Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב מוטיי שמתי כובע רק בשביל להוריד אותו בפניך!!!!

הצלחת לגרום לי להיתלהב אבל ממש ממש להיתלהב ומאיפה שאני בא קינאה זה לא דבר רע!

כ-ל ה-כ-ב-ו-ד

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

אוקיי, אז אחרי שהייתי כבר בכמה מוסכים (חלקם מורשים וחלקם לא) וקבלתי מכל אחד סירוב בסיגנון אחר (כגון, "זה יעשה לך עומס על החשמל" "זה יגמור לך את המצבר") החלטתי לעשות את זה בעצמי.

את הכל הבנתי, זה בכלל לא מסובך. רק יש לי כמה שאלות.

1.החוט שעובר דרך המאורר הראשי למאורר "המזגן", אפשר לדעת את העובי שלו? האם זה "קריטי" אם זה לא יהיה באותו העובי?

2.את הקונקטור בתמונה 7 (צרפתי אותה), שמת אחד חדש? או שזה הישן? ואם זה חדש, אז איזה בדיוק לקנות?

תודה מראש!

FanWire.jpg

פורסם

איתי בקשר לעובי החוט - עבה יותר יהיה בסדר, דק יותר אינו מומלץ. ושים לב שלא מוכרים לך יותר פלסטיק מאשר נחושת.

פורסם

הוונטה פועלת אך ורק כאשר יש סירקולציה ברדיאטור מפני שבשאר הזמן אין שם סירקולציה ולכן אין

צורך לקרר את המיים

בלא מעט רכבים , נתקלתי במאווררים שעבדו גם לאחר כבוי המנוע (כאן גבולות הידע שלי , אם אני לא טועה כאשר מדובר במשאבת מים מכנית , כאשר המנוע כבוי אין כל סירקולציה בנוזל הקירור שברדיאטור) .

בנוסף , בספר הרכב של המיאטה , אם אני זוכר נכון , כתוב בפירוש שפעולת המאווררים עלולה להתקיים גם כאשר המנוע כבוי .

אוקיי, אז אחרי שהייתי כבר בכמה מוסכים (חלקם מורשים וחלקם לא) וקבלתי מכל אחד סירוב בסיגנון אחר (כגון, "זה יעשה לך עומס על החשמל" "זה יגמור לך את המצבר")

רק על מנת שתדע , ויסלח לי על כך מוטי , הם צודקים .

מדובר בצרכנים הגדולים ביותר שבמיאטה , לאחר הסטרטר (אלא אם קיים בה צרכן חשמל שעדיין לא הפעלתי :shock:) .

אם כי אני לא חושב שזה משנה עבורך , עבורי באופן אישי , כל אמפר שנצרך ויציבות מתח של כל עשירית וולט - שווים מלחמה .

מוטי , אם ז לא טרחה עבורך , תוכל בבקשה לפרט יותר על היוניטים\סף טמפרטורה בו המאווררים נכנסים לפעולה (כל דבר עם מספרים יהיה מבורך , לפני ואחרי חיבור המאווררים במקביל)?

עד כה חשבתי כי חיבור המאווררים במקביל , רק יניב פעולה של שניהם במקביל (על מנת להגביר את זרם האויר בלבד) ולא ישפיע על סף הטמפרטורה בו הם מתחילים לפעול .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בתור התחלה אני בכלל לא מבין הצורך ליסוע למוסך (לא כל שכן לכמה מוסכים, ובעיקר מורשים) בשביל לחתוך חוט אחד שידוע במדויק מהו ולחבר אותו לפי ההוראות :|.

לשאלותיך -

1. העובי לא זכור לי במדויק, 16 או 14 Gauge, מצא חוט בעובי תואם או מעט עבה יותר, זו באמת לא משימה קשה כ"כ.

2. סתם קונקטור חשמלי נורמלי עם בידוד מחנות שכונתית.

MT, המאווררים במיאטה יכולים לפעול אם המנוע מכובה רק כשהמפתח בסוויץ במצב ON או שמקצרים את הטרמינל שלהם בשקע הדיאגנוסטי.

אין חשש מריקון המצבר או כל עומס אחר.

הטמפ' של היוניטים בפרנהייט היא 193 לזה שבצד הנהג ו-210 לזה שבצד הנוסע.

שניהם יידלקו בכל מקרה אם תפעיל את המזגן.

מוטי

פורסם

חיבור מקבילי של שתי עומסים יביא להקטנת ההתנגדות הכוללת במעגל(לא?!)

