) ורפידות, כל הסיפור יעלה לך 700 שקל אם תדע למי ללכת.

מקדימה- אני אישית שונא את הבלימה של ה-106, בלימה מאוד אנמית, לאחר שהחלפתי לרפידות בלם מעט יותר ספורטיביות (פרודו\ספרקו DS2500) הבלימה השתפרה,והיתה פחות תחושת דעיכה בבלימה,למרות שזה יהיה פחות קריטי עבורך ביום יום, תרגיש את זה רק אם נניח תיסע לאילת ובירידות סדום הבלמים יתחילו להתחמם.

מעבר לזה- לא חושב שיש לך צורך בבלמים קדמיים של ברלינגו,יעלו לך הרבה כסף (יחסית,כי תיהיה חייב להחליף ג'אנט) ולא בטוח שאתה זקוק להם.

בכסף שלהם הייתי אם כבר שם צינורות בלימה שזורים,שישפרו את תחושת הדוושה הספוגית שב-106,ויתנו יותר "נשיכה" בבלימה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא מבין מה הפלא? אתה אומר בעצמך שבעצם נסעת בלי ברקסים מאחורה ומתפלא שאחרי שסידרת אותם הבלימה השתפרה משמעותית.. ברור! אבל צריך לעשות הפרדה.. דבר ראשון אם בבלימה הראשונה שהרכב שלך התנהג ככה ומשכת את זה עד הטסט כדי להבין כמה המצב חמור כנראה שאתה...

עם בלמים לא משחקים!!!

בקשר ליכולות בלימה, בחצי שנה האחרונה נסעתי על הסטאפ הרגיל של הראלי, שזה אומר סרן דיסק מאחורה וקדימה אמנם הרכב לא ננעץ באדמה אבל הוא בהחלט מספק, יכול להיות שזה בגלל העבודה שקניתי אותו בדיוק יומיים אחרי שהחליפו רפידות ודיסקים הדבר היחיד שנורא הפריע לי עם הסטאפ הזה היה שהדוושה הייתה מרגישה קשיחה עם מהלך קצר מדי..

היום החלפתי לקליפר של ה306S16\XSI דור ראשון, ההבדלים באמת מדהימים במהירויות גבוההות מרגישים את זה בעיקר ומהלך הדוושה התארך עם יותר רגש..

לדעתי, תסדר את התופים מאחורה, תעבור לקליפר של ראלי.. אם בכל זאת אתה מחפש משהו שינגס באספלט הברלינגו הוא פתרון זול ויעיל מאוד למרות שאני אישית העדפתי את הקליפר של ה306יות שנותן יותר רגש וכוח בלימה די זהה לברלינגו.

אבי.

פורסם
אני לא מבין מה הפלא? אתה אומר בעצמך שבעצם נסעת בלי ברקסים מאחורה ומתפלא שאחרי שסידרת אותם הבלימה השתפרה משמעותית.. ברור! אבל צריך לעשות הפרדה.. דבר ראשון אם בבלימה הראשונה שהרכב שלך התנהג ככה ומשכת את זה עד הטסט כדי להבין כמה המצב חמור כנראה שאתה...

.

מר חוכמולוג,אתה לא מכיר אותי ואני לא אותך אז לפני שאתה בכלל "תוקף",רצוי שתלך אחורה ותבין למה רשמתי את מה שרשמתי.

התגובה שכתבתי היתה מיועדת לאיציק שאמר שתיקון הבלמים האחוריים לא ישפר את הבלימה,אז הבאתי לו את הדוגמא שלי בתור אחד שתיקון הבלמים האחוריים שיפר משמעותית את עוצמת הבלימה.

אז אני לא מתפלא ולא נעליים,תלמד הבנת הנקרא ואז תתחיל לתקוף ולהגיד לאחרים "כנראה שאתה....",כי כנראה שגם אתה לא מי יודע מה.

אגב, הסיבה ש"נסעתי" כך היתה שבדיוק קניתי את הרכב,ופחות משבוע לאחר מכן,מתוכם 3 ימים במוסך לצורך טיפול מקיף, הרכב עבר טסט.

פורסם

עם בלמים לא משחקים!!!

בקשר ליכולות בלימה, בחצי שנה האחרונה נסעתי על הסטאפ הרגיל של הראלי, שזה אומר סרן דיסק מאחורה וקדימה אמנם הרכב לא ננעץ באדמה אבל הוא בהחלט מספק, יכול להיות שזה בגלל העבודה שקניתי אותו בדיוק יומיים אחרי שהחליפו רפידות ודיסקים הדבר היחיד שנורא הפריע לי עם הסטאפ הזה היה שהדוושה הייתה מרגישה קשיחה עם מהלך קצר מדי..

היום החלפתי לקליפר של ה306S16\XSI דור ראשון, ההבדלים באמת מדהימים במהירויות גבוההות מרגישים את זה בעיקר ומהלך הדוושה התארך עם יותר רגש..

לדעתי, תסדר את התופים מאחורה, תעבור לקליפר של ראלי.. אם בכל זאת אתה מחפש משהו שינגס באספלט הברלינגו הוא פתרון זול ויעיל מאוד למרות שאני אישית העדפתי את הקליפר של ה306יות שנותן יותר רגש וכוח בלימה די זהה לברלינגו.

אבי.

טעות ביידיך.

כוח הבלימה הוא שונה,הרפידה של הברלינגו הרבה יותר גדולה,בעצם הרפידה היא אותה הרפידה של ה306GTI6.

