שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרבה צעירים קונים היום מכוניות ישנות ומשפרים אותם עם הזמן רציתי לדעת מה בדיוק הם משפרים וכמה זה עולה כל חלק שמוסיפים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברשותי גאלאנט 89' מעוניין להכניס לה שיפורי מנוע אני יודע שזה נשמע כמו בדיחה\= אבל אאני פשוט מאוהב באוטו... יש תקציב של כ 10K רעיונותתת??
הודעה אחרונה מאת barig, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים.. קניתי אוטו מסוג ניסן אלמירה שנת2001 נפח1600 סמ"ק... רוצה לדעת מה השיפורים (שיפור חוקי ולא חוקי)שאני יכול לשפר אותה.... ומה הכסף ???!!! תודה ושלום....
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני חדש בפורום הזה ( קורא הרבה זמן אבל לא יצא לי ליכתוב פה) אז ככה יש לי שאלה האם ניתן להתקין מערכת בסיגנון ה I-VTEC על כל רכב (ואני לא מדבר על להתקין רק קאמשפט חם כי יש לו הרבה חסרונות בסל"ד נמוך שהמערכת הנ"ל דיי פותרת) או שזו מערכת שניתן לקבל רק אם היא באה עם הרכב?? (כמו בחלק מדיגמי הונדה)
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אנשים! רציתי לדעת מה אמור להיות קל יותר ג'אנט מגנזיום או ג'אנט רגיל? ולמה בדיוק נועד המגנזיום.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי רוצה קצת פרטים לגבי: איפה ניתן לעשות בקליות כמו בתמונה ה2 כמה פחות או יותר צריך לעלות ?! האם ניתן להגיע לתוצאה כמו בתמונה ?! זה נעשה מחוץ לבקלית או מתוכה ?! ואם יש לכם עוד מה להוסיף אני יודה לכם. ככה זה בא במקור: ולגבי התמונה הזאת השאלות למעלה : חן
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר חיפוש ברחבי האינטרנט עליתי על משהו שנקרא: ESC=Electric Super Charger בגדול מנוע חשמלי ש"דוחס" אוויר (עדיף דרך פיטר פתוח) לתוך מע' היניקה הסטנדרטית של כל רכב. מסוגל לייצר סביבות ה 5psi (מוצהר 10-12) וניזון ממצבר חיצוני (כשהמדחס כבויי הוא נטען מהאלטרנטור, כשהמדחס ניכנס הוא מתנתק מהאלטרנטור כדי לא להעמיס על המנוע). ברור לי שזהו לא תחליף לטורבו הקלאסי אבל האם זה יכול להוות מקור לכמה כוחות סוס נוספים (מדברים על 20) על ה zx שלי ?? אם כן אזי אילו מכלולים צריך להתאים ? (צ'יפ או פריצת מחשב? חיישן שמודד כמות אוויר שזורמת למנוע? מזרקים סטנדרטיים של zx 1.8 יתאמו?) אולי ניתן לשדרג מע' כזו בע' אינטרקולר ? תשובות לשאלותיי הרבות יתקבלו בברכה !!
