שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם יש ראם איר ל 205? כרגע הוא מקורי. אויר חם ישר מן הרדיאטור. עשיתי חיפוש באינטרנט, פשוט לא מוצא. mush
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה נעים מאוד התרשמתי מהפורום אני צריך להגיש עבודה בגרות על שיפורי רכב ואני צריך על משהו סצפציפי לא על הכול כי יש הרבה חומר בכללי אז אני בחרתי את החלק הזה מי מסנן האוויר עד אגזוז בנתיים כבר רשמתי על פילטר אוויר פתוח טורבו סופר ג'רג'ר פורק לחץ ואגזוז זרימה חופשית יש מישהו שיכול לעזור לי איזה עוד דברים לחפש ולתת עוד חומר תודה מראש לכול העוזרים וכול מי שגם רצה לעזור
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שאר מכלולי הרכב שעובדים במעט מאמץ גדול יותר זקוקים לשדרוג או טיפול מסור, השאלה שאף פעם לא הבנתי האם הצ'יפ עצמו זקוק לאיזשהו תחזוקה ?עידכון ? בדיקה ?
הודעה אחרונה מאת ronron84, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אנו תכוונים ללשים צנרת חדשה בFR בדצמבר הקרוב מייד עם תום האחריות וזקוקים למידע בקשר למס' דברים 1. הצנרת עצמה: 2/2.5/3 מה עדיף מבחינת יתרונות,חסרונות. 2. דאון פייפ-מה זה אומר ומה צריך לשים לב אליו?(כנ"ל יתרונות וחסרונות) 3. אינלט/אינטייק -יתרונות וחסרונות 4.לגבי הממיר- האם ממיר פתוח הוא חוקי/ האם יש אופציה לממיר שניתן להוריד ולחבר בקלות? 5. דוד אחורי ומשתיק- האם SUPERSPRINT יתן את התמורה? 6. אילו שעונים רלוונטים להוספה לאחר שהצנרת תהיה על האוטו? 7. האם כידי קודם להוסיף אינטרקולר חזית או שמה הם שווים ברמת החשיבות? 8. מה ההשלכות של חיבור אינטרקולר חזית *אני יודע שהשא' הן קצת כלליות אך חשוב לנו לדעת לאן נושבות הרוחות *כרגע האיביזה …
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חבר טוב שאל אותי על מנוע ZC שיש לו בסיוויק קופה שנת 95 המנוע עבר כ30אלף פחות או יותר והוא חושב לשפר את המנוע לאטמוספרי חזק (לשפר בכ30כ"ס בערך) השאלה מה ניתן לשפר ולהחליף במנוע ZC? תודה לעונים ערן
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי GOLF GTI אבל אתמול נסעתי על אימפרזה חולהה ממש חולה עם איזה 340 כ"ס ככה טוען בעל האוטו אבל ממש חזקה (פחדתי לנסוע איתו אמרתי לו שיוריד אותי בדרך) קיצור יש לו פורק לחץ ממש ממש יפה - נשמע יפה כזה - כמו שריקה כזאת מהירה -לא יודע דגם מחיר סוג = כלום .. וגם הוא לא יודע מישהו יכול לעזור לי - פורק לחץ שהרעש שלו הוא כמו שריקה כזאת ממש מהירה ... תודה סוג + מחיר .. