שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איזה שיפורי מנוע אני יכול לשים לסיטרואן AX מודל 96 נפח מנוע 1400 ו75 כוח סוס (כמעט בטוח). יש אפשרות לשים בה מגדש טורבו? אני לא מבין בזה כל-כך,אשמח לעצות איך ניתן לשפר אותה,בעיקר לחזק אותה מבחינת כוח. ואיך ניתן לשפר לה את האחיזה?
הודעה אחרונה מאת dvir_b2006, -
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש לי מרצדס שנת 87 מדגם 300SE מנוע 3000 . ואני מעוניין לעשות הנמכות ושיפורים כמו שרואים בתמונה . מה דעתכם? שווה? האם זה מעלה את הערך של האוטו ובכמה? כל העסק הזה יעלה 25000 ש"ח כולל צבע וג'אנטים בדיוק כמו בתמונה והאוטו היום שווה 35000 ש"ח. כמה אתם אומרים יהיה שווה האוטו אחרי כל הבלגן? תגיבו ..זה מאוד חשוב לי כי אני מתלבט אם לעשות או לא..ותנו דעה גם מבחינת כסף וגם יופי..
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי סקסו דיזל אני מעונין להוסיף לו מערכת טורבו דיזל האם זה אפשרי??? מי עושה דברים כאלו ??? וכמה זה אמור לעלות????? הרכב יש לו מנוע 1500 שורה תחתונה הוא נוסע טוב מאוד אבל לא אכפת לי להשקיע כדי שהוא יגיע ל 100 בפחות משנה ובעליות שלא יתפס לאט כמו משאית תודה לכל מי שעונה למודעה...
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. בבעלותי סיטרואן AX, שנת 96, הזרקה חד נקודתית. אחד השיפורים בהם השקעתי הוא ראש המנוע - ברכב מורכב ראש של AX GT (בשילוב עם ההזרקה המקורית, כמובן...) השאלה שלי היא: אילו מצתים יתאימו בצורה הכי טובה לרכב? תודה למי שיוכל לעזור.
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
שלום לכולם (: פרסמתי כבר נושא על האוטו שלי בקטע של רכישת אוטו חדש בפורום כישה יד שניה ואוטו חדש אתם מוזמנים לעזור לי גם שם מי שיכול ורוצה... השאלה שלי היא כזו אני מעוניין מאוד בביצועים לרכב של אוטו ספורט כמו גולף GTI השאלה היא כזו מה ניתן לעשות באוטו הנוכחי שלי שהוא (גולף 2002 מנוע 2.0 אוט') אם בכל כדי להרים אותו לביצואים של אוטו ספורט האם אפשר להוסיף לו טורבו (אם שווה וכמה זה עולה ואיך זה מבחינת רישוי) לשים לו צ'יפ על המנוע שזה מידע כלי לא יתן הרבה יותר כח לאוטו או כל דבר אחר שיתן לי הרגשה וחויית נהיגה שונה ומרגשת של רכב ספורט אני לא מבין בנושא ולכאן מתייעץ יש עוד כמה שאלות וזה לגבי רכבים שאפשר ליקנות כמו כבי ספורט ואת כל זה רשמתי כבר בנושא השני שנפתח…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש שני דגמים: 1. בתצורה של אוויר לחוץ. 2. בתוצרה של נוזל. לשאלות: א. איזה עדיף? ב.האם ישנם בעיות מיוחדות ביבוא נוזל כזה מחנות בחו"ל?
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, לאחרונה התחלתי פרויקט שיפור לפיגו 205 FOREVER שלי. הפרויקט כולל שינויים מקיפים במנוע ובהתנהגות הרכב (כן , אני יודע שבכסף שאני משקיע עדיף לקנות 205 GTI או 106 ספורטיבית . אבל רציתי ללכת על פרויקט משלי בשביל ההנאה שאני מפיק מעצם הביצוע) . בשבוע שעבר רכשתי ב PIT-STOP בולמים וקפיצים של חברת WEITEC עליהם המליצו לי בחום בחנות. ההתקנה נערכה ביום ראשון בשאפט כולל הנמכה של שן אחת. כעת בנסיעה ההרגשה הכללית רכה מהמצופה. האחיזה אומנם גבוהה , בין היתר הודות לצמיגים וחישוקים אשר הוחלפו יומיים קודם מסט רגיל (165/70/13) לסט מגנזיום וצמיגים בגודל 185/60/14 אולם ההרגשה רכה והבולם מרבה להיסגר בכביש משובש. יש לציין שהמנוע אומנם עבר שינויים אך בינתיים הינו בנפח המקורי ועל כן ל…
הודעה אחרונה מאת redman, -
-
GOLF V6 4MOTION 1 2
מאת moshiko19i-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי GOLF V6 4MOTION אני מעונין לשפר אותה הרכב הוא ממש כמו שהגיע מהחברה. לשים טורבו האם מומלץ וכמה עולה? או כל רעיון אחר אולי איזה פילטר אויר ואם כן אז איזה? והאם ציפ יכול להוסיף?
