שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
האם שיפורים כגון - בולמים וקפיצים משופרים, מוט מייצב עליון, פילטר פתוח וצ'יפ איכותי יעברו טסט? תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Lotus Omega, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
א כל שלום לכולם! קניתי רכב חדש פיג'ו 206 הבעלים הקודם לא שמר על האוטו מי יודע מה ואני עכשיו מתכנן להקדיש לו תשומת לב נרחבת מאד יש לי כמה שאלות איזה מים שווה לשים ברדיאטור(שמעתי כבר מונחים כמו מים אדומים ירוקים וכ'ו) האם צריך להוציא את המים מהברז שהוא שם(הוא הכוונה לבעליו הקודמים של הרכב) לגבי שמן ודלק - יש כאלה ששמים תוסף או משהו כזה זה משהו שנהוג לשים או שאני סתם מגזים בכך שאני מתכוון לשים תוסף כזה ואם בכלל אז כמה שמים (זה הולך לפי טיפולים? או שכל פעם להוסף קצת?) לגבי שמן ברקס ושמן גיר(רכב אוטומט) איזה שמן מומלץ לשים? יש משהו תקני או כל שמן גיר יתפוס? לגבי דלק יש גם תוספים וכאלה נכון? אשמח לשמוע חוו"ד ואם בכלל כללים לשמירה על ה…
הודעה אחרונה מאת nezzek, -
- 14 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום אני רוצה להכין צינור יניקת אוויר כמו בקיט יניקה כי אין בארץ אחד כזה יעודי לרכב שלי,מאזדה 323F שנת 94. אני יודע שניתן להכין כזה בהזמנה אצל בעל מקצוע אך אני כבר חודשיים מחפש ולא מצאתי אחד אפילו. מישהו יכול להפנות אותי לבנאדם הנכון בבקשה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום ביומיים האחרונים אני מנהל מחקר על קפיצי שסתומים מחוזקים - האם הם נותנים משהו ? ומה (עליה מהירה יותר? סל"ד גבוה יותר?או תמיכה בקאמפשט משופר? כ"ס ?) ? בקיצור יש דעות לכאן ולכאן כןלל דעה מאנגליה שטוענת שכל קאמפשט מעל 284 מעלות חייב קפיצים כאלו. מדובר על AX ספורט עם קאמשפט היליפט 285 מעלות. ? תודה
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש ברשותי VW BORA TDI 1.9 ואני רוצה לשפר אותה אפשר?
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתקלתי בזה [טורבו מבוסס נוזל] במסגרת שיטוטי ברשת, האם מישהו מכיר את הרעיון? יישום שלו באיזה אופן? הבנתי שגארט ייצרו או ניסו לייצר משהו בסגנון. רון.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה, ברשותי WRX שנת 2005 . לאחרונה אני מרגיש צורך להתחדש והחלטתי ללכת על התחום הווקאלי. החלטתי להתקין דוד אחורי בלבד של סקובי. שאר הרכב סטנדרטי לחלוטין. השאלות שלי (ואני אשמח אם אקבל תשובה מחברים מביני עניין) א. היכן ניתן לרכוש\להתקין את הדוד היעודי הזה בארץ? ב. מה הסיכויים של הרכב לעבור טסט עם הדוד הזה? או לחילופין מה הסיכוי שיורד מהכביש ע"י שוטר? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
לא מזמן חבר טוב שלי קנה ראלי דור 2, מסתובבים איתה הרבה והרבה אנשים שאנו פוגשים זורקים משפט ''שים צ'יפ ברכב'', אז נעזוב את הערסים בצד שאצלם הכל הולך עם טורבו ונתייחס לאנשים היותר שפויים שהזכירו צ'יפ. אני דיי בור בנושא אז לא ממש הייתה לי דרך להגיב, לכן אני בא ללמוד פה עוד מושג. בכל מקרה עד כמה עוזר צ'יפ ברכב אטמוספרי? מה צריך לבוא איתו ע''מ לתת שיפור? והאם מבחינתכם זה בכלל שווה את הכסף? עמית.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש להם צורה ומיקום שונה.. השאלה שלי אם הספויילר של ההצ'בק תפקידו ליופי בלבד או גם לשמור על יציבות ? כמובן שידוע לי שלאנסר עם ספויילר בגודל ספסל לא הופך אותה למלכת הפניות
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אוקי אתמול אני ועומר התקנו אצלי על ה106 את הראם אייר של סימוטה.[במקור יעודי למנוע 16V שלובשת הGTI] ההתקנה יחסית פשוטה ונגישה יותר מכל GTI או RALLY דור שני. אך מצד שני דורשת מחשבה טובה יותר בענייני התאמת מאריך בין הסעפת לשרבול. מהלך התקנה[הבסיס]: לשם ההתקנה, היינו צריכים למקם מחדש את המצבר[הזזנו אותו יותר ימינה]כמו כן את בקבוק נוזל הבלמים גם הוא בסידור ימיני יותר וצפוף יותר ,נוסף על כך- את האזעקה. בעת ההתקנה, היה צורך ממשי בניסור[בעזרת גקסו] חתיכה קטנה מהתושבת היעודית למפלג וזאת בכדי שהכונס התחתון יתמקם עמוק יותר ובצורה זהה לספת הכניסה שלו המותאמת בדיוק בקווי האורך שלה לקורה הרוחבית העליונה. לאחר מכן הוספת ספוגית בידוד בין בית הטרמוסטט[שלא גולח אצלי כי לא ה…
