שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי פילטר של K&N לדדרה שלי בEBAY שתואם מבחינת מק"טים להמלצות של היצרן (K&N) , המחיר שלו מאוד נמוך , חצי מהארץ. אבל מבחינת כ"ס הוא לא תואם לנתונים של המנוע שלי , באתר יש הפילטר שתואם למנוע 8 שס' אבל עם 75 כ"ס , ופילטר שתואם למנוע 16 שס' עם 103 כ"ס אצלי בכלל יש 8 שס' עם 90 כ"ס... יהיה הבדל מסוים בהשוואה לפילטר המקורי ? איך זה יכול להשפיע ? הצליל יניקה עדיין יהיה קיים למרות שזה בתוך קופסא? תודה
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
כנראה שאאלץ לגשת לכיוון פרונט בזמן הקרוב. חשבתי על הדרך לבקש כיוון טיפה שונה מהמלצות היצרן. המטרה היא כמובן שיפור יכולת הכניסה לפניה והקטנת תת-ההיגוי. קראתי את המאמר של מוטי ורציתי עצות לפני שיוצאים לדרך. כמו כן, אני מעוניין בהמלצה על מכון טוב שמבין בתחום ולא ינסה לנפנף אותי. תודה, ניב
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איך אפשר לעשות את המערכת הנ"ל יותר עמידה? האם לשים משאבה ובומבות של דגמי סיטרואן יותר כבדים (XM לדוגמה)? צינורות מחוזקים? או שאולי יש עוד דרכים?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
היום גיליתי בליטה ממש קטנה בדופן של הצמיג. (כשמסתכלים מהצד, הבליטה היא בגובה של מילימטר). האם להחליף את הקדמיים? במידה וככן, אני מעוניין להחליף זוג צמיגים קדמיים (האחוריים הם UNIROYAL RAINSPORT בני 3.5 אך נראים טריים ועם בשר - ומשיקולי תקציב הם יישארו). מה אומרים על קומו אקסטה סופרה לוולקן ספציפית, לא לאימפרזה STI? נ.ב אפשר בינתיים לעשות כמה ג'ימיקאנות עם הרכב (חבל על הצמיגים הישנים) תוך כדי שאני מקפיד לא לנסוע מהר בבינעירוני, או שהבליטה הזו ממש מסוכנת?
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איך לנסח את זה? (זה הולך להיות סיפור מייגע) כרגע מורכב האגזוז המקורי. נתחיל ברלוונטיות ואז נעבור לבעיות. פילטר פתוח ישנו, יוחלף לאחד מחברה נורמלית, אבל כל הצנרת מותאמת לאוטו וקיימת בתא המטען. היה מורכב ופורק על ידי עקב מיקום גרוע, אם יורכב, יורכב במיקום חדש. (אפשר לראות בתמונה בסמלון את הפילטר הפתוח כשעוד היה מורכב) אני גר ביום יום בעיר ולא מעוניין שהרכב יעשה רעש, שלא יעיר את השכנים ושלא ימשוך שום תשומת לב שהיא. אבל, כל סוף שבוע אני רחוק רחוק מהציוויליזציה, במקומות שאין שום בעיה של רעש או שום בעיה שעלולה להעיר שכנים. האם יש איזשהו יתרון (בתוספת פילטר ממוקם נכון) בלהרכיב דוד אחורי פתוח פתוח מאוד מאוד? יתרון שאינו קשור בצליל כמובן. דוד פתוח מאוד (אם יש דבר כ…
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני עומד לקבל את הWrangler מדוד שלי (כבר נמאס לו מהאוטו הוא רוצה לקנות חדש 2007 או דיסקברי חדש) עוד חודשיים שאני יקבל את הרישיון ואני רוצה לדעת אם אפשר וכמה זה ממולץ להרכיב מנוע כזה על wrangler (אני מדבר על מנוע V8 Chevy משופר שמגיע בסביבות 480-525 כוח סוס) לדוד שלי יש מוסך שבונה ג'יפים (בעיקר סופות) והוא יודע להרכיב מנוע על ג'יפ אבל הוא אמר לי להתייעץ בגלל שזה יתן לי עוד כוח ויש מצב שהרכב לא ידע להתמודד עם כזה מנוע ואני לא הולך גם לסוע בשטח (לפחות לא בשנה הקרובה) אני יסע באוטו הזה לבית הספר,הביתה,חברים מחוץ לעיר ויציאות. הבעיה שדוד שלי לא רוצה להתערב כי הוא לא התנסה במנועים כאלה על סופות או wrangler אז הוא לא יודע איך הוא יתנהג על רכב מסוג זה. המנוע שאני מדבר…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
