שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, האם פילטר האויר שמוכרים ב- http://www.tgp.co.il https://www.tgp.co.il/Product.aspx?CarMakeID=23&CarModelID=31&DepartmentID=7&CategoryID=37&ProductID=444&Photo=1 אכן ישפר ביצועים וצריכת דלק ברכב? למישהו יש ניסיון עם פילטרים כאלו? באופן עקרוני זה גם נראה חסכוני כי לא צריך להחליף בטיפולים, כך שעל הנייר זה נראה מבטיח תודה איתן
הודעה אחרונה מאת Evaluator, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים? ועל איזה דגם אתם ממליצים? שמעתי רבות על K&N (משהו כזה, או שאני מתבלבל)
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש ברשותי דיאטסו אפלאוז 92' אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף לה פילטר פתוח? [יש למנוע קרבורטור] ואם זה ישנה קצט את הביצועים?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 16 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב שלי הוא Z3, שנת 1997, 1.8L. אני מעוניין להוסיף לו עוד כוח ולכן התחלתי להתעניין על השתלת מנוע Z3 2.8 (דגם: M52) במקום המנוע הקיים (דגם: M43). - האם ניתן לאשר מהלך שכזה בצורה חוקית? - האם נדרשים חיזוקי שלדה/גיר? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פגשתי בסטאפ הנ"ל לא היתה באפשרותי לבחון את הרכב אלא רק לכמה דקות מה אתם יודעים לספר לי על התוצאה הסופית ?התנהגות ,רעש ,בעיות לאורך זמן מנוע קסארה בעל מדגש ומצנן ביינים שתול בסיטרואן ברלינגו ,צילמתי אחפש את התמונות יגאל
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום... יש לי פורד אסקורט כמו שכולכם הבנתם כבר 16V ZETA אני מעוניין לשפר אותו.. אבל אני חדש בכל העניין הזה ממה אתם מציעים להתחיל, איפה לקנות חלקים, מחירים הכל!! תעזרו חברים!!!!!
הודעה אחרונה מאת abigor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ערב טוב, אני וחבר בעניין של הגדשת טויוטה קורולה (1995) ידנית בעלת מנוע סטנדרטי לחלוטין 1.6 4AFE. חשבנו ללכת על הקיט המוכן שבקישור, ואנו מודעים לשיפורים של המערכות השונות ברכב כגון בולמים, בלמים, צמיגים. אין לנו כוונות להגיע להספקים גבוהים מאוד, ואנחנו מעוניינים לגדוש על מנוע סגור. מה צריך להוסיף לקיט, האם צריך בנוסף לדאוג לצ'יפ מותאם אישית? הגדלת מזרקים? אינטרקולר וכו'? מה ההספק הצפוי? מעל איזה הספקים כדאי לשקול קלאץ' מחוזק והאם קיים כזה בכלל לרכב הנ"ל? אצל מי אפשר לעשות את ההתקנה באיזור המרכז? (רוצים להתחיל לברר עלויות). כל תגובה תתקבל בברכה. קישור לקיט מוכן
הודעה אחרונה מאת kd2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מכונית עוד מעט... התקציב שלי עדיין לא בטוח..כלומר אני עוד לא יודע בידיוק כמה יהיה התקציב ואני רוצה לקנות אוטו שיהיה זול לשפר אותו (מבחינת מנוע) כלומר שהחלקים לא יהיו יקרים מידי בקיצור חשבתי על הונדה סיויק שנת 01' משו כזה... אתם חושבים שזאת מכונית טובה לשפר מבחינת מנוע? (לשיפורים יש לי תקציב של בערך 15,000 שקל-תמליצו לי על שיפורים בבקשה) סליחה על החפירה
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
לילה טוב, האם אני זוכר נכון והבלמים של הברלינגו מתאימים גם לוולקן? שמעתי את זה בכמה מקומות, אבל לא זכרתי לאיזה רכב. אם כן, איזה חלקים צריך להחליף? מעבר לקאליפרים כמובן. האם צריך לבצע התאמות כלשהן? צנרת כלשהי? איך זה משתלב מבחינת הבלמים האחוריים? האם צריך לבצע כיוון מסויים אחרי ההחלפה? אצלי דיסקים, בברלינגו תופים. האם יש הצדקה בכלל? אני מניח שההשקעה לא כזאת גדולה (מניח). האם צלחות גם מוחלפות? 94' תודה.