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי בחדשות רכב קישור לידיעה הבאה ורציתי לשאול מה זו החברה הזו , ומה ההבדל בין מה שכתוב בכתבה ובין קויילאובר (שהבנתי שזה קפיץ עם בולם ) רגיל לבין מה שהם מפרסמים בתודה מראש ופורים שמח יהודה
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על נוביטק? יש להם המון דברים יעודיים לפונטו HGT, זה נשמע לי נחמד. יש גם קפיצים, בולמים, קוויק שיפט, ועוד. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת Mosho, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ובכן חברים משפרים, מנוע הבעירה הפנימית הוא מכונה בזבזנית ולא יעילה מאין כמוה רק 30 אחוז מתוך התהליך הבערה הופך לתנועה ,כאשר כל השאר נעלם בהפסדי חיכוך, משקל וכיו"ב רוב ההפסדים במנוע מתבטאים בצורת חום (חיכוך=חום) (בעירה=חום). הקדמה קצרצרה זו באה להמחיש שהחום הוא חלק בלתי נפרד מהמנוע הוא כאן והוא לא הולך לשום מקום ,ולמעשה עלינו לתת תשומת לב רבה יותר לנושא ,יותר ממה שאנחנו חושבים. תוספת של כח למנוע מייצרת תוספת של חום ואיתו עוד עומס על מערכת הקירור הנמצאת בקצה גבול היכולת. רובנו מודעים לנזקים המידיים וארוכי הטווח של מנוע העובד מעל לטמפ העבודה המומלצת ואפילו אם מדובר בכמה מעלות - דטונציה התעוותות חלקי מתכת בתוך המנוע וביניהם הראש …
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב, ראיתי לא קצת מכוניות שהוסיפו עוד אגזוז לרכב מלבד יופי (יש כאלה ששמים באמצע ויש כאלה ששמים עוד אחד בצד השני) זה נותן משהו נוסף ? והאם ניתן ורצוי לעשות זאת (קוואליר קבריולט) לרכב ? תודה מראש. חג פורים שמח ובטוח
הודעה אחרונה מאת zivm, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום קניתי השבוע פיאט קופה טורבו 16V 4 צילינדר מאוד שמורה (אחת משלושת המכוניות הכי שמורות בארץ לפי דברי המוכר - פחח רכב במקצועו ובחון רכב במומחה )בצבע כחול והוזמנתי ע"י מנהל הפורום כאן להצטרף אליכם (הצטרפתי באוגוסט 2006 אבל לא הייתי פעיל כאן ) מקווה שהגעתי לאתר הנכון אני הולך לשפר את הרכב שלי - לשים לו ציפ, אולי ברז מכני ( אם זה לא הורס את האוטו ) ופילטר פתוח בתור התחלה ובהמשך בולמים וקפיצים משופרים ועוד מספר דברים שאשמח אם תמליצו לי - דברים שלא יגדילו את בלאי המנוע ויקצרו לו את החיים או שיעשו בעיות ודברים שלא ימנעו מהאוטו לעבור טסט תמונות של הרכב תמצאו בהודעה זו. אראל
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
אז ככה: סוף סוף מצאתי גאנט 16" העתק של הצורה שמגיעה בקליאו CUP ודומה לצורה של הקליאו V6 וככה אני אוכל סוף סוף לרדת מה 17" המעצבנים שלי. עכשיו רק נשאר למצוא צמיגים היום חיפשתי אצל פורטל בת"א והוא טוען שקשה מאוד למצוא את הצמיגים שאני רוצה. GOOD YEAR F1 DUNLUP SP9000 והבנתי שיש עוד כמה צמיגים ברמה של חברת TOYO , קונטיננטל , קומהו , פירלי עפ"י הציונים שראיתי בחו"ל - ה F1 מקבל את הציון הכי גבוה גם מעל ברידגסטון ומישלין היקרים. אשמח לקבל המלצות מנסיון של אנשים , מחירים , ואיפה יהיה אפשר להשיג את הצמיגים הנ"ל. מאחר שאני יורד ל 16" עכשיו אוכל להתקין קפיצי הנמכה שמומלצים ע"י הרבה מבעלי הקליאו הציעו לי היום בפיט סטופ - קפיצים 30 מ"מ של אייב…
הודעה אחרונה מאת CamaroRS69, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי פיג'ו 206CC, הבנתי שהאופסט הוא 28 (195X55X6) הגיעו לידי ג'נטים של קסארה דור 2 - בדיוק אותה מידה אבל עם אופסט של 18 מה אני עושה? תודה על התשובות
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
החלפתי את הג'אנט אצלי ברכב מרוחב 6 וחצי לרוחב 7 אבל הגודל נשאר אותו גודל.אבל ברוחב הוא טיפה בולט מהבודי של הרכב עכשיו בסיבוב אני מרגיש שהוא יותר ''מפרפר'' מה הסיבה שזה קורה?
