Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב הבנתי שאין מה לעשות עם האוטו,שום חלק שאני יחליף לו לא יתן שום שיפור משמעותי.

את זה לבטח לא הייתי אומר!

במיוחד בהתחשב בעובדה שמנהלנו מוטי מתנייע לו על רכב בעל כ-400 כ"ס ממנוע שהוא נפוץ מאוד בחלק מהלאנטיסים.

מנוע זה הוא כמו ברכבנו (לאנטיס), ונפחו 1840 סמ"ק שהפיק בעבר כ-140 כ"ס (האם נכון הדבר מוטי? אצלנו ההספק היה 115).

כמובן שהבאת המיאטה למצב שיגרום ל-F-16 לחזור למפעל להלין על נכותו לא הייתה פשוטה והייתה כרוכה בלא מעט מכלולים שונים ש'שודרגו', אך זוהי דוגמא טובה מאוד למנוע 'פשוט' שנהפך למפלצת אימתנית.

Never say never.:wink:

כמובן שהבאת ה-306 שלך למצב יותר טוב מהנוכחי תעמוד על סף הבלתי אפשרית בלא מעט בחינות, ולכן עצתו של רז הינה ההגיונית ביותר.

מה גם שע"מ להשיג את אפקט הפוזה שיתקבל מדגם 306 נעלה יותר, תהיה מוכרח להוסיף לרכבך גם עבודת צביעה שתכלול את הצבעים סגלגל פנס-עין, ירקרק עלה חסה וצהבהב גחלילית, בנוסף לגלגלים בקוטר 1.259 מטר וחתך 5 (משהו כמו 905/5/87R).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי עוד שאלה קטנה.

ששמים פילטר אויר פתוח אז נכנס יותר אויר קר ומכוון שיש לי מנוע הזרקה במנוע אז המנוע יכניס גם יותר דלק בגלל שכמות האויר גדלה?

פורסם

אם אתה רוצה אני יכול להפגיש אותך עם אחד מנתניה שבנה טורבו על אוטו כזה

הוא לא גודש מטורף אבל יש שיפור משמעותי

הוא עם שבלול קטן וחמוד

ה"פ

מפש איביזה טורבו 2001-2 ה"פ

פורסם
חברה היום האוטו חזר מהמוסך .

הוחלפו לו שתי ציריות ,מסרק הגה ,קלאט'ץ ,פילטר שמן .

האוטו עכשוי סוחב משהו בן זונה!!!! לא יואמן כאילו זה אוטו חדש .

וההגה רך בנסיעה כמו הגה כוח.

1420 שקל .

האוטו היה במוסך של ערבי

ואין לי כוח להסביר לכם שזה שטות שהוא ערבי (לא צריך לדאוג)!

תקשיב, זה פשוט לא הגיוני. גם אם חברך הערבי עבד בחינם והשתמש בחומרים הכי זבל שבנמצא, אין מצב שכל הדברים האלו יעלו 1420 ש"ח בלבד. ציריות משומשות במצב רע עדיין יעלו 300 ש"ח לזוג, מסרק הגה במצב קטטוני יעלה לך 600 ש"ח מינימום, קלאץ' משומש שיתפרק לך תוך שבועיים יעלה לך לפחות 400 ש"ח והחלפת שמן לשמן חריע אחרי טיגון תעלה לך עוד 100 ש"ח בצירוף הפילטר. כל זה ביחד מציב את הסכום על 1400 ש"ח וזה לפני עבודה, שהיא לא פשוטה ולוקחת לפחות 5 שעות לפירוק הגיר ומסרק ההגה (ולא נראה לי שהוא עבד בחינם).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תשמע הוא מביא את כול החלקים מרמאלה כך שאני לא מתפלא על המחיר הזול.

בקשר לציריות הוא לא החליף טעות שלי הוא שיפץ אותם לא יודע איך להסביר את זה ,גם לא היה צורך להחליף לחדשות .

