Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי בכמה מקומות שהחלפת צמיגים לצמיגים רחבים יותר או ספורטיביים יותר ברכב לא ספורטיבי אינה מומלצת, שכן למרות שהאחיזה משתפרת, איבוד האחיזה הופך להרבה יותר פתאומי.

כמה קריטי זה אם בכלל?

אני שוקל להחליף צמיגים "ירקרקים" במידות 165/70R14 לצמיגי high performance במידות 185/60R14 על פיאט פונטו מסכן...

יכול להיות שאני צריך למתן את השינוי קצת וללכת על צמיגים איכותיים אבל לא יותר מידי ספורטיביים?

נ.ב. המטרה בשיפור אינה אסטטית - אני פשוט רוצה לשפר את האחיזה של הרכב קצת.

ניר

פורסם

האמת זה נשמע לי מוזר. בגלל זה שאלתי פה.

ראיתי את זה בשני מקומות. באחד זה היה כתוב נורא חד משמעי אבל לצערי אני לא זוכר את האתר.

באתר השני הניסוח היה קצת שונה -

"האחיזה גבוהה יותר אך אובדנה פתאומי יותר ופחות הדרגתי"

(פסקה שלישית ב-

http://www.netcar.co.il/magazin/faq.asp#5001)

כאן ההערה כבר יותר כוונה לצמיגים בחתך נמוך, ולא לעצם היותם ספורטיביים.

ניר

פורסם

ואגב, עוד דבר קטן -

בהנחה שלא אכפת לי לשלם גם כמה אלפים, הייתם אומרים שכדאי לקנות את הצמיגים הכי ספורטיביים שיש במידות הרלוונטיות?

כלומר, 185/60R14 לא יכול להיות גרוע מידי מבחינת נוחות נסיעה, לא?

אז מה חוץ מעלות צריך להדאיג אותי?

(לא אכפת לי כל כך מהאורך חיים המקוצר)

ניר

פורסם

לא הייתי ממליץ להפריז במידה על רכב כגון הפונטו עם זויות גלגול גדולות - הסיבה פשוטה :

כאשר אתה עולה במידה ובעצם עולה באחיזה אתה יכול לגרום להיפוך הרכב במצב חירום!

הרכב שמיועד להחליק על אותם מידת צמיגים המקורית פשוט יכול להתהפך במכה אחת!

מדוע עיניין הזויות גלגול קשור? : כאשר הרכב מקבל את הריבאונד של הכיוון הראשון הוא פשוט ישען על הצמיג הדביק ויתהפך! שים לב ואל תשחק באש!!!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר - הבהלת אותי פה קצת... צמיגים במידה 185/60R14, גם אם הם הכי high performance שאפשר - מסכנים פונטו בהתהפכות?

כמו שמוטי ציין אני לא מתכוון לצמיגי מרוץ, אלא לצמיגי כביש "high performance" or "ultra high performance" כמו שמגדירים אותם ב-tirerack.com

ושמר - כן, יש הגה כח (יש היום עוד מכוניות בלי?) - למה זה היה חשוב לדעת?

נ.ב. המטרה העיקרית של השדרוג היא שיפור אחיזה לטובת בטיחות (והנאה...), אז כל סייג לגבי השלכות בטיחותיות שאני מפספס בבורותי יתקבל בברכה :-)

ניר

פורסם

לא ציינת מודל , לכן שאלתי.

עלייה ברוחב הסולייה ברכב עם הגה בכוח (יעני - צריך לסובבו בכח) תדרוש מאמץ נוסף.

פורסם

צמיגי high performance לא רגישים מאוד לנושא טמפרטורת עבודה? הוא לא עלול למצוא את עצמו בנסיעות בהן הצמיגים קרים ללא אחיזה?

פורסם

מצאתי את האתר השני עם הציטוט הבעייתי...

שימו לב:

"אחת הדרכים לשפר את יכולתה הדינמית של המכונית, היא להתקין צמיגים ספורטיביים (או לפחות, טובים יותר מהקיימים). מהו צמיג ספורטיבי? כזה שבנוי לספק יותר עמידות וקשיחות תחת עומס, עשוי מחומרים המספקים אחיזה גבוהה, ובד"כ מגיע במידות של חתך נמוך ("צמיגים רחבים"). למעשה, לא תמיד מדובר פה בשיפור במובן המקובל שלו, אלא בתגבור יכולת השלדה, כאשר זו מתקשה להתמודד עם הכוח שמספק המנוע. התקנת צמיגים ספורטיביים כדי לשפר אחיזה, היא פעולה שגויה. נכון, מגבלות האחיזה תהיינה גבוהות יותר עם צמיג ספורטיבי, אבל התוספת הזו לא תהיה איכותית: אבדן האחיזה עלול להיות פתאומי יותר ופחות הדרגתי, השלדה תתקשה להתמודד עם תוספת האחיזה שקיבלה בתנאים קיצוניים, ההיגוי עלול להיות כבד, מעורפל ואפילו פחות מדויק, אחיזה על רטוב תרד, נוחות הנסיעה ודאי תיפגע."

לקוח מ-

http://planet.nana.co.il/maser/Equipment.htm

כותרת הקטע היא "שיפורים" (אי שם באמצע המסמך).

ניר

פורסם

תאמין לי שצמיג במידה 185/60/14 לא יסכן את הפיאט שלך ובטח שלא יגרום לאיבוד אחיזה בפתאומיות.

אולי אם תשים 235/40/17 תהיה לך בעיה.

יש הבדל בין צמיגים ספורטיבים לצמיגים רחבים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
צמיגי high performance לא רגישים מאוד לנושא טמפרטורת עבודה? הוא לא עלול למצוא את עצמו בנסיעות בהן הצמיגים קרים ללא אחיזה?
לא, ממש מ-מ-ש לא.

בדירוג הביצועים צמיגי high performance הם צמיגים רגילים לכל עניין ודבר.

הדירוג מתחיל מצמיגי Touring שמציגים בערך את אותה רמת האחיזה של קרש ממוצע.

ממשיך ל-High perfermance, צמיג נורמלי לכל עניין ודבר, מה שרוב המכוניות בשנים האחרונות מגיעות איתו מהמפעל.

ממשיך ל-Ultra HP, צמיג ספורטיבי ברמה הנמוכה, ציוד מקורי ברכבים עם תכונות מעט יותר ספורטיביות, שום רגישות לטמפ'.

משם אתה מגיע ל-Max performance, צמיג ספורטיבי מהשורה הראשונה, ניתן למצוא על מכוניות ספורט רציניות יותר מהמפעל, אין רגישות מיוחדת לטמפ'.

יש גם את צמיגי ה-Extreme וצמיגים שכבר פונים לתחום המירוצים אבל זה כבר סיפור אחר ובכלל לא רלוונטי למי שיש לו פיאט פונטו.

מוטי

• תוכן חדש...