שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני חדש פה בפורום. יש לי פולו 95 1.6 (לא קלאסיק) איך אפשר לשפר אותה בלי להוציא הרבה כסף? פילטר אויר, אגזוז? תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה קורה יש לי על הרכב פלאגים (וחוטי הצתה) של SPLITFIRE שקיבלתי עם הרכב. אני מעריך שהם נסעו כבר כ 30 אלף קילומטר. הבנתי שלא מחליפים פלאגים כאלו, אבל מה קורה אם אני נוסע עם מעט עודף דלק (2.8 באר מקורי, 3.5 עם הווסת הנוכחי) ? הפלאגים לא אמורים לקבל פיח ולהיות שחורים? הניצוץ שלהם אמור להיות חלש יותר לא? אז בקיצור, להעיף אותם ולקנות רגילים או להשאיר אותם ככה בלי פתיחה ושום כלום? יש הרגשה שהאוטו קצת עצלן בזמן האחרון...
הודעה אחרונה מאת naor205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שאלה שאלתית. מיאטה NA. יש לי אחת לגדוש. האם סעפת פליטה של 1.6 זהה ל-1.8? לא גדישה בשמיים. אותם ברגים? פתחים בראש זהים? אם כן, שימחתם אותי. אם לא הייתי ברור. סעפת פליטה לטורבו של 1.6, תתאים ל-1.8? כן, ידוע שזה מוצר AFTER MARKET ולא מוצר מדף של מזדה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. לי ולחברי יש עניין שאנו בוחשים בו כבר זמן מה. רצינו לדעת האם אפשר להוסיף טורבו (קטן) לטויוטה סליקה בלי לשפר ולהחליף את החלקים שבמנוע. עוד רצינו לדעת מהן ההשלכות הכספיות וסתם מידע כללי אם למשהו יש ניסיון בזה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
[פוצל משרשור המיאטה טורבו , כי הנושא כבר מזמן לא נטש את המטרה המקורית של פותח השרשור ] יאשה . מוטי, לדעתך - GT2860RS - עם A/R 0.86 לטורבינה על מנוע 2000 סמ"ק 16 שסתומים ; באיזה סל"ד הוא אמור להכנס? תודה
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
איזה שיפורים אפשר להוסיף לפורד אסקורד 88 1 2
מאת Guest alon337-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש ברשותי פורד אסקורד שנת 88 הזרקה אם מחשב בקרת הזרקה חד נקודתית מקורי של האוטו, היחידי בארץ. בבדיקה על דינו (מכשיר הרצה מי שלא יודע )הוציא לי 116 כ"ס מנוע ובגלגלים 89 כ"ס. השאלה שלי אם יש אפשרות לשפר את ההספקים. יש למישהו רעיונות?
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם קיים הדבר? כמה כוח הוא הוא אמור להוסיף? האם ברגע ששמים צ'יפ צריך לשנות עוד משהו ברכב? מה העלות לצ'יפ לרכב הזה? במה זה יפגע ברכב?דלק?נוחות?
הודעה אחרונה מאת tsiftsif, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. שמי מיכאל (26) ואני חדש בפורום. אני מניח שהנושא עליו אני שואל נידון כבר בעבר , אבל אני אנסה לחדד את העיניין. ברשותי 205 1.4 רגילה שנת 97 , אשר אני נהנה ממנה מאוד בנהיגה. אומר מראש , אני לא מחפש כוחות סוס מרובים ולא מרוצי רמזורים למיניהם . ההנאה שלי שלי היא מהתנהגות הכביש(עברתי גם קורס הכרת המגבלות על מגרש החלקה) . הבעיה היא כי המנוע הרגיל קצת קטן על השלדה (75 כ"ס במקור) וחסר כוח ביציאה מהסבובים אני אציין רק שמצב המנוע טוב מאוד עם 110 אלף ק"מ. אני בטוח שעם השלדה הנוכחית אהנה מאוד עם 100-110 כ"ס. השאלה שלי האם לבצע החלפת מנוע למנוע של 106 xsi או ראלי (או שיפור המנוע הנוכחי אשר כרגע בעל פלאגים 4 ראשים ופילטר פתוח , למרות שאני בספק באשר לאפשרות לבצע שיפור…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם!!!! יש לי אופל אסטרה GSI שנת 94 ואני רוצה לשפר אותה מבחינת מנוע , להגדיל כ"ס , התקציב הוא 6,000 ש"ח . למשהו יש רעיון????