ובקשר לקלאט'ץ יש לנו אחריות עליו :wink:

פורסם
תשמע הוא מביא את כול החלקים מרמאלה כך שאני לא מתפלא על המחיר הזול.

בקשר לציריות הוא לא החליף טעות שלי הוא שיפץ אותם לא יודע איך להסביר את זה ,גם לא היה צורך להחליף לחדשות .

ובקשר לקלאט'ץ יש לנו אחריות עליו :wink:

אם כך אז תהיה מוכן לכך שכל החלקים משומשים ושהעבודה שנעשתה הייתה חאפרית למהדרין. בוא נגיד שבמוסך מורשה העלות של כל הדברים האלו הייתה מגיעה בקלות ל-3000 ש"ח ומעלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
...אני מציע לך את העצות הבאות:

1.שתבצע חיפוש בפורום זה ובאחרים.

2.תקרא מאמרים מחו"ל על שמנים סינטטיים.

3.תנסה בעצמך ותרגיש.

אתה רוצה-תקבל,לא רוצה, אל תקבל, הענין כבר ניבדק והוכח מעבר לכל ספק.

לדעתי, לך קודם על עצה מספר שלוש לא תצטרך מספרים....

בקיצור:

אין כח לפרט ולחזור על הנימוקים הציטוטים והלינקים למיניהם:

הנושא נטחן עד דק בכל דרך אפשרית.

ניצן

א. ניצן , כמו שאתה רואה מהפרטים שלי ( ואתה מוזמן לבדוק ) , אני בפורום יום או יומיים , ומהיום שהצתרפתי קראתי כמעט כל נושא בפורום הטכני , הדבר לא נידון ולא הביאו מבחנים שביקשתי שתביא לי לקרא.

ב. מאמרים מחול קראתי , בקשר לתאי מסלול וירידה בטמפ' כמו שהבחור שכתב אחריך יוסי , יש הסכמה , אבל בעיקר בתנאי פעולה הרבה יותר דרסטים , מאמר על רכבי כביש ויעילות יותר גבוהה לא שמעתי , למעשה אף שמעתי לא פעם על בעיות עם שמנים סינטטים שעקב דלילות השמן גרמו לתיקתוקים מצד השסתומים במצב של חום שמן בטמפ' עבודה.

3. ניסיתי , ואני פועל על מנוע טיפה יותר ספורטיבי משלך שחיי את חייו בתנאים יותר קשים , שיפור בדלק אין , שיפור בפעולת מנוע אין , אולי אולי רעש מנוע טיפה מאוד יותר שקט אבל ברמת האפקט הפסיכולוגי לדעתי ותו לא.

אני דווקא בכוונה מבקש ממך לחזור על הנושא כי לא ראיתי אף לא התיחסות של בעל מקצוע אחד לנושא מהכיוון הזה וזה מאוד מסקרן אותי , הרי 3-5% אצלי ברכב מהווים 5-8 כ"ס כמעט , מספר שאין לזלזל בו בכלל , אנשים עושים הרבה יותר כדי לקבל הרבה פחות בפועל.

יוסי , שאני מאוד מכבד את ההתיחסות המדעית שלך ( למרות מידע מסוימת של השמעות כמו סרטון פרסומת , שיהיה נחמד אם תגיד אם יש לך אינטרס כלשהו בחברת שמנים מסוימת , ואם תוכל להביא מחקרים מטעמם אני בטוח שתצא "צדיק" ותעשיר לכולנו את הידע בנושא) , ואני מסכים ומודע לרוב מה שכתבת , שרלוונטי יותר לתנאי מסלול אופנועים , והמטחנה היא דווקא דוגמא לא טובה כי נתת דוגמא של שמן עם השפעה על הGEARING ולא על פעולת המנוע.

