שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נכנסתי למכון פרונט שסוף סוף הסכים להיכנע לשיגעונותיי. עליי לציין שזו הייתה פעם ראשונה שאני משחק עם הזוויות הגלגלים. המכוון היה סופר-נחמד, ואמר שלא ניתן לכוון אצלי קאמבר\קאסטר. דילגנו וכיוונו את ההתכנסות. ממה שרשם פה פעם מוטי, הוא המליץ על TOE של 0.1 OUT בכל צד. ואכן כיוון כך. בנסיעה, הגה הרגיש רך מאוד, וזאת לאחר הסרת ההגה כוח (!!), הטרן-אין, היה באמת, מאוד חד. לרכב הייתה נטייה להיגוי יתר. אבל מאידך, התת-היגוי תחת לחץ, מאוד גדל, הפידבק שהתרגלתי לקבל בהגה - נעלם. היכן שגיתי? אביחי נ.ב- בדרך הביתה כמובן עשיתי אותם דברים שגרמו לי לרוץ ולדווח לכם, בתום הנסיעה, ראיתי שחיקה מטורפת ולא אחידה בצמיג אחד.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברצוני לקנות רכב טוב ולשפר אותו אמרו לי שעדיין אין לי רכב אבל יש לי אפל חמודה ואני לא יודע איפה לכתוב שיש לי אז גם בזה אני צריך עזרה אבל עכשיו לעניין: אני רוצה עזרה בקניית רכב מעל ל-150 כ"ס, אמין וטוב. ולשפר אותו ב-50K-80K... חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מתוך מאמר שכתבתי לפני שנתיים לאתר של FUEL SLUT. רכב עליו נעשה התחקיר Ford Mustang 1967 GT V8 קיצור קצת רקע כללי. MSD חברה שמתמחה בעיקר במוצרי הצתה משופרת. אפשר לראות את מוצרי החברה בעיקר במסלולי ה NHRA לכל הליגות של המרוצי הדראג. כמו כן ברכבי street ברחבי העולם של ה underground בארה"ב. לחברה יש מספר רב של מערכות הצתה מחשבי הצתה ומגברי הצתה. בעוד ברכב שלי יש את מערכת ההצתה המקורית "כלומר דיסטרבוטור פלטינות" לפי דברי נציג החברה יש באפשרותי לעבור למערכת הצתה עם דיסטרבוטור אלקטרוני וכמו כן מגבר הצתה משופר שגם יצור לי מנתק הצתה (דבר מעוד חשוב אם יש לך מנוע שאוהב לטפס לטורים גבוהים וחוסר במתק הצתה שלא הגיעה בכלל כאופציה…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בסצינת השיפורים קיימות "גומיות רכב" אשר עשויות פוליאוריטן (בד"כ בצבע צהוב או כחול). שמעתי עליהן ביקורות מצוינות אבל מעולם לא מיד ראשונה. כל מי שיש לו חוות דעת ונסיון איתן מוזמן להגיב. אתם שואלים אולי למה צריך סקר המלצות בשביל גומיות? תקשיבו למחירים, הפרונט של המנטה בלבד מכיל כ 10 סטים שונים של גומיות, כל סט עולה כ 35 פאונד! רק הפרונט של האוטו זה כ 350 פאונד ! בערך כ 2600 ש"ח בחו"ל לפני משלוח ומכסים. האם הן באמות שוות כזאת הוצאה? להזכירכם, מדובר באופל מנטה עם מנעה 16V של אסטרה GSI (150 כ"ס) ועם מחשבה בבניה לכך שסביר שהאוטו עוד יוגדש(קויל אובר/ ערכת הסבה לדיסקים אחוריים ועוד)
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
-
- 52 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, הלכתי להרכיב היום יוקוהמה A539, ואחרי ששיגעת את הבחור שיבדוק טוב טוב שזה מינימום משנת 2007 לפני שאני מגיע, הוא קיבל אמצע/סוף 2005, וכמובן שלא לקחתי אותם. ולאחר בירור אצל היבואן יש רק מבפואר 2006 06/06, וגם זה מבחינתי ישן מידיי ! אז כל מה שנשאר לי לעשות זה לחכות למשלוח הבא או שלאולי יש איזה רעיונות/המלצות על צמיג אחר במידה שלי??? תודה לעוזרים נדב
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לדעת ממישהו עם ניסיון בזה או סתם ידע אם אפשר להתקין quick shift בפיג'ו 206 xsi ואם כן איפה אפשר להשיג (באינטרנט כמובן) ואם יש המלצות לחברה מסויימת. תודה חבר'ס
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
טוב אז לפני כיומיים התקנתי פילטר אוויר פתוח של AKA העברתי אותו עם צינור מזגן שבידדתי בעזרת אלומיניום וחומר בידוד מגומי כזה. עכשיו המוזר זה שבערך ב3000 סל"ד ומצערת פתוחה לחלוטין מתחיל רעש יניקה יפה ומתגבר ובערך ב6000 סל"ד הוא נעלם ונחלש. האם זה בסדר? חשבתי שככל שהטורים עולים כך גם הרעש.