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מה קורה חבר'ה ? אז ככה.. אני יודע שבהתחלה לא ממש אהבתם אותי מכוון שהייתי חוצפן והעלתי שירשורים מלפני 200 שנה וכו. ואני יודע שלא ממש קראתי את כללי הפורום המכובד הנל . אבל עכשיו הכל השתנה ... ואני צריך את העזרה שלכם ! אני בעל סיאט איביזה 1600 קופה צהובה חמודה ביותר ואני באמת רוצה לדעת אם אפשרי לשפר אותה בגבולות היכולת שלה .. אני לא מנסה להוציא ממנה פורש 911 טורבו . אבל לדעת אם ניתן לשים פילטר פתוח ואיזה אחד מתאים לרכב שלי ובעל אמינות גבוה וביצועים גבוהים (למרות שפילטר זה לא טורבו ואני מציאותי אל תדאגו ...) ניהלתי שיחה ארוכה היום עם benj בטלפון ודיברנו על השיפורים הרלוונטים עבור הסיאט שלי הוא ציין פילטר של סימוטה , ודוד פתוח של חברה ששכחתי את ש…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש ברשותי רכב מסוג גולף שנת 2000 SDI מאוד שמורה ומשופרת מבחינת מתלים הנמכה(קוני +50 ממ הנמכה) צמיגים, תוספות חיצוניות(סאן רוף ספוילר מגנזיום וכו') וכדומה. אני ממש אוהב את הרכב ואין בכוונתי למכור אותו, אך הסחיבה מוציאה אותי מדעתי(אני ירדתי מאופנועי ספורט לאחר תאונה קשה. האחרון R1שנת 2002) חסכתי קצת כסף ואני שוקל או להחליף למנוע TDI 130\150 בתקווה שאמצא או להסב את המנוע הזה לטורבו. המטרה שלי היא קודם כל להשאר עם רכב דיזל בגלל שאני לא משלם על הדיזל, והשיקול השני שאני מאוד אוהב את האוטו שלי מה גם שהוא ידני. לשאלתי האם כדאי\אפשרי להסב את הרכב לטורבו על המנוע הקיים(אם כן מה העלויות כולל התקנה לערך). או להביא מנוע 130\150 מה שיתאים לאוטו שלי ולהלביש על הגיר שלי(אם כ…
בניית מערכת פליטה
מאת VR6-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה מזה זמן רב לשנות טיפה את מערכת הפליטה ברכב שלי, אני לא מעוניין באופציה הנפוצה של צנרת 20" פתוחה לגמרי שאולי תהיה כיפית לזמנים מסויימים אבל נוראית לנהיגה יומיומית, לא תהיה חביבה על שוטרים, בוחני תנועה וטסטרים כל שנה. אלה משהו בין המערכת החנוקה שיש לי עכשיו לאופציה העליונה... נניח צנרת עבה יותר עם דוד מעבר בעל יכולת השתקה טובה, ממיר שניתן להסרה ע"י ברגים כדי להימנע מריתוכים כל שנה לפני הטסט, ודוד אחורי שנראה יחסית סטנדרטי... השאלה שלי היא מהם המרכיבים אותם מחייבים על פי חוק שיהיו קיימים בצנרת פליטה ברכב ובודקים במבחני הרישוי? תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת VR6, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם הגיוני להחליף את המסך במחשב דרך של הלנציה ? במסך יותר נורמלי של התקופה שלנו למשל ? המחשב דרך משנת 96 ... כי ראיתי תמונות עם מחשב דרך בקאפה,ומסך חדש האם זה הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת ybm3884, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לכל חברי הפורום שלום, היכן ניתן להשיג את המסומן בתמונה? בחו"ל זה נקרא trumpets וזה בא בד"כ בכחלק מקיט.