{(r1xr2)/(ra+r2)}

שינוי כזה יביא לשינוי בפקודת החיישן של המאוררים וכתוצאה מכך לשינוי בנקודה של פתיחה / סגירה של המאוררים

(כל זה נאמר בשאלה -על סמך מעט מהזיכרון שלי בחשמל)

יחד עם זאת עשיתי את אותה הפעולה ב106-הקירור מדהים,הטמפ צונחת במהירות לעומת המצב המקורי,אבל שמתי לב שהנקודת סגירה של המאוררים ירדה ,

כלומר ברגע שהמאוררים מתחילים לפעול הם יעצרו רק כאשר יגיעו לרבע הסקאלה בטמפ.

את החיבור למאורר המשני עשיתי עם קונקטור כך שבחורף אני יכול לנתק אותו כי אין צורך בו כשלא נוהגים חזק.

פורסם
MT

אין חשש מריקון המצבר או כל עומס אחר.

הטמפ' של היוניטים בפרנהייט היא 193 לזה שבצד הנהג ו-210 לזה שבצד הנוסע.

שניהם יידלקו בכל מקרה אם תפעיל את המזגן.

כשהתייחסתי להשפעות החיבור בפרללי על מערכת החשמל , התייחסתי יותר למצב נסיעה על אף שהאלטרנטור מפיק זרם ההשפעה ניכרת , אבל שוב זה רק עבורי ומי שאינו דורש ביצועים ממערכת החשמל מסיבות מסוימות , לא צריך להיות מוטרד מכך .

לגבי כל השאר , תודה רבה , השכלתי :-D

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

חיבור במקביל יגרום לצריכת זרם גבוהה יותר דבר זניח בזמן נסיעה אך בסל"ד סרק יגרום לצריכה מוגברת של זרם מהמצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
חיבור במקביל יגרום לצריכת זרם גבוהה יותר דבר זניח בזמן נסיעה אך בסל"ד סרק יגרום לצריכה מוגברת של זרם מהמצבר.

עזבו צריכת זרם-לא דיברתי על זה

ברור כי צריכת הזרם הכללית תעלה

אבל מה לגבי נקודות פתיחה/סגירה של החיישן מאוררים ?

מה השינוי עקב השינוי בהתנגדות הכוללת?

פורסם

לפי דעתי לא צריכה להיות השפעה על נקודת הפתיחה/סגירה של החיישן.

האמת שאני לא רואה קשר בין הדברים.

איזה כייף לי :)

פורסם

חבר'ה, פתחתם פה חפירה ארכיאולוגית מה-זה-מיותרת :?...

ה"פטנט" של חיבור המאווררים במקביל הוא משהו שהמון חובבי מיאטות כבר עושים מתחילת שנות התשעים, הכל עובד כרגיל ובלי שום בעיות חשמל דימיוניות כתוצאה מהשינוי.

Tried and true, אפשר להניח את תיאוריית הקונספירציה החשמלית בצד.

מוטי

פורסם

אוקיי, אז הרגע חזרתי מהרכב.

במקום לשים את הקונקטור שמתי בית פיוז. (עוד כמה דקות אני יביא תמונות)

עוד שאלה קטנה, אם אני מדליק את המזגן אז המאוורר שלו לא עובד.

האם לא היה עדיך לחבר את החוטים כך שאם אני ידליק את המזגן אז המאורר השמאלי יעבוד, ואם הרכב יגיע למצב עבודה (יתחמם) אז שניהם יפעלו?

אז בסופו של דבר מה יהיה אם אני יפעיל את המזגן? המאוררים לא יפעלו?

תודה, איתי.

פורסם

צילמת קצת תמונות.

אגב, שחכתי לומר שבדקתי והכל עובד.:-P

הכל מלמעלה:

p3312224ai6.jpg

החיבור מצד שמאל (המאוור של המזגן) עם הבית פיוז.

p3312225lc4.jpg

החיבור מצד ימין (המאוורר המרכזי)

p3312226lo1.jpg

ותמונה אחת מלמעלה עם רוב מה ששמתי לרכב בזמן האחרון:

הפילטר אויר.

המגן לפילטר (אגב, מוטי מה דעתך עליו?)

והחוטי הצטה ופלגים של NGK.

p3312228gj8.jpg

פורסם

לא ברור לי למה שמת בית פיוז, אין בו צורך והוא מחטיא את מטרת הקונקטור והיא לאפשר לפרק מאוורר אחד במידת הצורך בלי שתהיה מחוייב לפרק את השני יחד איתו.

לגבי הפילטר, כדאי לבודד אותו בצורה טובה יותר, אתה יודע איפה למצוא את הפרטים.

מוטי

• תוכן חדש...