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מה שאני הבנתי Cyclone 2 הינו "שיפור" קל ותאורתי לביצועי המנוע החביב על משפרי המכוניות היפנים (JDM), המנגנון מורכב בצינור יניקת האוויר הראשי מאחורי בית פילטר האוויר ותפקידו כביכול ליצור סחרור אוויר שיגרום לזרימת אוויר יותר חזקה וקצת יותר דחוסה, דבר שבאופן תאורתי אמור לשפר את תגובת המצערת ובכך להוסיף מעט לביצועי המנוע. ציטוט: Cyclone 2 works by swirling extra air into your inlet manifold and thus create more combustion for throttle response, pick up and power gains with fuel economy. בחור יפני התקין כזה על מאזדה 323C NEO מנוע BP והנה מה שהוא רשם: קישור. אתר מכירה של המוצר: הייתי רוצה לראות את חוות דעתכם על המוצר הנ"ל והאם מישהו נתקל בכזה "ש…
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש מצערת גדולה לE-CUT מופעל בדיאפרגמה שאני רוצה להכין... מישהו יודע אולי לאיזה רכבים יש מצערת כבל לא מסובכת מדיי בקוטר פנימי של 7+ ס"מ? תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן מוטי מה דעתך על בולמי קוני צהובים ביחד עם קפיץ קוני בהנמכה של 35 מ"מ? אני לא מדבר על הקווילראובר אלא על הקפיץ והבולם שלהם שבאים בנפרד. אני יודע שאתה אוהב את הקפיץ של RACING BEAT,אני גם יודע שזכו ביחד עם הקוני הצהובים בהשוואה שעשו בSPORT COMPACT CARS,מה ההבדל בין הקפיצים של RB לבין קפיצי הקוני ביחד עם אותו בולם צהוב..??? תודה
הודעה אחרונה מאת miataboy, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
האם יש מה לשפר מנוע של טרנזיט 2000 סמ"ק 4 טורי בנזין? מישהו יודע כמה כוחות סוס יש לדבר כזה בכלל? אשמח לקבל פרטים על המנוע הזה.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
שיפור מהירות
מאת aftam5-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ךחללךחלחךח
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שיפור מהירות
מאת aftam5-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום האם אפשר לשפר את המהירות לרכב במקת את האצה שלו...?..במחיר לא יקר ני לא יודע את המחירים אם תגידו לי זה יהיה טוב=]
-
- 23 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים רציתי לבקש דעות של אנשים עם ניסיון, בקשר לאפשרות לשים SC בהונדה עם מנוע VTEC במטרה לחזק את הכוח בסל"ד נמוך בהתחשב בעובדה שבסל"ד גבוה ה-VTEC נכנס לפעולה והחיים יפים יותר. בדקתי חברות כמו JACKSON RACING ו-RED SHIFT באמריקה. מה דעתכם על הרעיון והחברות הנ"ל ואם מישהו ביצע את ההשתלה כבר פעם אז אשמח לשמוע על תוצאות! תודה רבה ויום מהיר ובטוח לכולנו
הודעה אחרונה מאת גולדה תמיר, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם 1) איך משפרים אחיזה של וולקן ? - האם מדובר בהקשחה וגם הנמחה ? - אילו מכלולים צריך להחליף ולאיזה (המלצות בבקשה ) ? - האם יש צורך (בדגש על צורך) בשינויים במע' ההיגויי ? 2) איך משפרים כושר בלימה של וולקן ? - כולם מדברים על מע' בלימה של "ברלינגו", אפשר קצת יותר פירוט בנושא (אילו מכלולים צריך להחליף ולאיזה) ? והכי חשוב!! בבקשה תנו הערכת "נזק" כלכלי על כל שיפור כזה. בתודה מראש, מתי
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הסעפת פליטה שלי מפוצצת, אם תנברו מעט תגלו את המחיר המדהים של סעפת חדשה בחברה, אטמי אוזניים יותר זולים משמעותית. חשבתי אולי אם יש סעפות מנירוסטה לרכב או משהו. תודה, אור.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
טורבו משומש שקיבלתי מחבר שאמור לעבוד קצת ולהתחלף עם אחד חדש/מחודש. לדעתי הוא בכלל לא שווה הרכבה משום שהחופש בציר מוגזם ביותר. מצורף קישור להורדת הסירטון המראה את החופש (עד כדי כך ). http://download.yousendit.com/97B17BEF6D397D7C אצלי עובד על QUICKTIME ויתכן שגם אתם תצטרכו. תודה מראש
-
מנוע למזדה
מאת kingmazda- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש מישהו שמכיר מישהו שמשפר מכוניות אני צריך לשפר מזדה 323F שנת 92 אשמח מאד לתגובות רציניות[הכסף לא בעייה ]
הודעה אחרונה מאת kingmazda, -
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי ZX 1.4 שנת 92' (קרבורטור) ואני חושב על החלפת מנוע (כי הרכב בובה יד 2 קילומטרז' נמוך !!!) אז חשבתי למה לא משהו נחמד יותר נחמד? אני מבין ש 1.8 של ZX לא יתנו לי לשים (אולי אני טועה ) וגם הרכב לא בנויי ל 1.8 אבל 1.6 של SAXO VTS 1.6 16V יכול בהחלט להיות אלטרנטיבה טובה לא ? הכוונה היא להביא את כל היחידה: מנוע, גיר, קלאצ'. והשאלה שלי היא גם מבחינת הסיבוכיות התכנית וגם מבחינת רישויי. כל מידע בנידון, השלכות והתאמות הכרחיות במכלולים השונים (תושבות, מע' קירור\חשמל, מחשב) יתקבל בברכה ! האם יהיה זול ופשוט יותר לשים קורבורטורים רציניים (בהתחשב בעובדה שבאוטו שלי אין הזרקה) או שמה כדי הזרקה בכול זאות ?
