שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי אצל בחור אחד נורה של לדים כנראה אשר מהבהבת כמו אזעקה? איך נתן לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הציעו לי לקנות סט בולמי Bilshtein PS9 רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים את בולמים .. איך זה ישב לפי דעתכם על גולף?
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למה בשיפורים? כי פה נתקלים בהכי הרבה תחום-אפור. בהנתן החלפת מנוע באוטו - מה הנוהג המקובל? מעבירים מספר מנוע? מתחננים ליבואן לאשר את ההחלפה? ניגשים לעמדה מספר אחת בחולון? מוצאים חבר "עם קשרים" ? לא עושים כלום ומתפללים לטוב? ומה לגבי הביטוח - יש לי פיאסטה 84' עם מנוע 1000, שמתי לה מנוע קוזוורט, החלפתי מתלים ועשיתי מהאוטו רפליקת מרוצים של גרופ N, יש מצב לבטח את האוטו לפי השווי החדש שלו, או שלהמשיך לשלם 900 שקל צד ג וחובה ולהסתכן שבסיבוב הראשון שאקח עם האוטו כל ההשקעה תתלבש על מעקה בטיחות? מה דעתכם? רון.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אחרי שדחפתי מנוע 1.6 לנבלה, הגיע הנושא של הגיר. עם ה1.3 שהיה לי הרכב היה מגיע ל130 קמ"ש על 5500 סל"ד (וזה מספיק, העיקר שהיא זורקת תחת), את הקו האדום שמתי על 5500 סל"ש ככה שלא משכתי יותר, ומכוח ההרגל תמיד אני מנסה להכניס לחמישי. עכשיו הבעיה היא כזאת - עם מנוע יותר חזק, ז"א מנוע שמוציא קרוב ל100 כ"ס אימתניים (זה בערך 150 כ"ס לטון) . אני רוצה להחליף את הגיר ל5 הילוכים, עכשיו בהישד יד יש רק גיר של סיירה, איך אני דוחף אותו? האם קיים מתאם? ז"א חיפוי שיתאים למנוע שלי? או שעדיף כבר להביא את הגיר עם מנוע של סיירה ולהתחיל את הכל מהתחלה. כן זה נראה מגוחך שאני שואל שאלות על אוטו כ"כ חלש עם 4 הילוכים, אבל הדרך עוד ארוכה. יש בוסטר ודיסקים מקדימה, הרכב קצת…
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אחרי הרבה קריאה של חומר יש לי שאלה אחת שלא נענתה באופן מספק. נניח ויש לי שוט רטוב של 25. ונניח שיש לי מיכל של 5 ק"ג, ומחשב. כמה זמן הנוס יוכל לפעול? האם אפשר לתכנת את המחשב כך שידאג שהנוס יעבוד פחות או יותר כמו טורבו, כלומר כוח ליניארי לאורך זמן רב יותר? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם ככל שהחתך נמוך יותר כך הרכב "קופצני" יותר על מהמורות בכביש? אם כן כמה "נמוך" ניתן לרדת ועדיין להנות מנסיעה נעימה?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
Tuning Car Studio מאפשרת לכם לדמות שיפצורים שונים על הרכב שלכם. הנה סתם ניסויים על הרכב שלי (אני מודה שאני גרוע, אבל זה היה בחפיף..עם קצת השקעה זה יוצא בול) Tuning Car Studio is a premiere software package, allowing users to tune their cars with nothing more then the picture of their vehicle. By uploading a photo of the car to the program, users can instantly change the bodywork color or choose new aluminum rims. Most elements of the car's frame can be changed with the available tools in a second - add new stickers, type words or slogans, or add headlamp eyebrows... in a moment! The program also gives you the ability to shade …
