שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אני נתקל מדיי פעם במושג הזה, בעיקר בהקשר לפורטינג. מה משמעותו? האם יש לזה משמעות רק בהקשר לפורטינג? הפניייה לחומר כתוב ברשת (מעדיף אנגלית) תעזור מאד (לא הצלחתי למצוא ). תודה
הודעה אחרונה מאת neon turtle, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך המלצה בבקשה צמיגים חתךנמוך לגולף gti חשבתי על פירלי אם יש דגם אז זה יעזור או כל צמיג אחר וחנות טובה ואמינה באזור ירושלים או תל אביב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני חייב להשיג מגנזיום 15 אינצ' לחבר שלי לפאסאט הבעיה שנתקלתי בהמון ג'אנטים לא באיכות כמו שאומרים כולם היו דפוקים ומשופשפים מכיוון שחששתי לסדקים בכמה ג'אנטים לא רכשתי אני חייב למצוא משהו המליצו לי על מקום טוב לקנות מגנזיום טוב במחיר טוב
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעונין לדעת איך אפשר לעלות את ההספק של המנוע. פיז'ו 306 מנוע 1400 שנת 95 תודה לעונים ובבקשה בלי ציניות
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פילטר פתוח ב306 1.6 גיר רגיל. כדאי לשים? ואם כן מה האם יהיה רעש יפה או שזה תלוי כבר בסוג הפילטר.. ולפי מיטב הבנתי מהחיפוש שעשיתי פה בפורום ( וכן, עשיתי ) שזה פוגם קצת בכוח של האוטו כלומר יותר בכ"ס ובתאוצה. למרות שהפג'ו לא שופעת בכוחות סוס אבל אולי גם זה ישפיע.. אשמח לתגובות. סופשבוע נעים לכולם !
הודעה אחרונה מאת guy858, -
-
גודל גאנטים
מאת muscleman-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי גולף gti הגודל המקורי של הגאנטים הוא 16 השאלה שלי אם גודל 17 יבוא על חשבון התאוצה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
איך אני יכול לשפר את האוטו שלי [מבחינת מנוע] וכמה? בלי ששוטר יבוא ויקח לי אותו [יותר נכון בצורה חוקית]
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, קום כל יש לציין שהפכתי את כל הפורום בחיפוש ולא מצאתי תשובה. יש לי סיטרואן AX שנת 91 מנוע 1000 3 דלתות ויש לה צמיגים 155/70/13 עם 3 ברגים ואני רוצה להרכיב לה צמיגים יותר רחבים אם אפשר גם יותר גדולים ואני מבין שצריך להחליף ג'אנטים איזה מידה מותר לי לאשר ברישיון?ומאיפה אפשר להשיג ג'אנטים כאילו? תודה רבה לעונים.זה מאוד חשוב לי.
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האגזוז אצלי ברכב די רועש. האם אפשר להשיג לו אישור על כל צרה שלא תבוא? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי גולף gti אני רוצה להחליף את הגאנטים ל17 מהחברה הגאנטים באים במידה 16 השאלה שלי אם זה ישפיע כל הכוח של הרכב לרעה איזה צמיגים לקנות והאם כדאי לקנות צמיגים חתך נמוך תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, יש לי צמיג סיני משנת 99 (עבדו עליי ) שקניתי לפני שנה ביחד עם הג'נטים. עכשיו, אני לא רוצה לקחת סיכון ואני רוצה להחליף את הצמיגים שלי למשהו טוב. המידה שלי היא : 205/45R16 והתקציב שלי הוא : עד 500 ש"ח לצמיג נ.ב. יש לי אמפטיה ל DUNLOP תודה מראש. מוטי.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין להגדיש את הרכב הבא שלי (מחפש בימים אלו). כמו כן, אני מודע היטב לעלויות הכרוכות בכך, קראתי את אחת-עשרה הדיברות למשפר המתחיל ואף למדתי חומר רב מהחיפוש בפורום אך עדיין לא מצאתי תשובות לשאלותיי. אשמח אם תענו לי על מספר שאלות: 1. משטרה - אני יודע שבתיאוריה הגדשה היא לא חוקית, אך מה קורה בפועל? האם שוטרים מבינים במכניקת רכב? מהו העונש? 2. ביטוח - מוותרים מראש על הביטוח? (הבנתי שהביטוח מתנער ממך ברגע שהוא יודע שהגדשת - למרות שעדיין יש רכבים מוגדשים מבוטחים). 3. טסט - מה עושים בטסט? אני רוצה מאוד להגדיש בעתיד אך כרגע אני מתלבט מאוד עקב חוקיות העניין, אך מצד שני יש לא מעט רכבים מוגדשים בארץ ואנשים ממשיכים להגדיש מדי יום כאילו לא אכפת להם…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת בהאם אוכל להתקין דלתות שחף לג'יפ שלי, זה אפשרי בכלל? ואם כבר אז אני סורק את האיזור בחיפוש אחר סדנאות שיפורים ובכלל שיפורים לפג'רו קינג קצר 2001 ולא כלכך מוצא, מכירים?. תודה לעונים!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, למעשה זה אח שלי שקנה את הרכב.. GOLF GTI 2T מהחברה לבנה. ויש לו יומהולדת 21 אז אני רוצה לקנות לו אזה שהוא שיפור לרכב ואני משאר שצ'יפ זה משהו שיכול לעזור לרכב כזה.. בקיצור.. מה דעתכם אני צריך לקנות לו לרכב ליומהולדת? (יש לו כבר מערכת שמושקעת ב30 אלף ש"ח ומשבש מצלמות ולייזר, ככה שאת אלה אני לא יכול לקנות לו) אז חשבתי על איזה שיפור כי הוא לא קנה כלום והוא לא אוהב שיפורים במראה.. בכל אופן.. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור משהו ואיפה אני יכול לקנות את זה.. אני רק בן 18 ככה שהתקציב שלי לא בשמיים 1000 ש"ח ואולי אפשר לחרוג קצת תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. קניתי פיאט אונו שנת 95 הזרקה ואני מבקש מימכם לתת לי את כל המידע שנתון לכם בנוגע לפיאט אונו בכללי וגם מידע בקשר לשיפורים חיצוניים ושיפורי מנוע אם יש וגם המלצות בקשר לצבע של האוטו ולעיצובו מה שנקרא הכל מהכל אני רוצה לדעת בבקשה. ואפילו שזה בסך הכל פיאט אונו אפשר להפוך אותה להרבה יותר מיזה תעזרו לי ... תודה רבה.
