שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה יש לי רנו קליאו ואני רוצה להשים לה אגזוז חדש לא סעפת רק את "הרעש" בסוף האגזוז שהיה sound יפה כזה עכשיו אני ממש לא מבין בכול זה... אני בתוך שיש פה מישהו שמבין בכול זה אז בבקשה תעזרו לי חבר שלי בכלל אמר לי שלא מתאים לקליאו שום אגזוז שיעשה sound יפהה אזז תעזרו לי בבקשה התקציב בין 800-1000
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי הונדה האצ'בק שנת 93 מנוע 1550.. ב26 אלף ש"ח.. השאלה שלי היא כזו.. היכן אני יכול לעשות לרכב חצאיות, ומה בערך הסכום הכולל (כולל הרכבה) שיכול לעלות לי לעשות לרכב הנמכות. קדימה, אחורה, צדדים..?
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם משהו מבין הגולשים פה יודע אם אפשר להתקין סרן אחורי של ברלינגו/פרטנר על פיזו 306, הכוונה כמובן היא בלי לשנות תושבות בשילדה. ידוע לי שהברלינגו מבוסס על ZX וה ZX דומה עד זהה ל306 כך שההגיון אומר שזה אמור ללכת. מעבר לכך, האם הרכב "ישב" באותו הגובה או שצריך יהיה לבצע התאמות (אם אפשר בכלל) כדי שהרכב לא יהיה גבוהה מדי? והאם הבלמים מתאימים (תופים בשני הרכבים) או שצריך יהיה לשנות צינורות בלמים. השאלה הזו מבוססת על ההנחה כי הסרן בברלינגו הוא קשיח יותר מב306 שגם כך שקעה קצת השאלה הולכת לכיוון של פרוייקט מאוד מעניין (לדעתי) שאם יצא לפועל אשתף בו את כולם בתודה מראש נדב
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
איך משפרים סופר לנסר? זה בכלל כדאי? אולי ללכת על רכב אחר? או - איך לשפר אותו בלי שהמנוע יאבד מאמינותו?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אנשים יש לי מאזדה 323 מודל 2000 נפח מנוע 1.6 אוטומתית אני מעוניין להחליף אותה לידנית אבל אני לא ממש מבין בעיניין אז רוצה מהאנשים המבין שיגידי מה לעשות היכן אפשר להחליף וכמה זה יעלה לי תודה לכל המגיבים מראש
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
שריקת טורבו
מאת dudu g-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם אייך אפשר לקבל רעש של טורבו (הכוונה לשריקה)מבלי להתקין טורבו יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
הוספת דלת צד לסיאט אינקה / פולצ. קאדי
מאת Guest stas1980-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. לפני שבוע כניתי סיאט אינקה. סך הכל האותו מצויין, אבל אני רוצה להוסיף לה דלת צד. רעיתי כמה אינקות / קדי אם דלתות צד. אז אולי מישיו יודעה במזה כללול, מבחינה כספית וחוקית?
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשאול מזה בדיוק פילטר אוויר פתוח ומה הוא נותן? ומה שונה אגזוז FREEFLOW מאגזוז רגיל/לחץ? (או שזה אותו הדבר) והאם זה נותן משהו חוץ מרעש..