הודעה אחרונה מאת רז טויטו, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה התפקיד של פילטר פתוח? מה זה יתן לי לרכב שלי ספציפית? והאם זה חוסך או שותה דלק? מה התפקיד של צ'יפ? מה זה יתן לי לרכב שלי ספציפית? והאם זה חוסך או שותה דלק? מה אני עוד יכול להוסיף לאוטו כדי שיהיה יותר זריז וינצל את הכח של המנוע שלו יותר, למה עד עכשיו לא ראיתי שזה אוטו זריז למרות שזה שותה לי דלק אחושרמוטה... תודה רבה מראש....
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ערב טוב, אני פותח את השרשור לחבר רציני מאוד. התקציב כמו שנאמר בשרשור, עם מתיחה קלה ל50K אם הענין קריטי. החבר מעוניין לקנות רכב (הרכב לא רכב ראשון), רכב שיהיה רכב שיעבור פרוייקט גדישה או משהו מעניין דומה. האם הדבר אפשרי בתקציב הנ"ל? ההצעות שחשבנו עליהם: 1. פיז'ו 306 או וולקן עם RGX. 2. מיני מיינור עם מנוע + גיר מטרו, ראש מנוע 16V עם שינויי מתלים ובלמים (בעתיד הרחוק כניראה מצערות). 3. סיוויק עם B16A2 ובעתיד הרחוק אולי לגדוש גם אותה. הרכב יהיה יותר רכב לסופ"ש אבל לעיתים בשימוש יום יומי. אשמח לשמוע תגובות/טיפים לגבי ההצעות. המטרה היא להגיע לרכב מעניין מאוד, רצוי גודש, הם הספק שלא יערער את האמינות באופן מוחלט. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי גולף 2.4 ל' שנת 2002 ורציתי לעשות לה כמה שיפורים. התקציב שלי הוא 35K יכול להגיע ל-40K אם זה קריטי, רציתי לשפר לה את הביצועים ההאצה וכל הקשור למהירות אבל יותר להתמקד בחיצוניות כמו "body kit" איזה ספויילר וכל מיני דברים. מכיוון שאיני מבין בנושא כל-כך הייתי מעוניין לקבל עצות באתר. תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם פילטר פתוח עובר טסט האם צ'יף עובר טסט האם שניהם עוברים טסט
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת, עשיתי חיפוש - והדעות חלוקות לכאן או לכאן. היה לי לפני פילטר והוא נסתם.
הודעה אחרונה מאת shmulik-gti, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ואם אין צורך להביא גם את צמת חשמל,מחשב..?ואם הגיר אותו זהה? אני רק רוצה לדעת מה הן לא מתאימות או מה כן מתאימות..
הודעה אחרונה מאת RSICLIO, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, פניתי כבר לפיט-סטופ שמשכו אותי סתם חודשיים ללא סיבה מיוחדת ולTOPRPM וחיפשתי בעוד סדנאות כמו אי אנד איי לכולם אין את הפילטר המדובר או של סימוטה או של KW למרות שבאתרים מופיע בבירור הפילטר המבוקש,רוצים תשלום במזומן מראש (עלות כוללת של 350-400),ורק לאחר חודשיים לקבל את הפילטר,ממש התעצבנתי. יש לי ולעוד 2-3 חברים את המאזדה עם המנוע 2.0 ואנחנו רוצים לעשות קנייה משותפת אך בזמן קצר ככל האפשר מה אתם אומרים להזמין את הפילטר מאחת הסדנאות או מחו"ל(פשוט זמינות החלקים משגעת אותי בארץ,אולי בגלל שאין ביקוש),אנא תעזרו לי או תייעצו לי כי הפילטר הנוכחי שלי כבר דורש החלפה וחבל לי סתם להשקיע בפילטר פשוט של החברה או תחלופי לצורך העניין.