אם תמצא ספונסר לעליה פעמיים על הדיינו ( שעדיף שתעשה באותו היום כי התנאים המשפיעים על הדיינו גורמים להבדלים עצומים ! במדידות ) אני מוכן לספק כמה וכמה רכבים , ואפילו את שלי , וכדי שלא יהיה ספק , יש לי מעקב מהיום שקניתי את האוטו על צריכת הדלק והקילומטראז' שלי קבלה בקבלה.

עלייה כזו עולה כ200 + ש"ח להרצה , ובנוסף לזה אחוזי הסטייה של כל דיינו הם גדולים למדי ככה ששינוי כזה קטן לא בטוח יתבטא ... אבל בטוח יורגש בנסיעה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מאמרים מחו"ל קראתי , בקשר לתנאי מסלול וירידה בטמפ' כמו שכתב אחריך יוסי יש הסכמה , אבל בעיקר בתנאי פעולה הרבה יותר דרסטיים. על מאמר הדן ברכבי כביש ויעילות יותר גבוהה לא שמעתי.

3. ניסיתי , ואני פועל על מנוע טיפה יותר ספורטיבי משלך שחיי את חייו בתנאים יותר קשים , שיפור בדלק אין, שיפור בפעולת מנוע אין , אולי אולי רעש מנוע טיפה מאוד יותר שקט אבל ברמת האפקט הפסיכולוגי לדעתי ותו לא.

אני דווקא בכוונה מבקש ממך לחזור על הנושא כי לא ראיתי אף לא התיחסות של בעל מקצוע אחד לנושא מהכיוון הזה וזה מאוד מסקרן אותי , הרי 3-5% אצלי ברכב מהווים 5-8 כ"ס כמעט , מספר שאין לזלזל בו בכלל , אנשים עושים הרבה יותר כדי לקבל הרבה פחות בפועל.

יוסי , שאני מאוד מכבד את ההתיחסות המדעית שלך (למרות מידע מסוימת של השמעות כמו סרטון פרסומת , שיהיה נחמד אם תגיד אם יש לך אינטרס כלשהו בחברת שמנים מסוימת , ואם תוכל להביא מחקרים מטעמם אני בטוח שתצא "צדיק" ותעשיר לכולנו את הידע בנושא) , ואני מסכים ומודע לרוב מה שכתבת , שרלוונטי יותר לתנאי מסלול אופנועים , והמטחנה היא דווקא דוגמא לא טובה כי נתת דוגמא של שמן עם השפעה על הGEARING ולא על פעולת המנוע.

אם תמצא ספונסר לעליה פעמיים על הדיינו ( שעדיף שתעשה באותו היום כי התנאים המשפיעים על הדיינו גורמים להבדלים עצומים ! במדידות ) אני מוכן לספק כמה וכמה רכבים , ואפילו את שלי , וכדי שלא יהיה ספק , יש לי מעקב מהיום שקניתי את האוטו על צריכת הדלק והקילומטראז' שלי קבלה בקבלה.

עלייה כזו עולה כ200 + ש"ח להרצה , ובנוסף לזה אחוזי הסטייה של כל דיינו הם גדולים למדי ככה ששינוי כזה קטן לא בטוח יתבטא ... אבל בטוח יורגש בנסיעה.

ידידי, ודאי שאני נשמע (וגם נקרא) כסרט פרסומת, בהיותי מאמין מושבע באיכותו ובביצועיו של הנוזל השחרחר מתוצרת רויאל. שוב, בפעם המי יודע כמה, אין אני מוכר את השמן והענין שלי בו הוא אלטרואיסטי גרידא. הבודדים להם מסרתי כמויות קטנות של השמן במחיר בו אני קונה אותו רק גרמו לי להוצאות (זניחות, כמו עלות הצ'ק ששלחתי ליבואן, וזאת עשיתי בחפץ לב). לא מבין למה אתה מתקשה להאמין שמישהו מנסה לקדם שימוש בחומר איכותי ללא אינטרס מסחרי.