הודעה אחרונה מאת moshiko19i, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם למישהו ידוע לגבי שוני החומרים ממנו עשוי הגל? מבחינה הגיונית יש שוני של 20 כ"ס בהספקים, הגיוני שהחומר יהיה שונה או שמדובר בגלים זהים רק שה8V הוא בעל מקדם ביטחון גבוהה יותר? לגבי טלטלים מידע זהה יעזור. בכלל כל מידע טכני כמו סוג החומר ממנו עשוי ומידות יעזור בהחלט. תודה. (המידע דרוש לטובת חישוב גדישה אמינה לאורך זמן - ידוע לי שיש רכבים מוגדשים במנועים האלו, הבעיה שהרכבים האלו לא נוסעים ביום יום או לא שורדים נסיעות לאורך תקופה ממושכת)
הודעה אחרונה מאת colchao, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל חברי המקצוענים האם כבר יש מישהו בארץ המשפץ כולל מלאי של חלפים לסופרצ'רג'ר של VORTECH הדגם הראשון V1 S TRIM . או שהאופציה היחידה היא שוב משלוח דרך המכס אל אחד המשפצים ? יגאל
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ותודה על העזרה בפורום. יום שישי הקרוב אני הולך להרכיב משאבת דלק חדשה . התייעצתי עם המוסך והוא אמר לי שאם אני לא מתכוון להגדיל טורבו ונשאר עם המקורי עדיף לשים משאבה מקוריתולא walbro. השאלה שלי מה ההבדל וכמה הוא גדול? עוד משהוא שהבנתי שהwalbro לא יושבת בול וצריך שיהיה תמיד יותר מרבע מיכל דלק אם לא ההאוטו מקרטע ועושה בקפיירים? מה הסיבה ? ועד כמה זה מורגש? מה המחירים פחות או יותר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
שלום, בבעלותי רכב מסוג פורד סיירה מבציר 88', הנעה אחורית וכל שאר המותרות שבסיירה. הסיירה שלי עברה הסבה קלה לרכב שבילים והיא מיועדת אך ורק לשטח. לאחר שלמדתי את רוב הגבולות שלה, הגעתי למסקנה שחסר לי כוח מנוע. המנוע במצב סביר +, והייתי רוצה לדעת איזה שיפור ניתן להוסיף בזול יחסית שיתן תמורה ולמחיר ויגביר את הכוח. בתודה רבה, עוז
הודעה אחרונה מאת ozio, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי גולף גיטיאי 2001 הרכב בזמן האחרון מגמגם ולא נוסע הכי טוב . הייתי באחד המוסכים.. עשיתי בדיקה של וואקום ולא היתה שום בריחה בבדיקה של הVAG COM לר הופיעה משהוא מיוחד... בבדיקה של הלחץ דלק חובר שעון ובנסיעה קצרה באוטו הלחץ דלק עולה שהוא מגיעה לסביבות ה 5 אלף טור הלחץ מתחיל לרדת... במקום לעלות יותר מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה? מה צריך לסדר ? וכמה אמור לעלות כל הנזק בערך?
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
Boost Controller
מאת Croc- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני זמן מה שמו לי בוסט קונטרולר מכאני - אדמדם כזה עם בורג שסובבים אותו. בגלל שזה עושה אצלי קפיצות SPIKE די גדולות של בוסט (כנראה בעיה מוכרת של MBC) היצרן של הקיט שלי המליץ להחליפו בקונטרולר אלקטרוני. אני רואה ש-GREDDY PROFEC B SPEC II הוא די פופולארי בחו"ל. מצאתי אותו ב-300$ כולל משלוח לישראל. מוכר לכם? אני זוכר שיוני התקין כזה אצלו בסילביה........... יש לכם המלצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת eyoni, -
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
האם מישהו יודע כיצד ניתן להביא את ה- TSI 1.4 מ- 140 ל- 170 כ"ס? (ולהוריד את ה- 8.8 ל- 7.9 ) בחו"ל ה- TSI משווק גם עם ה- 170, ולפי מה שהצלחתי לקרוא בגרמנית מדובר באותו מנוע, אך לא מצאתי כיצד ניתן להעלות את ההספק או האם יש הבדלים נוספים, למשל בבלמים, בולמים, וכו'. דווקא מצאתי אתר גרמני עם צ'יפים שמשפרים עוד יותר את ה- 170, אבל זה הכל. למישהו יש רעיון או שהוא יכול להמליץ היכן לחפש? (רק לאחרונה קיבלתי את הרכב, כך שאתם יכולים לקחת את הזמן כדי למצוא לי תשובה ) תודה, איל.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מחפש בעלי מקצוע לעשות החלקת מעברים בראש מנוע של GTI6. המלצות? מה סדר גודל של העלות? -תודה!
