Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול טיילתי בצפון.

חזרתי עם 2 מסקנות לגבי הרכב:

1. הבלמים דועכים מהר והעוצמה לא מספקת. האם רפידות של פרודו והחלפת נוזל בלמים ל DOT5.1 יספיקו?

2. הרכב גבוה ולא יציב כ"כ. לחץ אוויר תקין, צמיגים חדשים; גודייר RSA מקדימה ומישלין אנרג'י מאחור. הרכב "רוכן" על

צידו בזמן סיבוב מהיר ומרגיש לא יציב, מורגש היגוי יתר. יש לי הרגשה שזה לא קשור אך ורק לצמיגים, מה ניתן לעשות כדי

להוריד את היגוי היתר ולתת לו קצת יותר יציבות. כרגע אין לי את הממון להחליף בולמים וקפיצים, אבל לדעתכם האם יעזור מוט

מייצב, או משהו אחר?

פורסם

אני חושב שכדאי שתשכול קורס נהיגה :), בלי לפגוע או משהו - אני לא מכיר אותך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הפוקוס דווקא לפי התרשמות שלי יושבת טוב מאוד על הכביש ומחזיקה סיבובים יפה מאוד

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אני חושב שכדאי שתשכול קורס נהיגה :), בלי לפגוע או משהו - אני לא מכיר אותך.

אני מצטרף להצעתו של הבחור מעלי - אולי אני מזלזל אבל אני חושב שאתה וודאי רחוק מאוד, כנהג, ממיצוי היכולות של הפוקוס עד כדי להתחיל לשפר לה את המתלים.

לגבי דעיכת הבלמים - אין שום סיבה לעבור לדוט 5.1, אבל רפידות טובות יותר - מקדימה ומאחור {!} יוכלו לעזור פה.

וכמובן, השיפור הכי טוב מתחיל תמיד בנהג.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אתמול טיילתי בצפון.

חזרתי עם 2 מסקנות לגבי הרכב:

1. הבלמים דועכים מהר והעוצמה לא מספקת. האם רפידות של פרודו והחלפת נוזל בלמים ל DOT5.1 יספיקו?

2. הרכב גבוה ולא יציב כ"כ. לחץ אוויר תקין, צמיגים חדשים; גודייר RSA מקדימה ומישלין אנרג'י מאחור. הרכב "רוכן" על

צידו בזמן סיבוב מהיר ומרגיש לא יציב, מורגש היגוי יתר. יש לי הרגשה שזה לא קשור אך ורק לצמיגים, מה ניתן לעשות כדי

להוריד את היגוי היתר ולתת לו קצת יותר יציבות. כרגע אין לי את הממון להחליף בולמים וקפיצים, אבל לדעתכם האם יעזור מוט

מייצב, או משהו אחר?

מעבר להמלצות של המגיבים לפני על קורס נהיגה...

* אם הצמיגים חדשים למה שני סוגי צמיגים שונים קדימה/אחורה? ההשעה שלי שהכוונה שלך היתה שהצמיגים במצב טוב או שרק הקדמיים חדשים וזה אולי יוצר חוסר איזון ברכב שלך ולכן הוא יוצא להיגוי יתר במקום הכיול שלו לתת היגוי. אפשרות נוספת היא שאתה מבצע פרובוקציה תוך כדי סיבוב כמו עזיבת רגל מהגז ולכן העכוז יוצא החוצה.

* הפוקוס שלך, למרות המנוע החזק שלה לעומת ה-1600, היא עדיין מכונית משפחתית שרוכנת בסיבובים עם זויות גלגלול מורגשות. עד שלא תחליף בולמים וקפיצים או לפחות בולמים המצב הזה ישאר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

הצמיגים האחוריים שלך לא משהו בכלל. לא מכיר את הגודייר RSA, אבל אני מוכן להמר שהמישלין אוחזים פחות. נסה להצליב קדימה-אחורה ולדעתי תגלה שינוי משמעותי והרבה פחות היגוי יתר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפוקוס דווקא לפי התרשמות שלי יושבת טוב מאוד על הכביש ומחזיקה סיבובים יפה מאוד

אחלה תשובה,מקצועית וממצה.יותר מזה-גם מועילה לפותח השירשור.NOT

אני מצטרף להצעתו של הבחור מעלי - אולי אני מזלזל אבל אני חושב שאתה וודאי רחוק מאוד, כנהג, ממיצוי היכולות של הפוקוס עד כדי להתחיל לשפר לה את המתלים.

לגבי דעיכת הבלמים - אין שום סיבה לעבור לדוט 5.1, אבל רפידות טובות יותר - מקדימה ומאחור {!} יוכלו לעזור פה.

וכמובן, השיפור הכי טוב מתחיל תמיד בנהג.

רון.

בעית דעיכת הבלמים ידועה ממזמן,הסיבה-שימוש ברפידות מחורבנות (המקוריות)

רפידות טובות מקדימה יספקו לך את התוצאות המבוקשות כי כח בלימה לא ממש חסר.

אל תשכח כי יש לך תיבה אוטומטית,ולכן יש עומס מוגבר על מערכת הבלימה במאמץ כי אין בלימת מנוע כמו בנהיגה עם גיר רגיל(על אותו משקל השחיקה המוגברת ברכבים בעלי תיבה אוטומטית לעומת ידני).

*שימו לב שמתן לא הציג מצב של החלקות או איבוד אחיזה,אלא על "רכינה",ועל כן אני מניח שהוא מדבר על התנדנדות מוגזמת של המרכב בשינויי כיוון ו/או העברות משקל.