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול טיילתי בצפון. חזרתי עם 2 מסקנות לגבי הרכב: 1. הבלמים דועכים מהר והעוצמה לא מספקת. האם רפידות של פרודו והחלפת נוזל בלמים ל DOT5.1 יספיקו? 2. הרכב גבוה ולא יציב כ"כ. לחץ אוויר תקין, צמיגים חדשים; גודייר RSA מקדימה ומישלין אנרג'י מאחור. הרכב "רוכן" על צידו בזמן סיבוב מהיר ומרגיש לא יציב, מורגש היגוי יתר. יש לי הרגשה שזה לא קשור אך ורק לצמיגים, מה ניתן לעשות כדי להוריד את היגוי היתר ולתת לו קצת יותר יציבות. כרגע אין לי את הממון להחליף בולמים וקפיצים, אבל לדעתכם האם יעזור מוט מייצב, או משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, ככה בינתיים זאת בגדר שאלה בלבד.. לא יותר מזה לפחות לא בעתיד הקרוב השאלה מתייחסת לדגמי גולף דור 2 בלבד (במקום לציין זאת כל פעם) ככה אני יודע שיש אפשרות להשתיל מנוע של גולף GTI על גולף רגילה לשאלה שלי יש שני חלקים אז אשמח לתשובה שתכלול את שניהם למי שיש את הידע. [חלק ראשון] מה האוטו יצטרך לעבור כדי שהוא יתאים למנוע, עכשיו האוטו למעשה הוא 1300 סמק ידני 4 הילוכים. (ואני מדבר מבחינת הכל! ברקסים/מתלים/גיר וכיוצא בזאת, וזאת כדי שהאוטו יהיה בטיחותי לנסיעה) [חלק שני] לגבי הצד החוקי של העניין יש אפשרות שכל העסק יהיה חוקי? כלומר לאחר השתלת המנוע ושינויים שמוטלים בחוק (למשל ברקסים שחייבים לשנות כמו שאני יודע ) יש אפשרות לאשר זאת ברישיונות? ה…
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין להתקין פילטר אוויר פתוח על האוטו , קראתי הרבה נושאים והבנתי את כל הערות ככה שעזרה אני צריך רק עם החיישן. ברכבי יונדאי לנטרה 1998 1600 סמ''ק יש על קופסת פילטר מקורי חיישן טמפרטורת אוויר כך כתוב לפי היינס. סיבת ההחלפה של הפילטר המקורי לפתוח היא שהמקום מהיכן שהוא שואב אוויר קצת הפלסטיק עייף והייתי צריך לתקן אותו כמה פעמים עם אפוקסי, וגם יש לי פילטר פתוח שחבר הביא לי מקנדה ככה ששני הדברים משתלבים. ובכן לשאלות האם החיישן הזה הכרחי ובלעדיו המנוע לא יעבוד טוב ומחשב המנוע לא יבצע את פעולתו ? האם אפשרי להתקין חיישן זה בתוך הצינור של הפילטר הפתוח כלומר כ 5 ס''מ אחרי הפילטר? תודה מחכה לתשובות.
הודעה אחרונה מאת blind29, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 7 אלף צפיות
ברשותי פורד מונדאו שנת 2002, ברצוני להחליף צמיגים ברכב, הרכב הוא רכב מהנה לנהיגה וזאת אחת הסיבות שקניתי את הרכב הזה ולא רכב משפחתי גדול אחר, מידות הצמיגים ברכב הן 205/55R16 עשיתי לא מעט חיפושים בפורום וראיתי שלא מעט אנשים ממליצים על צמיגים Dunlop SP 9000. אני מחפש צמיג שייתן אחיזת כביש יחסית גבוהה במחיר סביר ( 2,000 ש"ח +- לארבע צמיגים) ושיחזיקו מעמד בסביבות ה 30-40 אלף ק"מ, ברור שזה תלוי הרבה באופי הנסיעה (אך רוב הנסיעות הם עם ילדים קטנים והנסיעה בהתאם) ועכשיו לשאלות: האם צמיג שמתאים/מומלץ לרכב ספורט קטן דוגמת הקליאו ספורט גם יתאים לרכב שכבד ממנו בצורה משמעותית? בפנצריה (באזור חיפה) נאמר לי שהצמיגים הללו נשחקים בצורה מוזרה כך שיש הבדל גובה בקובי…
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי את הרכב הזה ואני מאוד מרוצה ממנו,איזה שיפורים אתם ממליצים לשים בו? עשיתי חיפוש וקראתי דעות וביקורות על הרכב אבל אני מחפש עזרה בשיפורו.