הודעה אחרונה מאת kd2, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. בבעלותי מיצובישי סופר לנסר. אני מעוניין לדעת היכן ניתן למצוא חלקים חיצוניים לסופר לנסר. ספויילר (הנמוך, בצבע הרכב), בקליות שקופות (שקוף שקוף, לא כמו שיש ברוב הארץ, הורוד הזה) או בקליות שקופות עם בפנים שחור (סגנון מאזדה 3), פנסים קידמיים. והאם ניתן למצוא בארץ קיט אורגינל של EVO I,II,III? תודה
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשבתי לשים את השרשור בפורום טכני, אך רציתי לקבל דעה גם מהפורום הזה, שידוע שבטוח חלק גדול מכם משתמש, או יצא לו להשתמש בחוטי הצתה AFTERMARKET משופרים. הינה הלינק: http://www.mpsracing.com/products/MSD/ig02l.asp סט חוטי הצתה איכותי? חשבתי אולי להחליף את הסט הקיים שלי (עדין הסט המקורי של הרכב) בסט הזה. הרכב הוא קליאו 93 כמובן. איך חוטי ההצתה של MSD בכללי מבחינת ביצועים? יותר איכותיים מהסטנדרטיים? שמעתי שזו חברה רצינית. אשמח לקבל עצות :] תודה! דביר
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמרו לי שזה מעלה את הסיכון של הרכב. כלומר רכב שלא משופר יכול להחזיק הרבה יותר זמן, אני לא רוצה סתם להרוס רכב. נגיד ואני משפר רק את האגזוז - לאגזוז זרימה חופשית.. זה גם מוריד מהחיים של הרכב?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
שלום קיבלתי מחבר סרן אחורי של 205 GTI ורציתי לדעת אם הוא יכולה להתחבר לZX סטנדרטית 1.4 93 והאם סרן אחורי של ZX וולקן יכולה להתחבר לZX הסטנדרטית. אני בסה"כ רוצה להנות מחווית נהיגה קצת יותר מהרגיל... ואםיש איזשהו סרן של רכב ספורטיבי שיכול להתאים.
הודעה אחרונה מאת redman, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם קוראים לי אלירן ויש לי באגי מסוג סיירה 1.8 גיר רגיל שנת 86 כרגע אני נוסע עם הרכב שלם לחלוטין חוץ מטמבונים וחצי אגזוז... אני מרגיש שהרכב ממש כבד ונמוך ואני רוצה להוריד ממנו חלקי פח שלא ממש עוזרים אבל שוקלים הרבה יותר.... אמרו לי לא להוריד את הגג כי אז הרכב יתקפל אבל לא נראה לי הגיוני... להוריד דלתות אין סיכוי זה לא בטיותי ,כנפיים אפשר רק את החלק החיצוני כי הבולמים יושבים על החלק הפנימי... אשמח אם יעלו רעיונות כל שהם , תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, ערכתי חיפוש לגבי בלמים משופרים, מצאתי מעט מידע חיוני. אך רציתי לשאול שאלה שלא מצאתי לה תשובה. אני בעל רכב סטנדרטי מאוד, רנו קליאו 93 ידני קרבורטור. רכבי אינו משופר מנוע, וכולו מקורי. בקרוב אני מתכנן להחליף בלמים, הרכב בולם בסדר אך הבלמים שאיתם קניתי את האוטו מורכבים שם כבר יותר מדי זמן ואני רוצה להחליפם (אני לא מאלה שמחכים "שיגמר הבשר"). חשבתי לכיוון בלמים משופרים, שמעתי על חברות כמו OMP וכדומה.. הרבה אומרים שהבלמים המשופרים רק משפרים את המאזן הכספי של היצרנים, אחרים אומרים שהם עוזרים לבלימה טובה יותר ומחזיקים יותר זמן. יש כאלה שאומרים שהם באיכות זהה לאיכות בלמים מקוריים ועוד טענות דומות. רציתי לשאול, האם החלפת הבלמים המקוריים הרכב שלי …
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז אחרי שעשיתי חיפוש רציני בפורום נשארתי קצת מבולבל בקשר לבולמים וקפיצים ספורטיביים אני רוצה לשפר את אחיזת הכביש ברכבי וצריך להחליף את הבולמים והקפיצים שסיימו את חייהם... (רובר 216 ידני שנת98 מה בעצם הספורטיביים משפרים לי ברכב? ובכלל אם מישהו מכיר אתרים שמוכרים בולמים וקפיצים ספורטיביים אני ישמח כל האתרים שמצאתי בחיפוש היו באנגלית וזה קצת קשה לי אשמח גם אם חברי הפורום ימליצו לי על בולמים או קפיצים שיתאימו ספציפית לרכבי מחירים יתקבלו בברכה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
