Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזהר שלא להקשיח את האוטו יתר על המידה

רון.

בג'ימקאנה האחרונה נוכחנו לדעת שהכיוון של ה NC המדוברת, שוהא קשיח ונפלא ליומיום ולנהיגה ספורטיבית, היה בעוכרייה במסלול טכני ואיטי מדי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"כתבו עליו בעיתון הרבה דברים. והוא בכלל לא ידע שהוא כזה..." (אריק איינשטיין) :wink:

מצטער להצטרף באיחור מה אבל אני מקווה שההמתנה לא היתה לשווא.

אז ככה, מה בכלל עשיתי ב-NC-איתי (לפי הסדר)

1. צמיגים

2. סט מתלים של מאזדה-ספיד (קפיצים, בולמים, מוטות נוגדי גילגול)

3. כיוון צירים

4. מומנט/הספק

למה עשיתי את כל זה: כי ה-NC מתוכננת לדעתי כפשרה בין חובבי נהיגה לחובבי שיוט. אני לא מאשים את מאזדה על פשרה זו היות שמרבית רוכשי המכונית משתייכים לקטגוריה השניה. אני לא. התוצאה היא שגם בתצורת הספורט (בילשטיין) המכונית אינה חדה מספיק, מגיבה בעצלות מסויימת, מרגישה מעט כבדה (למרות שהיא בעצם לא) ונוטה לנידנוד יתר.

שוב, זה יכול להתאים להרבה, אבל זה לא מתאים לי.

למה בחרתי בדרך בה בחרתי:

1. צמיגים - הכי קל ופשוט. צמיגי המישלין פיילוט פרסדה אתם מגיעה ה-NC הם פשוט לא לעניין ועל כך כבר נכתב ונאמר הרבה. אני רק יכול להצטרף לעדת המקתרגים. הצמיגים הוחלפו חיש ומהר עם שיפור משמעותי הן באחיזה האבסולוטית והן בתחושת הניהוג.

2. מתלים - לאחר שקראתי מספר לא מבוטל של תגובות החלטתי "לצלול" אל התחום והרכבתי סט מתלים מלא של מאזדה-ספיד. התוצאה מורגשת באופן מידי. קשה להבין כיצד מאזדה ממשיכה לנפק גירסת ספורט שאינה כוללת את סט המתלים שהיא עצמה מספקת לשוק הפרטי. ההבדל ביכולת הכניסה לסיבוב (Turn In), נדנוד המרכב, ההיזון החוזר מהשלדה ושינויי הכיוון הם לא פחות ממרשימים. ההרגשה היא שמישהו שחרר מהשלדה כמה מעצורי ספוג ונתן לתכנון המקורי של ה-NC לדבר סופסוף. אפילו נוחות הנסיעה לא ניפגמה. אז נכון שנוחות זה דבר מאוד סובייקטיבי אבל בעיני המכונית מרגישה הרבה יותר "מחוברת" ללא ענישה של טלטול יתר. מישהו אמר win-win situation?

נותרה בעיית ההיגוי וגם היא נפתרה תודות למאזדה ספיד.

3. כיוון צירים. מאזדה ספיד ממליצה על כיוון צירים שונה מהותית מהמקורי - קאמבר שלילי של קרוב ל 2 מעלות מקדימה וקרוב למינוס 3 מעלות מאחור. התוצאה לא מאחרת לבוא. זהו ללא ספק השיפור בעל יחס עלות תועלת הטוב ביותר ל-NC והופך את ההגה לחד וחי. נכון, זה לא לוטוס אליז (עליה גם נהגתי, אבל זה כבר באמת סיפור אחר) אבל ה-NC לאחר שיפורים אלו היא ללא ספק חיה שונה לחלוטין.

אז איך המכונית לאחר כל השינויים האלו? כיף (כאילו דה?). איך היא בהשוואה ל-NA ו-NB? לטעמי פשוט עולם אחר. אז תגידו שאני לא אובייקטיבי (ואני אומר נכון) אבל אני מכיר לפחות שרוף NB אחד ששינה את דעתו לאחר נהיגה קצרה.

