Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

bmw_6_m6.jpg

בד"כ הטבור של הג'נט וכלל הג'נט פחות או יותר באותו קו... כאן זה משמעותית לא ככה.

השאלה אם זה קשור לסוג ג'נט בעיצוב מסויים או תלוי באופסט של הג'נט ?

אם זה קשור לאופסט איזה אופסט זה +- ? פשוט ראיתי דיונים עם כל מיני גנטים בעלי 16-45 מ"מ אופסט והם ניראו רגיל :|

ואם זה קשור לאופסט זה בעל השפעה זהה לספייסרים ? (כי סה"כ זה גורם לאותה תוצאה... או שלא ?)

המון תודות לעוזרים :-D

פורסם

ספייסרים יזיזו הכל החוצה ולא יצרו כזה אפקט.

הכוונה שלי היתה שבסופו של דבר ספייסרים וג'נט כזה יוצרים אותו אפקט בהיתנהגות ולא במראה.

כי שניהם בעצם מרחיקים את הצמיג מהצמיג השני והרכב בעצם 'יושב' על בסיס רכב יותר.

(אם אני לא טועה זה ניקרא הרחבת המפסק סרנים :?:)

פורסם

בוא נתחיל מהבסיס, מה זה אופסט בכלל?

אופסט נמדד ממרכז הג'אנט לבסיס הג'אנט (נקודת החיבור בין הג'אנט לסרן).

החישוב הוא דיי פשוט:

מודדים את רוחבו הכולל של הג'אנט ומחלקים בשניים = מרכז הג'אנט.

מודדים את המרחק בין בסיס הג'אנט ועד לקצה הפנימי של הג'אנט = נקרא למרחק הזה X.

X - מרכז הג'אנט = אופסט

את האופסט מתאימים לפי סוג הרכב, בדיוק כמו שמתאימים את מרחק הברגים או מספרם (3, 4, 5, 8).

על רכב זהה, ככל שנרד נמוך במידת האופסט, ככה הג'אנט יצא יותר החוצה מבית הגלגל ויבלוט מהרכב.

ולדוגמא: אם נחליף ברכב מסוג ב.אמ.וו את מידת הג'אנט מאופסט 40 לאופסט 20, זאת אומרת שהג'אנט יצא ב-2 ס"מ יותר מאשר במקור. לחישוב הזה נכנס אלמנט נוסף (שאני לא אכנס אליו בהרחבה) והוא רוחב הג'אנט - ג'אנט רחב יותר יבלוט יותר (בהתאמה לדוגמא שנתתי).

בתמונה שהעלת, האופסט כפי הנראה נמוך, היות ובסיס הג'אנט נמצא קרוב למרכז הג'אנט.

אני מקווה שעזרתי ואם משהו לא ברור, תרגיש חופשי לשאול....

פורסם
הכוונה שלי היתה שבסופו של דבר ספייסרים וג'נט כזה יוצרים אותו אפקט בהיתנהגות ולא במראה.

כי שניהם בעצם מרחיקים את הצמיג מהצמיג השני והרכב בעצם 'יושב' על בסיס רכב יותר.

(אם אני לא טועה זה ניקרא הרחבת המפסק סרנים :?:)

אתה טועה.

כבכל אופסט - כמעט, ישנה אפשרות ליצרן לשחק בשפת החישוק כדי לגרום לגלגל להראות כאילו הוא יושב פנימה או החוצה יותר - בעזרת שימוש בשפה רחבה או צרה, הענין בה על חשבון המיקום של חורי הברגים ביחס לקו האמצע של הג'אנט - מבחינת עובי החומר אבל ממש לא מחייב שתהיה לזה השפעה על האופסט.

לעומת זאת - כשאתה שם ספייסרים אתה במודע מגדיל את האופסט - כלומר מרחיק את מרכז הצמיג מהמקום המקורי שלו - ובכך משנה את מפשק הסרנים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
ישנה אפשרות ליצרן לשחק בשפת החישוק כדי לגרום לגלגל להראות כאילו הוא יושב פנימה או החוצה יותר - בעזרת שימוש בשפה רחבה או צרה, הענין בה על חשבון המיקום של חורי הברגים ביחס לקו האמצע של הג'אנט - מבחינת עובי החומר אבל ממש לא מחייב שתהיה לזה השפעה על האופסט.

אם הבנתי נכון אז אותו שינוי ביחס למרכז הג'נט כן משנה את האופסט אז מה משנה עובי החומר ?

כאילו שהחלק שיושב על הנבה דק יותר ולכן הוא רק ניראה שקוע כלפי חוץ אבל ביחס למרכז הג'נט אין שינוי ולכן האופסט בעצם יכול להיות זזה ?

וכמובן, תודה רבה לכולם עד כה :-D

פורסם

ההבדל הוא בין נרכז ג'אנט שיהיה בעובי כזה { }|

כשהחלק הזה | הוא פני הגלגל מבחינתך, או { }__|

בשני המקרים מדובר באותו אופסט אבל בעוד במקרה העליון אתה תראה ג'אנט כביכול שטוח במקרה השני יראה לך כאילו הג'אנט בולט החוצה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...