הודעה אחרונה מאת אייל 7, -
פג'ו 205 הרגילה. אני רוצה להתקין ואני רוצה כמה דוגמאות אם משהו יוכל לתת לי תמונות +עלות אני מאוד ישמח
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חברים. האם מישהו ניסה, התקין, בדק, או חקר את נושא הקיטים הקלים של הפולי (PULLEY) מאלומיניום. יש טענה שהם מעלים זמינות הספק, ע"י הורדת המאסה של החלקים המסתובבים (מהר), כמו כן שמעתי על פולי שמפחיתים מהירות למשאבת הגה כח (חיסכון בהספק), משהו כמו הקיטים האלו, או הקיטים הסופר יקרים של ניוספיד. אשמח לתגובות. נ.ב: המנוע, 1.8T של VAG ליאור
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אוקי אחרי החלטות קשות בחרתי בפגו 205 קניתי אותה עם כל מיני תוספות חמודות בקיצור לעניין ,יש לה פילטר פתוח של סימוטה היא מודל 95 הזרקה... עכשיו הפילטר נמצא באמצע של המנוע ואני לא יודע רשמו פה חלק שזה מוסיף חלק שזה מוריד מהביצועים רציתי חוות דעת.. אגב הנה היא..,z9.jpg
כבר לא קצת זמן שאני קורא וכותב פה בפורום שיפורים אני חושב שיש לי לא קצת ידע, אבל תמיד יש מה ללמוד. אז הנה כמה שאלות שיש לי. מה נהיה עם האנשים? כל מי שכותב פה, בעיקר (בעצם... כמעט ורק) החדשים. כשאתם באים לבית חדש של חברים, אתם שמים רגליים על השולחן ומזיינים את הבת הקטנה? או שאתם שואלים קודם, מה החוקים בבית ואיך צריך להתנהג? אם ככה, למה אתם לא עושים את זה כאן? יש חוקים ו"מוסכמות" שנותנים תשובה ל-99% מהשאלות שלכם. נמשיך. כבר גילינו שהבעיה היא חוסר חלוקת קשב ועצלנות (לקרוא את החוקים). אבל למה כ"כ קשה לכם לקרוא שתי הודעות מתחת? כרגע מה שיש בשני הדפים הראשונים של הפורום: ש: פילטר אוויר לסוזוקי. טוב? לא טוב? כמה עולה? ש: פילטר אויר לאמריקאית. כמה עול…
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אז ככה: אחי קנה פילטר פתוח לסיוויק 1600 מודל 93 המתקין התקין בצורה כזאת שכל האוויר החם מהרדיאטור ניכנס לפילטר (הפסד כוח) לאחת יתלבטות החלטנו לנסות משהוא והתוצאות היו די טובות. תחילה : אחר כך הורדנו טמבון: אחרי זה בנינו קומבינה (שיצאה די מרשימה) צינור עם זווית : אחר כך מיקמנו את הפילטר:
-
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
(כבר ביצעתי חיפוש) יש לי וולקן רגילה לגמרי, חוץ מקוויקשיפט. לאוטו צמיגים קרוב לחדשים של קנדה (Kenda) שהרכיב הבעלים הקודם לפני שמכר לי את הרכב (לפני חודשיים). הצמיגים התגלו כנקודת תורפה נוראית (TW של 420), הם ממהרים לאבד אחיזה ומשדרים את זה מעט ומאוחר מדי. אני רוצה להחליף ל-195/55 או 195 עם חתך נמוך יותר (במידה ואשיג את האישור הדרוש). השאלה שלי היא האם זה לא יגרום לפגיעה של הצמיג בכנף הרכב? הרי בדגם הזה הכנף האחורית מרובעת (חתוכה) ולא כמו ב-3 דלתות העגלגלה. מבחינת הגבההת המרכב זה יצור הבדל בקוטר הגלגל של מעל ל-2 ס"מ, האם זה יהיה תואם מכנית לרכב? האם זה משתלם? שאלה נוספת לבעלי וולקן - אני שם 36 קדימה ו-33 אחורה. יש לכם המלצות בקשר לזה? זה…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי אותה לפני חודש בערך, 2003 ידנית , 1600. לאחרונה יצא לי לנסוע לירושלים ולא היה לה כל כך קל לעלות בעליות שם. סך הכל אני מאד אוהב את המכונית, אבל ציפיתי שהיא תהיה הרבה יותר מהירה מזה, גם מבחינת כח בעליות וגם בהאצה. אני יודע שיש איזה ציפ שאפשר להתקין על הסיאט לאון, אבל אני ממש לא מבין בזה, מישהו יודע איזה סוג של שיפורים אני יכול להתקין כדי שהיה לה קצת יותר כח? וכמה אמור לעלות משהו כזה. תודה, רמי.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם! יש לי אופל אסטרה, שנת 92, נפח מנוע 1400, קרבורטור. יש ל כמה שאלות לגבי קרבורטור ספורטיבי: 1). מאיפה אני משיג קרבורטור ספורטיבי לרכב שלי? 2). מה ההיתרונות והחסרונות בקרבורטור ספורטיבי? בברכה אלכס