אבל יש גם צד אפל (מוזיקה אפלה בבקשה...) הסט אפ הקשה יותר שעובד נפלא על הכביש ובמסלולים מהירים יחסית (ערד) מתאים פחות למסלולים איטיים של הילוך ראשון שם כיוון רך טוב יותר היות שהוא מקל על העברות משקל במהירויות של עד 40 קמ"ש. בג'מקנה האחרונה של מועדון הרודסטרים באתר מסלולים החדש הורדתי בקלות קרוב לשניה וחצי מהזמן שלי במעבר ל-NA רכה יחסית.

נ.ב. מישהו שאל איך ה- Z8 להלן ההתרשמות כפי שפורסמה לפני זמן מה:

"ה- 8Z היא הרחוקה ביותר מתואר מכונית מסלול. אפילו העיצוב המדהים שלה משדר "אני בנויה לשיוט, עזוב אותך מזמני הקפה". מד הסל"ד לדוגמה נמצא בקונסולה המרכזית מעבר למד המהירות הממוקם אף הוא שם. רק הנוסעת תוכל להביט בו באופן ברור. המנוע נשמע כמו מסרשמיט (צליל מדהים אם אתם שואלים אותי) אבל הסיפור איתו נגמר בערך באותו סל"ד של מנוע בוכנה ממלה"ע השניה. מי שנסע פעם במכונית טורבו דיזל חזקה יבין על מה אני מדבר. ה- 8Z כבדה, עצלה, בולמת בקושי ומסתובבת בחוסר חשק מופגן. בקיצור מכונית לטיילת לא לחור באמצע שומקום שכל מה שיש בו זה רצועת אספלט מתפתלת, תחנת דלק וכמה חולי הגה".

פורסם

ממרחקי המילואים אני מחזק את דן. אני חיפשתי אך ורק NB, לא הייתי מוכן להתקרב ל NC לפני שראיתי כמה הבדל יש בין המיאטות.

כיום אני חושב שמוטי צדק, ה NB באופן בסיסי טובה יותר לגימקנות, אבל עם שיפורים מעטים ה NC תקח בגדול. אני בכלל לא מתאר לעצמי מה יהיה המצב עוד 3 שנים, שיהיה ניסיון רב הרבה יותר בשיפור ה NC.

אלדר, בגלל זה אמרתי שאני מעדיף בולמים מתכווננים. באופן כללי הייתי מעדיף את המיאטה של דן ולהיות איטי יותר בגימקנה של הילוך ראשון מאשר להשאר עם מיאטה רכה ולהפסיד את הכיף הגדול של הרכב!

הפילטר אוויר גם בדרכו ארצה, כנ"ל כנראה סט של בולמים משובחים ומתכווננים . יגיעו בעוד חודש בערך...

עידכונים יגיעו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכונים:

בינתיים הגיע לארץ הדוד האחורי והותקן מיד. התוספת - רעש ספורטיבי ותחושה קלה מאוד של תוספת כוח. בפתיחה מגלגול עם NC אחרת היה הפרש קטן. אני מניח שצריך להשלים גם את שיפור היניקה בשביל להרגיש יותר שיפור, הפילטר של מזדה ספיד יגיע בדיוק בעוד שלושה שבועות.

מעבר לכך נקנה סט של גאנטים קלים יותר - 7.7 ק"ג בעלות של 1200 ש"ח. 16*7.

סט של בולמי קוני מתכווננים עושים את דרכםלארצנו ויגיעו גם בעוד כשלושה שבועות וכרגע השאלה העיקרית שלי היא איזה קפיצים לקנות.

סט של קפיצי הנמכה של מזדה ספיד/אייבך - יכול להיות נחמד, אבל בשילוב עם קוני הם מנמיכים את הרכב ב 5 ס"מ, וזה נראה לי קצת יותר מדי ליום יום.

סט של גראונד קונטרול - עדיין לא יצא סט ל NC אבל יש משהו שנמצא בפיתוח ובדיקה. אולי שווה לי להמתין ולראות, וככה לשלוט בדיוק בהנמכה הרצויה...

מישהו מכיר עוד אופציות??

• תוכן חדש...