שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני צריך לעשות טיפול 120000 ק"מ ולא יודע מה לעשות לשים פילטר אוויר רגיל או פתוח. יש לי פילטר פתוח של A.K.A. ואני צריך לקנות רק ארקת הרכבה ב250 ש"ח. אז מה יתן לי פילטר פתוח?
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
צ'יפ למחשב פיגו 605 טורבו האם מישהו עשה ואיפה? מה המחיר והאם יש שיפור לטובה? מה אפשר לעשות בקטנות כדי לשפר את ביצועי המנוע? בנוסף יש לרכב צריכת דלק מטורפת ומנורת ביקורת המנוע דולקת, כנראה חיישן הלמבדה עייף מאוד.
הודעה אחרונה מאת yarl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכם אני מעונין לשאול כמה שאלות על שיפור של יציבות ובלימה, אשמח לקבל תשובות עניניות מהמבינים ובעלי הניסיון. ידוע לי שזה ניטחן כאן עשרות פעמים, ביצעתי חיפושים קראתי מאמרים של מוטי ושל שאר חברי הפורום, אך יש ביידי עוד מספר שאלות. אז ככה, ברשותי מזה שנה רכב מסוג מיצבושי כריזמה אוטומטית משנת 98, אל תשאלו למה אני רוצה לשפר אותה, פשוט אני אוהב את הרכב ובעייני הוא יציב מאוד גם ככה עם רביעיית מישליין אנרג'י. כמו שידוע הברקסים שלה על הפנים, אני מעונין להגדיל צלחות, רפידות וקאליפרים, איני מעונין להחליף לדיסקים אחוריים. מה עוד אני צריך כדי להגדיל ולשפר את יכולת הבלימה ברכב מלבד מה שרשמתי? במידה ואני מייבא את החלקים בעצמי, מה העלות שלהם ומה עלות העבודה וההרכבה? האם זה…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם .. יש לי 205 CTI .. מנוע 1.9 עם פילטר פתוח של K&N .. המחשב של צריכת הדלק חייב החלפה .. השגתי הצעה של 550 שקל .. למשומש אבל במצב מצוין . אם יש למישהו לאן להפנות לקבל עוד הצעות . תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לדעת האם כדאי לי לשים פילטר אויר פתוח לדייהטסו שרייד שלי,שנת 99 ,113K 1.3 ? האם זה יתרום לרכב כמו שלי ? (שאלת תם ,מכיוון שאני לא יודע ומבין בדיוק בנושא זה.) משהו יכול בבקשה להסביר לי.... ושאלה נוספת היא: האם קיימים עוד שיפורים שאני יכול ושווה לבצע על אוטו כמו שלי למרות שהוא לא איזה רכב מרוצים או רכב רציני לשיפורים כאלו? (יש אנשים שכאשר אני שואל אותם שאלות אלו הם מסתכלים עלי ולא מבינים מאיפה נחתתי אבל אני אוהב את האוטו שלי מאוד ורוצה לשכלל אותו!) תודה מראש לכל התייחסות! עומרי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מעוניין להתקין פילטר פתוח בגולף TDI 110 . ממולץ ? בריא ? בעיות עם האיירפלומטר ? מישהו ניסה להתקין RAM AIR תודה מראש בן
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
רכשתי השבוע אסקורט RS2000 ואני רוצה לשפר אותה אבל לא שיפורים דרסטיים להעלות את הכוח סוס שלה (שהוא גם ככה גבוה) באחוזים משמעותיים אלה שיפורים בסיסיים שיורגשו בהתנהגות הרכב אשמח להצעות מעניינות
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ברצוני לשפר פורד פיאסטה יוטה 1300 ידנית 97 שתהיה מוזרקת ממצב נוכחי של חד נקודתי לרב נקודתי על מנת לתת יותר כח למנוע האם הדבר אפשרי ואיך עושה זאת? שיפור שני שאני מעוניין להשיג -החלפת תיבת הילוכים נוכחית בעלת העברות קצרות,האם יש תיבה אחרת טובה יותר שתתאים להחליף את הקיימת? תודה לכל העונים.
-
פילטר אויר פתוח
מאת v121- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איפו אני יכול לקנות קיט ניקוי לפיטר אויר פתוח באיזור המרכז
הודעה אחרונה מאת RSICLIO, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום. הרכב שבו מדובר הוא פולו 1600 גיר רגיל. אני מעונין להחליף מספר חלקים במערכת הבלמים. החלקים הם: צלחות, קאליפרים ורפידות, מדובר על החלפה בשני הגלגלים הקדמיים בלבד. אני מחפש חלקים מתוצרת "brembo" אבקש המלצות למוסכים שמתעסקים עם הפירמה הנ"ל. ומה העלות המשוערת לביצוע העבודה פלוס החלקים.