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן לכולם ראיתי אתמול HGT עם אגזוז בולט יחסית... שעשתה רעש מאוד יפה אני מעוניין לדעת קצת פרטים אם אפשר... מה מתאים לפונטו HGT שנת 2002 מה המחירים ואיפה אני יוכל להתקין תודה מראש.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קודם כל, להבהיר אני לא בן 17, אני פשוט אין לי נסיון אישי עם מכוניות חדישות קניתי 306 XT 1.8, האוטו נחמד אבל לטעמי יותר מדי שקט. לפני זה היה לי 205 שבסמלון, והיה לה דוד פתוח, צינור מהמנוע+דוד וזהו. לא היה שום דוד באמצע וכולה. ב 306 אני מסתכל מלמטה יש לי 3, אוקי ממיר ושטויות, מה אפשר לעשות כדי לסים דוד פתוח. לפרק ממיר, לפרק שני דודים אחרונים. מה עושים. מה קורה אם אני מפרק ממיר? אני לא מחפש רעש עצבני, אלה שיהיה צליל באס עמוק כזה נחמד. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שוב שלום , ברשותי 106 XSI 93 ורציתי לדעת האם מישהו יודע איפה קונים \ מבררים על חצאית קטנה בשני צידי הרכב , ראיתי רנו קליאו RSI עם חצאית עדינה ממש פס שמכסה את מבנה המרכב וזה ממש יפה , האם מישהו יודע מחירים כמה אמור לעלות 2 כאלו , והיכן . עוד שאלה קטנה ב 93 אין מזגן וב 94 יש , מישהו יודע האם זה אפשרי להתקין מזגן ב 93 כי הבנתי שזה ממש אותו אוטו מול ה 94 אז האם ידוע לכם האם יש אפשרות להתקין מזגן ובמה זה כרוך שינויים (אולי להוסיף רדיאטור , צריכת דלק תשתנה בהרבה ?) או כל דבר אחר . . תודה .
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כמו בכותרת - אפשרי? ע"פ דיגנוסטיקה של חבר פורום כאן, שסתום האוויר בבוסטר הנוכחי, לקוי. מתבטא בתגובה איטית בין הלחיצה לבין הבלימה בפועל. כלומר, קארטה על הבלמים - הבלמים לא יגיבו כמעט. בהדרגה - כן. בכל אופן, הבוסטר במקור חשמלי. יש איזה בעיה להתקין בוסטר מבוסס סעפת יניקה? אפשרי להתקין בוסטר מכל רכב שאפילו לא קשור לרכב שלי? מה הבעיות הצפויות? אני רוצה "על הדרך" להגדיל את הבוסטר ולהרוויח עוצמת בלימה. שאלת הבונוס, היא, האם הרגש בין רגל שמאל\ימין לבין הדוושה ידעך? ידוע שמכוניות ללא מגבר בלימה (במקור, כמו לוטוס איליז) דוושת הבלמים שלהם מאוד מתקשרים, ואפשר באמת להרגיש את הגלגל מסתובב לאיטו בעת בלימה דגרסיבית. אני מניח שזה ידעך, אבל עד כדי כך נורא? …
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום! אחרי שאגזוז המקורי שלי גמר את החיים שלו החלטתי לקנות אגזוז זרימה חופשית. אני קניתי היום אגזוז רמוס יציאה עגולה 100 ממ הבנתי מקריאת הרבה חומר רלוונטי בפורום הזה והחלטתי לקנות אותו. הסיבות לבחירה שלי היו: 1. לא מרעיש. 2. חברה טובה. 3. מתאים לאוטו שלי. אחרי התקנה שמעתי את הצליל שלו ואכן יפה ולא מעריש מחוץ לאוטו . אבל בפנים בסל"ד בין 2100 ל 3000 יש רעש של באס לא נעים לאוזן. בסל"ד גבוה או נמוך הכל סביר. השאלה שלי זה אמור להיות כך או שהתקינו לי לא נכון את האגזוז? הרכב שלי במוו 316 שנת 97. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה סרן קשיח יחסית מאחורה וחדות היגוי מקסימלית. מחר האוטו נכנס להחלפת קפיצים קדמיים (35 מ"מ הנמכה) ושיכוך היגוי אחורי, ובולמים, האם כדי להשיג את המטרה שכתבתי שורה למעלה צריך גם להנמיך את הסרן האחורי? ירון
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי רובר 620SI שנת 95 מנוע 2000 יפייפיה. היא יצאה היום מפחחות וצבע כללי נראת יפייפיהההה וחדשה. הייתי מעוניין לקבל הצעות לשיפורים שאני יכול לעשות ברכב בעלוייות נמוכות. אני צריך אני לא מצפה לעשות ממנה סובארו איפרזה טורבו... אבל דברים כמו ראם אייר או פילטר פתוח. אני לא ממש מבין בזה. ואני ישמח לקבל עצות. תודה לכולם יום טוב.