יש לי קליאו 1400שנת 02' צורה חדשה שאלתי היא עד איזה נפח אם בכלל אפשר להחליף מנוע כמו 1600 או 2000 סמ"ק ובמה זה כלול. יש לציין שהגיר הוא גיר רגיל. תודה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב מסוג מזדה 3 נפח 2000 ואני רוצה לשפר את הספק המנוע (במצבו המקורי הוא 150 HP). האם יש קיטים בארץ לשיפור הספק המנוע למזדה ? מה סדר גודל המחיר של השיפורים השונים ? ומה השיפור שאני יכול לצפות מכל אחד ? יש למישהוא נסיון בשיפור מזדה 3 ? אפו אני יכול למצוא מוסך שיבצע את השיפור? תודה אילן
הודעה אחרונה מאת blavie, -
-
הרכבת טורבו 1 2
מאת eliranzz-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום ולילה טוב לכולם , עשיתי חיפוש בפורום כבר בקשר להרכבת טורבו אך עדיין לא קיבלתי את התשובות שאני מחפש ולכן אני אשאל כאן בבקשה , אז ככה ...יש לי יונדאי קופה מנוע 2000 הדגם הישן ידנית ....וחשבתי על הרכבת טורבו ואני מחפש עצות על איזה טורבו להרכיב ?k03 או ענארף , אם תוכלו לתת לי מקום טוב שמומלץ , אם בכלל אפשרי לשים , כמה יכול לעלות הסיפור כולל אינטרקולר וחיזוקי שילדה , וכמה בערך כוח סוס יהיה לאוטו לאחר מכן , האוטו עומד עכשיו על 150 כוח סוס בערך , מצטער מראש על כל השאלות =] אבל באמת שאני סומך על אנשים כאן ולכן מקווה לקבל פה תשובה שתעזור לי =] לילה טוב ותודה רבה רבה מראש ..
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום , לפני שבוע רכשתי 4 ג'נטים ו4 צמיגים חדשים לרכב שלי (סיאט איביזה 95' 1600) ביום שישי האחרון הלכתי לאשר אותו במכון הרישוי ואמרו לי שרשום בספר שאפשר עד 13 ...?? ולמטה רשום Seat diseal 14" אבל אמרו לי במשרד הרישוי שזה נכון רק כלפי הדיזל. באותו היום היה שמה לא תאחרי אלה המחליף אני לא יודע מה לעשות?? האם הוא טעה ואפשר לעשים 14 " ? תודה, יום טוב
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חיפוש ברשת העלה את המאמר הזה: http://www.jeepolog.com/296.html מאמר שמראה קשר הדוק ויחס של כימעט 1:1 בין האחוזי עליה ביחס הדחיסה ליחס העליה בהספק המנוע. מהתיבה הקטנה שלמטה אפשר להבין שלא איזה ילד כתב את המאמר זה אלה מהנדס רכב שיודע מה הוא אומר... אבל עדיין, זה פשוט ניראה לי הרבה מידי.. מבדיקה קצרה עולה שיש בוכנות לרכב שלי שמעולת את היחס דחיסה ב20% ליחס של אופנוע ספורט נחמד 13:1 במקום 10.8. פשוט לא ניראה לי ששיפור כזה יכול להביא כ15-20% אחוזי שיפור שהם כ20-30 כ"ס במיקרה שלי (150 כ"ס בסיסיים) מה אתם אומרים
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה נוסע בערך טייפון 2002? וכמה הוא יסע לי אחרי אגזוז לחץ ורולים?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 43 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אוקי, FIRST THING FIRST. לאחר קריאה שח מספר מאמרונים בנושא, הבנתי שכ"ס הוא כח שנובע מהנוסחה של סל"ד חלקי מומנט או משהו בסגנון (תקנו אותי אם אני טועה), בכל מקרה (שוב תקנו אותי אם אני טועה,) אחד הכוחות נובע מהשני דרך חישוב של נוסחת חילוק כלשהי שכוללת גם סל"ד, אני פשוט לא מצליח להזכר בה. השאלה שלי היא איזה הוא הכח שבו נמדד העומס על הדרייב שאפט, ומה השפעת אורך הדרייב שאפט על על החוזק שלו, או יכולת העמידה בעומס. בקשר ללמה אני שואל, בוא נגיד שיש לי פרוייקט אמביציוזי שקשור לשלדה של 106...
