Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי למכון פרונט שסוף סוף הסכים להיכנע לשיגעונותיי.

עליי לציין שזו הייתה פעם ראשונה שאני משחק עם הזוויות הגלגלים.

המכוון היה סופר-נחמד, ואמר שלא ניתן לכוון אצלי קאמבר\קאסטר. דילגנו וכיוונו את ההתכנסות.

ממה שרשם פה פעם מוטי, הוא המליץ על TOE של 0.1 OUT בכל צד. ואכן כיוון כך.

בנסיעה, הגה הרגיש רך מאוד, וזאת לאחר הסרת ההגה כוח (!!), הטרן-אין, היה באמת, מאוד חד. לרכב הייתה נטייה להיגוי יתר.

אבל מאידך, התת-היגוי תחת לחץ, מאוד גדל, הפידבק שהתרגלתי לקבל בהגה - נעלם.

היכן שגיתי? :cry:

אביחי

נ.ב- בדרך הביתה כמובן עשיתי אותם דברים שגרמו לי לרוץ ולדווח לכם, בתום הנסיעה, ראיתי שחיקה מטורפת ולא אחידה בצמיג אחד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלתי בפורום דריפטים די מפורסם שחובב את הסיירות, זו התשובה שקיבלתי:

You can get eccentric top mounts which you can set to give you more negative camber, which is useful. You ideally want around 2degrees of negative camber. Toe should be 0, perfectly straight.

As for castor on a sierra, you can increase it with a couple of big washers on the anti-roll bar behind the track control arm. Allegedly fitting a granada anti-roll bar and track control arm arrangement will give you more negative camber by pushing the bottom of the wheel out but I have not tried it myself.

Jeek should be along soon with some first hand advice from his 24v sierra

.

Camber helps initial turn in when loading up the outside front wheel, giving good grip. Castor helps self-centre the wheel which is great for switching from right to left handed corners whilst still drifting, as the wheel spins itself easier the more castor you have.

הבעיה שאני עדיין לא מבין אנגלית.

מי מוכן לתמצת לי? או לתת לי כיוון משלו?

תודה :mm_blush:.

אביחי

פורסם

לא .מדובר על הזרועות הקדמיות , שהמוט מייצב מתחבר אליהם יש שם שתי בוקסות מגומי ,

אשר משפיעות על ההיגוי (חדות - פידבק ).

אצלי ברכב מותקנות בוקסות מאוקולון שחור [קניתי בזמנו באנגליה].

פורסם

אוקיי. אצלי סטנדרטיות ממה שאני ראיתי.

יש אפשרות לרכוש בוקוסות כאלו בארץ?

הבאת עמך ספייר? :)

ומה הקשר לכיוון?

אביחי

פורסם

הם מייעצים לך קמבר שלילי מקדימה של 2 מעלות, ע"י החלפה לבוקסות אקסנטריות שקיימות לסיירה, מה שגם אני רציתי להגיד לך שישפר דרמטית את האחיזה מקדימה (ע"ח יכולת בלימה) וכן להיות עם TOE 0, יעני הגה מאוזן, גם כאן זה מאד הגיוני ויעיל.

הם נתנו אפשרויות כיוון של הקסטר לגדול יותר, מניסיון אני זוכר שהגדלת קסטר משפרת, פרט לחזרה ומירכוז טוב יותר של ההיגוי, את אחיזת החלק האחורי, על זה הם לא דיברו, ושוב, ע"י שינוי בחיבור המוט מייצב הקדמי (האם הוא חלק מהמתלה הקדמי ?)

אני לא מכיר את הסיירה, אבל הייתי הולך מקדימה על TOE=0, קמבר כ 2 מעלות, קסטר גדול מעט יותר, כמו כן הייתי מנסה להנמיך מעט את החלק הקדמי, ואולי משתמש בגומי רחב מעט מהמקור (ונמוך יותר) ואיכותי ביותר לצורך אחיזה, מאחור הייתי הולך על דיפ' מוגבל החלקה עם צמיגים לדריפט או TRED קשה של 450 ומעלה...

תביא סיבוב :-P

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני לא הבנתי מהם הבוקוסות האקסנטריות, אפשר הסבר?

אוקיי, התכנסות 0. איך אפשר לגעת בקאסטר? המכוון אמר שאי אפשר.

המוט המייצב מתחבר לזרועות ולבודי ע"י כמה תושבות, אין לי מושג מה זה אומר לך.

איך לשנות את אופן החיבור, ומה זה נותן?

אני מת לקאמבר שלילי יותר, וקאסטר הרבה יותר גבוה. ממש אשמח לדעת אם יש את האופציה, גם אם היא לא פשוטה.

מקדימה יש לי צמיגים רחבים מהמקור וספורטיביים. הקוטר הכללי קטן ב-0.9% לעומת הסרן האחורי, שהוא, נועל גלגלים עם TEARDWEAR של 420.

לגבי הדריפרנציאל יש לי תוכניות אחרות.

סיבוב? אין בעיה.

אביחי

פורסם

בוקסות עליונות אקסצנטריות הכוונה שראש הבורג לא נמצא במרכז ולכן עם סיבובו אתה משנה את הקאמבר ע"י הוצאה או הכנסה של החלק העליון של המתלה.