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מרצדס c-250d מודל95 בודי 124 השאלה שלי האם אני יכול להרכיב גלגלי מגנזיום. בעצם כבר הרכבתי אותם ואם זה לא יהרוס את הגיר אוטומתי במקום גודל המקורי -225/45/17-195/65/15
הודעה אחרונה מאת slavah, -
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב, אני מבצע פרויקט ב 205 Forever אשר ברשותי . עד כה הרכב עבר החלפת מנוע למנוע ראלי דור 2 הכולל פורטינג, החלפת הגיר לגיר קצר של XSI , צמיגים 185/60/14 ובולמים וקפיצים של וויטק כולל הנמכת שן (ברור לי שהיה עדיף בהרבה לבצע את הפרויקט על GTI ולא על FOREVER 5 דלתות , אבל אני פשוט אוהב את הרכב הזה ). לחץ האויר בצמיגים נבחר לאחר נסיונות רבים להיות 30 PSI מלפנים ו 32 PSI מאחור,כיוון שבלחצים אלה מתקבל הידוק הקו החד והנשלט ביותר עם עזיבת דוושת הגז. יש לציין כי בולמים וקפיצים של וויטק הינם בעלי אופי פעולה פרוגרסיבי. הייתי רוצה לחדד את הדיוק בפניות בהפניית ההגה הראשונית . שאלתי לכן היא איזה כיוון מתלים מומלץ מבחינת קמבר קסטר ו TOE ? האם הוספת סטרט עליון או מוט מייצב ת…
הודעה אחרונה מאת mic_k, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן אפשר לקנות כאלה ובערך מה מחירם? אני מתכוון לשטיחונים קשיחים לא הבד שמודבקים באוטו תודה מראש
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כאמור בכותרת, מי מתעסק בארץ בשיפור מנועי טורבו דיזל ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
-
הודעת פרישה 1 2 3
מאת Moti - Miata R-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 42 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אהלן חברים! אני מניח שחלקכם הבחינו בהעדרותי מהפורום בתקופה האחרונה, לקחתי פסק זמן ובסופו של דבר נפלה ההחלטה לפרוש. אני לא מצליח לראות את עצמי חוזר לניהול של הפורום וגם הצפי לחזרה לשימוש פעיל לא נראה מזהיר במיוחד כרגע, השחיקה עשתה את שלה. אני מאחל לכולכם הצלחה בפרוייקטים, May the force be with you. מוטי
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי לכולם נגיד אני שם מגנזיום לניסן אלמרה.. עכשיו אחרי 3 חודשים זיינתי ת'צמיגים חזק..אני חייב להחליף.. אני יכול להחליף רק ת'צמיג נכון? כי בפעם האחרונה בפנצ'יריה אמרו לי שאין פנימית בגלגל (יענו חיב להחליף הכול
טורבו במנוע
מאת ניב.- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה לשים טורבו במכונית כמה שאלות א. עקב התקנת הטורבו האם יהיה צורך בתיקון המנוע\החלפת המנוע? (מנוע 1,500 של יונדאי אקסנט 96') ב. המכונית עובר טסט? ג. משנה העובדה שהמכונית היא אוטומט? (וטורבו מגיע רק להילוכים?) ד. חוקי לשים טורבו במכונית? אשמח אם תענו לי עליהן (מצטער אם יצאתי טיפש, אני לא מבין כ"כ בעניין)
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לקבל מעט מידע על קיט ניטרו למיצובישי לנסר ספורט 2.0 ליטר של חבר שלי פשוט הוא רוצה לקנות קיט ניטרו והוא לא יודעה איזה קיט. מה העלות של קנית קיט. מה היתרונות . ומה החסרונות . טוב אז נתחיל השאלה הראשונה שלי היא: איזה קיט עדיף לקנות למכונית 2.0 ליטר ?