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, הציעו לי בסדנא החדשה בב"ש (Street-X) לפילטר של סימוטה + קיט (צינורות וגומיות) ב-430 ש"ח. לא כולל ערכת ניקוי. האם יש לכם מקום יותר טוב ? ועוד שאלה..האם הוא ינוצל טוב במגאן קופה 1600 ? הבנתי שבצרפתיות רק ראמר (שנראה כמו איזה כונס אוויר - וזה לא InBox) נותן עבודה כמו שצריך, מכניס אוויר בלחץ..אבל זה 700 שקל! ממש אין לי כסף לזרוק על זה. מה דעתכם ? תודה לעוזרים, חיפוש לא נתן לי תשובות מלאות
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות אגזוז זרימה חופשי לרכב+פילטר פתוח(הפילטר יקנה בקרוב) השאלה שלי היא מה יתאים לי לרכב מבחינת התאמה וביצועים חיפשתי בפורום ומצאתי את ההודעה הזאת http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=148376&highlight=%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94+%D7%90%D7%92%D7%96%D7%95%D7%96 האם הוא יתאים לי? נ.ב יש ברשותי סובארו אימפרזה 1.6 ידנית שנת 98 אודה לכם מאוד אם תעזרו לי
הודעה אחרונה מאת alex-hpi, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ככה,יש לי רשיון שנתיים ורק עכשיו קניתי אוטו שהוא על שמי......עד עכשיו מכוניות של אחרים אז באה לי ההתלהבות לשפר. קניתי אונו 1400 אוטו אני מרוצה פחות או יותר עד הגג מגיב יפה....שאלתי היא כזאת : אני רוצה להוסיף ספויילר אחורי בלמעלה כזה ולצבוע את הטמבונים ללבן,כמה פחות או יותר צריך לעלות לי כזה דבר?
שעוני BOOST ו-EGT 1 2
מאת Croc-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש לי ברכב שעוני פרוספורט של BOOST ו-EGT. משהו בסגנון הזה. ביום כמעט ואי אפשר לראות מה הולך שם וכבר נשבר לי מזה ואני רוצה להחליף למשהו יותר נורמאלי. אחד "המאסטרים" היציע לי שעונים לבנים (בדיוק כמו שאני רוצה) - אבל המחיר היה "בעייתי". ז"א על שעון בוסט שנראה פשוט מאוד הוא ביקש 450 ש"ח לפני התקנה. הוא נראה כמו שעון שמוכרים בחו"ל תמורת 30$ אולי 50$ גג. המחיר שהוא אמר - זוהי כבר כמעט ליגת מחירים של GREDDY (בחו"ל כמובן). שאלות: - נא המלצתכם למקום בארץ אם מחירים יותר "הוגנים" - האם שווה לשלם יותר ולרכוש GREDDY. אני חייב לציין שמה אני אוהב אצלהם ש-EGT הינו במעלות צלסיוס ונמשך עד 1200 מעלות ולא עוצר על 900 כמו שראיתי אצל אחד היצרנים. - מוכרים את גרדי…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת אם יש בודי של גולףMK1 שמתאים בדיוק למנוע הזה? ללא שינויים של בניית תושבות? האם יש בארץ מנוע שכזה למכירה? כמה עולה כזה מנוע?כאן או בחו"ל כולל משלוח? האם אפשר להכניס שינוי כזה ברישיון? האם משהו ניסה פעולה כזאת ומה אתם חושבים עליה? אני חושב להכין תבשיל כזה ואני רק בשלבים הראשונים....מחשבה
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לא שמו לב להודעה בתוך הדיון השני שלי אז אני מתחיל אחד חדש, אפשר לנעול את השני תודה לROY על התשובה המצויינת. אני רוצה בעתיד (קרוב ורחוק) לשפר את הרכב בהדרגה. התנהגות מאוד חשובה לי אז כבר שופרה ל(כמעט)מקסימום. מה שנשאר זה הכוח. חפרתי ומצאתי את זה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=6417 מאוד מלמד, מקווה שהרבה לא השתנה ב4 שנים שעברו. אז ככה, אני מעוניין בשיפור הדברים הבאים: פלאגים ממיר קטליטי סליל הצתה קיט קירור שמן קאמשאפט ראש צילינדר (פורטינג) מערכת וסעפת פליטה כנ"ל יניקה אם שכחתי משהו חשוב אשמח לדעת מהו. השאלה הכי חשובה מבחינתי היא, מה חוקי ומה לא? אני מתכוון לפזר את כל העסק על כשנה ויותר, איך כדאי לסדר עד…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! רציתי לדעת האם חוקי להוציא חלק מהטורבו מחוץ למכסה המנוע או את כולו?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי מזדה לנטיס 98 שמתי על אוטו זה ספויילר פרודרייב מפיבר לאחר שבועיים עקרו לי אותו אני רוצה להחזיר אותו אבל מפחד מעקירה חוזרת האם יש אפשרות לצפות ספויילר פיבר במתכת ואז להלחים אותו לאוטו? אם כן אז כמה זה עולה ובאיזה מקום ואם לא אולי יש אפשרות לבנות דגם של ספויילר זהה במקום כלשהו תודה לעוזרים!