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- 38 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם, עקב מחשבה להזמין מחו"ל סט של Speedline Turini במידה 195/45R16 היישר מדגמי ה-Clio Cup, החלטתי לבדוק אופצייה נוספת. אני מתעניין ברכשית החישוקים שמוזכרים בכותרת (עם עדיפות ל-OZ Superleggera). אני מעוניין לעלות מהמידה הנוכחית של הקליאו ספורט MK1 שהיא - 195/50R15 , למידה של הקליאו ספורט MK2 שהיא - 195/45R16. עכשיו יש לי מספר שאלות, שאם מישהו יוכל לעזור לי בהן, אני ישמח מאוד. מה שאני מעוניין לדעת: 1) ממה שהבנתי, המשקל של החישוקים האלה קל במיוחד, זה באמת נכון עד כדי כך? ובכמה? 2) האם המידה הזו קיימת בישראל וניתן להשיג אותה איפהשהו? ואם כן, היכן? 3) כמה עלולה לעלות רביעייה כזאת? Super או Ultra? 4) משירשור קודם של ניר…
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לבנות או לעשות פרוייקט נחמד על דייטסו קורה... כן כן קורה הרכב הקטן הזה שדומה לקוביה מנוע 1000... האוטו קטן מאוד אבל זריז חשבתי על השתלת מנוע של שרייד טורבו... או לבנות טורבו קטן על המנוע עצמו... האוטו מגיע עם 55 כ"ס ואני מאמין שפאשר להגיע איתו כמעט לכפול ... תקנו אותי עם אני טועה... כמובן שלא שכחתי את המתלים בולמים ברקסים וכל מה שעוד קשור לפרוייקט כזה הרכב אמור להיות אחרי הכל מאוד חזק בכל זאת המשקל שלו הוא 700 קילו מה אתם אומרים יכול להיות נחמד ...? אני אשמח לתגובות בתודה איתי. ככה אני מקווה שהאוטו יהיה רק בגרסת ה 5 דלתות שנמכרה בארץ....
הודעה אחרונה מאת shvartzi, -
-
איפה ניתן להשיג פילטר K&N לקורולה 02' ומה צריכה להיות העלות?
הודעה אחרונה מאת NEON, -
יעוץ לפני רכישה של אגזוז ANSA
מאת Guest anakonda-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פגו 306 1400 סמ"ק ואני מעוניין להתקין אגזוז זרימה חופשית(ולא אני לא ערס)(וכן אני יודע שזה לא יוסיף כ"ס) מקווה שעניתי על מרבית התגובות שהיו נכתבות פה. עכשיו לחלק העיקרי על איזה אתם ממליצים דגם?איזה מקום ניתן לבוא ולהתרשם באזור הצפון?חיפה-נהריה מה הסדר גודל של אגזוז עם אישורים שלא טוחן את המוח(זהירות עם המילים האלה שאתה משחרר!)אבל שכן עושה רעש יפה כשלוחצים על הגז תודה מראש לעוזרים נ.ב תודה לכל אלו שחסכו את התגובות "מה אתה ערס" המשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
לאחר ש A539 של יוקו עשו את עבודתם אחרי 70K מחפש צמיג איכותי אחר במידה הנ"ל , לאחר בדיקה בחרתי ב 3 אפשרויות עיקריות: 1 - קונטי פרמיום קונטקט, 2 - דנלופ SP SPORT 01 ואחרון חביב יוקו C-DRIVE נא המלצתכם מניסיון שלכם על צמיגים הנ"ל, אפשרויות נוספות התקבלו בברכה וגם היכן ניתן לרכוש במחיר טוב
הודעה אחרונה מאת moharush, -
-
שלום לכולם אני שואל שאלה בשביל חבר אם מישהו יוכל לענות בידיעה ולא בניחוש זה יעזור הרכב עצמו גולך דור 3 מנוע 1800 השאלה היא האם מבחינה חוקית אפשר לאשר השתלה של מנוע vr6 בתוך הרכב ואם כן במה התהליך כרוך (החלפות שינויים תושבות וכו..... ) תודה רבה
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי על 206 שנת 2004 לוח שעונים לבן ולי יש שחור וזה אותו דגם בדיוק רק פשוט שלי 2001 רציתי לשאול האם אני יכול להחליף את הלוח שעונים שלי ללבן ואיפה אני יכול לקנות את הלוח שעונים האם בחברה או שיש חנויות/מוסכים שיכולים להזמין לי..
