Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ערכתי חיפוש לגבי בלמים משופרים, מצאתי מעט מידע חיוני. אך רציתי לשאול שאלה שלא מצאתי לה תשובה.

אני בעל רכב סטנדרטי מאוד, רנו קליאו 93 ידני קרבורטור. רכבי אינו משופר מנוע, וכולו מקורי.

בקרוב אני מתכנן להחליף בלמים, הרכב בולם בסדר אך הבלמים שאיתם קניתי את האוטו מורכבים שם כבר יותר מדי זמן ואני רוצה להחליפם (אני לא מאלה שמחכים "שיגמר הבשר").

חשבתי לכיוון בלמים משופרים, שמעתי על חברות כמו OMP וכדומה..

הרבה אומרים שהבלמים המשופרים רק משפרים את המאזן הכספי של היצרנים, אחרים אומרים שהם עוזרים לבלימה טובה יותר ומחזיקים יותר זמן. יש כאלה שאומרים שהם באיכות זהה לאיכות בלמים מקוריים ועוד טענות דומות.

רציתי לשאול, האם החלפת הבלמים המקוריים הרכב שלי יביאו לשיפור כל שהוא ביכולת הבלימה של הרכב? או בעמידות הבלמים לאורך זמן רב יותר מהמקוריים?

הרכב שלי- קליאו 93 קרבורטור הוא משנתון ישן ואני מאמין שהבלמים שם הם במילא "איכות נחותה" בגלל שרוב הסיכויים שהבלמים האחרונים (וגם קודמיהם) שהורכבו על הרכב הינם בלמי OEM הכי פשוטים ולא האיכותיים.

האם החלפת הבלמים לבלמים משופרים, לדוגמא של OMP יועיל לי? מה היתרונות של בלמים משופרים? ומה החסרונות?

האם הם מחזיקים יותר זמן? האם הם עשויים מחומרים איכותיים יותר מהבלמים הסטנדרטיים? האם יש הבדל בעוצמת הבלימה של הרכב?

האם צריך להחליף עוד מכלולים כדי שהבלמים המשופרים יהיו לתועלת? או שגם בלמים משופרים בזכות עצמם הם יתרון לעומת בלמים מקוריים סטנדרטיים.

אשמח לקבל עזרה, אני לא מבין בנושא כלל.

בתודה,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

לא חייב להרגיש דעיכה כדי להחליף בלמים, יש כאלה שאוהבים בלמים מאוד חזקים.

לדעתי, ברקסים של RSI, במידה והם שונים, יספקו. יש כאלה כמו זבל.

אביחי

פורסם
חשבתי לכיוון בלמים משופרים, שמעתי על חברות כמו OMP וכדומה..

בגלל זה שאלתי על דעיכה, אחרת אין סיבה לקנות רפידות "משופרות"

פורסם

כדי שהרכב שלך יבלום הכי טוב שאפשר שים צמיגים הכי איכותיים וספורטיביים במידה הכי נכונה שמותרת ע"פ חוק.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

תודה על התגובות!

אופיר:

הסגנון נהיגה שלי לא כ"כ פרוע האמת, אני לא עובר את ה 140 (למרות שבדקתי והמנוע שלי מצליח לעבור את ה 140 למרות שמדובר בקליאו 1400 קרבורטור סטנדרטית לחלוטין). רוב הבלימות שלי הן די רגילות וכך גם הצורה בה אני לוקח את הסיבובים ותמרונים על הכביש. למרות שמצד שני לפעמים יש בלימות פתע חזקות כשצריך.

בקשר למה שאמר אווץ:

הרצון שלי בהחלפה לרפידות משופרות, הוא לקבל בלימה חזקה יותר כשצריך. (לא כל הבלימות שלי עצבניות, אבל כשצריך אני אשמח לקבל בלימות משופרות- ויש רגעים שזה יכול לעזור על הכביש) וכיוון שהרפידות אמורות להיות איכותיות יותר- להשיג אורך חיים גבוהה יותר מהם בהשוואה לרפידות הסטנדרטיות שמרכיבים לרכב שלי.

השאלה היא האם הבלמים המשופרים שמשווקים בשוק הם באמת "משופרים" (הן באורך חיים, ביצועים, או שניהם) או שאלה שדיברו על "המאזן הכספי של היצרן" צדקו והבלמים המשופרים לא מועילים בהרבה מהמקוריים והאפקט שלהם יותר פסיכולוגי מאשר מציאותי?

והאם החלפה של הבלמים בלבד למשופרים יפיקו תועלת כלשהיא? (או בבלימות משופרות, או באורך חיים משופר של הבלמים, או שניהם) או שצריך להחליף עוד איזה שהם מכלולי בלימה כדי שהרפידות המשופרות יועילו?

עריכה: ליאור- גם הצמיגים יוחלפו לאיכותיים, חשבתי גם על זה בלי שום קשר לבלימה, שאני מעונין בצמיגים איכותיים כי עד כמה שאני יודע, ולמדתי גם מאחרים- צמיגים הם נושא מאוד חשוב. אך בנוסף לזה יש את נושא הבלמים.

אשמח לקבל עוד ייעוץ!

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

אם הבלמים שלך נועלים את הצמיגים, אז הצמיג הוא הנקודה הקריטית.

אחרי שתחליף צמיגים, בדוק שוב, התשובה כמו בשורה למעלה.

בנוסף, ומכיוון שאתה לא נוסע חזק או בולם באגרסיביות לאורך זמן כהגדרתך, אלא מפעם לפעם, אין לדעתי כל טעם להשליך כסף לפח (לפח של ה"משפר" במקרה זה)

אני נוסע עם רכב די חזק, והבלמים אצלי לפעמים גם עובדים די קשה, לפני כחודש החלפתי דיסקים ורפידות לא למותגי היוקרה המחוררים - מחורצים - והנוצצים שמביאים תוצאות פחות טובות מסחורה איכותית ו"רגילה" אותה התקנתי אצלי...

