Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו עבודה די עדינה ועליה להיות מדוייקת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קצת OT

אם סיירה 2.0 היא מוזנת קרבורטור

זאת אומרת שסיירה 2.0 עם טורבו עברה הסבה להזרקת דלק?

גם במנועי ה-2.0dohc וגם במנועי ה-2.0 פינטו, היו גם גרסאות קרב' וגם גרסאות הזרקה.

בכל זאת, בודדות הסיירות המוגדשות בארץ שנוסעות עם אחד מהמנועים הנ"ל (בגרסאות המוזרקות) שעבר הסבה לטורבו.

בד"כ הן נוסעות עם מנועי 2.0 YB COSWORTH שהוא גרסת 16V מוזרקת ומוגדשת על בסיס ה-2.0 פינטו.

פורסם

בד"כ הן נוסעות עם מנועי 2.0 YB COSWORTH שהוא גרסת 16V מוזרקת ומוגדשת על בסיס ה-2.0 פינטו.

על זה מדובר.:mm_yeah:

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
מוטי,

חשבתי על האפשרות הזו גם, אך הרבה דברים שחשבתי להוריד נראים לי חיוניים מדיי.

דלתות - לא בטיחותי

מושב אחורי - החבר'ה לא יהיו מרוצים

גג - עלול לרדת גשם ואני לא חושב שאני מספיק מבין איך לחתוך בצורה נכונה

אז יצא שהורדתי את הגלגל הרזרבי, זה לא ממש השפיע

יש לך / לכם רעיונות להורדת משקל בצורה שלא חשבתי עליה? או על תחליפים לדלתות, מושב אחורי וכ'ו?

בידוד רעש וכל השטיחים והפנלים של הפלסטיקים למניהם שיש באוטו.

להוריד את המזגן על כל מכלוליו וכל החשמל שאין צורך בו (מנועי חלונות חשמליים אם יש וכל מה משסביב). ובעיקרון כל מה שלא מישתמשים בוא ביכלל או שאפשר לוותר.

ד.א אם כבר אתה מוריד את השטיחים והבידוד, אתה יכול לעשות הלחמה בחיבורים של הפנלים (seam welding?) ולחזק במעט את ההתנהגות.

פורסם

פרט נמק והסבר מהי הלחמה בחיבורי הפנלים, תודה :)

**מובטחים עדכונים בהמשך למה שנעשה, שלא תחשבו ששרשור זה נפתח לשווא**

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

תמונות להמחשה של הסיירה.

כרגע סטנדרטית עם קצת בוץ :-P

DSC00318.jpg

DSC00320.jpg

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

לא סובל את הצורה הזאת של הסיירה "חצי סטיישן".

כבר כתבתי לך איפה הייתי מחפש כשזה מגיע לשיפורים ביתיים - מעבר לזה אין מה לעשות.

מנסיון של "באגי שבילים" עם אותו רכב - תענוג.

אני הצלחתי להגיע ל840 קילו מדוד על משקל(1040) אבל זה כלל ניסור כמה וכמה חלקים והוספת כלוב וחיזוקים.

מערכת המיזוג זה בהחלט רעיון טוב - אני הורדתי את כל מערכת המנועים והתעלות בתוך הרכב ובנוסף את המדחס.

לא מציע לך לעבור למאורר חשמלי כדי להרויח עוד 2 כ"ס מקסימום - תהנה מהאמינות של הרכב.

מה שכן זה שצריך לדאוג לשמן טרי כל חצי שנה ומרווח שסתומים תקין - אם לא הפינטו יראה לך אכילת גל זיזים מהי.

אצלי כל השיפצורים האלו הביאו למצב ש75 כ"ס פוטנציאלים הניעו את הסיירה בקצב לא רע.

פורסם
פרט נמק והסבר מהי הלחמה בחיבורי הפנלים, תודה :)

**מובטחים עדכונים בהמשך למה שנעשה, שלא תחשבו ששרשור זה נפתח לשווא**

תעשה חיפוש קצר בגוגל על seam welding ותימצא מאמרים שונים.

תחפש גם בפורום, אני זוכר דובר על זה פעם.

פורסם

הייתה לי פורד סיירה מודל 87 1800 עם קרבורטור וגיר רגיל

הרכב היה עגלה בצורה זוועתית , שלא לדבר על התכונה המעצבנת שהמנוע היה ממשיך לעבוד אחרי שמכבים אותו למספר שניות ושום כיוון איזון ושימון לא פתרו את הבעיה (במוסך טענו שזה דלק שלא מתאים בארץ)

בקיצור לא הייתי בונה על המנוע של הסיירה לביצועים , מה גם שההנעה האחורית שלו היא חיסרון בשטח וגם הרכב דיי נמוך

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

cohenera, לא יודע איזו סיירה הייתה לך, ומה קרה לה

אבל הסיירה שלי שהיא 1600 גיר רגיל לא מאכזבת בשטח. אומנם היא לא מלכת המהירות, אבל כיף לא חסר בה.

גם באוטו מלא היא לא התחפרה לי מעולם... vbmenu_register("postmenu_1239853", true);

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

כמה מוטות פה ושם זה הרבה פחות עבודה והרבה יותר חוזק לעומת השקעה מאשר SEAM WELDING.

אין מה לחזק את השלדה.

מה שכן אפשר לעשות זה לנסר למשל את הבטן של הגלגל הרזרבי ולרתך במקום פלטה ישרה - החלק הזה כבד מאוד וסתם לא יעיל למטרות שלך.

אגזוז גדול יותר - הורדת מדחס וקצת משקל וסלאמת.

האמת שלא סלאמת - יותר כיף לשקל יהיה לרתך את הדיפ' - העלות : כמה אלקטרודות מיוחדות לפלדה מחוסמת ומישהו שיודע מה הוא עושה ומוכן לעשות זאת למען עידוד ספורט מוטורי מוזל בארץ הקודש.

סיירה זה המון כסף לשקל בשטח תעשה חיים וסע בשיקול דעת.

פורסם

תודה kd2,

האמת שעלה רעיון בעקבות נסיעה משותפת עם טרקטורון לרתך את הדפרנציאל, אבל זה נראה לי לא פרקטי.

אני אקח את הרעיון של הורדת המדחס והחלק האחורי של הגלגל ספייר.

האגזוז כבר טופל :twisted:

תמונות בהמשך! תודה לכולם

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

• תוכן חדש...