את הקטע של הקאסטר אני קצת מתקשה להבין, באופן סטנדרטי משנים קאסטר מבית הבולם ע"י הוספת שייבות או הפיכת החורים למעויינים וקביעת הסטראט (בולם, לא גשר עליון) אחורה או קדימה ביחס למיקומו המקורי. יש כמובן עוד שיטות, כאן המליצו לך להוסיף שייבות לסטבילייזר מאחורי המשולש, זה אמור כביכול לדחוף את המשלוש קדימה ובכך לשנות את זוית הקאסטר.

אם הרכב מיועד רק לדריפטים אז כדאי לא לשחק בקקי ופשוט לרתך דיפרנציאל.

לגבי בוקסות ותושבות מתלה ותת שילדה בכלל, מומלץ להיפטר מכל הגומי הרך הזה שנועד למכוניות כביש ולא למכוניות מסלול.

תמצא בוקסות מוקשחות. אני חושב שראיתי פעם גם מישהו שפשוט ריתך את התת-שילדה לגוף הרכב וויתר על התושבות לחלוטין 8)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אם הרכב מיועד רק לדריפטים אז כדאי לא לשחק בקקי ופשוט לרתך דיפרנציאל.

:mm_yeah:

לגבי הריתוך של המוט המייצב לתת שלדה, זה אומנם פיתרון זול.

אבל במקרה של תאונה, ואני ממש לא פוסל את זה עם צורת הנהיגה שלי, איך ניתן יהיה להחליפו?

לגביי השייבות, רשמתי לעצמי!

לגבי אפשרות להגדיל את הקאסטר, לא הבנתי מאה אחוז את התהליך, אבל את הרעיון - כן.

בוקסות אקסצנטריות (תחליטו איך מאייתים את זה!) - איפה משיגים?

אביחי

פורסם

You can get eccentric top mounts which you can set to give you more negative camber, which is useful. You ideally want around 2degrees of negative camber. Toe should be 0, perfectly straight.

As for castor on a sierra, you can increase it with a couple of big washers on the anti-roll bar behind the track control arm. Allegedly fitting a granada anti-roll bar and track control arm arrangement will give you more negative camber by pushing the bottom of the wheel out but I have not tried it myself.

Jeek should be along soon with some first hand advice from his 24v sierra

.

Camber helps initial turn in when loading up the outside front wheel, giving good grip. Castor helps self-centre the wheel which is great for switching from right to left handed corners whilst still drifting, as the wheel spins itself easier the more castor you have.

עליך לרכוש שתי כריות בולמים (החלק שאתה רואה מתחת למכסה המנוע בקצהו של הבולם) עליונות אפטר מרקט יעודיות אשר ניתנות לכיוונון ועליך לכוון אותן כ2 מעלות מינוס לזוית השפיעה או הקמבר

זוית הTOE צריכה להיות 0 מעלות כלומר הגלגלים מקבילים לגמרי מופנים ישר לחלוטין

את זוית קדם האופן ה"קסטר" אשר אחראית על החזרת ההגה למרכז לאחר הפנייתו,יש להגדיל לזוית שלילית על ידי הוספת דיסקיות מאחורי נקודת העגינה של מוט האורך לזרוע התחתונה (אל זרוע התחתונה ,מחובר מוט אורך אשר מחובר בעזרת גומייה הזרוע שוב גומייה דיסקית גדולה ואום גדולה בקוטר של 22 ממ )יש להוסיף דסקיות בחלקה האחורי של מוט האורך וכך הזרוע תדחף קדימה ותגדיל את הקסטר

ועל ידי כך תשיג קלות יתר במעברי סלאלום

הבחור ממליץ להשיג מוט מייצב ושני מוטות אורך השייכים לפורד גראנדה כדי להשיג את הקסטר הרצוי, אך אינו ניסה זאת בעצמו

ישנו בחור בשם JEEK אשר הוא בעל ניסיון ויהיה לו מה להוסיף

הגדלת זוית הקמבר תעניק לגלגל המועמס החיצוני לסיבוב יותר אחיזה

פורסם

המון תודה יגאל! :tongue:

האמת שלא הייתי מתנגד להדרכה שלב-שלב אחרי ביצוע כל השלבים לפרונט אדיאלי.

כמובן עם עידכונים מידי פעם.

מאיפה להתחיל?

אביחי

פורסם

אביחי

גם אצלי ברכב (לאון-4) הקמבר הקדמי המקסימלי הוא 0.5 מעלה, וזה לא מספק אותי.

יש אצלי אפשרות, שלא מוכרת למכווני הפרונט , להגדיל לאיזור 1.5 מעלות, ייבדק בשבוע הבא.

אני לא מכיר את מתלה הסיירה הקדמי, אבל יכול להיות שניתן לעשות טריק דומה, נדבר בפרטי

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
לגבי הריתוך של המוט המייצב לתת שלדה, זה אומנם פיתרון זול.

אבל במקרה של תאונה, ואני ממש לא פוסל את זה עם צורת הנהיגה שלי, איך ניתן יהיה להחליפו?

אביחי

לא דיברתי על סטבילייזר אלא על תת שילדה מאחור.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...