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בד"כ הטבור של הג'נט וכלל הג'נט פחות או יותר באותו קו... כאן זה משמעותית לא ככה. השאלה אם זה קשור לסוג ג'נט בעיצוב מסויים או תלוי באופסט של הג'נט ? אם זה קשור לאופסט איזה אופסט זה +- ? פשוט ראיתי דיונים עם כל מיני גנטים בעלי 16-45 מ"מ אופסט והם ניראו רגיל ואם זה קשור לאופסט זה בעל השפעה זהה לספייסרים ? (כי סה"כ זה גורם לאותה תוצאה... או שלא ?) המון תודות לעוזרים
פולקסווגן וונטו 97, הורדת ממיר = העלת הספק ?
מאת Guest תמיר .א.- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש ברשותי פולקסווגן וונטו 97, 120 אלף ק"מ 1.6 אוטומט 74KW (100 כוחות. במידה ומורידים את הממיר ? כמה ההספק עולה ? ב5 כוחות +\- ? ומה באשר בבדיקת הזיהום בטסט ? יעבור או יכשל מיידית ? תמיר
הודעה אחרונה מאת alosh.o, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
איך אני יודע שלרכב לפני מנוע "משופר" ? לפי עשן שחור שיוצא לו מהאגזוז - או מדי פעם או כמעט כל הזמן. מניסיוני הדל אני רואה שלא פשוט לכוון את המנוע כמו שצריך אחרי השיפורים כדי כל הדלק ישרף טוב וכל הזמן. אבל משופרות מעשנות אני רואה על הכביש פעם ביום בערך. לפני שעתיים ראיתי SX200 לבנה עם מספר 555 באמצע..... מה דעתכם על זה? נ.ב. גם אצלי זה היה במידה זו או אחרת עד שמצאנו את כל דליפות וואקום שהיו מכל מיני מקומות.
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
כל מי שרוצה לשפר את יכולת של מע' הקירור מכיר את שם SPAL - מאווררים של יצרן איטלקי זה נחשבים לטובים בתחום הזה. בארה"ב אפשר לראות קיטים רבים לשיפור הקירור שכוללים מאווררים אלו ויש גם אין סוף תגובות מתלהבות ודיווחם על ניסיון מעולה איתם. אפילו מוטי משתמש בהם ומרוצה מאוד . על רקע הרקורד המרשים של SPAL מעבר לים הופתעתי לגלות בישראל תגובות שליליות ביותר על SPAL. דיווחים כגון "SPAL לא מקרר" או "יותר גרוע מהמקורי" ראיתי גם מהמומחים כאן וגם שמעתי מבעלי מקצוע בשטח. היות ואני מחפש מאווררים חזקים - החלטתי להתעמק. משיחות עם חנויות בת"א הבנתי שיש להם כאן במלאי מאווררים 12" (זה מה שאני צריך) והחלק הטוב שהם עולים כ-350 ש"ח פלוס מע"מ - חדשה מעולה ומפתיעה על רקע מחירי א…
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים ! החלטתי להחליף רדיאטור לאחד טוב יותר. הסיבה היא לתת למנוע יכולת קירור גבוהה יותר, וגם אפשרות של שיפור עתידי שיצריכו את היכולת הנ"ל. ראשית השאלה שלי האם בארץ ישנו יבוא/ייצור של רדיאטורים ברמה גבוהה, אם כן אשמח לשמוע אלו קיימים, אצל מי, ומחירים. בדקתי גם רדיאטורים בחו"ל ב-EBAY ועומדות בפני מספר אופציות, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין:1. רדיאטור של MISHIMOTO עובי לבה 46 מ"מ - $150 + $65 משלוח Link: http://www.turbogoods.com/inde...ID=80 2. רדיאטור של MISHIMOTO עובי לבה 46 מ"מ + מאוורר - 1300CFM מחיר - 230$ + 90$ משלוח. Link: http://www.turbogoods.com/inde...ID=96 3. רדיאטור של חברת VISTEON עובי לבה 26 מ"מ + מאוורר של SPAL - מחיר $259+$60 מש…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכם חברים יקרים... לצערי הרפידות שלי ישווקו חיים בקרוב ולפני שאני מחליף אותם למקוריים ... רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לרפידות אחרות חוץ מהמקוריות של פיאט... וכמובן אם יש לכם מושג מה ההבדל בניהם בכלל?... ידוע לי שיש רפידות של OMP... אם אחליף את הרפידות לOMP אצתרך להחליף גם את הדיסקים?... בתודה טל...