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם וחג פורים שמח ברשותי סובארו גראנד לאונה שנת 93 1600 אוטומט בלי שיפורים בכלל ! . עכשיו אני רואה פה בשכונה שלי סובארו אימפרזה גראנד לאונה שיוצא להם מהאוטו רעש שאלוהים ישמור אותנו . זה לא פורק לחץ זה פשוט האגזוז כזה נותן רעש כמו באס כזה 3 שאלות יש לי 1) מה הם עשו שם ? 2) כמה זה עולה 3) אפשר לשים פורק לחץ ברכב שהוא לא טורבו ? תודה לכל העוזרים :}
הודעה אחרונה מאת rotem_b_m, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שינוי צ'יפ לאורך זמן גורם נזק למנוע או לאלמנטים אחרים? הרכב הןא פאסאט 1800
הודעה אחרונה מאת איביטורבו, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נתחיל מזה שיש לי מיאטה NA ומה שהספקתי לעשות עד עכשיו זה להרכיב קשת התהפכות,להביא צמיגים וג'אנטים(בדרך),ולהרכיב דיפרנציאל L.S.D (יום ראשון על הבוקר). השלב הבא לפי דעתי צריך להיות בולמים. אפשרות אחת היא הקיט שמופיע בלינק הבא stage 2.5 https://www.flyinmiata.com/tech/suspension_packages.asp האפשרות השניה היא כנראה קוויל אוברים TEIN FLEX http://www.tein.com/flexdamp.html איכות הנסיעה לא ממש חשובה לי,הביצועים זה מה שחשוב. אם למישהו יש הצעות אחרות אני אשמח לשמוע. קובי
הודעה אחרונה מאת K_l_MX-5, -
לאחר בירורים בנושא שיפורי מנוע אטמוספרי יעילויות לגבי עליות החלטתי שאני הולך על פרוייקט החלפת המצערת לסט מצערות 45 ההחלפה תתבצע בהחלפת מצערות מזרקים מחשב ניהול מנוע סעפת יניקה וכיוונים לאחר שקבלתי גם הצעת מחיר חסרת תקדים שאין שני לה (7K) אני רוצה ללכת על זה . עכשיו לפי מה שהבנתי מבחור שהולך לעשות לי את זה שיש שני אפשרויות סינון אויר: 1) מסנן נפרד על כל מצערת 2)מסנן כללי שישב על כל הקומפלקס של ה4 מצערות אבל הוא אמר לי שהחסרון באפשרות 2 היא שאם כולם ישבו באותו מסנן יכול להיות גניבת אוויר מבוכנה לבוכנה בזמן שהיא יונקת והשניה דוחסת האם זה נכון? אשמח לקבל עצה איזה אפשרות היא הטובה ביותר ובגלל שהמצערות יושבות בחלק לא קר במנוע האם רצוי לבנות כונס אוויר על המכס…
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ב-FCM כבר עובדים כמה זמן על מערכת מיתלים למיאטות NA ו-NB ולפני שבועיים בערך יצא לי סופסוף לנהוג על מערכת שהיא פלוס מינוס האבטיפוס האחרון לפני תחילת הייצור. הנהיגה שלי התבצעה בכבישים ציבוריים בלבד למרות שקיבלתי את ההזמנה לדגום את הרכב גם בג'ימקאנה למחרת (הייתי חייב להגיע לאיזו פגישה של העבודה ). לעניין - הרכב מרגיש כמעט כאילו הוא על מערכת המיתלים המקורית בנסיעה רגילה, נראה כאילו לא נפגמה נוחות הנסיעה במאום ועם זאת הרכב מרגיש מעט מוצק יותר בכבישים משובשים שמיאטה מקורית מרגישה שהיא קצת "מתרסקת". בהחלט רושם חיובי. בגלל שנוחות הנסיעה לא נפגמה הייתי בטוח שמצפה לי אוטו רך יותר ברגע שהכביש יתחיל להתעקל וכאן ציפתה לי הפתעה אמיתית - המכונית שומרת על זוויות גלגול מ…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום - אני מחפש עצה/פתרון : כבר היום יש באוטו משאבה חשמלית (של גאסטי) חדשה ותקינה לחלוטין, בבדיקות שנעשו נמצאה שחסר דלק בעיקר לקראת ה 6000 וצפונה (כן הוא נוסע צפונה מ 6000 ...) . פתרון של 2 משאבות מחוברות בטור לא עובד טוב.