הודעה אחרונה מאת guyst, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לפני כעשרה חודשים אח שלי הציע לי הצעה מאוד מפתה, להעביר לי את המיאטה דור ראשון שלו. באותו הזמן שהוא הציע לי את ההצעה הייתה בבעלותי רנו קליאו ספורט, רכב מאוד מהנה וכח לא חסר. ההיתרונות של המיאטה היו, הנעה אחורית, גג פתוח, שלדה והגה מדהימים וכמובן אמינות. ההיתרונות של הקליאו, התנהגות טובה, הגה מתקשר וכוח (מה שדי הרבה חסר במיאטה..) התלבטתי כמה ימים ואז הגיעה ההחלטה, אני בוחר במיאטה! מהרגע שקיבלתי את המיאטה לא נחתי לרגע, רציתי להביא אותה למצב תצוגה א-מ-י-ת-י (לא שהיא לא הייתה במצב טוב לפני זה, אבל אני פשוט פדנט אמיתי ) מכל הבחינות, מכני וחיצוני. אז התחלתי בדברים הקטנים: -התחלתי מרביעיית צמיגים חדשים -גודייר איגל F1. -פילטר אויר פתוח + בידוד של…
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ברשותי Forever שכידוע באה עם ג'נט מקורי במידה R13/70/165 ברצוני להגדיל את הג'נט ל14 אינטש ברוחב צמיג של 185 מה החתך שיתאים לי כדי לקבל אישור? אגב, אני מודע להשלכות של הגדלת הג'נט .. הנושא בטיפול. מקוה שכתבתי במקום המתאים ואם לא אשמח לקבל לינק להפנייה. תודה לעונים, דודי.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מחפש מנוע פורד סיירה 2.0T cosworth מישהו מכיר משהו בעניין? אודה לכל פיסת מידע.
הודעה אחרונה מאת ילדון ה-5 טורבו, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
רציתי לשאול מה ניתן לעשות כדי לשפר (תאוצה ומהירות מקס') של מאזדה לאנטיס. המאזדה שלי שנת 2001 ומנוע 1600. לפני חודש החלפתי צמיגים לרחבים יותר עם חתך יותר נמוך וזה שיפר במעט את האחיזה, מה ניתן עכשיו לעשות כדי לשפר את ההאצה של הרכב. כמובן שהרכב אוטומטי, ואני לא מצפה להפוך אותו למטוס פתאום, אך במידת האפשר לשפר אותו.... תודה...
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות כאלא מדבקות??
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החורף מגיע,צמיגים שחוקים,הגיע הזמן להחליף..את הדגמים האלה מצאתי במחיר נורמלי ,ולרוב שקראתי על הם ברשת גם קיבלו תגובות חיוביות..מכוון שהבנה שלי בצמיגים מגיע לרמה שאני יודע שיש לי איזה שרוול שחור על הגלגל,הייתי שמח לקבל המלצות(מחפש אחיזה טובה,וביצועים)
הודעה אחרונה מאת Steel, -
התלבטתי אם מקומו של אשכול זה כאן, בפורום שיפורים או בטכני. אבל בסופו של דבר, חשבתי שכאן יותר רלוונטי, למרות שהמוצר - לא בדיוק סוג של שיפור. אם אחד המנהלים חולק על דעתי, הוא יכול להעביר לפורום המתאים בעינייו, ואני מתנצל ומודה מראש. אחרי 4 זוגות צמיגים (16 צמיגים) ב-3 חודשים, החלטתי שנמאס לי לשלם. הצמיגים שחוסלו, היו צמיגים משפחתיים בינונים לגמרי, ובניהם - מישלן ארנג'י. לכולם ה-TW היה בין 400 ל-500, ואף אחד מהם לא החזיק לי יותר מידי. אני מחפש צמיג מאוד קשיח, כמעט פלסטיק. עם TW של מעל 700, לפחות. יש צמיגים ייעודים לדריפטינג? שנכנסים בחישוק 14"? (מידה מדוייקת לא הכי רלוונטית. המקור - 14\65\185) או שעליי לפזול לאליאנס ושות'? אשמח להמלצות. אביחי…
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה הדברים שדרושים ? או שמספיק להחליף רק ראש ל 16 שסתומים ?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי לכולם רציתי לשאול איזה רפידות מומלצות להונדה סיויק 97 ,אני מצאתי 2 דגמים מומלצים: 1-HAWK-HPS 2-LUCAS-TWR האם אלו 2 הדגמים המומלצים ביותר,או שיש דגמים יותר מומלצים? בתודה מראש שי
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום,רציתי לברר קצת על הוספת אינטרקולר לטולדו (יותר נכון אבא מעוניין). השאלה שלי היא מה תיהיה ההשפעה של התקנת אינטרקולר על הכוח ועל צריכת הדלק? מה העלות בערך? איך זה משפיע על אורך חיי הטורבו והמנוע? ולמי ניתן לפנות בעניין?
