שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכל יושבי הפורום.הרכב הינו אאודי 80, שנת 86 אוטומטית.כחלק מהשיפוץ שאני מבצע ברכבי, אני מעוניין לרענן כל מוצרי הגומי הקשורים להיגוי ומתלים.כמו כל דבר בחיים, יש בידיי ברירה בין מוצרים סטנדרטיים לבין מוצרים משופרים.משיטוט בפורום מישהו פעם דיבר על מוצרים של חברת "כתום" שמתמחה בתותבי פוליאוריטן שמיועדים למערכות ההיגוי והמתלים.רציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון עם מוצרים אלו?בכמה גבוהה מחירם (באחוזים) לעומת מוצרים סטנדרטיים?האם יש לי בכלל צורך בהם?נ.ב.בקשר לשאלה האחרונה שלי, אני לא מעוניין להפוך את הרכב שלי לחיית מסלול או כל דבר דומה. בסה"כ אני מעוניין לשפר את יכולת ההיגוי, כמו כן, אם מחירם גבוהה באחוזים בודדים לעומת חלקים מקוריים ותמורתם אקבל היגוי וניהוג טובים יותר אז ל…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
החלטתי שאני אוהב את הפיאסטה דור 3 (89-97) , והחלטתי לקנות אחת ולהשקיע בה. ממה שהבנתי משנת 95 כ-ל הפיאסטות מגיעות עם הזרקה (תקנו אותי עם אני טועה). ועכשיו לחלק המעניין , צנרת+צ'יפ+אגזוז+פילטר+ג'אנטים+צמיגים רחבים+פיאסטה משנת 95 ומעלה = 20,000+-. בויקיפדיה רשום שמותר לשים להן מנוע 1800 ככה שחשבתי לקחת ZETEC מפירוק , השאלה אם זה באמת חוקי. במידה ולא , כמה מסובך יהיה להשתיל 1600 , האם מותר לגדוש את הדגם הזה של הפיאסטה (בהמשך כמובן לא מיד בהתחלה) ומה עוד אתם מציעים שיכול לתת באמת תוספת שווה של כוח ביחס למחיר. אם יש הצעות למכוניות בטווח מחירים של הפיאסטה הזאת שיכולות לתת תמורה יותר טובה זאת גם הצעה מתקבלת , אך בבקשה סליחה מראש מחברי פורום רבים מאוד (מ-א-ו-ד) בלי צרפתי…
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם...מדובר ברובר 214SI. הייתי מעוניין לשפר את האחיזה בעזרת החלפת הגלגל לג'נט 15 חתך נמוך. האם זה אפשרי מבחינה חוקית בדגם הנ"ל? ונגיד שכן כמה משמעותי יהיה שינוי בצריכת הדלק ובסחיבה של הרכב?
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל החברים ברשותי הונדה CRV 98 , עם מנוע B20B3 אחרי כמה חודשים בריאים של קריאה והבנה של הסבת המנוע ל B20VTEC רציתי לדעת אם ניתן להשיג בארץ את "רשימת" הקניות הדרושה להסבה הנ"ל , וגם אם יש מישהו מנוסה שיוכל לבצע את ההחלפת ראש וחיזוק הסליבים של הבלוק. אני יודע שמדובר בפרוייקט , אבל סה"כ ראיתי כבר כמה בעלי CRV שעשו את ה"מבצע" בהצלחה ואחרי 100K קילומטר עדיין נהנים מהאמינות של המנוע. עזרה? הפניות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חבל שבארצנו המתקדמת לא ניתן לשפר כך.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ההבדל ביניהם שהמחיר יותר גבוה? לא ראיתי הבדל בפירוט באתר של cars.walla.co.il... Citroen C4 - 1.6 SX אוטומטית מחיר 119,491 ₪ Citroen C4 - 1.6 PACK SX אוטומטית מחיר 136,490 ₪ רציתי לשאול גם מה ההבדל בין המנוע 1.6 ל2.0 בCitroen C4, איזה שינוים זה בביצועים? האם זה שווה את התוספת של כ4000 ש"ח?
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מאזדה 3 2.0 ואני מחפש את הPOTENZA RE050 שקראתי עליו ביקורות מעולות בארץ ובחו"ל (כרגע יש RE040),מהו המחיר ואיפה ניתן להשיג במרכז? ולגבי צמיג שני הוא הSP SPORT MAXX שגם כן קראתי עליו ביקורות מעולות,מהו מחירו לצמיג ואיפה ניתן להשיג?? אודה לעונים וחג חנוכה שמח ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! בקסנטיה עם מנוע 2000 סמ"ק מורכבים צמיגי 185/65/15. לפי היצרן ניתן להגדיל ל-195/55/15 או 205/55/15 אבקש הסברים ליתרונות או חיסרונות לגדלים השונים. האם עדיפים בארצינו צמיגי "summer" על "all seasons"? תודה.
