שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כידוע לכולם, סובארו ג'סטי הוא רכב לא ממש מספק מבחינה ויזואלית. בהשראה של כמה חבר'ה פה בפורום, החלטתי שאני מספיק משועמם בכדי לצבוע כמה מהפלסטיקים בג'סטי שלי, ובשלב הבא אני גם אשנה את כל הצורה של הדשבורד. שלבים: 1)קניה בהום סנטר של: טרפנטין ספריי לפלסטיקים נייר זכוכית ראצ'טים כדי לפרק הכל (לא התאים כדי לפרק הכל, אז בינתיים רק צבעתי מה שיורד עם מברג פיליפס) 2)שטיפה עם מים וייבוש 3)שיוף קל עם נייר זכוכית 4)ניקוי עם טינר (במקרה הזה טרפנטין) 5)לשים שכבה-שכבה של ספריי עם 2 דקות בינהן 6)לחכות שעה-שעתיים 7)להרכיב הנה התמונות הראשונות: אין לי מצלמה, ואחותי לא באיזור כדי לבקש את שלה, אז רק בשבוע הבא יהיו עוד תמונ…
הודעה אחרונה מאת audi6, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מכיר YOKO prada spec 2 ? איך הם בהשבעה ל Goodyear Eagle F1 GS-D3 ואיפה ניתן להסיג בארץ ובכמה ? אשמח לשמוע על צמיגים אחרים.
הודעה אחרונה מאת audi6, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום וחג שמח לשוכני הפורום. ראשית כל אציין כי זו הודעתי הראשונה בפורום ובכלל בנושא מסוג זה, הבנתי ברכב ובכלל בכל מכאניקה הקשורה לתפעול\תיקון\שיפור או שדרוג מכונית היא מועטה ביותר ואני מתנצל מראש אם שאלותי כאן לא יובנו במלואן. באמתחתי פורד פיאסטה שנת 84 (יד ראשונה) שרכשתי לפני 5 שנים, יש לי ערך סנטימנטאלי רב מאוד למכונית הזו מאחר והיא הראשונה שלי בסך הכל שרתה אותי בנאמנות רבה לאורך השנים עם מעט מאוד תקלות, לאחרונה חשבתי לנסות ואולי לשדרג מעט את המכונית הזו ורציתי להתייעץ באשר לאילו תוספות או "שיפורים" אפשר לנסות על הכרכרה המזדקנת שלי. אני אציין כי היא במצב מצויין ולא רק מכאנית,היא ממש כמעט כמו חדשה. אבל למרות אהבתי הגדולה לספתא'לה הזו א…
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. האם למישהו מחברי האתר יש במקרה אטם חדש\משומש לוויסטגייט 2 ברגים 38מ"מ? אני מעוניין לרכוש\לקבל תרומה..... תודה אני צריך את האטם רק ע"מ להכין פלאנג' לוויסטגיט
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי על איזו זרוע זה מורכב?