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שאלתי היא כזאת: האם קיים אגזוז זרימה חופשית שלא ירעיש יותר מדיי וימשוך יותר מדיי תשומת לב? לפי מה שהבנתי שוטר יוריד את הרכב מהכביש במקרה שהאגזוז יעשה רעש יותר מדיי חזק, או שאני טועה- ובלי קשר לרעש הרכב יורד מהכביש על אגזוז לא חוקי? בבקשה בלי תגובות מיותרות, אני מודע למה שעובר לכם בראש. נ.ב אני רק רוצה רעש יפה. נ.ב2 אם מישהו מכיר מקום טוב באיזור המרכז הוא מוזמן לפרסם פה. אני מכפר סבא
הודעה אחרונה מאת damplin, -
טורבו לטיפו 1.4
מאת מתן22- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי טיפו 1.4 הזרקה מודל 95 הייתי רוצה לדעת אם ישנם דגמים בעלי טורבו והאם ניתן להתקין טורבו אצלי למשל. כמו כן האם ניתן להתקין טורובו מאונו 1.4 בעלי טורבו וגם מה טווח המחירים? תודה
הודעה אחרונה מאת מתן22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום,מודה לכם מראש על הקריאה. השאלה פשוטה כמו שבכותרת יש מה לדבר על טורבו ברכב הזה ? מה שידוע לי שיש דגמים של מנוע זהה 1.3 גם כן אך טורבו. השאלה אם הם אותו דבר וגם למי שמכיר את הרכב הזה איך הביצועים שלו בסטדנרט. אגב כסף יש לי גם ליותר מסטארלט וכו' פשוט ראיתי מספר דברים שעשו עליו באתר מסויים אז דווקא חיבבתי את הרעיון וחשבתי לנסות . תודה רבה מראש שוב.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם. לפני כמה חודשים בניתי אצל מכר, מערכת פליטה עם צינור 2.5 אינץ' עם דוד אחורי SEBRING (יציאה אובלית). מאז התקנת המערכת אני חש רעידה/וויברציה במנוע ( בסל"ד מסויים, גם כאשר הרכב אינו בנסיעה) דבר אשר גרם לברגים המחברים את שני חלקי מערכת הפליטה להשתחרר טוטלית. הפתרון הזמני היה לרתך את האומים לברגים !! (למרות שאני יודע שאין זה הפתרון לבעיה) כלומרמה שלא מתאים לי זה גם הווברציות במערכת,אבל גם הסאונד (מחפש SUPERSPRINT או REMUS) הדוד האחורי ברכב זה בא במרכז האחוריים, כך שייש רוחב מוגבל (כ-16 ס"מ) אולם אין בעיית אורך ,אני חושב ללכת על דוד עגול של אחד היצרנים הנ"ל. אגב במקור ,הרכב בעל צינור כפול מה- HEADERS ועד לדוד האחורי. ברצוני להחליף את מערכת…
הודעה אחרונה מאת M535I, -
-
- 29 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
השיקול הוא תקציבי נטו. אני לא רוצה את האוברקייל שבעבר הייתי מכוון את הרכבים שלי לשם, אבל ברכב שנועד לנסוע על הצד יותר מאשר בקו ישר, קוילאובר באמת בא כאן לידי ביטוי יותר מסתם רכב שמבלה בנס הרים, ושם באמת יש מה להסתפק בבולמים וקפיצים טובים. אני יכול להשקיע בסיפור הזה אולי 6K לסט קוילאוברים, אבל אני לא חושב שאני אקבל מוצר איכותי במחיר הזה. אולי אני טועה. לגבי הברקסים, כרגע יש התלבטות ואי וודאות. אופציה א', שהיא הזולה ביותר- זה לתבל את המערכת הנוכחית. קרי, צינורות בלימה חדשים\שזורים, נוזל בלימה 5.1 של מוטול, ורפידות חצי קראמיות אגרסיביות לסרן הקידמי. אופציה ב', להביא מערכת בלימה מרכב שיוצר ע"י אותו יצרן ומגיע עם מערכת בלימה טובה יותר (שממנה אני אתחיל …
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