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב שלי לא משופר כרגע אבל זה לבינתיים. מתוכננים כמה שיפורים קטנים כמו קיט אינטק,סעפת טובולרית ורפידות בלם חזקות יותר בהחלפת בלמים הבאה. הרכב נשאר אטמוספרי אבל חשבתי להתקין עליו שעונים חשובים שייתנו אינדיקציה לגבי פעולת המנוע ומערכות המשנה (מערכת קירור וחשמל), כדי להיות תמיד במעקב. האם לדעתכם יש/אין טעם בכזאת תוספת? יש לציין שאני לא מחפש פוזה ואם השעונים יותקנו, הם יהיו במקום שהוא פחות גלוי לעין מאשר פוד קורה. מתן.
הודעה אחרונה מאת Roy, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לאחרונה קניתי סיטרואן ברלינגו שנת 2000 ללא טורבו עכשיו השאלה שלי היא כזאת : המנוע כשיוצא מהחברה הרי מספק 71 כוח סוס , אבל לאחר 7 שנים על הכביש ו 160000 אלף קילומטר (לא הרבה אני יודע) כשעשיתי בדיקה בקומפיוטסט אמרו שהמנוע מוציא בסביבות ה55 כ"ס כשהמומנט תקין האם אני יכול להעלות את הכוח סוס באיזו שהיא דרך ? לא מעוניין לעלות בהרבה אבל לפחות לנסות להגיע חזרה להספק המקורי ? כי הרי עם 55 כ"ס חמישה אנשים באוטו עם ציוד ומזגן באמצע אוגוסט יהיה קשה לא ? אשמח לקבל רעיונות ...
אז ככה יש לי מיצובישי קולט אני יודע שכולם עכשיו אומרים שאני עוד איזה אחד עבדאי שחושב שקולט זה ספורטיבי...אבל לא אני יודע שזה סתם אוטו קל עם מנוע גדול יחסית. אני לא רוצה שהאוטו שלי באמת יוכל לעמוד עם מכוניות הרבה יותר חזקות ממני אלא פשוט לחזק את הרכב שלי ממה שהוא עכשיו רציתי לדעת עם החלפה של 4 צמיגים ולעבור לג'אנטים זה יכול לעזור... ואיזה עוד דברים אפשר לעשות? פילטר פתוח יש לי וחוץ מרעש זה לא עושה משו מיוחד אם יש לכם עוד עצות של כל מיני דברים קטנים שיכולים לעזור אז תציעו לי...תודה
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר'ה קניתי יונדאי קופה 97 ללא שום דבר מיוחד , אני רוצה לשים פילטר פתוח ואגזוז משו טוב ..יש לכם איזה המלצות מה לשים ?איזה אגזוז?איזה פילטר פתוח ?מה עוד כדאי לי לשים וכו'? תודה מראש אלירןן
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת מאיזה חומר בונים ספויילר ועם איזה חומר ממלאים בפנים? אני מתכנן לבנות לבד ספויילר לפיג'ו 106 דור שני רציתי לדעת גם אם למישהו יש את המידות? ורעיון מאיפה אני יכול להשיג את הלד האדום\פילטר פלסטיק כזה כמו המקורי בצבע אדום או משהו דומה שיהיה יפה יותר אפילו? תגובות\המלצות\טיפים יתקבו בברכה! תודה רבה!
-
פיג'ו 206 CC
מאת yossiya-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן אנשים יש לי פג'ו 206 CC מנוע 2000 ורציתי לשפר אותה (אגזוז,פילטר)... אשמח על המלצות חברות ואף דברים שלא הזכרתי בתודה יוסי
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי איביזה קופרה אני רוצה לשים פורק לחץ כמה זה אמור לעלות? ואיפה מומלץ לקנות?
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טני רוצה להחליף מנוע בסופר לנסר לנפח 1800.אבל גם שמעתי שיש מנוע 1800 טורבו.אם קיים איפה ניתן להזמין ו מה הוא דגם המנוע?תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש באפשרותי להשיג טורבו של חיפושית ישנה כולל קרבורטור האם יש אפשרות להתאים אותו למנוע שלי? [לא לצחוק יש בחול מנועים של חיפושית אם קרוב ל300 כוחות סוס אם מנוע קירור אויר}
הודעה אחרונה מאת gsi16v,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 402 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נולד לליסינג
- viper83
- tuple
- BRAVO_SX
- David32
- Shmelov
- Igalz
- אורי מ.
- Camaro 92
- ברווז
- chrono
- daniel.asu