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפוש ארוך ומתמיד מצאתי את אהבת חיי והיא WRX שנת 2003 prodrive. הרכב הוא פשוט אגדה לפחות כך אני מרגיש. הרכב נמצא ברשותי כ 4 חודשים ולאחרונה אני מרגיש כי יש בעיות בטורבו. כיוון שאני חדש בכל נושא המנוע אך חובב נהיגה מושבע רציתי לתאר את הבעיה לשאול את עצתכם. ברכבי יש לוח שעונים של הטורבו ואני רואה כי הבר אינו עובר את 0.5 בתחילה לא הייתה שום בעיה והוא היה מגיע עד ל - 1.0 לאחר בדיקה במוסך הוסבר לי שאין בעיה ברכב הבעיה היא עומס החום שיש בישראל והמנגנון ניתוק ש PRODRIVE שמים. ואכן בימים חמים הטורבו עבד חלקית בדיוק כמו שהסברתי. לאחרונה הבעיה חזרה והטורבו לפעמים עובד מושלם ולפעמים הבעיה חוזרת למספר ימים. יש למישהו רעיון מה הבעיה יכולה להיות?…
הודעה אחרונה מאת segev, -
היום כמעט והשתגעתי, ביקרתי בכל הפנצ'ריות בדימונה ובבאר-שבע, ובאף אחת לא הצלחתי למצוא חישוקים שיתאימו לרכב שלי. מצאתי המון חישוקים יפים, ובמחירים שמתאימים לי - הבעייה היא שכל החישוקים במידה 14' שהצלחתי למצוא הם ברוחב 6 אינצ' אם אני לא טועה, וה 106 צריכה חישוקים ברוחב 5'. ניסינו להשתמש בספייסרים, גם לא עזר - החישוקים נוגעים או בבולם או בצלחת הבלם, יכול להיות שגם בשניהם, לא הצלחתי לקבוע בוודאות. מה שאני כן יודע, שזה לא מתאים, גם לא עם ספייסרים. בכל הפנצ'ריות חוץ מפנצ'ריה אחת נאמר לי שאין מה לעשות, זה מה שיש להם במלאי - והם גם לא יכולים להזמין לי ג'אנט מתאים, כי אין להם גם אצל היבואן. באותה פנצ'ריה מסויימת נאמר לי שיוכלו להזמין לי ג'אנט שיתאים גם בלי ספייסרים, אמנם …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש דוד אחורי למערכת הפליטה , הדוד צריך להיות רוחבי בעל כניסה אחת ושתי יציאות, יציאה אחת בכל צד. יעזור לי מאוד אם אני אדע לפחות באיזה רכבים יש דוד מסוג זה , ידוע לי שלמאזדה מיאטה יש דוד שעונה על הדרישות אך לא מצאתי בשום פירוקיה רכב כזה. **מצורפת תמונה להמחשה. אשמח לעזרתכם. בברכת שנה טובה,
הודעה אחרונה מאת גרנות, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אנשים שיהיה לכם צום קל וגמר חתימה טובה , ותקשיבו לא לנסוע במכוניות אפילו שזה טיפה מגרה אלירן
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם: אני יחסית כותב מעט בפורום אך אני נוטה להתעדכן בשרשורים שעולים כאן ועכשיו טורי. לאחר 2 קורסי נהיגת מסלולים בחו"ל (ובמרץ הסמכת קורס נהיגת מסלולים בארצות הברית) אני מעוניין לצפר את אהבת חיי (האוטו שלי כמובן). אני החלטתי להתחיל בצבע ופחחות חדשה, ואני מעוניין להמשיך עם אחיזה וביצועים כלליים. כרגע יש ברשותי מנוע של חברת DEAWOO 1500 סמ"ק גיר ידני 5 הילוכים (חדשים יחסית ברשותי שנתיים). הרכב שברשותי הוא דייהו סופר רייסר (לא לזלזל! לאחר משחק קטן עם מנוע הרכב שלי הצלחתי לקחת סיאט אויביזה משופרת!) מגיע עם 97 כ"ס (אם זכור לי נכון). אני מעוניין לעשות את השיפורים בשנים עד שלושה פעמים, בסכום של בערך עד 30K. בשיפוץ הראשון אני מעוניין לשפר אחיזה או מנוע וגיר (במ…