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
קאמשאפט לאונו
מאת Arilou-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני שאתם מתגלגלים מצחוק - התגלגל לידיים שלי קאמשאפט של אונו טורבו, וחשבתי לנסות להרכיב אותו על אונו רגילה (1.4 הזרקה חד נקודתית). אז לפני שאני שובר את הראש, ואת הידיים - האם קאמשאפט של אונו טורבו יתאים בכלל לאונו רגילה?
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עקב כך שניסיונותיי למצא וולקן במצב טוב עלו במקרה הכי טוב ב: וולקן יד 5-6 "במצב פצצה" אחרי משא באורך 200K של התעללויות ו "מכת שלדה שלא משפיע על ההתנהגות" (מוכר לכולם לא? ) אני מתחיל לחשוב על ZX 1.8 מדגם כלשהו (שיש באמת במצבים מעולים !!) ולהשביח אותה ל "וולקן" 1.9 או 2.0 בעצמי. מה דעתכם בנושא? (יש דגם מועדף של 1.8 ?) האם אפשר להגיע לתוצאה יפה בפרויקט כזה ? ועד כמה זה מסובך ?
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני רוצה לנתק את ההגה כוח, ולסגור את המערכת ההידרואלית ע"י חיבור 2 הצינורות יחדיו. אשמח לדעת מה עליי לעשות במדוייק, ויש לציין שמערכת ההגה כוח לא תחזור בעתיד הקרוב. אביחי
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אני מעוניין לדעת משהו בקשר להרכבת טורבו.אנשים שמוסיפים לרכב שלהם טורבו הם מצליחים לעבור בטסט? או הם מפרקים אותו לפני הבדיקה ואחר כך מחזירים אותו? תודה למי שעונה
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש ברשותי יונדאי לנטרה שנת 97'. הג'אנטים הם ג'אנטים מקוריים של החברה והם במידה 14". האוטו הוא בצבע לבן ואני רוצה שהג'אנט גם יהיה בצבע לבן .. בנוסף יש לג'אנטים שפשופים כאלה והתקלפויות של צבע לכן רציתי לשאול איך והאם זה חוקי לשפץ את הג'אנטים. כמובן שבעלות הכי נמוכה שאפשר אני מוכן להשקיע הרבה ולעשות את הכל בעצמי
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כותרת הפורום היא שיפורים ואני מקווה שזה מתייחס גם לשיפורים ויזואלים אז ככה, קיבלתי במתנה מחבר שהיה באיטליה הגה של מומו פשוט יפה! בחקירתי את מתנתי הבחנתי שאין כרית אוויר...מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין.ולהסביר מה קורה עם הצופר גם
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם בעוד כחודשיים וקצת יש לי טסט ב 306 1.8 וסביר להניח שאני יצטרך להחליף אגזוז. מורכב כרגע על המכונית האגזוז המקורי והוא לא במצב הכי חדש בעולם ( 13 שנה כבר..) חשבתי להרכיב במקומו אגזוז בסגנון של אגזוזי הזרימה חופשית אבל אני לא רוצה אגזוז בקוטר של @ין של סוס ולא אגזוז רועש כמו F-15 בנסיקה שימשוך תשומת לב של ערסים וכחולים.בקיצור הבנתם את הכוונה. ( ראוי לציין שאני מעדיף אגזוז בסגנון של אגזוז זרימה חופשית כי יש אפשרות בעתיד שהאוטו יקלוט מנוע יותר חזק בהרבה) אז איזה אגזוז אני יכול להרכיב שלא יהיה לו את מה שציינתי למעלה? והאם יש אולי מכונית ספיציפית ( ספורטיבית ? מסחרית? ג'יפ ?