הודעה אחרונה מאת bencohen5, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברכב מרוץ שלי מורכב גיר של 106 ראלי דור ראשון שהוא גיר קצר יחסית, שני לא מגיע ל100 ב7200 סל"ד. מה לעשות אני רוצה קצר יותר! לפי מה שידוע לי, כל הגירים של ה106 הספורטיביות הן בעלות אותו יחס העברה, ההבדל הוא בדפרנציאל! נאמר לי כי לראלי דור ראשון גיר (דפרנציאל) קצר אמנם אך ישנם קצרים יותר שבאו כמקוריים מבית PSA למשל AX ספורט או 205 ראלי. אני מנסה לברר פרטים מעמיקים יותר כיוון שפעם אומרים שהדפרנציאל של 106 ראלי הוא הקצר שבנמצא ופעם אומרים אחרת. ואם אכן יש דפרנציאלים קצרים יותר אז אני כמובן מעוניין להשיג כזה ולהרכיב אצלי בגיר כדי לקצרו ולו במעט. בברכה ובתודה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה קורה אם פשוט מנתקים אותו מהחשמל ? הוא הופך להגה רגיל חסר הגברה?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה המידה הכי גדולה של ג'נט שניתן להרכיב להונדה סיויק 2003 שיהיה חוקי. מאיפה אפשר לקנות? - שיהיה מחיר סביר ומבחר. תודה. אופיר
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב אז ככה, הגיע הזמן להתחיל לשחק קצת עם המתלים כדי להתקרב קצת יותר למה שאני רוצה להוציא בעתיד מהאוטו.. מטרות : א. אחיזה יותר גבוהה ב. TURN IN יותר חד ג. לא לאבד את המשחק שיש לאוטו במהירויות נמוכות ז"א שאני לא רוצה להקשיח יותר מדי ואני ארוויח במהירויות גבוההות על גבי מהירויות נמוכות. ד. שהרכב יהיה אפשרי לנסיעה ביום יום, בכל זאת אין לי רכב אחר.. תקציב - נניח כ5K כרגע זה לא ממש משנה. מה שאני חשבתי, ואני ישמח לשמוע את הדעות שלכם סטראט עליון בילשטיין ללא הנמכה(!) ישנן כמה סיבות שאני נוטה לא להנמיך את האוטו.. גם כי ברגע שאני ינמיך האוטו יהפוך לקשיח מדי, ובסיבובים מהירים מספיק בור קטן או תפר על הכביש שיעיף אותי לקיבינמט בלי אחיזה(יש להתחשב גם במשקל הנמו…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
מנוע צעדים,מה זה?
מאת JEP- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ליפעמים אני רואה,שומע בפורומים וסתם בכלליות את המישפט,מילה מנוע צעדים... מה זה? זה חלק אורגינלי של הרכב? תודה על העזרה ועל הסבלנות!
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
רציתי ללדעת אם יש למשהו איזו המלצה למקום טוב ואיכותי , במרכז, וכמובן חשוב: לא יקר ! להוספת פילטר פתוח לקליאו ספורט?!?!?! תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכם חברי הפורום הנכבדים! אני מעוניין להתעייץ איתכם בדבר מה. לפני כמה ימים התקנתי אגזוז לחץ של סיברינג ובקרוב אני אתקין קיט פילטר פתוח לקורולה 95 שלי. מה עוד, אני מעוניין להתקין צ'יפ במנוע של הקורולה. אני שואל אתכם חברי, האם זה מומלץ? גורם לנזק וכו'? כמה זה עולה בערך? אנא עזרו לי! אני רוצה חוות דעת נוספת ממכם המבינים בעניין מאשר רק בעל מוסך השיפורים שבטח ישכנע אותי רק לקנות ממנו. תודה רבה!!!.
הודעה אחרונה מאת davidovic18, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי רנו קליו B נפח 1400 שנת 2000 רצתי לדעת האם כדאי לי להחליף את פילטר האויר לפילטר פתוח ולהנות אולי מעוד קצת כוח ועל הדרך גם סאונד מנוע עשיר יותר? מה היתרונות והחסרונות של פילטר אויר פתוח והיכן ניתן להתקין אחד כזה ( כמה עולה בערך ?) תודה מראש וחג שמח שלומי
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, חזרתי מתערוכת שיפורים בצרפת (לא נסעתי במיוחד אליה אבל נפלתי עליה די בטעות) ואני חייב לציין שהטרנד החדש באירופה בסצנת שיפורי הרכב היא לזרוק את צמד המושבים הקדמיים ובמקומם לשים מושב אחד במרכז עם לוח שעונים מולו, דוושות וכמובן, הגה. טוב, אז הקונספט קצת הזוי ולא מובן, הרבה עבודה להשגת מטרה לא כ"כ ברורה אבל, אבל הרוב די פשוט. לוח שעונים בונים מחדש אצל בעל מקצוע. דוושות ומסילה של הכסא מזיזים למרכז אבל איך לעזאזל ממרכזים את ההגה? יש למישהוא רעיון?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