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אתמול חבר שלי הרכיב באוטו דוד פתוח של דרגון + פילטר והוריד את הממיר. כמה רגעים אחרי זה שהתחלנו לסוע התחיל לצאת לו עשן לבן מהאגזוז זה ממשיך כבר יומיים.. והמנוע שלו כמו חדש.. לפני שעשינו את הדברים האלה לא יצא שום עשן.. השאלה שלי למה יוצא עשן לבן?(גם שהאוטו חם,זה עשן לא אדים) ושאלה שניה זה שחבר שלי אמר שהוא מרגיש יותר כוח בנסיעה.. רציתי לדעת אם זה הביא כוח.. וכמה כוח? תודה רבה מראש..
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היום התקיימה התחרות השלישית בליגת ה MDC ובתחרות זו קיבלתי תשובה לשאלה שלי, מה יותר יציב - קליאו או מיאטה. אין ספק שעם כל יתרונות המיאטה הכוח של הקליאו עזר לה לבלוט במסלול התחרות ולגמר עלו 3 קלןיאו ספורט. המיאטההיחידה שעלתה היתה החדשה - שהיא כידוע בעלת מנוע טוב יותר ומומנט בסל"ד נמוך וביינוני הרבה יותר טוב. כיוון שאני רוצה לשפר קצת את הרכב אבל לא רוצה להכנס לפרוייקט שלך טורבו וחברים חשבתי על מספר הצעות לשיפור: רול בר - הדבר הבא ברגע שאוכל להובילו מארה"ב. קפיצים שיגיעו ביחד עם הרול בא לפי מה שמוטי יגיד ... מוטות מייצבים לפי הערכה שמוטי המליץ אם תוזמן ערכה זאת. הקפיצים והמייצבים אמורים להגיע מכאן: http://www.racingbeat.com/FRmiata.htm בנוסף מתוכנן - …
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
שאלה על שיפורים לאוטו 1 2 3
מאת Falcon-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
איפה אפשר למצוא חוטים של פלוס מזהב או ציפוי זהב? יש חנויות שמוכרות את זה? עדיף מרכז. איפה יש חנויות במרכז שמוכרות פילטר פתוח של K&N?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבחן השוואתי של כמה סוגי פילטרים בתצורת INBOX. נתקלתי במקרה, אבל לאור ריבוי השאלות בנושא [על אף שנטחן] נראה לי שווה ללנקק לשם רון.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש פילטר פתוח לפיאסטה דינאמיק 1.3 של חברת K&N ויש לי מס' שאלות 1) לאחר חיפוש באיבי לא מצאתי פילטר לשנים של הדינאמיק, האם פילטר שמיועד למנוע 1.3 של שנות ה80, ותחילת שנות ה90 (אותו מנוע, פרט להזרקת דלק) יתאים לרכב שלי? 2) מה ההבדל בין הפילטר שצורתו מרובעת כמו פה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-AIR-FILTER-FIESTA_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33659QQihZ019QQitemZ8070650205QQrdZ1QQsspagenameZWD1V לבין הפילטר שצורתו עגולה: http://cgi.ebay.com/K-N-Air-Filter-Ford-Fiesta-1-3-1-4-1-6-XR2-CVH-CFi-84_W0QQitemZ8068794214QQihZ019QQcategoryZ36680QQssPageNameZWD1VQQrdZ1QQcmdZViewItem 3) אני יודע שכוח זה לא יוסיף למכונית, אבל האם זה יוסיף רעש? ישנה את הר…
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קניתי פיג'ו 106 xsi1400 מודל 93 ,אפור כהה, תמונות אני יעלה בקרוב.. עכשיו כמה שאלות.. שאני מניע תמנוע שהוא קר אז הטורים קצת משתוללים בהתחלה , בין 950 ל1150 סל"ד ואחרי זה הם יורדים.. -באוטו יש אגזוז לחץ של דרגון אבל אני שומע שיש גם רעש מהאזוז שבא בידיוק במרכז האוטו,יכל להיות שיש חור? -האם כדאי לשים פילטר פתוח,ומה המחיר שלו בערך,מהפשוטים יותר
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
בעל הרכב ביקש ממני לשאול את השאלה, יש לו סופר לנסר ידני שנת 94 השאלה, האם הרכב הזה שווה שיפור של המנוע, ו כפי שראיתי יש פגו גי טי איי, סוזוקי גי טי אר ומה לגבי מיצובישי? האם ישנם דגמים ספורטיביים בארץ?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, יש לי שאלה, כפי שרובנו יודעים, הונדה ובעיקר סיוויק מגיבה מצוין לשיפורים אטמוספרים אז רציתי לדעת אם אחותה הקטנה הג'אז מגיבה כך, והאם יש גירסה ידנית לג'אז? (הכוונה היא בעיקר למערכות פליטה קומפלט ולא רק דודים, צ'יפ ושאר חמוצים) אלו שאלות תיארותיות בלבד, לא משהו שאני הולך לבצע עכשיו. שי .