פרוייקט דריפט 1 2 3
מאת עירא מורסטין-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 7 אלף צפיות
אהלן כולם, לאחרונה התעורר בי הרצון לבנות מכונית לדריפטים. הייתי רוצה מכונית שלא תעלה הרבה ואז יהיה יותר כסף לשיפורים שיכשירו אותה לעבודה המדוברת. השאלות לקהל המכובד הן איזו פלטפורמה תהווה פלטפורמה מוצלחת לעניין ובמחיר יחסית נמוך (50K או באזור) ואז איפה יהיה אפשר להתאמן על הדריפט??? לא בטוח שפייר לשאול את האחרונה אבל אם למישהו יש רעיון אז יאללה. תודה על העצות, עירא
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שהחתך זה אחוז מרוחב . דוגמה 225/40/16 מול 245/35/16 הגובה שלהם הוא אותו גובה יש כאן משהוא שייש לו חתך 40 ומטה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם , ברשותי סיוויק די איקס שנת 94 נפח מנוע 1500 תוצרת ארה"ב - 90 כוח סוס, השאלה היא כזאת : האם סעפת פליטה משופרת המיועדת לסיוויק 1600 מתאימה לדגם הזה מבחינת מרחק הפתחים , כלומר במידות? (אני רוצה להדגיש את זה שנפח המנוע הוא 1500 ולא 1600 או 1400.)
הודעה אחרונה מאת michael3, -
בעקבות טמפרטורות גבוהות מאוד מתחת למכסה מנוע - לפני כמה ימים התקנתי מגן חום שמכסה את המניפולד ואת השבלול. המגן המקורי שהיה מותקן פעם פורק ע"י בעלים קודמים בטענה שהוא היה מתחמם ומחמם את כל הסביבה ולכן אין בו צורך....... כמות החום שנוצרה ועובדה שבכל רכב רגיל מכסים את המניפולד בכוסוי ממתכת גלויה - גרמו לי לחשוב שזה כנראה בכל זאת נחוץ ועוזר. ונראה לי שהבעלים הקודם פירק את המגן חום בגלל מד EGT שהוא התקין..... וזה במקום פשוט לעשות חור במגן חום.......... בקיצור - התקינו לי את הכיסוי חזרה. וגם הגדלנו אותו כדי שיכסה כמה שאפשר את השבלול - כי בכיסוי "המקורי" (תוצרת הארץ) הוא משום מה היה בחוץ. לא הסתפקתי בזה ואחרי חריש מצאתי חומר בידוד טרמי שעמיד בטמפרטורות גב…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פורד סיירה ויש לי בעייה קטנה ברכב.... הוא כל הזמן על טורים גבוהים יכול להיות שהצ'וק תפוס אבל אין לי מושג מה זה צ'וק ואיך הוא נראה...ואיך משחררים אותו .... אם מישהו יכול להסביר לי אני ישמח מאוד! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 6 אלף צפיות
שאלתי היא האם קיים עוד שיפורי מנוע להעלאת כס ומומנט בשוק בישראל חוץ מצ'יפ אגזוז ופילטר אויר,שיש לי כבר באוטו,ומה עלותם. תודה מראש אייל.
-
קלא"ץ ארוך קצר
מאת R8082- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם שאלתי היא כזאת מישהו יכול להסביר לי מה זה קלא"ץ ארוץ קלא"ץ קצר בברכה דודו
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כיום אנו נוסעים עם צמיגים ממש ממוצעים, אפילו לא כולם של אותה החברה. אנו מעוניינים לקנות צמיגים חדשים של -קונטיננטל, מישלין, פירלי, בריג'טסטון או אליאנס. לא צמיגי ספורט או צמיגים יקרים מדי, אך איכותיים, לא נשחקים מהר ובעלי אחיזה טובה. - מה הכי מומלץ לאחיזה טובה יותר? צמיג אחד של komet / kenda radial עולה כ-500 ש"ח (נחשב ממש בינוני). - כמה יעלה בערך באחת החברות הנ"ל?