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים! אני מחפש צמיגים חדשים ל 206XS שלי. המידות הן 185/55/15 מידה קצת בעייתית כשמחפשים צמיגים איכותיים כמו ה SP9000 לדוגמא. הייתי במכון הטסטים ושם אמרו לי שאסור להגדיל את הצמיג ל195/55/15 או 195/50/15,אלא רק להגדיל את הג'נט ל 16 וא לעלות במידה. יצרתי קשר עם לובינסקי ואמרו לי שמותר לי להעלות מידת צמיג בלבד ל195/55/15 והם יפקססו לי אישור למכון הטסטים. *אם הדבר הזה מהימן ואוכל להזמין צמיגים בראש שקט? *ולגבי הדנלופ 3 מקומות שונים אמרו לי שיש במלאי את הצמיג האינדונזי ולא היפני מה ההבדלים בעצם? הנקודה הבאה שלי היא התלבטות לגבי צמיגים,אני מחפש צמיגים דביקים ואחיזה טובה בסיבובים,אני יודע שאני מתפשר פה על חשבון אורך חייו של הצמיג. ההתלבטות שלי היא הדנ…
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
קודם כל, למי שלא קרא את האשכול באוף-טופיק, התחדשתי אתמול ב 106 XS שנת 98. אחרי שעשיתי היום את יישור הקו הקטנטן שהיה נדרש אני רוצה לשפר קצת את הרכב מבחינת השלדה, והייתי שמח אם מישהו יוכל לשפוך לי אור על הנושאים הבאים - יש למכירה בולמים וכריות בולמים משומשים מקוריים של 106S16, שלטענת המוכר במצב טוב - האם הם יתאימו? ובמידה וכן, האם בולמים כאלו יהיו מספיקים או שעדיף בולמ"ז של חברת אפטרמארקט? (בהנחה שאני מרוצה מעל ומעבר מההתנהגות של הראלי שנהגתי עליהן). שאלה שנייה - האם אנטירולים של ראלי 97' יתאימו ל XS שנת 98? שאלה שלישית, שיפור בלימה - כיצד ניתן לשפר את יכולות הבלימה של הרכב? כרגע הם לא ממש מספיקות לי, ואני רגיל לבלום הרבה יותר מאוחר - בהנחה שמערכת הבלימה תקינה ל…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני צריך צמיגים חדשים(4) לגולף 99 r 195\65 15 מה הכי מומלץ?אני יודע שמישלין וקלאבר טובים אבל משהו בסכום נורמלי וישיהיו סבירים אני לא נוסע ככ הרבה יחסית. ואם מישהו מכיר מקום הכי זול שאפשר לקנות.....תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שנה טובה לכל המשפרים. שתהיה שנת שלום, בריאות ועליה בלחץ הגדישה. מי ייתן והשנה ההספקים יעלו ומחירי הדלק ירדו. הצמיגים יתרחבו והג'אנטים יגדלו. ושיהיה לכולנו רק טוב. אמן סלע כן יהיה רצון.
הודעה אחרונה מאת מושיקו., -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 625 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- flytomars
- שביט
- sperial
- rev-Match
- daniel.asu
- VVWpolo
- amirtoar
- Avia
- MiniMiz3r
- Tal7
- איציק נ.