גדישת מנוע BMW 1 2
מאת M535I-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה מישהו יש לו מושג איפה אני יכול להשיג מחשב ניהול מנוע (MOTEC או שווה ערך) מתוחכם,שאיפשר להתאים אותו ל- SUPERCHARGER למונע M30B35 BMW מצפה לתגובות
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
סתם בשביל להקל על מחפשים בעתיד, במקור כתבתי את זה בתור תגובה לשרשור אחר... חיבור של המאווררים במקביל (בליווי תמונות, ממש המחשה של נשיונל ג'יאוגרפיק!) - 1. נתק את כבל המינוס מהמצבר. 2. החיבור של המאוורר שפועל בטמפ' גבוהה יותר (לצורך העניין נקרא לו המאוורר של המזגן, זה המאוורר בצד של הנוסע), יושב מעליו עם קונקטור לבן - 3. החוט של היוניט של המאוורר הראשי יושב גם הוא מעליו, אותנו מעניין החוט הצהוב - 4. חתך קל בציפוי הצהוב כדי לחשוף את החוטים עצמם, שים לב שלא לחתוך את החוטים עצמם, אנחנו צריכים אותם שלמים - 5. אחרי שעשינו את החתך, מתחברים אליו עם חוט נוסף בעובי זהה (לא זוכר כרגע מה העובי) שירוץ לכיוון המאוורר של המזגן, כדאי מאוד להלחי…
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
הוספת LSD ל-BMW Z3 1 2
מאת BMW4Ever-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בחור רציני ומתכוון לקנות BMW Z3 ידנית (מנוע 1900) בחודשים הקרובים/חצי שנה הקרובה, למרות שעדיין אין לי את הרכב אעיז לשאול פה שאלה: האם ניתן להוסיף LSD לרכב? ומה העלויות? תודה מראש למגיבים.
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! הרכבתי על המיאטה דור שני שלי בולמי קוני + קוילאובר של גראונד קונטרול עם קפיצי הנמכה של אייבך, בהמלצת מוטי. הקפיצים מאפשרים לי הנמכה של עד 6 ס"מ ובסוף הנמכתי 3! הגעתי למכון פרונט שלי בשביל לעשות את הכיוונים הדרושים - [ 2- מעלות קאמבר / TOE 0 / קאסטר 7 וקצת מעלות ] הכל הלך מצויין חוץ מכיוון הTOE. הבחור שכבר עשה את הכיוון הנ"ל מספר פעמים לא הצליח להגיע ל0 מאחור לטענתו בגלל ההנמכה. התוצאה הסופית 0.08- מעלות בשתי הצדדים. האם ההבדל מורגש או זניח? בעיה נוספת, בעקבות ההנמכה בסיבובים מהירים הגלגל נוטה לנגוע בבית הגלגל. ניסיתי להקשיח מקדימה מספר פעמים, אני עומד כבר על 1.75 סיבובים מקדימה(!!) ועדיין יש נגיעות. אני לא רוצה אבל אולי יעשה ה…
הודעה אחרונה מאת senda, -
MEGA SQUIRT
מאת 1חיים1- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי! מוצג באתר איזה קיט שנותן יותר דלק יריקה מוגברת וגם כמובן חיישן למבדה אשר ניתן לשינוי וויסות משתנה בהתאם לקריזתך.הקטע הוא שאני צריך להחליף חיישן למבדה לגולף V5 ודורשים על זה משהו כמו 1800 2000 שקל ופה כל הקיט 45$ מה עושים? http://www.glensgarage.com/catalog/megasquirt-stimulator-p-84.html
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
פרוייקט מיאטה 2006 1 2 3
מאת senda-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
כן כן, הרבה זמן אני כבר חושב על זה, בימים אלו זה מתחיל לקרות. המיאטה מתחילה להשתנות. בתיכנון שינוי גאנטים ל 16 אינטש, איזון פרונט שונה, התקנת בולמים + קפיצי הנמכה: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1143NC.html + http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/20-1032nc.html או במקום זה התקנת קוייל אובר של אייבך או בילשטיין PSS9: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-13422.html אפשרות לאנטי רול בר: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1300.html התקנת פילטר אוויר פתוח: http://www.good-win-racing.com/Mazda-Performance-Part/60-1161.html החלפת דוד אחורי וצינור אמ…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה דברים על אגזוז לחץ. אגזוז לחץ אני יכול להשים על כל מכונית ? לא משנה איזה סוג ? יש סוגים של אגזוזים ? איך אני ידוע לזהות עם אגזוז טוב ? וכמה עולה אגזוז טוב ?