-
שלום אני רוצה לשפר את הרכב שלי שהוא רנו מגאן קופה 1600 במה כדאי להתחיל ? ואיפה כדאי לשפר מוסכים מומלצים אם יש לכם כול דבר שיכול לעזור למשפר המתחיל תודה!!!!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין ת'אכלס בסרן דיסק ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש. דחוף! לפחות איפה מתחילים לחפש?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם שמי יוסי. קניתי לפני שנתיים מרצדס דיזל שהיתה כמונית,בעל הרכב שמר וטיפח אותה כך שהיא רחוקה מלהראות כמונית. פתאום יש לי חשק לעוד כוח למנוע משיחות עם אנשים הבנתי שלהוסיף תוכנה חדשה כלומר ציפ תתקבל תוצאה יפה. השאלות שלי הם: 1.האם באמת יש שיפור? ומשמעותי? 2.בדיזל עם טורבו? 3.איפה ממולץ? תודה לכולם יוסי
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן שוב , השבוע חיפשתי בפורום כל מידע שיעזור לי לבחור פילטר + אגזוז , אז אני יודע שיש את פיט סטופ בתל אביב אבל תאמת לא הכי מתאים לי ליסוע עד לתל אביב מחיפה , אז ניגשתי ל - איציק פול פוזישן , בקריות והוא נתן לי מחירים כאלה . פילטר פתוח של סימוטה עם צנרת עבה מניקל (נראית יפה מאוד) למרות שביקשתי צנרת פשוטה מגומי הוא אמר שהוא לא מתעסק עם דברים כאלה , והציע לי את הקיט של סימוטה צנרת עם פילטר שיושב עליו מגן חום . בקשר לאגזוז הוא אמר לי אגוזוז של ANSA יציאה אחת 90MM לא כולל התקנה . המחיר שהוא נתן לי 1200ש'ח לא כולל התקנה של האגזוז , מה אתם אומרים שווה ? לא שווה ? ואני מקווה מאוד שהצנרת של הפילטר תתאים לפיג'ו 106 שלי , כי הוא לא הסתכל בכלל אבל נראה לי ש…
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
הקלאצ שלי מחזיר את נשמתו לבורא הקלאצים אחרי 35000 ק"מ. לטענת המכונאי שפירק אותו (תוך כדי טיפול גיר שבאחריות) הוא עבר חיים קשים והתחמם לא מעט (כאילו דה). וכעת נשאר לו פחות ממ"מ עד הניטים. יש לי כרגע שתי אפשרויות: 1. לשם קלאצ מקורי. עלות בערך 4000 ש"ח. ללא עלות הרכבה (תוך כדי הלבשת הגיר). יתרונות: שומר על אחריות וקשר טוב עם המוסך, קלאצ רך ונוח לתפעול. לא מסתבכים עם שיחרור מהמכס ובעיות דואר אפשריות 2. הלבשת קלאצ מחוזק וגלגל תנופה קל: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/21-1048B.html http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1323.html העלות הכוללת המוערכת בארץ - 5000 ש"ח (לפני תוספת התקנה). יתרונות: יחזיק מעמד יותר…
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, רכשתי בולמי קוני צהובים לGT שלי, הם הגיעו היום (תמונה מצורפת), תודה לקובי (אקסטרים טיונינג) על הסבלנות, אחלה בנאדם. אני צריך עצות לגבי כיוון, חשבתי לכוון מצב 2 מאחורה, ו75 אחוז מקדימה, אני מעוניין בין פשרה של נוחות מסויימת ביום יום (אני לא מתכוון לנוחות של מרצדס, אבל גם שהרכב לא יתרסק בבורות), הייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון קצת עצות לגבי הכיוון והאם הכיוון שאני עושה מומלץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ככה ברשותי ג'סטי 93 ידנית במצב מעולה{ טפו טםו טפו} אני אוהב את הרכב מאד, שומר עליו ומטפל מתי שצריך. אבל גם אני חובב רכב ולצערי לא יכול להרשות לעצמי רכב אחר{התחתנתי לא מזמן,וגר בדירה שכורה בת"א} ואני לא יודע אם שווה לי להשקיע בבולמים ואם כן איזה? {וסליחה ממוטי קראתי שלא לשאול על צמיגים לפני שמבברים,אבל זה לא אוטו רגיל עם מידות רגילות} יש איזשהם צמיגים שיש במידה שלי 175\60\12? אמרו לי שאפשר לשים צמיג של לנסר אבל אני מפחד שהברקסים לא יבלמו כמו שצריך!!! ואז אותם גם אני יצטרך לשנות וכמו שרשמתי הרבה תקציב אין ואם לא הבנתם אז אני מדבר על שיפור אחיזה{כאילו דהההה}
הודעה אחרונה מאת shellcase, -