Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

האם מישהו ניסה, התקין, בדק, או חקר את נושא הקיטים הקלים של הפולי (PULLEY) מאלומיניום.

יש טענה שהם מעלים זמינות הספק, ע"י הורדת המאסה של החלקים המסתובבים (מהר), כמו כן שמעתי על פולי שמפחיתים מהירות למשאבת הגה כח (חיסכון בהספק), משהו כמו הקיטים האלו, או הקיטים הסופר יקרים של ניוספיד.

אשמח לתגובות.

נ.ב: המנוע, 1.8T של VAG

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

בנאי, גלגל תנופה קל, משאבת הגה חשמלית, משאבת מים חשמלית, משאבת שמן חשמלית, הורדת מדחס מזגן וכדומה יגרמו למנוע לאובדן כוח פחות על הנעת ציוד פריפריאלי.

פולי מאלומיניום בלבד הינו זניח לדעתי.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

כל מה כתבת, דורש שינויים מרחיקי לכת, אפילו הורדת מדחס המזגן ידרוש שינויים מרחיקי לכת - אשתי תגיד לי ללכת 8)

כל מה שאני שאלתי דורש עבודת ברגים של 10 דקות.

אם אכן השינוי כה זניח, למה בכלל מציעים בחו"ל שיפורים כאלו, משיעמום, או כדרך פשוטה להכנסת היד של המוכר לכיס של הקונה ?

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ואני אפרט יותר... :)

בדר"כ פוליי המנוע הקלים מגיעים ללא דאמפר גומי בין חיבור מסגרת הפולים לקראנק. מה שגורם לריסוק משאבות שמן ו/או שחיקה מוגברת במיסבי הקראנק הקרובים לפולי.

ראה בתמונה את הגומי\פוליאתרן שבין מסגרת חיבור הטבור לקראנק.

2001020c.jpg

יש דאמפרים \ פולים מיוחדים שממולאים בנוזל שמוסיפים לפולים קלים ע"מ להפחית את השחיקה ואי יציבות הקראנק בעת סיבובי מנוע גבוהים. (ראה HARMONIC BALANCER \ fluid damper)

לי אישית יש פולים קלים של AEM לאלטרנטור ולמשאבת ההגה כח. (סתם כי מצאתי אותם בזול) :)

קו---------------------------------------

פורסם

מי שעוד זוכר נוסחאות של פיסיקה בטוח יוכל לחשב את ההבדל באינרטיות בין 2 סוגי הפוליז - זה הרי תלוי בקוטר והבדלי משקל בכל נקודה ונקודה על פני הראדיוס.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...