-
תמונה הזו תפסה את העיין - מגדשים שיושבים ממש על יציאות האגזוז. נראה לי שריחוק מהמנוע מייצר הרבה אתגרים טכניים (סיכה, וואקוום, צנרת אוויר מודגש ארוכה מאוד, וכו'). מה היתרון של הקונצפציה הזו?
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
האם ניתן לגדוש (בגדישה נמוכה) רכב סטנדרי עם מנוע אוטמוספרי עם מאיד על ידי הוספת מגדש טורבו ? האם אפשרי/לא ייתכן ? האם יש סכנות ? האם אפשרי אבל לא יעיל ? אפשרי אבל יתבלא מהר ? תודה לעונים, השאלה רצינית.
הודעה אחרונה מאת themichman, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי פונטו ספייס HGT 1800 ורציתי לדעת איזה שיפורים אני יכול לבצע ואיפה אני יכול לעשות את זה וכמובן אני אשמח לשמוע על עלויות. תודה!
הודעה אחרונה מאת blavie, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום ברשותי גולף V-5 כ"ס170 2002 איך אני משפר אותה?האם אני יכול להגדיש אותה? או...(אני יודע שרובכם יגידו קח GTI ...אני גם ככה עם נקודות)אני יודע על צ'יפ אבל כמה זה מרים לה?מה יש עוד? תודה ואני מקווה שרשמתי בסדר הכל ובמקום הנכון -כי שומרים כאן על הסדר בקפדנות!
הודעה אחרונה מאת 1חיים1, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם אפשרי להחליף בוכנה במקום המשקולת ולשנות את הראש ל 6 מצתים? חוקי? רואים את זה?לא...
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה היום קניתי סטבלייזר של ברלינגו (21 מ"מ) ל306 שלי. קניתי גם גומיות תואמות ואת שתי החיבורים משתי הצדדים שמתחברים לקפיץ + הבולם. אני יודע פחות או יותר איך מרכיבים אותו אבל הבעיה שלי זה בפנים בגשר , איך בדיוק מריכבים אותו על הגשר? או בעצם מה מחזיק אותו בגשר ? ( האוטו הזה כזה נמוך שבקושי רואים ) אשמח לשמוע את עזרתכם או גם טיפים ואולי אפילו איזה שירטוט הדרכה (מרק ? ) יוגב
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם .... ברשותי וולקן קופה מודל 94 שנכון להיום יש לה מנוע 2 ליטר 8 שסתומים ... אני מתכנן להגדיש את הרכב אבל ברצוני להחליף למנוע 16 שסתומים , שאלתי היא האם בלוק המנוע המקורי הינו אותו הבלוק של ה16 שסתומים ואז אני רק צריך להשיג ראש ..... והאם אולי כדאי לי להגדיש את המנוע בתצורתו המקורית עם 8 שסתומים .... אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם חוות דעת מנוסה .... תודה צוק
הודעה אחרונה מאת srack, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע שזה די דבילי אבל אני לא מתקוון להחליף אוטו בזמן הקרוב אז אני מחפש שיפורים טכניים ושיפורים ויזואלים אם אתם יודעים על איזה שהם שיפורים אז אני ישמח! בתודה מראש DRIFT4U
-
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חיפשתי בגוגל ובהרבה אתרים על תמונות למזדה 323 1998 משופרת אבל לא מצאתי. מישהו יכול לעזור לי שיתן לי קישורים או תמונות ?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Be roo
- גרנד פריקס
- netanel1014
- danbr
- מייק24
- quzzaa
- Shay Shd Dave
- Fluffy
- Supertigre
- hans
- flytomars
- viper83