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, הייתי היום בעסק גדול ומוכר (באזור הדרום) שמתעסק גם עם התקנת פילטרים פתוחים. הבחור שם, שנראה די הגון, הציע לי 2 אפשרויות: הראשונה היא פילטר מחברה לא מוכרת שמיוצר בטיוואן ויש לו אחריות של שנתיים. הוא מתעקש שהפילטר הזה באיכות טובה מאוד. השנייה היא להזמין פילטר של K&N מארה"ב, מה שיעלה לי כפליים. הוא מתעקש ואומר שההבדל היחיד לפי דעתו בין הפילטרים הוא רק תג המחיר. אני ממש לא יודע מה לעשות, אני כבר הרבה זמן מעוניין בהתקנת פילטר פתוח ולא רוצה לפגוע במנוע ע"י התקנת פילטר באיכות ירודה. מה אתם חושבים שכדאי לעשות? ללכת על הטיוואני, או לחסוך עוד קצת וללכת על K&N? תודה לעונים.
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחליף את הצמיגים המקוריים ברכב . הרכב הוא C4 VTS . מידת הצמיגים 205/50/17 הצמיגים שמותקנים כרגע הם המקוריים מישלין פיילוט אקסלטו אני מבקש המלצות לצמיגים ספורטיביים ברמה הזו או טובה יותר . למחיר אין משמעות במקרה הזה . תודה רבה על העזרה עדי
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני רוצה שהרכב יסע קצת יותר טוב ממיר גם ככה אין ופילטר לא יתן כלום כי הוא יקח שם רק אויר חם כמעט כי זה קרבורטור יש למישהו רעיונות או עצות
הודעה אחרונה מאת Bear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש לי אימפרזה טורבו GT שנת 99 עם ווסת דלק שעומד כרגע על 40 PSI... עכשיו אני לא יודע אם זה טוב או לא... ואני רוצה לדעת אם כדאי להוריד או להעלות?? תודה מראש לכל העוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת blaaa, -
-
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
אומנם השאלה אינה קשורה לכלי רכב בעלי ארבעה גלגלים אולם העקרון הוא אותו דבר לכן פניתי לפורום שיפורים. מקווה שהשאלה אינה מפריעה לאף אחד או לאחד מהמנהלים,אז לשאלה. לאבי יש אופנוע "R1200 gs B.M.Wאדוונצ'ר". האופנוע בעל 100 כוח סוס ו11.4 קג"מ. כמו שלרכב יש עדכון תוכנה,ציפ' וניהול מנוע חיצוני רציתי לדעת אם לאופנוע קיים גם הדבר. האופנוע די חזק למרות שהוא לא ספורט אולם ממנוע 1200 סמ"ק ניתן להוציא יותר בתכלס. אשמח אם החכמים יוכלו לעזור,כמו כן אם יוכלו להגיד במה העניין כרוך(גם כסף וגם שינויים מכניים) ומה תהיה התוצאה. בתודה,בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיאט בראבה 1.6L V16 שנת 96, הרכב עבר כ280 ק"מ בקירוב (278+-). ב-240 עבר טיפול מקיף לגיר וב-270 עבר אוברול כללי, הרכב באמת שנוסע מצויין. אני לא מתלהב ולא הולך לזרוק כסף סתם, ולכן אני מתייעץ כאן, עברתי קורס שליטה וקורס נהיגה מתקדמת, זה לא אומר שאני נהג מרוצים אבל עדיין טרם רבות לידע שלי. כמו כן עשיתי חיפוש וקראתי לא מעט חומרים, אך שזה נוגע לארץ הכל שונה. אני לא מעוניין בטורבו או משהו בכיוון, אלה בפילטר, מערכת פליטה (אגזוז זרימה חופשית) ועוד מספר קטן של שיפורים "קטנים". התייעצתי עם מוסכים מהאזור וכל מוסך אומר משהו אחר, מקריאה בפורום הבנתי שפילטר מבחינת החוק זה בסדר, אך בנושא מערכת הפילטה ואגזוזים זה משתנה ותלוי מאוד ביצרן וכו. רציתי באמת חוות ד…
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חיפשתי ולא מצאתי מחפש אתר/חנות לשיפורי הרובר 216 תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי שלום לכולם אני אייל ואני חדשששש פה היום קניתי פ'זו 206 1400 ידני 2001 ורציתי לדעת 1. איזה ג'אנטים אני יכול להרכיב על הרכב (גודל) ? 2. האם אפשר לשנות מידה של צמיגים (חוקי) ? 3. כמה עולה ואיפה הכי כדאי לקנות ??