הודעה אחרונה מאת $alex$, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים האם ניתן להרכיב אגזוז לחץ לפורד פוקוס 1600 שנת 2001,ומה ההשלכות שבדבר?? האם זה יכול לפגוע המערכות כלשהם ברכב? תודה
הודעה אחרונה מאת JEP, -
- 4 תגובות
- 28.8 אלף צפיות
עד היום לא שמעתי על בעיות שעשו למישהו שיש לו פילטר אוויר פתוח אבל אחרי השירשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162706 אני כבר חושב להוריד את הפילטר, מישהו יודע חד משמעית מה אומר החוק? אני מכיר המון אנשים עם פילטר, ועד היום לא שמעתי על הורדות מהכביש, ולא בעיות בטסט.
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף בולמים וקפיצים שכנראה סימו את חייהם ברכבי (רובר 216 1600 ידני שנת 98) רציתי לדעת למה בדיוק הם משמשים ובמה יתרום לי בולם ספורטיבי (אני מעוניין לשפר את הרכב רק מבחינת אחיזה ולא מבחינה מכנית) ואם למישהו יש המלצות לבולמים או קפיצים שיתאימו לרכבי אני אשמח לשמוע מחירים תודה לעוזרים
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הכותרת אומרת הכל. דיי קשה למצוא צמיגים למידה הזאת... יש משהו באופק?
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי סיוויק 94' , אני מעוניין לדעת מה עדיף בולמים מיתכווננים של קוני - כאלו עם הברזים למעלה, או פרוגרסיביים של וואיטק , ההבדל במחירים הוא כזה : -סט של וואיטק בולמים עם קפיצים 3500 ש"ח -בולמי קוני הנ"ל עם קפיצי אייבך 4100-200 שניהם לא כוללים הרכבה שזה עוד בסביבות ה-500 ש"ח ההיתלבטות שלי נובעת בעיקר מיזה שהבנתי שהתכנולוגיה של הקפיצים הפרוגרסיביים עדיפה, והמיתכווננים כבר ישנים, אני גם לא מבין גדול באיך לכוון את הבולמים המתכווננים לבד, לפי ההסבר שקיבלתי הוואיטק לא נופלים מהקוני, וואיטק חברה גרמנית , לעומת זאת המוניטין של שילוב קוני ואייבך הולך כבר הרבה לפניהם בכל העולם. עזרה , מה עדיף ? אני מבקש ,אם אפשר, ספציפית לגבי החברות הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה שמות של צמיגים טובים חוץ מ goodyear eagle F1 Dunlop SP9000 צמיגים ברמה הזאת ,איזה עוד צמיגים מומלצים?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בזמן האחרון כשאני נוהג על המיצובושי שלי (סופר לנסר 97) כשאני מגיע למהירויות 115+ ההגה מאוד קל וכל תזוזה קלה הוא זז הרבה. עכשיו עד לא מזמן לא ידעתי שיש דבר כזה הגה כוח חשמלי שעם המהירות מקשיח את עצמו. מה אתם אומרים שווה להחליף לדבר כזה? כמה זה עולה? זה אפשרי בכלל? זה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת DORONC, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני נוהג על פונטייק טמפסט ומאז הוא מתמיד יש תת היגוי מורגש, יש איזושהי אפשרות להקטין את התת היגוי ? אני יודע שיצרו את ההגה הזה ככה בכוונה. בתודה מתן
הודעה אחרונה מאת דירקל2נצ, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מחפש מידע בנושא ניתוק-מזגן בכלי רכב שונים, באיזה רכבים קיים כזה מנגנון וכו' האם מישהו מכיר לינקים לאתרים שמרכזים כזה מידע? חפרתי בגוגל כבר. הגזמתי...? תודה מראש.
