Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקלאצ שלי מחזיר את נשמתו לבורא הקלאצים אחרי 35000 ק"מ.

לטענת המכונאי שפירק אותו (תוך כדי טיפול גיר שבאחריות) הוא עבר חיים קשים והתחמם לא מעט (כאילו דה). וכעת נשאר לו פחות ממ"מ עד הניטים.

יש לי כרגע שתי אפשרויות:

1. לשם קלאצ מקורי. עלות בערך 4000 ש"ח. ללא עלות הרכבה (תוך כדי הלבשת הגיר). יתרונות: שומר על אחריות וקשר טוב עם המוסך, קלאצ רך ונוח לתפעול. לא מסתבכים עם שיחרור מהמכס ובעיות דואר אפשריות

2. הלבשת קלאצ מחוזק וגלגל תנופה קל:

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/21-1048B.html

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1323.html

העלות הכוללת המוערכת בארץ - 5000 ש"ח (לפני תוספת התקנה). יתרונות: יחזיק מעמד יותר זמן, עליה טובה יותר בסל"ד, האצה טובה יותר, התנהגות גימקנה טובה יותר. חסרונות: כנראה יהיה קשה יותר לתפעול, חוסר נוחות בחיי היום יום. אולי המוסך יעשה בעיות להרכיב את היחידות.

סך הכל הפרשי עלויות - 1500 עד 2000 ש"ח.

סיגנון נהיגה - גימקנות, דריפטים ונסיעה תחרותית. בקרוב יגיע רכב ליסינג - דבר שיגרום לכל שהמיאטה תשמש בעיקר כרכב כיף.

ליבי נקרע, כל פעם נראה לי שאפשרות אחרת תהיה הטובה ביותר.

דעתכם, כמה ישפיע הגלגל הקל ומה אתם חושבים יתאים לי?

פורסם

מכיוון שאתה נחשב די פריק של דריפטים, ובדריפטים משתמשים בקלאצ' לא מעט ע"מ לקבל מכות כוח, אני ממליץ על המשופר.

ולו רק בגלל האורך חיים.

אביחי

פורסם

אם פתחת את התר'ד בפורום הזה - הרי שאתה די סגור על עצמך !!!

(זה כמו לשאול בפורום VAG מה טוב יותר: GTI או VTS)

דרך אגב, באיביי יש קיטים תחרותיים בכ 400-500$, כך שזה יצא הרבה יותר זול, ולעזאזל נוחות שימוש וכל מיני זוטות ושטויות.

אם לא הייתי מובן, רק מחוזק \ משופר \ מופחת משקל 8)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אביחי, עם

35K ק"מ על הקלאץ' המקורי הייתי אומר שהוא לא נזקק לקלאץ' בשביל מכות של כוח.

אצלי באוטו, עם הרבה פחות כוח וקלאץ' זהה לדגמי הIS היה אפשר להרגיש שחיקה משמעותית בקלאץ' אחרי סשן אחד [!!] של נסיונות לדריפט [נסיונות יען כי עבדכם הנאמן אמנם מצליח להוציא את זנב מכוניתו, אבל מתקשה מאוד לגרום לה לנוע לכיוון בו הוא חפץ] ככה שאם הקלאץ' המקורי החזיק כל כך הרבה התעללות, אני מאמין שהוא לא השתמש בו הרבה מידי בשביל מכות כוח.. [מיתרונות הכוח העדיף והדיפ' הנעול של המיאטה על פני רכבים אחרים...]

בכל מקרה, ובניגוד לחברי המלומדים אציע לך להפעיל שיקול דעת:

1. מתי אתה מעמיד את האוטו והופך אותו לרכב כיף?

אם בקרוב - אז אין שאלה - שים לך קלאץ' מחוזק וסע לשלום

אם ברחוק - קלאץ' מחוזק רק יעיק לך על הנהיגה, ויגרע מנוחות השימוש היומיומית ברכב [למרות שבני אנוש הם זן סתגלן] ולכן הבחירה בקלאץ' מקורי אינה גרועה בכללל

בכל מקרה, 35K ק"מ נשמע לי לא רע לקלאץ' של אוטו שננהג באינטנסיביות, ואני לא יודע כמה זמן יש לך את הרכב, אבל תזכור שקלאץ', גם בתקופת חיים של 35K ק"מ משמעו קלאץ' שחי עם הנהג לפחות שנה.

קלאץ' מחוזק יחיה יותר - כלומר אתה "תהנה" מקלאץ' קשה ופחות נעים לזמן ממושך יותר, זה מתאים לך?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כמו שבר אמרתי בפורום רודסטרים - אין כאן כל כך מה להתלבט - מוסך מאזדה לא יסכים לגעת בחלק לא מקורי - לכן הסיפור הזה לא רלוונטי אלא אם כן רוצים לשנע את הרכב למוסך אחר ולשלם לו על העבודה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מי שואל אותם ???

