Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לפני כיומיים התקנתי פילטר אוויר פתוח של AKA

העברתי אותו עם צינור מזגן שבידדתי בעזרת אלומיניום וחומר בידוד מגומי כזה.

עכשיו המוזר זה שבערך ב3000 סל"ד ומצערת פתוחה לחלוטין מתחיל רעש יניקה יפה ומתגבר ובערך ב6000 סל"ד הוא נעלם ונחלש.

האם זה בסדר? חשבתי שככל שהטורים עולים כך גם הרעש.

:-) just smile
פורסם

עניין של יחס אויר דלק

בטורים גבוהים הוא צריך הרבה אויר ולכן אין רעש יניקה כי האויר מנוצל בטורים האלו

הסבר בערך מה שאני מצליח להסביר.. :)

פורסם

בהחלט מוזר.

הייתי מקליט ושולח לרנו העולמית לקבל חוות דעת :)

אפשרות אחרת היתה לחשוב - אולי זה למעשה גבול היכולת של המנוע שלי, מעבר לזה הוא כבר לא יודע לנשום ולהסתדר, הוא עובר את טווח העבודה האפקטיבי שלו ומתחיל סתם לעבוד בסל"ד גבוה.

אין שום קשר ליניארי פשוט בין איזה רעש דימיוני שאתה שומע לסל"ד בו המנוע מסתובב - צליל היניקה - כפועל יוצא של יכולת היניקה של המנוע מושפע מהשסתומים ברכב, ממשך זמן הפתיחה שלהם ותדירות העבודה.

ככל שאתה עולה בסל"ד הכל נעשה צפוף יותר, מעבר לרמה מסויימת המנוע שלך פשוט לא יודע לעבוד באופן יעיל וניכרת ירידה ביכולות שלו - מכאן גם ההפחתה בצליל היניקה שאתה כל כך אוהב.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מצטער לא ממש הבנתי,

הרי גם בטורים גבוהים המנוע יונק אוויר לא? אז למה אין רעש?

מה בגבול מסויים הוא מפסיק לינוק? אז איך הוא נוסע?

פורסם
מצטער לא ממש הבנתי,

הרי גם בטורים גבוהים המנוע יונק אוויר לא? אז למה אין רעש?

מה בגבול מסויים הוא מפסיק לינוק? אז איך הוא נוסע?

HowStuffWorks.Com

oo==00==00

פורסם

לפותח השרשור,

בהנחה שאתה נוהג ברכב שבתמונה שלך,רנו מגאן רגילה,למה לך לעזאזעל לנהוג ב-6000 סל"ד ?

מעבר לזה,אתה יודע מזה גרף לינארי ?

זה גרף שבמקרה של רכב מראה בצורת גרף את יכולת העבודה של המנוע,מהרמה שהמנוע רק מתחיל לעבוד ועד לנקודה שבה הוא הוא הכי יעיל (הנקודה הכי גבוהה בגרף),ומשם מתחיל לרדת שוב לנקודה שבה הוא פחות יעיל (עבר את שיא רצועת הכוח).

במקרה שלך,הטווח סל"ד היעיל של המנוע נמצא הרחק מ-6000 סל"ד,מה זה אומר בעברית פשוטה (ואני אגזים בתיאור,מראש מזהיר):

עד לנקודה הכי יעילה של המנוע הרעש מתגבר,כי ככל שאתה נותן יותר "גז" אתה מושך את המנוע לכיוון הנקודה היעילה שלו ובעצם מגביר את יכולת העבודה שלו,אבל לאחר שעברת את הנקודה היעילה של המנוע,אתה בעצם כאילו נותן פול גז בניוטרל.

ולמה זה ?

כי לאחר הנקודה הזאת,המנוע לא ממשיך לספק את מבוקשך בהתאם לעוצמת הלחיצה שלך בדוושת הגז,ואפילו אם תיתן "קיק דאון", ירד הילוך,אבל כמעט ולא תרגיש הבדל מבחינת עוצמת התאוצה,היא תיהיה די מונוטונית וכמעט לא מורגשת.

עד כאן ברור פחות או יותר ?

יפה,אותו דבר לגבי הסאונד של הפילטר.....אחרי הנקודה היעילה של המנוע הוא פשוט נהייה מונוטוני,לכן זה נדמה לך שהוא לא נשמע בכלל,כי עד אותה נקודה שמעת את הצליל מתגבר,ועכשיו הוא לא מתגבר,אבל הוא שם.....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לפותח השרשור,

..