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש לי GTI איזה צ'יפ הכי הכי כדאי לשים ?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
נפל לידי צינורות נרוסטה בכמה סוגים של קטרים. איזה קוטר הכי מומלץ להישתמש ? חבר ששיפר את הרכב טוען שהצינור הרצוי זה בגודל הציאה שהטורבו דוחף מימנה האם נכון הדבר? מדובר בברבו 1.6 אשמח לעזרה רז...
-
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רק לאחורה.. איך עושים את זה וכמה זה עולה? תודה!
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אני מבקש לשאול כמה שאלות כדי שאני אבין קצת יותר ממה שאני מבין עכשיו: 1.מה זה צ'יפ ברכב ? (האם הוא מוסיף כח סוס) 2.מה זה פילטר פתוח? (האם הוא מוסיף כח סוס) 3.מה זה אגזוז לחץ מלבד הרעש שהוא משמיע ? (האם הוא מוסיף כח סוס) 4.מה זה פורק לחצים ? (האם הוא מוסיף כח סוס) 5.מה זה "קיט פליטה ויניקה)(האם הוא מוסיף כח סוס) סליחה על מספר השאלות תודה רבה לעוזרים בברכה בר
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
השאלה בכותרת, אם למישהו יש ידע מפורט בעניין אשמח לשמוע. המטרה היא שיפורי שלדה למטרת אחיזה לXS. בין אם אנטי-רול עבה יותר, בין אם מוט מייצב בתור תוספת וכו'... הבנתי שההשקעה לא גדולה, ומנסיעות שיצא לי לעשות על ראלי משופרות בתחום האחיזה נהניתי מאוד.
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום ברשותי סונומה 95 מנוע 4.3 וורטק אגזוז מקורי אני מעוניין להחליף את האגזוז כדי לקבל רעש יותר "אמריקאי" העם יש אגזוז מומלץ או מוסך אגזוזים ממולץ לנושא? מה העליות להחלפה שכזאת? תודה שרון
הודעה אחרונה מאת זאהר, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה אני צריך את עזרת המקושרים למינהם, אני מחפש סרן אחורי לרכב שלי במיידי, כלומר מחר אני מפנטז להתקין אותו. יש לי 106xsi שנת 96 מנוע 1.6 אני מחפש סרן מתאים. דיסק לא דיסק. כבר ייאשתי. כל מי שיש לו "כיוון" לסרן שמתאים אפילו של gti או משהו פליז עזרה...! הסרן שלי קיבל מכה אז....בלי הצעות שיפוץ תודה רבה אנשים.
בבקשה עזרה!!
מאת thejoto- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברה אני צריך את עזרת המקושרים למינהם, אני מחפש סרן אחורי לרכב שלי במיידי, כלומר מחר אני מפנטז להתקין אותו. יש לי 106xsi שנת 96 מנוע 1.6 אני מחפש סרן מתאים. דיסק לא דיסק. כבר ייאשתי. כל מי שיש לו "כיוון" לסרן שמתאים אפילו של gti או משהו פליז עזרה...! הסרן שלי קיבל מכה אז....בלי הצעות שיפוץ תודה רבה אנשים.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם כאן, אני גיא ובזמן האחרון אני מפנטז על להוסיף קצת פלפל ללנטרה. אני יודע שאין לה מה להציע בתחום אבל בכל זאת, כמה סוסים יוסיפו חדוות נהיגה.. הסוסים הנוספים גלומים בגדישה נמוכה (עד חצי באר, באדיבות פירוקיה דרומית), ואני חושב הרבה על התערובת שתספק את צרכיי, בלי לשחוט את הכיס כי בכל זאת - לנטרה.. "FMU" או RRFPR ,לא עושים עבודה טובה לפי פורומים לועזיים, ובכלל הקונספט מלא בעיות. AFC יקרים לאללה, שלא לדבר על STANDALONE. חשבתי על אופציה זולה שעל הנייר לפחות מספקת*: MAP של 2 באר, +מזרקים עם ספיקה כפולה מהמקוריים(בסביבות 200, לא זוכר מה יש ביונדאי). בגדול הבנתי שהMAP מוציא טווח מתחים קבוע למחשב,5V-0.5V,לא משנה אם זה חיישן 1,3,2 באר. כך שאם המחשב מקבל נתון של, נגיד…
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 565 אורחים (הצג רשימה מלאה)