Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התקנת זרועות של 306 על בסיס סרן של 205 יתן קמבר שלילי,

לרוב עבודות מהסוג הזה מבוצעות לשם שידרוג ברשיון של ה 205 לנפח מנוע 1900 והדרישה לסרן דיסק אחורי במקום התוף הקיים ב 1600, כיום זה חסר תועלת בשל הדרישה של המחלקה הטכנית להמצאת אישורים אודות מקור החלקים המשודרגים ובפרט בתחום המתלים, אני אישית עוד לא ראיתי מישהו ששידרג את ה 205 שלו בסרן דיסק חדש של 205 GTI 1900 וקבלות בהתאם, זה פשוט יקר מדי וקומבינות של הרכבת זרועות (306\ZX\XSARAA) לא יקבלו אישור למרות שמבחינה טכנית זה יוצא מעולה.

קאמבר שלילי מעולה לחובבי הנהיגה הטכנית שמעדיפים יותר אחיזה בסיבובים לפחות מחשבנים לשחיקת הצמיגים בישורת לאורך זמן.

פורסם

הרגע נזכרתי באיזה שירשור מדובר, אכן ראיתי במו עיניי 205 GTI שהשתילו בה סרן אחורי של 306 קבריולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מאוד לא ברורה לי ההשתלה הזאת.

ראית אחד לאחד שמפרקים את הסרן מה-306 ושמים אותו ב-205? live?

תושבות הסרן של 306/zx רחוקות כ-10 ס"מ מהחורים המתאימים ב-205.

גם לגבי הקאמבר אני לא מאמין.

הסרן של zx זהה ל-306. אולי יש הבדל בקאמבר מקדימה (בולג'וינטים שונים במשולשים).

הזרוע היא אותה אחת של 306, קטלוגי זהה.

לא רואה שום הבדל בקאמבר מאחורה. החלקים זהים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

עם מקדח 8 מ"מ ומסור דיסק אפשר גם להתקין סרן של נגמש על 205,

תאורטית ניתן להתקין את הבסיס סרן של 306 על 205 וזאת במידה ואין בעיה חוקית לנסוע עם רכב שכל גלגל בולט יותר מ 10 ס"מ מהצד והכנפיים האחוריות נוסרו כליל וזאת מבלי להתייחס להיגוי פסיבי (אפשר לרכוש קיט ביטול) ושנ"ק החיבור של תושבות הסרן אינן תואמות לנ"ק הלחץ ביחס לקורות של המרכב הצד יותר.

עכשיו ברצינות, כשמתקינים רק זרועות של 306 על בסיס סרן של205 (הסבר לירוקים בנושא - בסיס סרן זה מעין "צינור" עבה שמחובר לרצפת הרכב ובקצוות מחוברים אליו הזרועות של הסרן שבקצה שלהן מין הסתם מחוברים הגלגלים),מקבלים קאמבר שלילי, למה ?, ככה !.

לגבי הפרונט של 306 ו קסארה\ZX,בעניין הקאמברים שאכן נקבעים ע"פ אורך הבולטגויינט כאשר הכיול בסיטרואן נוטה לכיול ספורטיבי יותר (פחות אחיזה בישורת לטובת עדיפות בסיבובים).

פורסם

1. 10 ס"מ מכל צד? לא הגזמת קצת? 9 ס"מ סה"כ, ז"א 4.5 ס"מ מכל צד. לא משהוא שג'אנט עם אופסט קליל שלילי של 20 מ"מ לא יפתור. אותו רוחב קיים גם ב 309 ושם ההסבה מאוד פופולרית ב 205.

2. לא ראיתי את ההורדה של הסרן של ה 205 אלא רק את הפרוק של הסרן 306 וההלבשה של הסרן ב 205. יכול להיות שהיתה עבודת הכנה על ה 205 אבל בטח לא משהוא מסיבי ונרחב.

פורסם

שאלה למומחים,

צירפתי נתוני קמבר לסרן אחורי 306XSI דור ראשון מול ZX וולקן 2.0.

כפי שעינכם רואות נתוני הקמבר האחורי שונים.כפי שידוע לי לא ניתן לכוון את הזוית הזאת ברכבים הנ"ל.

מה משמעות הרכבת סרן של פיז'ו בסיטרואן ולהיפך?

camber.JPG

פורסם

2 ס"מ? אני רואה שכל סצינת הפיג'ו שלי הייתה מזמן מידי ואני כבר שוכח נתונים אז אדיף שאשתוק. אני זכרתי 4 ס"מ .

פורסם

אביעד, הנתונים דומים עד כדי זהות, ההבדל הקל, לפי דעתי, הוא בגלל הגלגלים.

המידה של הוולקן היא 185/14 (לא זוכר חתך), מול 195/55/15.

אני מאמין שההבדל הקל (שים לב שזה 0.33+-) נובע מגודל הגלגל ומהמשקל מאחורה.

בקיצור, אם תקח סרן של 306 ותשים ב-ZX, תגיע לאותם מספרים.

בגירה.

שמתי סרן 205 ליד 306.

ההבדל בין התושבות סרן הוא כ-10 ס"מ. לא משהו שגלגל יכול לפתור.

צריך לעשות ריתוחים והתאמות, עזוב את הבליטה מהצדדים, זה לא קריטי (יחסית), הסרן פשוט לא נכנס לחורים באמבטיה האחורית.

משהו נשמע פה הזוי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...