אהלן, חשבתי להוסיף מעט מחץ לגרוטאה שלי. הבנתי שיש אפשרות להחליף את הקאמשפטים הקימים בשל 106GTI ועם הזרקה מתאימה אני אגיע לכ 140 סוסים (השסתומים אצלי הרבה יותר רחבים משל ה106). כרגע, מותקן ראם איר יעודי של סימוטה שתרומתו מוטלת בספק ובתכלס, נמאס לי לקבל רכבות מרכבי ליסינג. העניין הוא שהמצערת אצלי היא אלקטרונית בעוד שב106 היא מכאנית. האם אפשר לאלתר כבל? או בכלל להחליף לסעפת יניקה של ה106? ואיך זה יסתדר עם מערכת המולטיפלקס? (כל המחשבים מחוברים לכל המחשבים) אני כרגע לפני צבא ויש לי זמן לאסוף את התקציב הדרוש אבל אני לא מאמין שאגייס מעל לכמה אלפים בודדים. כמה כל העניין אמור לצאת (פחות או יותר)? ובכלל, על איזה עוד כיוונים כדאי לי לחשוב? …
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
אודי A3 150 כ"ס, ידני 1 2
מאת פוגלש-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6 אלף צפיות
הי, בשעה טובה רכשתי את הרכב הנ"ל, הרכב סטנדרטי לחלוטין . מה מומלץ לשים עליו בכדי לקבל עוד כוח? אם אפשר מהקל אל הכבד מתי מגיע השלב בו צריך גם לתמוך במערכות נלוות?? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אז ככה חברים יקרים.. יש לי גלף שנת 2002 נפח 2000 אוטומט אם זה משנה.. היה לי על הרכב ג"אנטים 16" ..(היה כי איזה שוטר .... אותי) ואני מעונין להחזיר רק בצורה יותר גדולה משהו כמו 18"\ האם מותר? מה המידה המקסימלית שאני יכול לשים וזה יעבור טסט? ואיזה צמיגים אתם מציעים לי ? בתודה מראש על העזרה חברים א.גולפנית נ.ב אם זה משנה בשבוע הבא אני מתכנן להוסיף סופר צ"יפ למנוע לחיזוק היום יומי!!
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מקדימה האוטו נועל Good Year F1 GSD3 אפשר להגיד דיי חדשים . חיפשתי אותם במספר מקומות , ואין להשיג! רק במקום אחד נמצאה האבדה, אך התאריך ייצור הוא לפני 4 שנים אם מישהו מכיר מקום עם GOOD YEAR טריים במידה שלי, עד 7-8 חודשים אחורה , אשמח לשמוע. אם לא, אשמח להמלצה על זוג צמיגים אחרים , עד 1000-1200 לצמיג. תודה מראש וסוף שבוע נעים .
-
קאמשאפט 106xsi
מאת אורן- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה מעלות הקאמשאפט ב-106 xsi מנוע 1400 דגם מנוע KFZ
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי רנו מגאן 2005 ללא כיסוי צמיגים. אני חייב להרכיב או מגנזיום או טסות במהירות האפשרית, רצוי מקוריים, רק שאיני יודע מאיפה אפשר לקנות ומהם המחירים. יש לכם מושג? גודל הצמיג שיש לי כרגע הוא 15R.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני יסביר: חבר התקין ברכב 4 פלחים שיושבים ליפני הגנט (פלח אחד לכל גלגל) בעובי כ חצי סמ אולי קצת יותר. וזה הבליט את כל הגלגל קצת החוצה. האם זה בריא ? מומלץ ? האם זה מוסיף ליציבות ? ביזמן ההרכבה בחור אחד טען שזה פוגע בציריות ומומלץ רק מאחורה... יכול להיות ? למישהוא יש ניסיון? תודה רז...
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
ראש בפגו 206
מאת ARTHURZ-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי 206 ואני רוצה להוריד ראש כדי לעלות את יחסי הדחיסה השאלה היא בכמה מורידים מהראש ואם הראש כבר בחוץ מה עוד אפשר לעשות כדי להוציא עוד כצת כוח והאם זה יוצר בלאי מוגבר יותר למנוע בתודה מראש ארתור
הודעה אחרונה מאת nizan, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב מסוג שברולט קואליר בנסיעות בין עירוניות במהירות גבוהה הרכב מאוד קופצני והיושבים מאחור ממש סובלים למיטב הבנתי ככל הנראה הבולמים גמורים (הקדמיים אפילו מרעישים בבורות) וגם הרכב מטיבעו דיי קופצני רציתי לקבל המלצה לבולמים לרכב זה, חשוב שיהיו קשיחים יותר מהמקוריים ואפילו טיפה ספורטיביים. וכמובן אשמח לקבל המלצה למקום שעושה זה את ומחיר משוער תודה יצחק
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי קארספורום, יש ברשותי רנו מגאן קופה, שנת 99 מנוע 1.6 סטנדרטי. ביכולתי להשיג מנוע 2.0 של רנו מגאן קופה שהושבתה בעקבות התהפכות. האם מבחינה חוקית ישנה בעיה? כיצד אני מקבל אישורים לכך אם זה אפשרי... ואם זה אפשרי כמובן, מה עלות התקנת המנוע החדש??? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Wiking,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 225 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Liviur
- Be roo
- תומר ב
- ArikB
- BoazB11
- Gosser1860
- SlowRide
- vigi
- outnex
- גולדן191
- amosbmw
- efraimc