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אחרי שעשיתי איזה רבע שעה של חיפוש, לא מצאתי ממש תשובה לשאלה שלי. מצטער שאני פותח על נושא שכל יום פותחים עליו אבל פשוט לא מצאתי תשובה. אני רוצה לשים להונדה סיוק 96 פילטר פתוח רציתי לדעת כמה אמור לעלות לי קיט פילטר שהוא כולל שרוול+הפילטר עצמו? בין כמה לכמה המחירים מחברה זולה ליקרה בערך תודה ושוב סליחה!
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשבתי לפרק את הצינור שמוסמן בכחול שהוא בעצם צינור של ה"RAM AIR" המקורי שהגיע עם האוטו ולפרק את מה שמסומן באדום ולהתקין שם את הפילטר אוויר... אני מתבלט בגלל שהפילטר יהיה קרוב מידי למנוע , אבל מצד שני באופן קבוע נכנס אוויר טרי מחוץ ובלי סיכוי להירטב(או שכן???) מבפנים הוא יהיה ממוקם כאן הפילטר (מסומן בצהוב) מבחוץ האוויר יכנס מכאן **************************אל תציעו פילטר INBOX כותנה**************************
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אם יש מישהו עם ניסיון בכיוון גלגלים של גולף V אשמח לקבל עזרה ועצה. אני מעוניין לכוון לשפיעה שלילית קלה אבל אין לי נתונים לגבי זויות ומשחק הקמבר\ קסטר שאפשר לשחק בגולף. יש למישהו המלצה על מכון לכיוון גלגלים שעושה דברים כאלה והוא "בראש" שלנו?
הודעה אחרונה מאת איסק, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
האחיזת כביש שלה ברצפה פשוט גרועה ביותר רציתי לדעת מה אני אמור להחליף ברכב מבחינת מטלים בולמים וכ'ו כדי שיהיה לרכב יותר אחיזת כביש וכמה נזק כלכלי אני יכול לצאת מזה? אני מדבר על סכומים של 1000 ש"ח גג נראה לי ועוד שאלה: אומרים שהבלנו חסכונית הרבה אומרים את זה פשוט אצלנו היא לא ממש... רציתי לדעת אם צריך לנקות אינג'קטורים ומיכל שמן ותוספים וזה יעזור... חשוב לי שתענו לי בשיא הרצינות כי הצריכת דלק חשובה לי מאוד תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי מזדה 323 סאדן שיש לה צמיגים 175 ואני פשוט מרגיש שאין לי אחיזה שאני עושה כיכר או אפילו פונה במהירות קצת גבוהה אז אני צריך עזרה איזה צמיגים להשים ושל איזו חברה וכמה זה יעלה ואני רוצה גם שהאוטו יזרוק לי תחת יפה בפניות אז בבקשה אנשים תמליצו על צמיגים שיתאימו תודה שגיב..
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי מזדה 323 סאדן שנת 95 אוטו' ויש לי שאלה אם אני יעשה פילטר פתוח האם זה טוב למנוע והאם זה שורף יותר דלק..?
הודעה אחרונה מאת edanj,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 309 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yor2
- edencherwyskate
- tan tan
- GTI33
- פינדר
- stx
- רבקהה
- פריג'י
- RK
- chrono
- Nakamichi
- outnex