לגופו של עניין, אם עקבת אחרי התאורים המפורטים על הכרותי עם השמן אתה אמור לדעת שנחשפתי לביצועיו בגיר ההאצה ובמיסבי הגלגול של מדחס בורגי יבש ומהיר (מדחס בו אין שמן בין ברגי הדחיסה והמשמש לדחיסת אוויר לתהליכים ביולוגיים) - השימוש בשמן הפחית את רמת הרעידות והאריך את חיי היחידה. הניסיון שלי מראה על אפקט של השתקה, הן בגיר ידני והן במנוע. אורך החיים של שרשרת טיימינג במנוע שהשתמש בשמן עלה פלאים והשרשרת נשארה חרישית.

מעולם לא בצעתי מדידה של צריכת דלק באופן שניתן לתרגם כמותית, כי מזה 4 וחצי שנים כל כלי הרכב שלי נוסעים רק על השמן מתוצרת זו, כך שאין לי בסיס להשוואה. יתר על כן, למרות שגם בגירים האוטומטיים אני משתמש בנוזל של רויאל לא התייחסתי לכך, כי אין לי כל מושג ממשי על שיפור לעומת העבר. הצעתי לגבי ביצוע מדידה באה לנסות ולבסס ממצא אובייקטיבי. קיויתי שימצא בין חברי הפורום משוגע לענין שיש בבעלותו דינמומטר שילדה. לצורך הענין, ואם תתארגן קבוצה חברים שהנושא ראוי בעיניה להשקעה, אתרום באופן פרטי את חלקי, אבל בהיותי נעדר אינטרס מסחרי, לא אממן מכיסי בדיקה מקפת כזו.

אינני מסכים עם ההפרדה שאתה עושה בין שמן מנוע ושמן לגיר ידני - כמובן שסך כל התכונות שונות, אבל הפרדה מעולה בין משטחי המתכת המתחככים חיונית בשני המקרים.

יש גם להבין שהחיסכון עליו דיברתי מתייחס לשיפור לעומת שמנים מינרליים סטנדרטיים. אם אתה עושה שימוש בשמנים סינטטיים מתוצרות טובות אחרות, השיפור יהיה בודאי קטן בהרבה.

יוסי

פורסם

יוסי , כמה וכמה דגשים.

אני לא מבין את פשר הענין , אם המדחס הוא ללא שימון , איז ההתיחסות היא למערכת גלגלי השיניים שלו לא כן ? אני פשוט מפספס אותך איפושהו בדרך , לעומת מה ההשוואה?

בקשר לאורך חיים של שרשראות ( ולמען רוב הקוראים נבהיר , רוב המנועים בימינו משתמשים ברצועות תיזמון הדורשות החלפה ופועלות עם שיניים עשויות מגומי ואינן משומנות מן הסתם , מנועים ישנים , אך גם מנועים מודרנים כגון מנוע הקורולה , משתמשים במערכות שרשראות טבולות , השרשראות האלו אינן דורשות לרוב החלפה כלל וכלל לפי היצרן וראיה לזו הן כל הסובארו DL שעדיין נוסעות אחרי ששנים השתמשו בהן בשמן ברמת השמן קנולה במטבח הממוצע בערך , כאשר זה בפירוש נכון ששמן טוב יותר מפחית את הרעשים של השרשרת שהיוו בעיה במנועים ישנים בעיקר , בנוסף שרשראות מנוצלות גם במנועים אמריקאים , לרוב בצורתן הלא טבולה , כלומר ללא שימון נוסף , וגם שם הן מחזיקות די הרבה במילים מעטות ) , לרוב המכוניות עם שרשראות היא אמורה להחזיק תמיד , ולרוב שיפוץ מנוע יבוא לפני בעיות בשרשרת ( אלא אם היתה בעיה בשימון המנוע , מה שגרר ערמת בעיות גם כך)

אני כמו כן מסכים איתך ב100% שחשיבות שמן גיר איכותי זהה כמעט לחשיבות שמן מנוע איכותי , במיוחד שמרווח ההחלפות שלו יותר רחוק ( אם בכלל אנשים טורחים לדאוג לו בכלל ) , אני פשוט הבהרתי שההבדלים בהעברת הכח כתוצאה משינוי בצמיגיות בשמן גיר יהיו שונים , אבל זה שוב קטנוניות , ולכן אף חברה לא מבילטה את זה אפילו אלא מעדיפה לפרסם את הענין שהשמן שלה שומר על ביצועים נאותים לטווח ארוך ובתנאים קשים.