יש גם את ה306 טורבו של יניב ימלול,שהחליף את הקאליפרים של ה306XSI דור ראשון המקוריים שלו לקאליפרים של ברלינגו,כי לא היה לו מספיק כוח בלימה.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

תודה רבה על התגובות, לא צריך לריב :)

סה"כ כולנו פה בשביל לעזור אחד לשני באווירה טובה..

וחזרה לנושא...:

1. יש לכם מושג כמה אמורה לעשות לי חריטה של התוף לברקסים האחוריים? (אם צריך בכלל?)

2. איפה אתם ממליצים לעשות את זה במחיר טוב ועבודה טובה? (אני חייל מאזור ראשון)

3. כדאי לגעת בקדמיים? או שמע לחכות לחורף?

ואשמח אם מישהו יסביר לי את מבנה הברקסים האחוריים והקדמים?

כי אני רואה שכל הזמן מוסיפים עוד רכיבים בחשבון..

רפידות\תופים\דסקיות\ ועוד כל מיני חלקים..

אשמח אם תעשו לי קצת סבר בבלאגן..

תודה רבה! :wink:

פורסם

1.אם אתה עושה ברקסים אחוריים ומחליף רפידות,אז מומלץ ואפילו חובה לעשות חריטה של התוף,הסיבה היא שעם הזמן נעשים בפנים התוף פסים כתוצאה מלחיצת רפידת הבלימה,וכל עוד הרפידה והתוף הוחלפו במקביל,הם יהיו תואמים מהבחינה הזאת ושטח המגע בינהם יהיה גדול.

ברגע שתשים רפידה חדשה על תוף "ישן", לא יהיה מקסימום מגע בינהם,כי בעצם הרפידה חלקה והתוף מחורץ כבר בגלל שהוא משומש.

החריטה בעצם "מיישרת ומחליקה" את פני התוף,כך שהוא יתאים ויהיה מקסימום מגע עם הרפידה,וכך בעצם השחיקה שלהם תיהיה מותאמת.

חריטה לא אמורה לעלות הרבה,לי עלה משהו כמו 120 שקל ל-2 התופים.

2.אתה יכול לבדוק באיזור סלמה (שלמה) פינת קיבוץ גלויות בת"א,יש שם המון בעלי מקצוע,שיכולים לעשות לך את כל העבודה על הברקסים האחוריים באיזור ה-700 שקל,כולל רפידות,חריטה ומאבות שמן מקוריות.

3.לגבי הקדמיים,אין קשר לעונות השנה (מה גם שהחורף יגיע רק עוד איזה חצי שנה),אם אתה מרגיש שהבלימה לא טובה, תטפל בזה, אין מה לחסוך במערכות בטיחותיות.

אתה יכול גם לעשות כמה בדיקות:

1.תפרק גלגלים קדמיים ותסתכל על הרפידות הקדמיות,איך נראה המצב שלהן,האם יש להן מספיק בשר?

2.תסתכל על הדיסק,האם נראים עליו מעיין "גלים" ?

3.תיסע עם הרכב ותבלום בעוצמה, האם אתה מרגיש רעידות בהגה תו"כ הבלימה ? (יכול להעיד על צלחות בילום שעבר זמנן או שזקוקות לחריטה).

אני אסביר לך קצת מושגים לבקשתך:

1.צינורות בלימה- הצינורות שמובילים את הנוזל בלמים מתא המנוע אל הקאליפרים\תופים.

2.קאליפר-ה"בית" של רפידות הבלימה במערכת בלימה שמבוססת על דיסק בלימה.

3.דיסק בלימה- כשמו כן הן, נראה כמו דיסק,מסתובב עם הגלגל בהתאם למהירות הרכב,ובעת בלימה רפידות הבלימה נלחצות כלפיו ויוצרות חיכוך שמוביל להאטת המהירות (נקרא גם "צלחת בילום").

4.רפידת בלימה- יוצרת חיכוך עם התוף\דיסק בעת לחיצה על דוושת הבלם. (נקראת גם "דיסקית בלימה").

5.תוף-במערכת בלימה שמבוססת על תוף ישנן 2 רפידות בלימה שנלחצות כלפי תוף הבלימה, התוף הינו בעצם החלק שמסתובב עם הגלגל.

פורסם

אם כבר מדברים על צרפתיות ובלימה אחורית אז כשאני הוספתי ל 205 GTI שלי סרן דיסק אחורי, הרגשתי שינוי משמעותי ומהותי בבלימה! לא פחות מזה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בלמים אחורים תקינים, מאוד חשובים לבלימה.

בעוד שבבלימה אלימה, הצמיגים הקידמים כבר הגיעו לקרוב למקסימום האחיזה (נהג טוב יתקרב למקסימום יותר מנהג לא מיומן, אבל זה לא הנושא), אין לאן יותר לבלום מבחינת הסרן הקידמי.

ופה נכנס חשיבות הבלימה בסרן האחורי, הוא עוזר לבלום את המאסה ומוריד עומס מהסרן הקידמי.

אני יכול להעיד שאחרי שעשיתי ברקסים אחוריים, יכולתי להישאר על סף הנעילה לטווח מאוד רחב של המהירות עד לעצירה מלאה.

אלה שנוהגים עם ABS, יוכלו להרגיש פחות נכונות של המערכת להיכנס לפעולה.

אין להפחית חשיבות מהסרן האחורי, אבל תמיד, רצוי שהוא יהיה חלש משמעותית מהסרן הקידמי.

אביחי

• תוכן חדש...