שיפורים לפיג'ו 206 1 2
מאת בוזי מור-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 12 אלף צפיות
מישו יודע על שיפורי מנוע לפיג'ו 206?.. אין לי הגבלה של כסף..בכלל..ההגבלה היא עד 60,000 ש'"ח.. מישהו יכול בבקשה להמליץ על שיפורים שיראו שינוי בצורה רצינית?..
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. התחדשתי אתמול ברכב יפייפה שחיפשתי כבר הרבה זמן. וסוף סוף מצאתי. רובר 600TI מנוע 2000 סמ"ק טורבו הילוכים שנת 99 עם 120K ק"מ יד שניה. שמורהה ויפה מקורית מהחברה. לא הוחלף שום חלק ברכב. מטופלת במוסך מורשה. הרכב סטנדרטי לגמריי ואין לו שום שיפור או תוספת. בשביל התחלה אני מעוניין להוציא מהמנוע את הצלילים היפים. אהי לא מדבר על אגזוז זרימה חופשית כי אני לא אוהב את הרעש הכבד הזה. אני מדבר על היניקה של האוויר והטורבו פורק לחץ... אני קצת חדש בענייני הטורבו ומכוניות מוגדשות בכלל. מה האפשריות שלי להוציא מהמנוע צליל יפייפה אני אשמח לתגובות והצעות. ואפילו למחירים. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לדעת איזה מן הדגמי מנוע יותר חזק ? JDM B16B spec.R 185 כ"ס / 8200 RPM או JDM B18C spec.R 200 כ"ס / 7200 RPM (אני לא יודע אם המנועים האלה של VTI ,זה היה ברשימה באיזה אתר ) אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה. יש לי הונדה האצ'בק דגם ESI ,נפח 1600 ידני,ואני רוצה להחליף את המנוע לדגם VTI ,הבנתי שזה אפשרי, הרוב מדובר בכסף,ושנוי חלקים ,כמו צריות,ומחשב,ומערכת הבלמים,ועוד,אפשר לפרט לי מה בדיוק אני צריך? ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת מילאנו בר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישו יודע מתי הרכב הזה יגיע? ולפי מה ששמעתי הוא יגיע רק בדגם 1400 טורבו או 1400 רגיל או 1900 דיזל....ורק עם גיר ידני מישו יכול לברר את זה?את המחיר שלו משו? נראהלי שהוא בכלל לא הוזמן על ידי פיאט לארץ עדיין... נראהלי שהרכב הזה הולך להיות אחד הרכבים החזקים ביותר....עם 160 כוחות סוס ומומנט של 22 הרכב הזה לא פרייאר בפתיחות בכלל....שעוד זה מנוע של 1400 אל תשכחו
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ההורים שלי קנו דייהטסו מאטריה חדשה ואבי מפחד בגלל הגובה של הרכב לעומת גודל ורוחב הגלגלים. פעם היה שרשור מיוחד לנושא אך לא ראיתי אותו. בעיקרון רוחב הצמיגים הינו 185/55R15. רציתי לדעת לאיזה מידה ניתן להחליף (הכי גדולה שניתן) וכנ"ל לגבי מידת ג'אנטים (זה כבר בשבילי). ** ביצעתי חיפוש בנושא ולא מצאתי מידע רלוונטי ** ** אני מודע לכך שהגדלת מידת הג'אנטים אינה תורמת לרכב ** תודה לכולם, נאור.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים. משום מה, בחודשים האחרונים, הרכב עם הכי הרבה שאלות של "שיפורים" הוא שברולט קווליר, אוט', בן 10-12... אני מניח שה"אשמה" נעוצה במחיר הנמוך (והמוצדק) של הכלי, הוא הרכב הכי זול בשנים האלו, וגם מחיר ה"מחירון" שלו נשחט ע"י הקונים בעוד 20-30% , אולי אפילו יותר ... ההערכה שלי היא שרוכשים קונים אותו בעשיריה בערך ... ואז ... מגיעים לכאן. וכאן, נוצר הרושם, שהכלי ה"מוטרף" הזה נפוץ ובעל פוטנציאל, אז זהו, שלא, ולכן אני פותח ת'רד שנקווה שלא ינעל ע"י המנהלים. הכלי כבד, רך, כל קשר בינו לבין התנהגות כביש או אחיזה מקרי בהחלט, נוסיף לכך אמינות לא מרשימה, גיר אוט' מסרס לחלוטין (3 הילוכים עתיקים) ומבחני ריסוק מזוויעים, ונקבל כלי שמצדיק את מחירו. לכאן מגיעים בעלי ה…