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לעשות ניסוי כלשהו, אני רוצה לעשות מסביב לפילטר מעיין מגן שיכסה את כולו.. ומה"קופסא" של המגן להעביר צינור אל הטמבון שמשם יכנס אוויר.. כמובן שזה רק ניסוי ואני רוצה לראות אם יהיו שינויים כלשהם בתגובה של המנוע.. בקובץ המצורף ציירתי את מה שברצוני לעשות: באדום- המגן שמכסה את כל הפילטר + הצינור שיורד אל מתחת לטמבון.. עכשיו השאלה שלי היא האם כתוצאה מכיסוי הפילטר המנוע לא יוכל לנשום (כמובן שאני משאיר רווח בין הפילטר לכיסוי) או שהוא יתקשה לנשום ותהיה ירידה משמעותית? (**אני מציין שאני מבודד לגמרי את הפילטר מבית המנוע ותהיה לו כניסת אוויר רק מקצה הצינור שבטמבון) Doc1.doc
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, קראתי בכמה מקומות שהחלפת צמיגים לצמיגים רחבים יותר או ספורטיביים יותר ברכב לא ספורטיבי אינה מומלצת, שכן למרות שהאחיזה משתפרת, איבוד האחיזה הופך להרבה יותר פתאומי. כמה קריטי זה אם בכלל? אני שוקל להחליף צמיגים "ירקרקים" במידות 165/70R14 לצמיגי high performance במידות 185/60R14 על פיאט פונטו מסכן... יכול להיות שאני צריך למתן את השינוי קצת וללכת על צמיגים איכותיים אבל לא יותר מידי ספורטיביים? נ.ב. המטרה בשיפור אינה אסטטית - אני פשוט רוצה לשפר את האחיזה של הרכב קצת. ניר
הודעה אחרונה מאת nirp, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר חיפוש (פילטר, מחיצה, וכדומה) לא מצאתי את השרשור של מישהו שבנה מחיצה בין הפילטר הפתוח למנוע על מנת למנוע כניסה של אויר חם אשמח אם מישהו ייתן לי לינק לשרשור..תודה
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, יש לי פונטו משנת 2004 ("ספייס"), ולמרות שבין הפונטו ובין ספורטיביות אין יותר מידי, אני מעוניין לשדרג את הצמיגים ואולי גם את הגאנטים. חשוב לציין שאני לא מנסה להפוך את הפונטו לרכב ספורטיבי, אלא רק לשפר את האחיזה ויכולת ההיגוי. במקור הפונטו צוידה בפירלי P3000 165/70R14, אבל הקדמיים הוחלפו בסינים עלובים (סיפור ארוך), ולא יזיק לרענן גם את האחוריים (בכל זאת האוטו ממש קרוב ל-3 שנים). חשבתי ללכת על צמיגים ספורטיביים (לא אכפת לי אורך החיים הקצר יותר). אפשרות ראשונה ודי פשוטה היא לקנות צמיגים במידות המקוריות , אבל איכותיים וספורטיביים. זה פתרון די פשוט ודי זול (יחסית). אני חושב שלפונטו יש רק עוד מידת גלגלים חוקית אחת (185/55R15 נדמה לי), וזה מוביל אותי לא…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
שיפור בלימה בהונדה. 1 2
מאת fish-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה ומוצלחת אני עוד פחות מחודשיים מישתחרר וכבר המצב הכספי ניראה יותר טוב וזה אומר שאפשר להתחיל לשדרג/להחליף את ההאצ'בק שלי(96) (אני כבר לא צריך רכב חסכוני ואמין). יש לי כבר מנוע 1600 במצב מצויין, גיר,ציריות,מחשב,צמה וכ'ו. גם חלקים לגדוש אין לי בעייה. אני לא רוצה להתחיל את הפרוייקט לפני שאני משפר בלימה וחשבתי להרכיב סרן אחורי עם דיסקים מאחורה (יש לציין שמקדימה מורכב כרגע קיט של OMP ואני מרוצה ממנו). האם סרן אחורי של סיוויק (96) יתאים לי? כמה אמור לעלות סרן כזה+הרכבה? האם אני צריך להחליף משאבות,צינורות בלם, מיתלים וכ'ו? כמה אמור לעלות לי הרכבה והתאמה של המנוע? ואולי זה לא מישתלם עד כדי כך שעדיף כבר להחליף רכב? אופק.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברשותי רכב גולף קבריולט 1992 במצב מצויין (פנים וחוץ). אני רוצה לשפר אותו מבלי להחליף מנוע, ז"א לבנות על הבלוק הקיים ולקבל תוספת של בין 40 ל 80 כ"ס. הדגם הוא מיבוא אישי כך שהמנוע הוא 1800 מוזרק אלקטרונית (לא gti). אני מתכוון להחליף בולמים וקפיצים ולשפר בלמים אבל אני לא רוצה לגעת בגיר ולכן לא מחפש תוספת כוח מפלצתית. גם לא רוצה להחליף לגמרי מנוע. האם מישהו מכיר מוסך או מישהו טוב שמתעסק בעניין כזה ויודע איך לטפל טוב בגולף? (עדיף בת"א או גוש דן). גבי.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ברשותי סיוויק 2001 , 1600 ES אוטו' , התעניינתי בכמה חנויות לגבי שיפורי ביצועים ובחנות אחת(שלא אציין את שמה כרגע) הציעו לי RAM AIR(שזה קיט יניקה?) של SIMOTA ב800~ ש"ח רציתי לדעת עד כמה זה יכול לשפר\לגרוע בביצועים ובצריכת הדלק או הפגיעה\לכלוך במנוע?