My 2 Cents

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, בבלימת חירום, הצמיגים הם גורם קריטי.

אבל בבלימות שהם מתחת לסף הנ"ל, בלמים, לבדם, מאוד חשובים. הן במהירות התגובה והן מבחינת ויסות הבלימה.

לפותח השירשור, לדעתי אתה תסתפק במערכת בלמים של RSI עם רפידות סטנדרטיות (כמו לוקאס) וצינורות בלימה חדשים ונוזל חדש (לנקז הכל ולרענן לגמרי).

אביחי

פורסם

הקליאו שלי היא RN ולא RSI. מה השוני בין מערכות הבלימה? ואם יש שוני, האם צריך להשיג מערכת בלימה של RSI קומפלט ולהחליף עם שלי? את המערכת כולה? או שרק חלק ממנה?

בלמי LUCAS הם המקוריים של רנו? או שזו הצעה לתוצרת בלמים איכותית?

אני מעריך שנוזל הבלמים אצלי לא הוחלף זמן ארוך ע"י הבעלים הקודמים, אני מבין שמומלץ לעשות לו ריענון כללי (כולל ניקוז כל הנוזל + החלפה לנוזל טרי) כמה בערך כזה דבר צריך לעלות? למרות שברשותי מוסך שלם אנו לא עוסקים בעניני בלמים כך שאת הפעולה הנ"ל לא אעשה בעצמי.

תודה על כל העזרה!

דביר

פורסם

לדעתי, להעתיק את כל המערכת הבלמים מה-RSI.

חשוב שתבדוק מה השוני. שלא תחליף חלקים לשווא.

לוקאס זו חברה שמייצרת, בין היתר, חלקי בלימה איכותיים. והיא מומלצת.

לרענן את הנוזל בלימה, ולהחליף גם צינורות בלימה לחדשים, 50 שקל לאחד. יעניק חדות לבלימה.

אני מאמין שאחרי שתיישם את כל מה שרשמתי, אתה תרגיש שיפור דרסטי בבלימה.

אם תלך על מערכת בלימה של RSI, דבר איתי בה"פ. אקשר אותך למישהו שיש לו את החלקים המבוקשים.

איזה מידת חישוק אתה נועל?

אביחי

פורסם

נראה לי שהקליאו שלי נועלת 14 אם אני לא טועה. (אני אבדוק בכל מקרה)

בקשר לבלמי LUCAS. באילו מחירים נעים הבלמים הללו? מה שונה באיכות החומרים שלהם? ברמה גבוהה יותר מהסטנדרטיים? יכולות בלימה יותר טובות? אורך חיים יותר טוב?

תודה רבה על כל העזרה :)

פורסם
לפני כחודש החלפתי דיסקים ורפידות לא למותגי היוקרה המחוררים - מחורצים - והנוצצים שמביאים תוצאות פחות טובות מסחורה איכותית ו"רגילה" אותה התקנתי אצלי...

ועל איזה מחקר אמפירי הסתמכת בקביעתך הנחרצת?

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

כמו כן , כדאי לבדוק את מצב צינורות הבילום ולהחליף אם צריך (הרבה אנשים נוסעים עוד עם הצינורות המקוריים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ועל איזה מחקר אמפירי הסתמכת בקביעתך הנחרצת?

ירון, מצ"ב נתוני המחקר האמפירי, למען גילוי נאות אציין שאני לקוח רגיל, ואתה נציג של יצרן אפטרמרקט למערכות בלימה.

1. כמות התגובות החיוביות בסקר\ת'רד על מערכת "רגילה" כפי שהתקנתי אצלי, מצ"ב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152411

2. כנ"ל כמות התגובות השליליות על מערכות אפטרמרקט משופרות באותו ת'רד

3. כנ"ל בפורומים בחו"ל בהם דווח על עיוותים תחת עומסים בבלמים "משופרים"

4. ניסיון מעולה עם LUCAS\מקורי על הרכב שלי, בנסיעות חזקות מאד מבחינת בלימות אגרסיביות לאורך זמן ובמהירויות גבוהות מאד, בסגנון נס הרים ...

5. והכי חשוב מבחינתי, מערכת מקורית עולה שליש מ"משופרת" וזה נתון מאד אמפירי אצל מנהל הבנק שלי :-P, פער הביצועים, גם אם אכן קיים (מה שלא הוכח) אינו מצדיק פער מחיר של 350% בדיוק.

אני מוכן לאתגר אותך (ואותי), משהו בסגנון הניסוי שערכתי לגבי פילטר אוויר "פתוח" מול מקורי\INBOX לפני כשבועיים בפורום הזה, באם אתה מוכן להרים את הכפפה, נארגן שני רכבים זהים, האחד עם מערכת בלימה מקורית ותקינה, השני עם מערכת "משופרת" ופשוט נבדוק הן מרחקי בלימה, הן דעיכה לאורך זמן (עד כמה שניתן) והן טמפרטורות בלמים לאחר תוואי נסיעה עם מאמץ זהה ....

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

ההבדל בין מערכת בלימה של RSI לזאת שלך, דיסק קידמי מאוורר ב-RSI.

אותו גודל (238 מ"מ).

עלויות, בערך.

נוזל בלמים טוב 50 ש"ח.

דיסקים ורפידות טובים, באזור ה-500 וקצת (אם אין הפתעות בדגם הזה).

צינורות בלימה חדשים, 100 לאחד בערך, אם לא פחות.

תוסיף לזה עבודה.

לפי דעתי כל הסיפור הזה יסתיים באלף ש"ח בערך. אולי טיפה יותר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...