פתרון של 2 משאבות (אחת לכל קרבורטור) בעייתי טבנית. מחפש משאבה או פתרון ללחץ גבוה יותר אבל לא לחץ שיפוצץ את הקרבורטורים. האוטו - AX 1600 עם ראש ספורט,קאמשפט , וכל החמוצים האפשריים האחרים. האם מישהו יש לו פתרון ? מנסיון ? מחו"ל ? תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שלום לכולם אני חדש כאן ברכב שלי יש טורבוt22 מקורי אני רוצה לשים ציפ ולהגדיל את הטורבו ליותר חזק לדוגמה t28 האם כדאי מבחינת סיבולת מנוע וכמה בערך עולה טורבו כזה תודה מראש מושיקו ד,א מי שיש לו רכב כזה משופר אשמח אם יחלוק איתי מידע ונסיון
הודעה אחרונה מאת naor205, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום! אם ברצוני לבצע גילוח לגלגל תנופה מי בארץ עושה דברים כאילו ?? הוא גם ידאג לאיזון ?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
1) אוקי היום הלכתי לPITSTOP וקודם כל אני חייב להגיד שהיחס שם היה מעולה והם היו אדיבים והוגנים מאוד לדעתי. עכשיו באתי בכוונה של להתקין פילטר פתוח לרכב (רנו קליאו 94 לא RSI) אחרי שהסתכלו אמרו שיש בעיה שאין מתאם מתאים לפילטר והמיקום שאפשר לעשות לו בלי מתאם כמעט ולא ישפיע ומכאן אני רוצה ייעוץ מישהו יודע על מה מדובר בכלל ואיזה פתרונות יש? 2) רציתי לדעת מה יתן לי דוד זרימה חופשית של RAMUS לרכב מבחינת כח ותגובות של הרכב שלי. תודה
הודעה אחרונה מאת Dum, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ברצוני לרכוש אגזוז זרימה חופשי בעל סאונד יפה הרכב הוא פולקסוואגן בורה מה העלות של אגזוז כזה? והיכן אפשר לרכוש אגזוז בעל האישורים המתאימים על מנת לעבור טסטים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Hanan @ Spoiled, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יש לחבר סיאט מודל 2005 , שנה וחצי על הכביש, הרכב חדש וללא שיפורים המלצתי לו לא לשפר את הרכב ביותר מידי שטויות, אלא רק פילטר, אגזוז, מיתלים וברקסים. האם אני צודק? בכל אופן, מי שיכול לתת לי מידע לגביי שמות ידועים וטובים מבחינת איכות וכמובן מחיר לפילטר,אגזוז מיתלים וברקסים שאלה נוספת, האם כדאי להחליף בכלל את הברקסים והמתלים? למי שיש את הרכב איזה המלצות לשיפורים הייתם ממליצים? תודה מראש, מאור
הודעה אחרונה מאת fox2, -
-
אהלן, לאחרונה אני מתחבט לא מעט אם כדאי או לא כדאי לי לבקר אצל פרילינג ולהוסיף עוד כ30 סוסים רעננים לאורווה. אני לא רוצה בעיות במכירת הרכב במידה ויחשבו ש"שחטתי" אותו (משום מה הרבה אנשים מקשרים בין שיפור לשחיטה). השיפור היחיד שיש לי כרגע הוא בולמי בילשטיין וקפיצי אייבאך. השאלה היא כזו: האם אתם הייתם "מגלים" לקונה על השיפורים ששמתם (בשביל לקבל איזהשהו יתרון במשא ומתן על המחיר) או שפשוט שותקים ונותנים לו להינות מהשיפור בשביל לא להרתיע אותו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ariel saab 9-5t,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 241 אורחים (הצג רשימה מלאה)