הודעה אחרונה מאת ShadowRack, -
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן אחים שלי! קניתי לפני כמה ימים משאית זבל כמו שחיפשתי כבר הרבה זמן, עם מנוע של סיאט מרבלה 900 סמ"ק וגיר אוטומטי 2 הילוכים (אחד מהם לא עובד חלק אבל אני נורא אוהב את הצורה של משאית הזבל שלי), שמורה לאללה בצבע ירוק שנת 2000. אני מאוד מבסוט מהתאוצות האדירות של משאית הזבל שלי ו-28 כוחות הסוס שלה ביום טוב, היא מרגישה ממש כמו מטוס ליד המלגזה החשמלית שהייתה לי מתי שנגמר לה המצבר. עכשיו (וגם אחר-כך) יש לי כמה שאלות שהופיעו כבר בחיפוש לפחות מיליון וחצי פעמים אבל הגיע הזמן לטחון אותן שוב, כבר לא שאלו שום דבר דומה מעל לארבע שעות ברצף! 1. הבנתי שהשתלה של שני מגדשי טורבו בטור היא השיטה להוציא הרבה סוסים מהמנוע של המשאית שלי עליו ביססו את משאית הזבל GTI-R6W22 למירוצי…
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ע"פ מה שהבנתי אסור לנקות את הפילטר עם לחץ אויר / מים והבנתי גם שצריך לנקות אותו אחרי 4000KM + - .... אז אם מישהו יודע כיצד מנקים את הפילטר בצור יסודית ...שישתף אותי !!! תודה מראש ... גיא .
הודעה אחרונה מאת msds, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
קניתי פילטר אוויר פתוח של חברת SIMOTA, הפילטר מגיע בתוך בית מקרבון אמיתי לבודד אותו מהחום של הסביבה ובנוסף צינור ארוך. מה דעתכם ? קודם כל הוצאתי את הפילטר המקורי ואת הבית שממינו היה מגיע האוויר לפילטר. התקנתי את הצינור ככה שהכניסה שלו מגיעה עד לטמבון מקדימה ככה כל האוויר הקר נכנס ישר לצינור . כאן רואים את הכניסה של הצינור שמחובר לטמבון הקדמי : הכניסה של האוויר לצינור היא כאן : כאן הצינור נכנס לתא המנוע : ופה הוא מתחבר לפילטר ומהפילטר למנוע עצמו : זהו.. מה דעתכם ?
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם איזה שיפורים אפשר לשפר במנוע דהייטסו 1000 סמ"ק מודל 1992. למיטב זכרוני היו שרייד טורבו בעבר, ניתן עדיין למצוא חלקים לטורבו בשוק?, יש אפשרות לשתול במנוע הנ"ל טורבו.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני בעל קורסה ג'י אס איי 94. אני יודע שהבלוק מנוע זהה לאסרה 1.6. הרדיאטור זהה לשל אסרה ווקטרה... איפה אני יכול לבדוק איזה חלקים חזקים יותר מתאימים לאוטו שלי מדגמים אחרים של אופל (אסטרה, וקטרה, אומגה, קליברה). דוגמא: ל 106 מתאימים ציריות וברקסים של פיג'ו פרטנר והם גדולים וחזקים יותר כי יועדו לעומס גבוהה יותר אבל מתאימים ב 106! אני ממש מעוניין לחזק ציריות וברקסים.
הודעה אחרונה מאת fish,