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אז הפרוייקט הבא שרציתי לעשות הוא הצנרת של האגזוז. מה האופציות שלי? הבנתי שאפשר להרחיב את הצנרת ואפילו לעשות הכל מנירוסטה. השאלה כמה זה אפקטיבי? ואני לא יודע מה רוחב הצנרת הרגילה ברכב שלי. לגביי הממיר ושאר הדודים אני חושב שכדאי שישארו. אולי אפשר לוותר על משהו? מה אתם חושבים? לגביי הרעש... להשאיר את הדוד האחורי הקיים? או להשקיע בדוד שקט של חברה מסיומת. אני לא מעונין להעיר את השכנים כל בוקר. וחוץ מזה אני מת על השאגה של המנוע עצמו אני לא רוצה שהוא יעלם בתוך רעש של האגזוז. אני אשמח לתגובות והצעות. תודה.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, קראתי מספר שירשורים (למשל 11 הדיברות למשפר המתחיל) ונושא הפרטים ואני אנסה להתנהג ע"פ הכללים. רקע: אני בן 42, נשוי ואב ל-3 ילדים. ברשותי רנו סניק 1600סמ"ק 1999 במשך כ-3 שנים ואני די מרוצה ממנה. פרטי רכב: 165,000ק"מ, בולמים מקוריים תקינים (הוחלפו לפני כ-3 שנים), צמיגי דנלופ 185/55/16 (הוחלפו לפני כשנה), גיר ידני, קוד רכב: לא ידוע. השאלה? האם ניתן להוסיף כוח (וביחוד מומנט) בלי שהדבר יפגע ביכולתי לעבור טסט ובלי שהדבר יפגע בביטוח שלי? תקציב: כרגע לא מוגדר. קודם כל אני רוצה לברר אם בכלל הדבר אפשרי. אני מודע לזה שזה לא רכב שיפורים פופולרי ואם זה יפגע ביכולתי לעבור טסט ו/או בביטוח שלי זה ירד מהפרק לחלוטין. אני מניח שהתשובה תהיה שלילי…
הודעה אחרונה מאת Yakim, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
היום עשיתי טסט לרכב שלי, אסקורט שנת 88, ישלי אגזוז זרימה חופשית של סברינג, קניתי אותו מאי אנד איי אוטוספורט בבני ברק עם אישור שהאגזוז חוקי. היום בטסט אומרים לי שאגזוז לא חוקי לרכב שלי! *** אני מצטער , אבל אנו איננו מעודדים רצח . במקרה כזה לפחות... *** יאשה . מה אני יעשה?!
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איזה שיפורים אפשריים ניתן לשפר כדי להעלות את הכוח סוס כרגע יש 272 רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להעלות בלי לפגוע במחשבים של הרכב ובכלל מה מומלץ לשפר באוטו .... תודה
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
שלום לכולם, ברשותי 306 XSI דור שני (16 שסתומים). הרכב מתקרב ל 200K ק"מ. המנוע במצב טוב מאוד, מעולם לא התחמם או פורק. מבחינת שילדה ובלמים, הרכב מוקשח ומונמך, כולל אנטי רול 28 מ"מ ומערכת בלימה של GTI6 וצינורות בלימה שזורים. הדילמה היא כזו: 1. האם להוסיף טורבו על המנוע הקיים בגדישה של 0.8 באר (אין לי מתיזי שמן מנוע ולכן מעל 0.8 זה די מסוכן) תוך כדי שימוש בקיט של DP-Engineering שיש לי (תמונות בלינק בחתימה), GT28RS. הספק משוער של 230 כ"ס (לאחר איבודי הספק כתוצאה מחום). חסרונות: לא חוקי, בעיה בטסט, דורש ניהול מנוע עצמאי, הרבה זמן לפרוייקט, אולי תהיינה בעיות אמינות. יתרונות: 16 שסתומים עם טורבו, יסע יותר טוב מ 605, זמינות חלקים גבוהה, יש כמעט את כל החלקים. 2. הש…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! שאלתי בכותרת, אך אני ארחיב. ברצוני להבין איך פועל הטורבו. אני רואה המון רכבים, בעיקר תוצרת קונצרן VAG, שכתוב עליהם TDI - Turbo Diesle Intercooler. האינטרקולר, קשור איכשהו לטורבו? משיטוט קצר ברשת, הבנתי שהוא פועל על החזרי גזי פליטה מצינור הפליטה. זה נכון? תודה, מנחם פ.