*כמובן שחלק מהרכות היחסית של הרכב שבהגדרתו הוא רכב משפחתי -נגרמת מכיול המתלים הסביר ותו לא,שווה לשקול סט קפיצי הנמכה ובולמים טובים.

*בעיה נוספת נעוצה במידת הצמיגים השמנים-195/60 15",

לצמיג יש המון יכולת עיוות וזה מאוד משפיע על ההתנדנדות שאתה מתאר.

.195/55 15" או 205/55 16" ישפרו את התנהגות הרכב פלאים.

*כמו כן אין לך בעיה של היגוי יתר בפוקוס,

והשקעה במוט מייצב לא תביא לשיפור משמעותי לו אתה מייחל...

פורסם

למה אתה לא עם רביעית צמיגים זהה ???

תעבור על שירשורים דומים ותלמד שכדאי מאד שרכב שנוהגים בו במגבלות ישאר מאוזן, ז"א צמיגים בעלי התנהגות זהה !

כמו כן, מומלצים צמיגים איכותיים (MP או UHP) לחץ אוויר כ 10% מעל המלצות יצרן ישפרף וכן, קורס נהיגה הוא בעדיפות ראשונה

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

תודה למגיבים.

קורס נהיגה מתקדמת - בתכנון הלא רחוק, כשיתפנה קצת זמן.

בלמים - מצד אחד השתדלתי מאוד לא לשבת עליהם חזק ושילבתי להילוך נמוך בירידות, אבל נראה לי שהרפידות הן זבל סיני

ויוחלפו בסוף ימיי חייהן למשהו יותר איכותי. למה לא להחליף DOT 5.1? נוזל דליל יותר עם נק' רתיחה גבוהה יותר, מה

יכול להיות רע? (מוחלף פעם בשנתיים אצלי כחלק מתחזוקה מונעת, הנוזל הנוכחי כנראה מקורי מ-2003)

צמיגים -אכן קטע לא מובן, אבל הבעלים הקודם קנה 2 זוגות חדשים והתאריך שעליהם הוא כמעט מלפני שנה. להחליף לצמיגים

אחרים כנראה שאני אחליף, אבל לא כרגע. חבל לי להשקיע 2000 ש"ח כשהצמיגים חדשים. וכשאקנה חדשים אני יעבור

למידה סבירה יותר (205/50/16 מידה מקורית בחו"ל עם ג'אנט רחב).

מה שהפריע לי היה רכינה מוגזמת בסיבוב, ז"א סוג של התנדנדות/חוסר יציבות, ובשיא הסיבוב החלק האחורי יוצא לטייל בצורה פתאומית יחסית אך לא חריפה. כשהתופעה הזאת קרתה לי לא עשיתי משהו מכוון שזה יקרה, לא בלמתי או האצתי בצורה חזקה בתוך הסיבוב, אני מודע להשלכות שגורמות להעברות משקל חריפות והיגוי יתר/תת היגוי פתאומיים.

וד"א אגב, אני מודע לזה שהרכב הוא בסה"כ רכב משפחתי אבל על פלטפורמה טובה לדעתי ואני מעוניין לשפר את ההתנהגות, הבלימה והמנוע בהדרגה בהתאם לתקציב.

פורסם

חוות דעתי האישית היא החלפת בולמים וקפיצים, חד משמעי! אם כבר, אז עדיף עם הנמכה של איזה 30 מ"מ.

קח בחשבון שסביר להניח שהאוטו יתנהג אחרת לגמרי אבל מן הסתם, בנסיעה מנהלתית רגועה הוא יהיה נוקשה ואפילו גובל במעצבן לנהיגה.

אם להחליף או לא, זה שיקול שלך.

" ובשיא הסיבוב החלק האחורי יוצא לטייל בצורה פתאומית יחסית אך לא חריפה. "

אם אתה נוסע על המגבלות של האוטו בכבישים ציבוריים - סע בזהירות ושמור על המשתמשים האחרים בדרך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

" ובשיא הסיבוב החלק האחורי יוצא לטייל בצורה פתאומית יחסית אך לא חריפה. "

אם אתה נוסע על המגבלות של האוטו בכבישים ציבוריים - סע בזהירות ושמור על המשתמשים האחרים בדרך.

אם יש משהו שאני מאוד נזהר ממנו, זה הדבר.

לחץ אוויר נבדק על צמיג קר והוספתי 2PSI מעל להמלצת היצרן לפני הנסיעה.

פורסם

הפעלתי שיקול דעת שלי והדברים נעשו בפרופורציה, במהירות נמוכה, כביש ריק שכבר עברתי בו כשעה קודם לכן ואני מכיר את הסיבובים.

המטרה היא לא הייתה להשתולל ולזרוק תחת, אלא ללמוד את הרכב קצת יותר טוב. ברגע שהרגשתי את החלק האחורי

מתחיל לצאת, עצרתי בצד, ניסיתי להבין מה עומד מאחורי זה ולאחר מכן המשכתי בנסיעה קצת פחות נמרצת. בסה"כ מדובר על קטע של כמה ק"מ בודדים בכביש ספציפי.

מתן.

פורסם

אני לפני הכל הייתי עושה הסבה לגיר ידני, מעריך שיעלה כ-7K כולל עבודה.

יתן לך תאוצה ושליטה אופטימלית יותר ברכב.

אבל, בגדול, רפידות "חמות" יותר, וקורס נהיגה.

אביחי

פורסם

כרגע אין לי אפשרות לעבור לגיר רגיל, מכיוון שאני לא היחיד שנוהג על הרכב. לעומת זאת לא תיהיה שום בעיה לשפר את הרכב עד לגבול מסויים כל עוד הוא נשאר אוטומטי. לפחות לבינתיים.

• תוכן חדש...