שיפור פורד קורטינה 1 2 3
מאת Outlaw-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, טוב אז לפני כמה זמן אני וחבר חשבנו לקחת איזה אוטו ישן לשפץ ולשפר אותו. מצאנו פורד קורטינה שנת 82 ידנית 1.6 במצב יחסית טוב,מתניעה רק צריך לעשות לה פחחות וצבע והיא תהיה בסדר רציתי לדעת אם זה אפשרי לשפר פורד קורטינה שתהיה מעל 250 כ"ס אנחנו מוכנים להשקיע בסביבות פלוס מינוס 80K ש"ח אפשרי גם יותר אבל בטווח ארוך יותר זה בכלל אפשרי בכזה סכום? אם אתם ממליצים ללכת על כזה פרויקט? או שזה היה סתם ביזבוז כסף וזמן?
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין לרכוש זוג כזה היכן אפשרי לרכוש בזול? {לאחר שאחת המראות נפגעה השבוע בעצב רב) *כמה יעלה בערך? (צריך גם מתאם וגם אולי לצבוע לצהוב. אם זה יהיה יפה על הרכב בגוון שחור אני לא יצבע)
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, בין כמה שינויים קטנים שאני מתכנן לעשות בקליאו 93 הסטנדרטית שלי. קראתי רבות בחיפוש לגבי QUICK-SHIFT. זה נשמע כמו דבר נוח, העברות הילוכים קצרות מאשר הארוכות. יש לי שאלה- הרי ידוע שברנו קליאו MK1 ישנה ידית הילוכים lift-and-reverse. האם אפשר להתקין קוויק שיפט לכזה מוט הילוכים? והאם ה lift-and-reverse יתפקד כמו שהוא אמור לתפקד. האם קיים "קיט" (לא בדיוק קיט - זה חלק מתכת אחד אבל עדין מן סוג של קיט) שיתאים לרנו קליאו MK1? בתודה, דביר
הודעה אחרונה מאת dvir_b2006, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום .. יש לי טנדר סוברו ורציתי לדעת אם אפשרי לשים לו פילטר פתוח ... אממ יש לי קרבורטור על האוטו וזה מנוע סטנדרטי בלי שום הזרקת דלק או משו שמעתי כל מיני שמועות שזה משנה בכל מיקרה אשמח אם תגידו לי כמה אמור לעלות לעשות דבר כזה ומה התפקיד של החלק הזה ,אם הוא משפר את הכוח של האוטו ואם יש בזה סיכון לרכב חחחחח אתם בטח חושבים שאני משוגע לשים בכזה אוטו פילטר אבל אני סתם רוצה שיהיה לו רעש יפה תודה לעוזרים שבת שלום
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן לא מזמן קניתי פילטר אוויר פתוח ואין לי הרבה מידע בהחלפות חלקים לרכב וכו'. רציתי לדעת אם המיקום של הפילטר שלי הוא טוב (חם\קר), ואם הפילטר עצמו מחובר בצורה נכונה (חייב מתאם לפילטר?).. תמונות: תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי סיאט אביזה טורבו 2001 משופרת . צי"פ אבסלוט פילטר פתוח פורק לחץ . הבעיה נפילת גדישה במצבים של לחיצה אני רוצה הסבר מימשהוא שיודע . כולי שמחה לקבל תשובה . אבי . ההודעה נגדשה על ידי . להבא לא לבזבז לנו את הנקודות . תודה , יאשה .
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
רק מי שיודע מה הם השיפורים הבסיסיים כמו אגזוז פילטר בולמים קיט הנמכה שניתן לבצע בGTI 1600 ומה המחירים של הדברים ומקומות שניתן להשיג אותם והמלצות על צ"יפים ומחירים תודה רבה R
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Be roo
- גרנד פריקס
- netanel1014
- danbr
- מייק24
- quzzaa
- Shay Shd Dave
- Fluffy
- Supertigre
- hans
- flytomars
- viper83