תיקון קליל - כשאומרים על דבר שהוא ליניארי - אומרים למעשה שהוא מתנהג באופן צפוי, רציף, ובעל עקומת שינוי קבועה [יחסית]

גרף ליניארי בסה"כ מתאר פונ' ליניארית.

פעולת מנוע - כל מנוע - אינה ליניארית, בדברים שלך אתה אולי מתייחס לגרף שמתאר יעילות \ נצילות של המנוע אבל אי אפשר לקרוא לגרף כזה ליניארי.

רון.

oo==00==00

פורסם
לפותח השרשור,

בהנחה שאתה נוהג ברכב שבתמונה שלך,רנו מגאן רגילה,למה לך לעזאזעל לנהוג ב-6000 סל"ד ?

זה גרף שבמקרה של רכב מראה בצורת גרף את יכולת העבודה של המנוע,מהרמה שהמנוע רק מתחיל לעבוד ועד לנקודה שבה הוא הוא הכי יעיל (הנקודה הכי גבוהה בגרף),ומשם מתחיל לרדת שוב לנקודה שבה הוא פחות יעיל (עבר את שיא רצועת הכוח).

במקרה שלך,הטווח סל"ד היעיל של המנוע נמצא הרחק מ-6000 סל"ד,מה זה אומר בעברית פשוטה (ואני אגזים בתיאור,מראש מזהיר):

עד לנקודה הכי יעילה של המנוע הרעש מתגבר,כי ככל שאתה נותן יותר "גז" אתה מושך את המנוע לכיוון הנקודה היעילה שלו ובעצם מגביר את יכולת העבודה שלו,אבל לאחר שעברת את הנקודה היעילה של המנוע,אתה בעצם כאילו נותן פול גז בניוטרל.

ולמה זה ?

כי לאחר הנקודה הזאת,המנוע לא ממשיך לספק את מבוקשך בהתאם לעוצמת הלחיצה שלך בדוושת הגז,ואפילו אם תיתן "קיק דאון", ירד הילוך,אבל כמעט ולא תרגיש הבדל מבחינת עוצמת התאוצה,היא תיהיה די מונוטונית וכמעט לא מורגשת.

עד כאן ברור פחות או יותר ?

יפה,אותו דבר לגבי הסאונד של הפילטר.....אחרי הנקודה היעילה של המנוע הוא פשוט נהייה מונוטוני,לכן זה נדמה לך שהוא לא נשמע בכלל,כי עד אותה נקודה שמעת את הצליל מתגבר,ועכשיו הוא לא מתגבר,אבל הוא שם.....

אני לא בטוח שזה 6000 סל"ד אין לי שעון טורים אבל ככה אני חושב (מהירות 55 בהילוך שני)

והמושג רצף ליניארי הוא רצף רצוף לא קטוע, מישורי, ישר את זה אני יודע.

אני לא בטוח לךגבי מה שהסברת כי כאשר הרעש נעלם המנוע עדיין מאיץ ואפילו יותר מהר מקודם.

לפני שבידדתי את הצינור נראה לי שהרעש היה בכל הטורים ורק התגבר.

פורסם

55 בהילוך שני זה באיזור ה 3500-4000 ברוב הרכבים.

אז זה גם לא מדוייק שאמרת שאתה לוחץ ב 3000

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כנראה,

אם ככה אז אני לוחץ בסביבות ה1700 סל"ד.

מה יכולה להיות הבעיה, אם בכלל זה בעיה?

פורסם
תיקון קליל - כשאומרים על דבר שהוא ליניארי - אומרים למעשה שהוא מתנהג באופן צפוי, רציף, ובעל עקומת שינוי קבועה [יחסית]

גרף ליניארי בסה"כ מתאר פונ' ליניארית.

פעולת מנוע - כל מנוע - אינה ליניארית, בדברים שלך אתה אולי מתייחס לגרף שמתאר יעילות \ נצילות של המנוע אבל אי אפשר לקרוא לגרף כזה ליניארי.

רון.

אני בכוונה אמרתי גרף לינארי כדי לתאר בצורה הפשוטה ביותר......המושג המקצועי והנכון זה בכלל "רצועת כוח".

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...