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך כמה שיותר מידה בקשר לטורבו חשמלי
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה עדיף לקורסיקה 96 2200 ולמה? (המנוע הוא מנוע קוואליר חדש)
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם...רציתי לשאול מזה אומר ברכב 16V, אני יודע שזה דגם ספורטיבי אבל מזה אומר באמת?!
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לחבר שלי איביזה FR שנת 2008 והוא רוצה לשים עליה פורק בעיקר בשביל הרעש פחות בשביל הביצועים השאלה הם כמה אמור לעלות כל הסיפור הזה? ואצל מי הכי טוב להתקין? עוד שאלה, אם הוא שם פורק - זה מבטל את האחריות של היצרן על החלקים של המנוע? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אביעד 106, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, יש לי דייהטסו אפלאוז מודל 92 מנוע 1.6 עכשיו אני רוצה להשים אגזוז לחץ שישמעו רעש שאני נוסע. עכשיו אמרו לי שאני צריך רק אגזוז לחץ את האגזוז עצמו. עכשיו לשאלתי כמה עולה אגזוז לחץ? יש סוגים של אגזוזי לחץ? אני רוצה שישמעו חזק את הרעש ושישמעו יפה,כמה עולה הדבר הזה?
-
musso pick up
מאת lindner- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר`ה בטח נתקלתם בכמה יחידות של היצור המוזר הזה על הכביש. טנדר מאוד יפה ומפנק מבפנים, מכוער מבחוץ , והמנוע ... מנוע של מכונת גילוח חזק יותר ממנו. קיבלתי את הטנדר לפני כשנתיים, הרכב יותר במוסך מאשר אצלי,הוא פשוט מתפרק כל הזמן .. השאלה שלי אם למישהו כאן יש את הטנדר הזה, ואם הוא לא סובל מנקע ברגל ימין , מלחיצה על דוושת הגז , שיילמד אותי איך לנהוג אחרת. אם יש בפורום מומחים שיודעים איך לשפר את המנוע , לפחות איך ניתן לקצר את ההשהייה של הטורבו ?
הודעה אחרונה מאת lindner, -
חבר שלי יש לו פיאט אונו קופה משנת 92 עם מנוע הפייר 1 ליטר. קיצור הוא מעוניין לעשות כמה דברים עם האוטו. דבר ראשון הוא רוצה להחליף מנוע ל 1.4 ואז אולי לשים מגדש טורבו. אז החבר הלך אל משרד הרישוי על מנת לברר מה באמת מותר לו לעשות באוטו לפי החוק (לא זוכר איפה, אבל כנראה בחולון כי הוא גר בבת ים), ושלחו אותו ממקום למקום וממשרד למשרד עד שלבסוף הוא הגיע לבוחן הרכב. הבוחן אמר לו שהוא לא מבין באונו ושצריך ללכת ולהביא אישורים ממשהו של פיאט, קיצור הוא אמר מה שהם יאשרו זה בסדר מבחינתו. השאלה שלי בעצם היא לאן הבחור צריך ללכת כדי לברר מה מותר לו לעשות עם האוטו? ואיפה הוא יכול לברר גם אילו עוד דברים הוא יצטרך להחליף\להוסיף על מנת שהשדרוג יהיה תקין חוקי? מקווה גם לתגובות ודעות…
הודעה אחרונה מאת krytek, -
צ'יפ לסקודה
מאת Halperon- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כן, יש לנו סקודה-אוקטביה-טורבו-דיזל-לבנה-אבל-בלי-כובע-של-מונית. חוץ מרעש של טרקטור היא די בסדר. ראיתי שבאתר של Supechips, בנוגע לדגם שלנו (90 כ"ס... פעם) יש שיפור של 26 כ"ס. האם הדבר מורגש - וכדאי ביחס למחיר של 500 פאונד? השיפור אמין (המנוע שלה הוא מהאמינים שהיו לנו במשפחה)? יש המלצה על חנות בארץ שמוכרת את הצ'יפ או דומיו? תודה לעונים. עמרי
הודעה אחרונה מאת volvo 240,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 431 אורחים (הצג רשימה מלאה)