שמנים מינרילים כבר כמה וכמה שנים לא מומלצים בתור שמנים לטיפולים , במיוחד לא לרכבים חדישים , ורוב החברות שינו את ההמלצות שלהן גם לגבי רכבים יותר ישנים לשמנים חצי סינטטים.

רוב האנשים משתמשים כבר בימינו בשמנים חצי סינטטים איכותיים למדי.

בתודה על ההתיחסות הרצינית

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אני לא מבין את פשר הענין , אם המדחס הוא ללא שימון , אז ההתיחסות היא למערכת גלגלי השיניים שלו לא כן ? אני פשוט מפספס אותך איפושהו בדרך , לעומת מה ההשוואה?

בקשר לאורך חיים של שרשראות, זה בפירוש נכון ששמן טוב יותר מפחית את הרעשים של השרשרת שהיוו בעיה במנועים ישנים בעיקר.

אני כמו כן מסכים איתך ב100% שחשיבות שמן גיר איכותי זהה כמעט לחשיבות שמן מנוע איכותי. פשוט הבהרתי שההבדלים בהעברת הכח כתוצאה משינוי בצמיגיות בשמן גיר יהיו שונים , אבל זה שוב קטנוניות.

רוב האנשים משתמשים כבר בימינו בשמנים חצי סינטטים איכותיים למדי.

ערכתי את דבריך כדי למקד את התשובה.

ישנן שתי משפחות של מדחסי אוויר בורגיים (ואינני מתייחס למפוחי שמיניות), יבשים ורטובים. המונחים יבש/רטוב קשורים לכך שהאוויר הנדחס מועשר בתחילת הדחיסה בשמן. מטרת השמן היא לקרר, לסוך ולאטום את המרווחים שבין ברגי הדחיסה. כך ניתן לנצל מרווחים גדולים יחסית ולחסוך את הצורך בגלגלי טיימינג בין שני הברגים. בסוף הדחיסה ישנו מפריד שמן המחלץ את רוב השמן מהאויר שנדחס ומחזיר אותו לתחילת המדחס, למחזור נוסף. לשימושים ביולוגיים (מילוי מיכלי אויר, תהליכים בתעשית המזון כמו התססה וכדומה) וכן כדי לשנע אבקות לא סומכים על הפרדת השמן ומשתמשים מראש במדחסים בהם אין שמן בין ברגי הדחיסה. במבנה כזה ישנם תמיד גלגלי זימון המתאמים את סיבוב שני ברגי הדחיסה. בדרך כלל מהירויות הסיבוב הנדרשות מחייבות גם קיום גיר האצה. כמובן שגלגלי השיניים (הן של גיר הטיימינג והן של גיר ההאצה) ומיסבי הברגים ושאר הצירים מקבלים שימון. מדחסים כאלה יקרים מאד ומחייבים דיוק גבוה בבניתם, כי המרווחים הפנימיים חייבים להקטין דליפות אוויר, וזאת ללא תוספת שמן לאטימה. הם גם פועלים בטמפרטורות יחסית גבוהות.

כל האמור לעיל רק מבאר למה מכונות כאלה רגישות במיוחד לבלאי במיסביהן ואיך הקטנת הרעידות והארכת החיים של מדחס כזה בעקבות השימוש בשמן של רויאל (להזכירך, המדחס היה כבר בלוי ובסוף חייו לפי שעות העבודה שלו) היא בחזקת נס.