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתכוון למראות האלה שנוטות בזווית באלכסון כלפי מעלה, אני רוצה להתקין על גולף, האם זה חוקי? או ששוטר יתן לי דו"ח?
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום יש לי שברולט קווליר שנת 97 2.2 מושקעת ויפה. בעיקבות הוצאת הרישיון שלי שמתי מערכת של פיונייר 4950,חלונות כהים מאחורה. אני מעוניין לשפר את הרכב מבחינת המנוע,לא מבחינת יופי אלה מבחינת מה שאוטו יוכל לעשות ושיגיע להשגים יותר טובים. יש לכם משהו להציע שאני יכול/כדי לשים בשברולט קווליר כדי לשפר את הביצועים שלה? ואיזה תוספות חיצוניות אני יכול להשיג לשברולט קווליר בארץ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת -Sparco1-, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חיפשתי בגוגל לא ממש מצאתי תוצאות רלוונטיות תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת מעבר ליתרונות פורק הלחץ בשמירה על הטורבו המלצות לפורק מתאים ומחיר משוער. מדובר במנוע 1.8T המותקן בפאסאט, המנוע משופר מערכת פליטה צ'יפ ועוד...
הודעה אחרונה מאת shmulik-gti, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
האם קיים מקום כזה בארץ ? אני בטוח שהורדתי לפחות 50 ק"ג וסתם בא לי לשקול אותו. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קבלתי הפניה אליו מיצרן צ'יפים בריטי - SUPERCHIPS
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלון,הקיט המדובר F5 של FUJITA. במחיר של 160 דולר מאיביי. הקיט מגיע עם צינור מסועף מאלומיניום, שמגיע עד לתחתית הפגוש. האם לסדר, בדרך כלשהי, שאגב אתם יכולים להציע לי עליה, לתת הגנה יותר טובה לפילטר מחול,מים, אבק וכדומה. כעקרון כרגע יש לו הגנה טובה מהמגן גחון. לגבי הנשמים, ברצוני לשים נשם על המנוע ולאטום את חור הנשם בצינור הסעפת, האם חכם? אנא תשפכו אור על הנושא, תודה.
מגדש חשמלי
מאת kopola- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, חדש בפורום... אני מחזיק ב- POLO GTI, שמעתי כמה דברים על מגדש חשמלי, ולגבי ההתאמה שלו ברכב.. מישהו מוכן להסביר לי קצת כמה דברים? ועוד שאלה קטנה, לאיזה כיוון אני צריך לסובב את הבורג של הוסת דלק כדי להגביר זרימה? ואם יש משהו שצריך לדעת שלא פירטתי כאן אנא ציינו ואני אומר... תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת omri89,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 470 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- redroze
- bv12
- yoav911gt2
- ידית
- IsraCar
- שביט
- JohnnyEnglish
- FROGIE
- garicho
- גולדן191
- T_A
- hondacivic02es