מנהלים) שיש לה אגזוז ראוי שמתאים ל306 . לדוגמא: האגזוז של ה-קליאו ספ…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום יש לי סובארו 1800 4X4 87 סטיישן ( אני מניח שכולם מכירים אותי מפורום "טכני אחזקה וטיפולים" ואת הבעיות המוזרות שלעיתים צצות ברכב שלי) בכל מקרה, יש לי ברכב קרבורטור כפול, רציתי לדעת אם יש איזושהי דרך אפשרית חוקית כמובן, להוסיף טורבו לרכב? אני יודע שיש דגם משופר של מנוע EA82T שזה טורבו ועובד על הזרקה, והמנוע שלי הוא בלי טורבו ,אבל אולי בכל זאת איזשהו רעיון, להוסיף טורבו בלי להחליף מנוע? ודבד נוסף שמעתי ובדקתי בפורום שהמידות המקסימליות לרכב שלי זה 185 13" אבל ראיתי מודעות שמוכרים סובארו כמו שלי 4X4 "עם מידה 14" ברישיון" (כנ"ל לגבי" BRAT" או בשמו הידוע "טנדר סובארו") (ככה המפרסם אומר) בדקתי בספרות של הרכב והמידה המקסימלית של הרכב שלי היא 185 13 מה שכרגע …
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב בבעלותי פיאסטה S משנת 88 עם מנוע 1100. הגיר של הרכב לקראת סוף חייו ויש צורך בהחלפתו . ברצוני להחליף את כל יחידת ההנעה ביחידה של 1.3 ( למיטב הבנתי האופציה החוקית היחידה) . הייתי שמח לשאול באשר לפרוצדורה החוקית שבהחלפה ( מה עליי לעשות) וכמו כן לחפש את המועמדת הטובה ביותר להיות תורמת איברים. ההתלבטות הינה בין פיאסטה mk3 לבין האסקורט1.3. אשמח לשמוע מיודעי דבר באשר לסוגי המנועים הקיימים בנפח הנ"ל וכמו כן אילו שינויים והתאמות עלי לבצע . אודה על כל פיסת מידע בתודה גרג
הודעה אחרונה מאת Gregos, -
פלאגים קרים למיאטה 1 2
מאת Croc- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בעקבות נקודה שהמנוע אצלי די נחנק מעל 6K הצעתם לי לבדוק את הפלאגים. הפלאגים בזמנו הוחלפו במסגרת טיפול (במוסך שמטפל במשופרות) ולא ידעתי מה שמו לי שם. רק ראיתי NGK באריזות כתומות. בקיצור - היום הייתי במוסך אחר (גם עובד בעיקר עם משופרות בלי עין הרע ) ובנושא אחר אז ביקשתי ממינו שיצויא פלאג אחד ויראה את הצבע שלו. הצבע בסדר אבל סוג הפלאג ממש לא. גילינו שמדובר בפלאג מהסוג הכי פשוט של NGK - עכשיו אני מגלא שהוא מתאים למיאטה 1.6. הסוג שלו זה BKR6E-11 ומה שצריך עבור מיאטה 1.8 זה BKR5E-11. הקטע המוזר שדווקא הפלאג הלא מתאים כיביכול הוא יותר קר........... ואתר אנגלי של NGK דווקא אומר בלמיאטה 1.8 של שנת 2004 זה בדיוק הפלאג שצריך . בקיצור - לך תבנה מדינה אם מ…
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
הוספת צ'יפ למגנואם 1 2
מאת זיו 626-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום יש לי מגנואם 2003 הרכב קצת (חלש ) עם ציפ יעזור לי אולי יש עוד ברים לעשות שיסע יותר טוב האם קיים הדבר? כמה כוח הוא הוא אמור להוסיף? האם ברגע ששמים צ'יפ צריך לשנות עוד משהו ברכב? מה העלות לצ'יפ לרכב הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת זיו 626, -
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)