המנוע שבו הבחנתי בהארכת החיים של שרשרת הטיימינג הוא מנוע של אונו 45 (מנוע 903 סמ"ק). בודאי שכיום מבנה כזה לא קיים (כמעט) אבל לדעתך אין קשר בין הקטנת הבלאי בשרשרת רטובה ובין בלאי במקומות נוספים? גם בשרשרת מדובר על חיכוך החלקה ולא גלגול, כמו למשל המצב בין נדנד ובין ציר הסיבוב שלו.

ההתיחסות שלי לשמני גיר ומנוע לא קשורה רק לצמיגות. מאז שראיתי הדגמה על יכולת התמיכה העצומה של שמני רויאל ביחס לשמנים רגילים ברור לי מה מקור התרומה שלהם. לא מדובר בצמיגות (אף כי כדבריך, הקטנת הצמיגות תורמת להקטנת מאמצי הגזירה בשמן ולהקטנת הפסדי החימום) - מדובר בחיוץ המעולה שהשמנים מבטיחים. חיוץ כזה פרושו מניעת מגע בין משטחי המתכת. הדבר גם מתיישב עם שיפור טיב השטח המתפתח עם השימוש, עם הפחתת הרעידות והרעש בגלל רפד השמן החוצץ בין חלקי המתכת וכדומה. אם כן, לא עובדת היות השמן סינטטי היא הקובעת, אלא התוסף המהפכני הנמצא בשמן. הסינטטיות היא לטעמי בונוס ולא העיקר, וכך גם הצמיגות המופחתת המתאפשרת בזכות חוזק ההצמדה של השמן לפני המתכת. אם חבילת תכונות כזו נמכרת במחיר שווה לכל נפש, אז למה להתלבט?

יוסי

פורסם

יוסי , השכלתי אך הדיון בינינו גלש לטיב שמן מסוים שלא ניכנס כרגע לתכונות שיש או אין לשמן הזה ספציפית עקב תכונות נוספות , רק מכורך הענין נציין שרוב החלקים הנ"ל לא מתבלים במנועים כמעט אלא תחת שימושים מאוד אגרסיבים עד כדי רמת השינוי מנוע וא, במנועים של מוניות לא שמעתי על צורך בהחלפה של החלקים האלו בשימוש שותף מהכירות עם כמה נהגי מוניות ( נדנדים כושלים וכו ) כדי להגיע למצבים האלו , החלקים הללו לא דורשים החלפה במנוע מודרני שנמצא אצלינו ברכבים , גם אם נמצא בשימוש שמן מינרלי או חצי סינטטי לפי הדרישה הרגילה.

בא נחזור צעד אחד אחורה - וזה היתרון בכח מנוע במנוע מכונית 4 פעימות 4 צילינדרים ממוצע מהשימוש בשמן סינטטי לעומת שמן חצי סינטטי ( ללא מותגים כרגע ובלי תכונות של שמנים מסוימים ).

ניצן , הובטחו לי מחקרים ודיונים.

אני עדיין מחכה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

חברים,

אם תרשו לי לדחוק לרגע את הדיון המרתק על מדחסים בורגיים לצד... רק כי זה מתחיל להיראות קצת מגוחך...

מבלי לגרוע ממקצועיותו של אף אחד פה שכתב פה בשרשור, אני חייב לומר שאדם שטוען שמעבר משמן מינרלי/חצי סינטטי לשמן סינטטי מלא יגרום לעליה בכוח המנוע, אותו אדם או שמונע ממניעים כלכליים גרידא במקרה הרע או שסתם מחוסר הבנה בסיסית במקרה הפחות גרוע.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

תמכור תרכב שלך תיקנה 306xsi 16vמנוע 2000 ואז תסים לו אגזוז זרימה חופשית איזה פילטר טוב ככה צי'פ... תקבל אחלה ביצועים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...