החוק מתיר להשתמש בחלקים חילופיים גם במוסך מורשה !!!

במקרה הכי גרוע, שלא יתנו אחריות על הקלאצ' (על העבודה כן)

"מוות לשיעמום"

פורסם

לא מכיר את החוק הזה. אשמח אם תרחיב על זה.

במוסך המדובר לא מוכנים לגעת בחלק שלא הבאת דרכם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

חפש קצת באתר משרד התחבורע mot.gov.il (חיפשתי קלילות ולא מצאתי)

היה לי סיפור דומה עם מוסך מורשה טויוטה, הם מחתימים על זה שהם לא אחראים לחלק, ובמידה ויצטרכו להחליפו שוב, הם יחייבו אותך שוב על עבודה ...

"מוות לשיעמום"

פורסם

רון,

כל מה שאתה אומר נכון לדריפטים מזדמנים.

אבל שאתה נוהג דריפטינג-דריפטינג, זה אומר שאתה חייב להוציא את הזנב כל "המסלול" כמה שיותר. כן, בכל מחיר.

ומכות כוח, בסיטואציות מסויימות -עוזרות, גם שהזנב כבר בחוץ.

הקלאצ' שלי כבר מראה סימני התעייפות, לאחר 1000 ק"מ, בערך. ומאוד סביר שאני אשים רק משהו מחוזק.

אלא אם אני אמצא קלאצ' בחינם..:D

אביחי

אביחי

פורסם

ולפעמים, החגיגה נגמרת ...

דעתי היתה חצויה, מאוד רציתי את השיפור, פחדתי מבעיות שיעשה המוסך ובעיות מכס.

אתמול התבשרתי על ידי המוסך שהם יהיו מוכנים לחרוג עם הקלאצ, אבל לא עם הגלגל תנופה . אז החלטתי לדחות את הנושא לפעם הבאה - עד אז אביא את הקיטים בעצמי ואהיה מוכן ...

פורסם

אני לא מבין גדול בשיפורים (בעצם כמעט לא מבין כלום), אבל אם אני זוכר נכון, למזדה יש חטיבה שדואגת למוצרים מחוזקים לצורך תחרויות (כמו AMG של מרצדס אני מניח), אני גם זוכר שמוטי פעם דיבר על זה.

תנסה למצוא עליהם מידע, הרי החלק של מזדה, אומנם משופר, אבל עדיין של מזדה.

*אנא תקנו אותי אם אני טועה*

פורסם

אבל שאתה נוהג דריפטינג-דריפטינג, זה אומר שאתה חייב להוציא את הזנב כל "המסלול" כמה שיותר. כן, בכל מחיר.

ומכות כוח, בסיטואציות מסויימות -עוזרות, גם שהזנב כבר בחוץ.

אביחי

אני חושב שב"דריפטינג-דריפטינג" הכוונה היא למכוניות מעט יותר חזקות מ64 הכ"ס של האוטו שלי, [ו115 הכ"ס של שלך] לפיכך אני עדיין מרשה לעצמי לפקפק בחיוניות של מכות-הורגות-קלאץ'.

וליאור - הקביעות החד-משמעיות שלך לגבי "מוסך חייב לעשות מה שתגיד לו" מעולות בתיאוריה, במציאות שנינו יודעים שמוסכניק פשוט יכול לשלוח אותך לחפש מוסך אחר אם תתחיל בגישה של "אתה תשים לי איזה חלק שאגיד לך"

יש חוק או אין חוק - אם אין לבנאדם נכונות לבצע את העבודה היא לא תצא טוב.

רון.

oo==00==00

פורסם
אני חושב שב"דריפטינג-דריפטינג" הכוונה היא למכוניות מעט יותר חזקות מ64 הכ"ס של האוטו שלי, [ו115 הכ"ס של שלך] לפיכך אני עדיין מרשה לעצמי לפקפק בחיוניות של מכות-הורגות-קלאץ'.

רון.

דווקא ברכבים חלשים יש צורך ביותר מכות קלאצ - לעומת רכבים חזקים בהם מספיק אפל וגז.

פורסם
דווקא ברכבים חלשים יש צורך ביותר מכות קלאצ - לעומת רכבים חזקים בהם מספיק אפל וגז.

זה בדיוק מה שאני אומר בהודעות שלי - ברכבים חלשים צריך מכות קלאץ', את האוטו שלך לא ראיתי אבל ממה שכן ראיתי [בחור אלמוני בשם אלי על מיאטה NC סטנדרטית] - לא נראה שהיה שם שימוש במכות קלאץ'.

נ.ב. על אף השימוש במינוח נוטף השיק "אפל" אצלי היא מסכימה להחליק גם עם מכת קלאץ' ובלי אפל, אבל להחזיק.... להחזיק זו חתיכת בעיה

רון.

oo==00==00

• תוכן חדש...