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברכב הנ"ל מותקנים צמיגי 225 /50/16 - האם ישנם צמיגים ספורטיביים במידות הנ"ל? האם יש טעם להחליף כל הרביעייה? הקדמיים במצב סביר האחוריים במצב נוראי. ברכב בעל הנעה אחורית האם עדיין מומלץ לשים את הטובים מאחורה? או יש טעם להחליף רבייעיה ולשמור עוד 2 במצב סביר במחסן? תודה.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש ברשותי לאון טורבו צהובה,ראיתי שצובעים את הבלמים בצבע של הרכב וזה נראה לי מגניב,בטוח שיש צבע מיוחד לזה,אודה לכם על תשובות.
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי פיג'ו 306 ,ואני מתכנן לשים מגנזיום. הגדלים לבחירת המגנזיום הם 14,15,16 אני מעוניין ב16. 14 אני יודע שאפשר כי כרגע יש לי גלגל שהוא 14 אינטץ. אבל רציתי לדעת האם מותר לי מבחינת חוק או משרד הרישוי להתקין גלגל שהוא 16 אינטץ. תודה מקס
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי שלום לכולם, לא מזמן קניתי סובארו גרנד לאונה אימפרזה שנת 1997 LX..ברצוני לשים צמיגים יותר רחבים וגאנטים. ברשיון של הרכב מופיע לי המידות הבאותוזה מה שמותקן באוטו כרגע): 175/70R/14 השאלה שלי מה מידת המקסימום של הצמיגים שאני יכול לשים? ואם מישהו מכיר חנות טובה להתקין באזור המרכז. בתודה מראש,זיו
שלום, ברשותי שברולט קואליר, מנוע 2400 שנת 98 כידוע, האוטו אינו יציב ברמה מטורפת בשל גובהו הרב והמתלים הנחותים, נטייה אדירה של המרכב בפניה, וחוסר ביטחון מספק בסיבובים, הוא מגיע בעזרת המנוע שלו ל 140 בלי להרגיש בכלל בכביש בין עירוני אבל מרגיש כאילו עוד שניה האוטו עף מהכביש, שלא לדבר על רוחות צד. רציתי לשאול אם אפשרי להנמיך את האוטו, להחליף לו את המתלים למתלים הרבה יותר טובים, וכן צמיגים רחבים ובכך לשפת את אחיזת הכביש שלו לרמה טובה כך שארגיש בטוח בסיבובים, ואם כן מה העלות המשוערת של זה, שאדע אם בכלל יש טעם. תודה רבה יצחק
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איפה אפשר לקנות באינטרנט ובערך כמה זה עולה
-
שלום לכולם. רבות דובר ונכתב על מערכות בלמים "משופרות" AFTERMARKET, שהשיפור הדרמטי ביותר שלהן, הוא שיפור המאזן הכספי של היצרן. אני מתלבט קשות בסוגיה, ואשמח לקבל רעיונות או הצעות מהמומחים והמנוסים בלבד, אני לא מחפש יופי של דיסקים מחוררים, או פוזה של קליפרים אדומים: הרכב שלי, לאון-4, מצוייד באחת המערכות בלמים הטובות שיש בשוק, הדיסק הקדמי - כפול, בקוטר ענק של 312 מ"מ !!! האחורי, גם הוא כפול !!! 256 מ"מ מאד מאד בריאים, למעשה זוהי מערכת בלימה 1:1 של אאודי TTQ. מכיוון שהדיסקים (הקדמיים לפחות) מסיימים את חייהם בקרוב, ההתלבטות שלי היא בין החלפה לדיסק מקורי, לבין אחת האופציות של דיסקים AFTERMARKET שקיימות כאן: EBC, OMP ואחרות, אין לי כל כוונה להחליף קאליפר או לה…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום,בעדו כשבוע לערך אני אמור לבצע טיפול 30K הרכב הוא פאסאט 2007, סביר להניח שאני החליף ברקסים, השאלה שלי,אין לי ממש מושג מה המחיר של המקוריים,אבל עם בהוספת תשלום 200-400 ש"ח אפשור להביא זוג יותר טוב?
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)